Kızımın meslek tercihi için tecrübeli fikirlere ihtiyacım var

Cinsiyetci yorumlar ne alaka henuz yolun başındasın sanırım. Erkek ve kadınların yaradılışı farklı. Kadınların yaradılışı her iş ortamını kaldıramaz . İdaeller ve gerçekler çok başka .
 
Keske beni alintilasaydiniz bana cevap verirken Bu konuda farkli bir suru gorus var, siz dilediginizi benimseyebilirsiniz tabi ki.
 
şimdi kızınız devletimi düşünüyor özel sektörmü devleti düşünüyorsa doktorluk maaş en az 4000 6000 arası değişir ilk başlangıç zorluğuna hiç değinmicem ama özel setör düşünüyorsa şimdi şartlarda bir yeni mezun bir kişinin 3 dili mühendis için konuşuyorum en az 2 çizim programı bilmiyorsa alacağı maaş 2000 2500 bu 500 artar 500 azalır yukardakileri biliyorsa stajlarını yapıp iş tecrübeside edindiyse iyi niyet gösteriyorum 3500 tl piyasa budur türkiyede şantiye ortamı ofis ortamı da değiştirir bu maaşlar şantiyede 500 tl daha koyabilirsiniz üzerine
 
Cinsiyetci yorumlar ne alaka henuz yolun başındasın sanırım. Erkek ve kadınların yaradılışı farklı. Kadınların yaradılışı her iş ortamını kaldıramaz .

Mimarlık kıza cok uygun değil bence. 6 7 gün çalışıyorlar sart karı ağır.

Kadınların yaradılışı farklı tabii ki. Erkeklerden çok daha dayanıklıyız. İnşaat mühendisiyim, mezun olan erkek arkadaşlarım şantiyeye bir ay dayanamayıp KPSS çalışmaya başladı. Kız arkadaşlarımın çoğu ya şantiyede ya proje ofislerinde çalışıyor. Pff KPSS gircem diye ağlayanların hepsi istisnasız erkek Kızların hepsi eline ekmeğini aldı.

Kendi yolumuza taş koymayalım hanımlar. Zaten erkekler bizim yerimize de "kadın işi değil, kadınların yaradılışı şöyle böyle, elinin hamuruyla bilmem ne yapma, kadınlar ne anlar" diyor çokça. Bir de biz onlar gibi düşünürsek yandık demektir.

Ki bence çocuklara bakıp evi çekip çevirmek çoğu meslekten daha zor. Kadınlar ev hanımlığını yapabiliyorsa her şeyi yapar. Meslekleri cinsiyet açısından değerlendirmek çok saçma.
 
Kızınız öncelikle hangi alana ilgisi olduğunu ve bu hayatta neyi hedeflediğini (mesleki anlamda) saptamalıdır.
Ne yapmak istediğinin bilincine sahip olduğunda meslek seçimi çok kolaylaşacaktır.
Mesela ben; matematik, fizik, makine,yazılım ve teknolojiye çok ilgi duyduğum ve sevdiğim için mühendislik okuyorum.Kendi hayallerimi gerçekleştirmeye çok yakım.
Başka bölüm okusaydım eğer başkalarının hayallerini gerçekleştirmek için çalışan biri olurdum.
Ne istediğini bildikten sonra tüm kararsızlıklar ortadan kalkar.
 
Mekatronik mühendisliği kesinlikle puanı yetiyorsa ve böyle bir alana ilgisi varsa(istemiyorsa zorlamayın) seçsin.

Benim alanım elektrik-elektronik çok istedim mekatronik müh. Fakat tutturamadım.

Birde uçak müh. Kesinlikle güzel bir bölüm.
 
mekatronik mühendisliği okula bağlı olarak bommboş bir bölüm de olabiliyor. erciyes üniversitesinde de var aynı bölüm arkadaşım mezun oldu daha iş arıyor çok pişman.

