• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın kakasını tutma sorunu.

Kesinlikle katiliyorum.

Oral, anal, fallik psikoseksuel gelisim donemlerinin saglikla atlatilmasi gerekiyor. Yoksa pek cok sorunla karşılaşmanız mümkün.

Bebeginiz su an anal donemde. Bildigim kadariyla bu donemde yapilan yanlis bir davraniş, sorunun gelecek yaslarina da tasinmasina sebep oluyor.

Bir de cimrilik bu donemin sagliksiz geçmesiyle oluyor diye biliyorum. Bir tanıdığımın gittigi pedagog boyle soylemis.

Oyle yapin boyle yapin önerilerindense bir uzmana danışın.
Aynen ben de böyle yapacağım

Bence tuvalet eğitimi konusunda çok ayrıntılı bir araştırma yapın ve hatta bu durum uzamadan bir pedegog ile görüşün..

Ben şuan oralara gelemedim bebeğim henüz 8 aylık ama üniversite de öğrendiğim kadarıyla bu dönem çocukların ileriki hayatını yönlendiren, onlara karakter kazandıran bir dönem.. Yani yanlış tuvalet eğitimi vermek çocuğunuz için çok zor sonuçlar doğurabilir..ileride cimri, agresif, yalancı vs gibi olmalarına neden oluyormuş.. Mesela kakasını tuttuğunu söylüyorsunuz..çocuk şuan tutmayı öğrendiği için ileride cimri biri olabiliyormuş gibi.. Uzun uzun anlatmayacağım ama Allah bu konuda hepimize yardım etsin diyorum ☺️

Dediğim gibi inanın bende nasıl yapacağım bilmiyorum ama yanlış giden birşeyler olursa mutlak pedegog ya da bilen biri, eğitim videoları gibi yöntemlere başvuracağım.. Sizde bence bunları yapmalısınız.. Maalesef herşeyi bilemiyoruz işte.. Burada deneyimli anneler de vardır mutlaka bende takipteyim bu konuyu.. Ama böylesine önemli bir konuda her konuşanı da dinlememek lazım diye düşünüyorum.. Çünkü herkes doğrusunu bilemeyebilir..

Sağlıkla büyütün yavrunuzu 🥰
Çok teşekkür ederim amin inşallah, siz de güle güle büyütün miniğinizi. Anne olmak çok zor ve hiç birşey kitaplardaki gibi değil kendim de öğretmenim lise hayatım da dahil sürekli pedagojik formasyon dersleri ile geçti ama kendime bu konuda faydam yok, uzman bir arkadaşımla görüşeceğim, gerekirse terapiye de başlarız dediğiniz gibi etkilerinden ayrı korkuyorum, şu anda bedenine verdiği zarardan ayrı korkuyorum

Merhabalar, bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim benim oldukça rahatsız olduğum bir konu var. Bir süre konum burada kalırsa çok sevinirim. Çünkü en çok cevabı burada bulabileceğime inanıyorum
Kızım 2.5 yaşında ve kaka tutuyor ne yapacağımı bilmiyorum, tuttuğu için kabız oldu şimdi daha ön yargılı. Yaklaşık iki üç ay önce tuvalet eğitimine onun isteği üzerine başladık. Bu konuda bir zorlamam olmadı. Ama psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yapmamak için uyumak istiyor, bahaneler buluyor dikkatini dağıtıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Uzman desteği almayı da planlıyorum. Kakayı yumuşatacak bir şurup, popoda ağrı kesici merhem ve probiyotik aldım. Ama benim sorum şu kaka yumuşasa bile tutmak da ısrarcı ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp sakince çözebilen var mı merak ediyorum. Karşımda kıvranması çok üzüyor beni
Merhaba bendd kızımda aynı sorunu yasadım 1 aydır düzeldi. Aynı ilaçları kullandık ama hiç etkisi yoktu. Gün n boyu ağlayıp uyumak istiyordu. Sonrasında özel bir hastahaneye götürdüm farklı daha etkili ilaçlar yazdı. Kaka yumusatıcı, bağırsak hareketlerini arttıracak bi surup birdr popoda oluşan çatlak için 2 krem. 2.gün hemen etkisini gösterdi ve kızım yaptıkça stresi azaldı. O sıralarda evde taşıyınca odak noktamzdan tamamen çıktı tuvalet meselesi. Galiba tuvalet konusu ikinci plana atılınca kızımda stresini attı ve düzeldi. Şimdi çok rahat ve ilaçları tamamen bıraktık. Bazen böyle kabız gbi olunca strese giriyor onu rahatlatıyorm konuyu dağıtıyorum tuvalette baska seylerden bahsediyorum. Birde çıkartmalar almıstım renk renk her kaka yapısında veriyordm oda etkili oldu. Bence bir an önce kullanılan ilaçları değiştirin.

