mekatronik mühendisliği okula bağlı olarak bommboş bir bölüm de olabiliyor. erciyes üniversitesinde de var aynı bölüm arkadaşım mezun oldu daha iş arıyor çok pişman.
ODTÜ Uzay Mühendisliği olmadığı sürece uzay mühendisliğinin de bi esprisi yok.
ben bilgisayar mühendisliği okuyorum,kızınızın teknolojiyle arası nasıl? oturup mesela 10 saat kod yazabilecek gücü kendinde buluyor mu? bölümler göründüğü gibi olmuyor çünkü.
Mühendislik yapmak istiyorsa elektrik elektronik okusun umarım sıralaması iyi gelir de boğaziçi,bilkent,tobb gibi okullarda okur direkt kaparlar mezun olunca. yok ben mühendislik okuyayım ama iş kadını olayım diyorsa da endüstri veya bilgisayar mühendisliği uygun. zaten yine yukarda yazdığım okullardan birinde okursa hayal bile edemeyeceği yerlere gelir.
Gemi mühendisi kuzenim var. mesleğini 10 yıl yaptı. 6 aylık seferlere çıktı ve hepsinde 60-70 bin dolar para aldı. 10 yıl çalıştı sonra bıraktı kendisine otel açtı orayı işletiyor paraya ne diyor bilmiyorum ama para demediğine eminim.
Eğer evlenmeden yaparım filan derse gemi Mühendisliği de olabilir şahsen ben düşündüm ama puanım yetmedi.