ODTÜ Uzay Mühendisliği olmadığı sürece uzay mühendisliğinin de bi esprisi yok.

ben bilgisayar mühendisliği okuyorum,kızınızın teknolojiyle arası nasıl? oturup mesela 10 saat kod yazabilecek gücü kendinde buluyor mu? bölümler göründüğü gibi olmuyor çünkü.

Mühendislik yapmak istiyorsa elektrik elektronik okusun umarım sıralaması iyi gelir de boğaziçi,bilkent,tobb gibi okullarda okur direkt kaparlar mezun olunca. yok ben mühendislik okuyayım ama iş kadını olayım diyorsa da endüstri veya bilgisayar mühendisliği uygun. zaten yine yukarda yazdığım okullardan birinde okursa hayal bile edemeyeceği yerlere gelir.


Gemi mühendisi kuzenim var. mesleğini 10 yıl yaptı. 6 aylık seferlere çıktı ve hepsinde 60-70 bin dolar para aldı. 10 yıl çalıştı sonra bıraktı kendisine otel açtı orayı işletiyor paraya ne diyor bilmiyorum ama para demediğine eminim. Eğer evlenmeden yaparım filan derse gemi Mühendisliği de olabilir şahsen ben düşündüm ama puanım yetmedi.
 
Çok haklısınız üniversite çok önemli onun da hedeflediği yerler ODTÜ ,İTÜ,Vb...gibi Üniversiteler şu ana kadar başarısı iyi ama tabii sizde biliyorsunuz ki kader kısmet ‘te önemli inşallah gerçek sınavda da başarısını gösterir ve hedefine kavuşur ben de bir sınavın geçsin puanlarını görelim seninde isteklerin doğrultusunda bir eğitim danışmanına gideriz yine kendin karar verirsin diyorum
 

Sevgili konu sahibi, biraz gec olmus ama kizinizin hedefledigi yerlerden biri mezun oldugum okulum olunca yazmadan edemedim. Ben elektrik-elektronik muhendisligi okudum ODTU'de ve iyi ki bu bolumu okumusum diyorum. Tabi her gun okula yuzumde guller acarak gitmedim, nefret ettigim dersler de oldu cok sevdigim dersler de. Mezun olunca ne yapacagim diye cok dusundum zamaninda, yandal/cift anadal mi yapsam diye cok kararsiz kaldim. 3. sinifta alt branslarimizi seciyorduk, ben bilgisayar sectim, onun uzerine dersler aldim. Aldigim teknik secmeli dersleri cok sevince master yapmaya karar verdim, 4. sinifta master programlarina basvurdum. Master bitti, simdi doktora yapiyorum, onun da sonlarina geliyorum. Telekom alaninda calisiyorum, bilgisayardan da elektrik-elektronikten de parcalar var. Artik biraz fazla okudum diye dusunmuyo degilim tabi:) Ama saka bi yana, yaptigim isi, calistigim alani seviyorum (ara ara "keske sarkici falan olsaydim" diye soylensem de:))

Kisacasi, ben elektrik-elektronik okudum, mutlu oldum. Kadina uygun meslek degil falan diyen olursa da kalbini kirarim. Ha bir de dipnot, su an yurtdisinda yasiyorum. Eger ileride yurtdisina yerlesmek isterse elektrik-elektronik muhendisligi guzel bir secenek bence. Burda uzay, makine, endustri, bilgisayar ve maden muhendisliklerinde bahsettiginiz iyi okullardan bir cok turk ogrenciyle tanistim. Zaten isin ucunda olum yok, bunlarin hepsi guzel bolumler. Bakti seciminden cok memnun degil, teknik secmelilerini baska alandan alir. Hatta cok isterse yatay gecisle baska bolume gecer, ya da baska bolumde master yapar. Simdiden kiziniza sinavinda cok cok basarilar.
 
Endüstri mühendisligi bölümünde okuyanlardan hep olumlu seyler duydum . Mezun oldugunda is imkanlari cok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…