Merhaba bendd kızımda aynı sorunu yasadım 1 aydır düzeldi. Aynı ilaçları kullandık ama hiç etkisi yoktu. Gün n boyu ağlayıp uyumak istiyordu. Sonrasında özel bir hastahaneye götürdüm farklı daha etkili ilaçlar yazdı. Kaka yumusatıcı, bağırsak hareketlerini arttıracak bi surup birdr popoda oluşan çatlak için 2 krem. 2.gün hemen etkisini gösterdi ve kızım yaptıkça stresi azaldı. O sıralarda evde taşıyınca odak noktamzdan tamamen çıktı tuvalet meselesi. Galiba tuvalet konusu ikinci plana atılınca kızımda stresini attı ve düzeldi. Şimdi çok rahat ve ilaçları tamamen bıraktık. Bazen böyle kabız gbi olunca strese giriyor onu rahatlatıyorm konuyu dağıtıyorum tuvalette baska seylerden bahsediyorum. Birde çıkartmalar almıstım renk renk her kaka yapısında veriyordm oda etkili oldu. Bence bir an önce kullanılan ilaçları değiştirin.
Darısı başımıza diyeyim hangi şehirdesiniz çatlak var mı diye bakamıyorum bebekken olmuştu, ama şuan mümkün değil bakmak desem yeri ben de bana karşı güveni kırılmasın diye zorlamadım kan da görmedim gözümden kaçmadıysa. Çatlak için hangi kremi kullandınız acaba. Kullanılan ilaçlar demişsiniz ama içiremedim ki doğru düzgün. Düzenli yapabildiğim tek şey şu anda zeytinyağ ve kuru kayısı

Darısı başımıza diyeyim hangi şehirdesiniz çatlak var mı diye bakamıyorum bebekken olmuştu, ama şuan mümkün değil bakmak desem yeri ben de bana karşı güveni kırılmasın diye zorlamadım kan da görmedim gözümden kaçmadıysa. Çatlak için hangi kremi kullandınız acaba. Kullanılan ilaçlar demişsiniz ama içiremedim ki doğru düzgün. Düzenli yapabildiğim tek şey şu anda zeytinyağ ve kuru kayısı
Kesinlikle lavman fitil vs kullanmayın resmen biz çocukta travma oluşturdk. Oyunlarla telkinlerle güvenmesini sağladım. Gündd 2 defa sürdük kremi. Bende bakarak çatlağı anlamıyorum. Doktorumuz bakmıstı. Düzenli kullanım çok önemli. Ve ilaç kullanımı çok önemli. Çünkü bağırsak hareketlerinin çocugun kontrolünden çıkması gerek demişti doktorumuz. Öncesinde 2 şişeye yakın osmolak, 20 li probiyotik kullandık sıfır etki hiç faydası olmadı. Tavsiyem iyi bir çocuk doktoruna derdinizi anlatın yönlendirmede bulunur.

