İnşallah. Ogrencilerimle bu belirsizliği 2 ay yaşadık. Ve sonunda okul olarak suna karar verdik sistem ne kadar değişirse değişsin ben sadece çalışmaya odaklanacağım. Onlardan söz aldık. Şuan sadece kendilerini öğrenmeye ve soru çözmeye verdiler. Hatta bazen benim canım sıkılıyor. Sistemdeki bazı eksikliklerden dolayı onlar beni teselli ediyor. Hocam moralinizi bozmayin ne olursa olsun biz başaracağız diye. Rabbim tüm gençlerimize bu zorlu süreçte yardımcı olsun.Zaten sistemin değişmesi onu ve arkadaşlarının kafasını o kadar karıştırdı ki hayırlısı olsun inşallah bütün çocuklar için
Aminnn inşallah .Hiç kıyamıyorum benim kızımla aramda az bir yaş farkı var birlikte büyüdük gibi bişey olduHer anne gibi hiç kıyamıyorum .Bu değişiklikten sonra psikolojik destek almaya başladı.Benim motivasyonum tabiki önemli ama bir uzmandan yardım almak şart oldu çocuklar çok olumsuz etkilendiler.Ama inşallah emek veren bütün çocuklarımız karşılığını alırlarİnşallah. Ogrencilerimle bu belirsizliği 2 ay yaşadık. Ve sonunda okul olarak suna karar verdik sistem ne kadar değişirse değişsin ben sadece çalışmaya odaklanacağım. Onlardan söz aldık. Şuan sadece kendilerini öğrenmeye ve soru çözmeye verdiler. Hatta bazen benim canım sıkılıyor. Sistemdeki bazı eksikliklerden dolayı onlar beni teselli ediyor. Hocam moralinizi bozmayin ne olursa olsun biz başaracağız diye. Rabbim tüm gençlerimize bu zorlu süreçte yardımcı olsun.
Özel sektörde en iyi üni mezunu bile saçma şartlarda işe başlıyor. Özel sektörde ilerlemek isterse uçak mühendisliği öneririm yazdıklarınızdan.Herkese iyi akşamlar :)
Kızımın üniversite sınav senesi düşündüğü bölümler endüstri mühendisliği ve mimarlıktı ama bizimde birlikte araştırmalarımıza göre uzay mühendisliği uçak mühendisliği gibi bölümlerin puanları çok yüksek olmasına rağmen bilinme ve tercih edilme sayısı az, eğer istediği sıralamayı alabilirse çok bilindik ve revaşta olan bölümler yerine böyle bir şey mi yazmalı başka fikirleriniz varsa da öğrenmek isterim, teşekkürler :)
valla ben 250.000 tl hesapladim fazlasi da olabilirKaç TL dedin
yakın zamanda bu süreci geçirmiş biri olarak uçak ya da uzay mühendisliği gibi bölümleri tavsiye etmem özellikle uzay müh. malesef Türkiyede iş sahası olan bi bölüm değil ,sıkıntı yaşayabilir.Uçak müh. içinse ODTÜ gibi bi ünide okuyacaksa neden olmasın onun dışında daha temkinli tercih yapmak lazım üni bittikten sonra ikinci bi stres yaşamamak için umarım gönlünüze göre olur:)Herkese iyi akşamlar :)
Kızımın üniversite sınav senesi düşündüğü bölümler endüstri mühendisliği ve mimarlıktı ama bizimde birlikte araştırmalarımıza göre uzay mühendisliği uçak mühendisliği gibi bölümlerin puanları çok yüksek olmasına rağmen bilinme ve tercih edilme sayısı az, eğer istediği sıralamayı alabilirse çok bilindik ve revaşta olan bölümler yerine böyle bir şey mi yazmalı başka fikirleriniz varsa da öğrenmek isterim, teşekkürler :)
Annecigiiiim ben ne olacağım derdi dertli dertli,psikoloğa danıştım,Beni o halde en iyi siz anlarsınız.Zaman zaman kafası çok karışıyor zor bir yıl tabiki tercih herzaman onun bizden bu konuda yardım isteyince kendimizce yardımcı olmak için gayret gösteriyoruz.Ne olursa olsun her kararına saygımız sonsuz biz anne baba olarak sadece imkanlarımızı sunar manevi olarak destek oluruz .Sonuçta ben çok severek hayalim olan bir sektörde çalışıyorum onun da öyle olmasını çok istiyorum.Güzel temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim.O da tıp hariç diğer meslek gruplarından birini seçmek istiyor mühendislik vb...
