Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Keske beni alintilasaydiniz bana cevap verirken Bu konuda farkli bir suru gorus var, siz dilediginizi benimseyebilirsiniz tabi ki.Cinsiyetci yorumlar ne alaka henuz yolun başındasın sanırım. Erkek ve kadınların yaradılışı farklı. Kadınların yaradılışı her iş ortamı kaldıramaz . İdaeller ve gerçekler çok başka .
Cinsiyetci yorumlar ne alaka henuz yolun başındasın sanırım. Erkek ve kadınların yaradılışı farklı. Kadınların yaradılışı her iş ortamını kaldıramaz .
Mimarlık kıza cok uygun değil bence. 6 7 gün çalışıyorlar sart karı ağır.
Kızınız öncelikle hangi alana ilgisi olduğunu ve bu hayatta neyi hedeflediğini (mesleki anlamda) saptamalıdır.Herkese iyi akşamlar :)
Kızımın üniversite sınav senesi düşündüğü bölümler endüstri mühendisliği ve mimarlıktı ama bizimde birlikte araştırmalarımıza göre uzay mühendisliği uçak mühendisliği gibi bölümlerin puanları çok yüksek olmasına rağmen bilinme ve tercih edilme sayısı az, eğer istediği sıralamayı alabilirse çok bilindik ve revaşta olan bölümler yerine böyle bir şey mi yazmalı başka fikirleriniz varsa da öğrenmek isterim, teşekkürler :)
Çok haklısınız üniversite çok önemli onun da hedeflediği yerler ODTÜ ,İTÜ,Vb...gibi Üniversiteler şu ana kadar başarısı iyi ama tabii sizde biliyorsunuz ki kader kısmet ‘te önemli inşallah gerçek sınavda da başarısını gösterir ve hedefine kavuşur ben de bir sınavın geçsin puanlarını görelim seninde isteklerin doğrultusunda bir eğitim danışmanına gideriz yine kendin karar verirsin diyorummekatronik mühendisliği okula bağlı olarak bommboş bir bölüm de olabiliyor. erciyes üniversitesinde de var aynı bölüm arkadaşım mezun oldu daha iş arıyor çok pişman.
ODTÜ Uzay Mühendisliği olmadığı sürece uzay mühendisliğinin de bi esprisi yok.
ben bilgisayar mühendisliği okuyorum,kızınızın teknolojiyle arası nasıl? oturup mesela 10 saat kod yazabilecek gücü kendinde buluyor mu? bölümler göründüğü gibi olmuyor çünkü.
Mühendislik yapmak istiyorsa elektrik elektronik okusun umarım sıralaması iyi gelir de boğaziçi,bilkent,tobb gibi okullarda okur direkt kaparlar mezun olunca. yok ben mühendislik okuyayım ama iş kadını olayım diyorsa da endüstri veya bilgisayar mühendisliği uygun. zaten yine yukarda yazdığım okullardan birinde okursa hayal bile edemeyeceği yerlere gelir.
Gemi mühendisi kuzenim var. mesleğini 10 yıl yaptı. 6 aylık seferlere çıktı ve hepsinde 60-70 bin dolar para aldı. 10 yıl çalıştı sonra bıraktı kendisine otel açtı orayı işletiyor paraya ne diyor bilmiyorum ama para demediğine eminim. Eğer evlenmeden yaparım filan derse gemi Mühendisliği de olabilir şahsen ben düşündüm ama puanım yetmedi.
Çok haklısınız üniversite çok önemli onun da hedeflediği yerler ODTÜ ,İTÜ,Vb...gibi Üniversiteler şu ana kadar başarısı iyi ama tabii sizde biliyorsunuz ki kader kısmet ‘te önemli inşallah gerçek sınavda da başarısını gösterir ve hedefine kavuşur ben de bir sınavın geçsin puanlarını görelim seninde isteklerin doğrultusunda bir eğitim danışmanına gideriz yine kendin karar verirsin diyorum