Kızımın meslek tercihi için tecrübeli fikirlere ihtiyacım var

Zaten sistemin değişmesi onu ve arkadaşlarının kafasını o kadar karıştırdı ki hayırlısı olsun inşallah bütün çocuklar için
İnşallah. Ogrencilerimle bu belirsizliği 2 ay yaşadık. Ve sonunda okul olarak suna karar verdik sistem ne kadar değişirse değişsin ben sadece çalışmaya odaklanacağım. Onlardan söz aldık. Şuan sadece kendilerini öğrenmeye ve soru çözmeye verdiler. Hatta bazen benim canım sıkılıyor. Sistemdeki bazı eksikliklerden dolayı onlar beni teselli ediyor. Hocam moralinizi bozmayin ne olursa olsun biz başaracağız diye. Rabbim tüm gençlerimize bu zorlu süreçte yardımcı olsun.

Aminnn inşallah .Hiç kıyamıyorum benim kızımla aramda az bir yaş farkı var birlikte büyüdük gibi bişey olduHer anne gibi hiç kıyamıyorum .Bu değişiklikten sonra psikolojik destek almaya başladı.Benim motivasyonum tabiki önemli ama bir uzmandan yardım almak şart oldu çocuklar çok olumsuz etkilendiler.Ama inşallah emek veren bütün çocuklarımız karşılığını alırlar

Özel sektörde en iyi üni mezunu bile saçma şartlarda işe başlıyor. Özel sektörde ilerlemek isterse uçak mühendisliği öneririm yazdıklarınızdan.
Devlette daha insancıl şartlarda çalışmak istiyorsa endüstri mühendisliği tavsiye ederim.
(Özelde kötü şartlarda başlayıp baya yükselebilir ucu bucağı yok, devlette resmi olarak en yüksek maaşı alan yaşlı başlı kişi özeldeki kendini geliştirmiş genç sağlam bir mühendis kadar alıyor)

yakın zamanda bu süreci geçirmiş biri olarak uçak ya da uzay mühendisliği gibi bölümleri tavsiye etmem özellikle uzay müh. malesef Türkiyede iş sahası olan bi bölüm değil ,sıkıntı yaşayabilir.Uçak müh. içinse ODTÜ gibi bi ünide okuyacaksa neden olmasın onun dışında daha temkinli tercih yapmak lazım üni bittikten sonra ikinci bi stres yaşamamak için umarım gönlünüze göre olur:)

Annecigiiiim ben ne olacağım derdi dertli dertli,psikoloğa danıştım,
Kızımın bir hedefi yok şu okul şu bölüm gibi,kararsızlığı var
Nasıl yardımcı olabilirim diye sordum
Kızınızın hedefi alabilecegi en yüksek puanı almak
Cebimde 5 lira varken 100 liralık ayakkabıyı alamam diye örnek vermişti
Kuzenim çocuğu çapa tıp diyor başka bir şey demiyordu, aldığı puan yetmeyince depresyonlar ilaçlar tedaviler zor şeyler yaşadılar ailecek,
Desteğinizi anlayışınızı tebrik ediyorum bence doğru olanı yapıyorsunuz ))))))

Evet uçak ve uzay mühendis liği için aynı fikirdeyiz çok güzel bir bölüm ama Türkiye de iş sahası kısıtlı ama yurtdışıda olabilir

Uçak mühendisliği zor olmaz mi? Farklı istihdam alanları varsa bilemem de eğer yoksa bildiğiniz uçak bakım ve tamirini yapacak. Erkek olsa olsun derdim ama bilemedim.
Mekatronik çok geniş alanı var. Meslek açısından daha geniş alanlarda çalışma durumu olur diye düşünüyorum.
Yazılım mühendisliği de çok cazip. Her branşta kendine yer edinebilir.

Ben mimarlık diyorum hem iş imkanı daha fazla hemde bir bayana yakışır bir meslek. Tabi kızınız tasarım yapmayı seviyor ve matematiği iyiyse

Uçak mühendisliği tutarsa kesinlikle yazsın,uzay mühendisliği için yurtdışına gitmesi lazım. Endüstri mühendisliği bir dönem çok revaçtaydı şimdi piyasa doydu bu mesleğe. Mimarlık ise yaratıcı zekaya ve teknolojik gelişime açıksa hiç tereddüt etmeden yazması gereken önemli bölümlerden.

valla ben dun bi doktorun ayda 250 bin tl kazandigini hesapladiktan sonra ogluma doktor ol demeye basladim

saka bi yana bence yazilim muhendisi olsun ilgisi varsa , gelecegin en guzel meslegi bana gore
6 bin alıyorum nerde 250 bin ancak nadir doktorlar alıyordur tanınmış özelde çalışan

Kızınıza şimdiden başarılar dilerim, ben mimarım bahsettiğiniz diğer bölümleri ben tavsiye etmem mimarlık çalışma alanı çok fazla olan hem özelde hem kamuda iş imkanı olan bir meslek. Fakat mimarlık gerçekten okurken çok çok zor bir bölümdür çok sabır ister, tasarım ve hayal etme gücü olmayan birinin gerçek anlamda mimarlık yapması neredeyse imkansızdır

Şu üç bölümü okumasını tavsiye ederim...Bilgisayar mühendisliği artık özelliğini yitirdi.Aynı işi elektrik elektronik mühendisleri yapıyormuş.Benim eşimde bilgisayar mühendisiydi. Uçak mühendisliği Uzay mühendisliği Endüstri mühendisliği bölümlerinden birini bitirdiğinde iş sahibi olmak için herhangi bir dalda yüksek lisansa ihtiyaç duyabilir. Sistem mühendisliği yüksek lisansı yaparsa dünyanın heryerinde iş bulabilir.

Bir tanıdığım mühendis ve bayan yazılım mühendisliğinde erkeklerin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Her açıdan mühendislik bayana uygun değil olaki seçti endüstri mühendisliği bayan için daha uygun. Umarım tercihleri ona mutluluk getirir.

Mühendislik ve bakım tamir mı mühendisliğin çalışma alanlarini hiç bilmiyorsunuz sanırım. Teknisyen den bahsetmiyoruz.

6 bin alıyorum nerde 250 bin ancak nadir doktorlar alıyordur tanınmış özelde çalışan
tabi canim bahsettigim dr alaninin en iyisi :)
bence hak ediyor doktorlar , senelerce oku her daim gelismeleri takip et , ugras didin emek ver , helal olsun hak eden tum meslektaslariniza :)

Ben mimarlık diyorum hem iş imkanı daha fazla hemde bir bayana yakışır bir meslek. Tabi kızınız tasarım yapmayı seviyor ve matematiği iyiyse
Matematik te başarılı hedefi sabitti İTÜ mimarlık istiyordu ama bu konuda okulda da çok yorumlar aldı çok fazla var vb...El becerisi çok güzel o kadar güzel resimler çiziyor ki karakalem...şuan çok gelgit ler yaşamaya başladı inanın bende bu yıl onunla birlikte yıpranıyorum inşallah hakkında hayırlısı olsun.inşallah gönlünce seçebileceği bir hedefe ulaşır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…