Evet uçak ve uzay mühendis liği için aynı fikirdeyiz çok güzel bir bölüm ama Türkiye de iş sahası kısıtlı ama yurtdışıda olabiliryakın zamanda bu süreci geçirmiş biri olarak uçak ya da uzay mühendisliği gibi bölümleri tavsiye etmem özellikle uzay müh. malesef Türkiyede iş sahası olan bi bölüm değil ,sıkıntı yaşayabilir.Uçak müh. içinse ODTÜ gibi bi ünide okuyacaksa neden olmasın onun dışında daha temkinli tercih yapmak lazım üni bittikten sonra ikinci bi stres yaşamamak için umarım gönlünüze göre olur:)
Ben mimarlık diyorum hem iş imkanı daha fazla hemde bir bayana yakışır bir meslek. Tabi kızınız tasarım yapmayı seviyor ve matematiği iyiyseHerkese iyi akşamlar :)
Bence de çok uygun. Madem aklından da geçiyormuş. Ayrıca serbest zamanlı da çalışabilir. En büyük hayalimdi.Ben mimarlık diyorum hem iş imkanı daha fazla hemde bir bayana yakışır bir meslek. Tabi kızınız tasarım yapmayı seviyor ve matematiği iyiyse
6 bin alıyorum nerde 250 bin ancak nadir doktorlar alıyordur tanınmış özelde çalışanvalla ben dun bi doktorun ayda 250 bin tl kazandigini hesapladiktan sonra ogluma doktor ol demeye basladim
saka bi yana bence yazilim muhendisi olsun ilgisi varsa , gelecegin en guzel meslegi bana gore
Ayda 8 nöbet yani 2 si de haftasonu tabi nöbetlerle beraber 4100 ana maaş 300 döner 1700 de nöbet doktor maaşı uzmanlarımız da 7000 civarı alıyor6 bin alıyorum nerde 250 bin ancak nadir doktorlar alıyordur tanınmış özelde çalışan
Kızınıza şimdiden başarılar dilerim, ben mimarım bahsettiğiniz diğer bölümleri ben tavsiye etmem mimarlık çalışma alanı çok fazla olan hem özelde hem kamuda iş imkanı olan bir meslek. Fakat mimarlık gerçekten okurken çok çok zor bir bölümdür çok sabır ister, tasarım ve hayal etme gücü olmayan birinin gerçek anlamda mimarlık yapması neredeyse imkansızdırHerkese iyi akşamlar :)
Herkese iyi akşamlar :)
Uçak mühendisliği zor olmaz mi? Farklı istihdam alanları varsa bilemem de eğer yoksa bildiğiniz uçak bakım ve tamirini yapacak. Erkek olsa olsun derdim ama bilemedim.
Mekatronik çok geniş alanı var. Meslek açısından daha geniş alanlarda çalışma durumu olur diye düşünüyorum.
Yazılım mühendisliği de çok cazip. Her branşta kendine yer edinebilir.
tabi canim bahsettigim dr alaninin en iyisi :)6 bin alıyorum nerde 250 bin ancak nadir doktorlar alıyordur tanınmış özelde çalışan
Matematik te başarılı hedefi sabitti İTÜ mimarlık istiyordu ama bu konuda okulda da çok yorumlar aldı çok fazla var vb...El becerisi çok güzel o kadar güzel resimler çiziyor ki karakalem...şuan çok gelgit ler yaşamaya başladı inanın bende bu yıl onunla birlikte yıpranıyorum inşallah hakkında hayırlısı olsun.inşallah gönlünce seçebileceği bir hedefe ulaşırBen mimarlık diyorum hem iş imkanı daha fazla hemde bir bayana yakışır bir meslek. Tabi kızınız tasarım yapmayı seviyor ve matematiği iyiyse