Aslında bizim bütün yaşamsal faaliyetlerimiz sorun yeme içme uyuma, şimdi kaka yumuşatan şurup aldım içmiyor, her zaman içtiği içeceğe karıştırıyorum tadı belli olmadığı halde içmiyor
Duphalac mı kullandığınız, günde 2 yemek kaşığı verdiğim halde yapmıyordu onunla. bize denilen şuydu. Eğer altta sert kaka varsa, yukarıdan verdiğiniz ilaç hiçbir işe yaramaz, probiyotik, kefir, kayısı gibi meyveler, ne verseniz boş demişti. Sert kakayı Lavmanla atmanız lazım. Ya da Lavman yapmadan önce Sıcak su banyosu sonrası kaka yaptırmayı da deneyin, makat gevşeyince.
Bi gastroya gidip bence poposuna baktırın çatlak var mı diye, biz de aylarca fark etmedik kan olmadığı için.
Bi cevap daha yazmıştım size, ama ilginizi çekmedi🙈

Duphalac mı kullandığınız, günde 2 yemek kaşığı verdiğim halde yapmıyordu onunla. bize denilen şuydu. Eğer altta sert kaka varsa, yukarıdan verdiğiniz ilaç hiçbir işe yaramaz, probiyotik, kefir, kayısı gibi meyveler, ne verseniz boş demişti. Sert kakayı Lavmanla atmanız lazım. Ya da Lavman yapmadan önce Sıcak su banyosu sonrası kaka yaptırmayı da deneyin, makat gevşeyince.
Bi gastroya gidip bence poposuna baktırın çatlak var mı diye, biz de aylarca fark etmedik kan olmadığı için.
Ah evet sıcak su banyosu. 4 5 gün ben sıcak su banyosundan faydalandım. Sabah aksam oturtuyordum. Geldiği an klozete oturtuyordm. Ta kii kızım olayı anlayana kadar. Anlayınca suya girmedi bi daha. Tabi ne kadar dikkat etsem de üşütmüştü. Hasta oldu bide üstüne

Yaa kusura bakmayın konuyu ara ara takip edebiliyorum bazen çok kısa aralıklarla okuyup karıştırabiliyorum teşekkür ederim yorumunuz için kaka yapmaya çalışıp yapamamak değil o yüzden sanırım banyo sonrası da yapmaz, doktoruyla görüşeceğim bir de

Kesinlikle lavman fitil vs kullanmayın resmen biz çocukta travma oluşturdk. Oyunlarla telkinlerle güvenmesini sağladım. Gündd 2 defa sürdük kremi. Bende bakarak çatlağı anlamıyorum. Doktorumuz bakmıstı. Düzenli kullanım çok önemli. Ve ilaç kullanımı çok önemli. Çünkü bağırsak hareketlerinin çocugun kontrolünden çıkması gerek demişti doktorumuz. Öncesinde 2 şişeye yakın osmolak, 20 li probiyotik kullandık sıfır etki hiç faydası olmadı. Tavsiyem iyi bir çocuk doktoruna derdinizi anlatın yönlendirmede bulunur.
Kendi doktorumuza danışacağım bir de dediğiniz gibi sıkıntılı bir durum. Siz hangi şehirde doktora götürdünüz

Evet kaka dan korkuyorlar ve onu yapmak istemiyorlar bn kızıma altını pisleyen bebek aldım o pisleyince ay afferin ne güzel yapmış şimdi sana ödül var mana vercez diyodum sonra hadi kızım sira sende sana da ödül var diyerek ilk zamanlar yok dedi istemedi sonra hosuna gitti bu durum.
Doktorumuz kiz cocuklarda çok yaşıyoruz bu gibi durumlar demişti ona kaka dan sonra sifonu bastrip kaka bay bay sana diys gülerek gönderiyorduk oyle oyle alisti
Ama cok zordu anne olmak kakaya el sallamakmis 😄😄🤦‍♀️🤦‍♀️
Müthiş bir yöntem kesinlikle en doğrusu bu şekilde oyun çocuğu oldukları için herşeyi oyun üzerinden öğretmek gerekiyor.

Merhabalar, bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim benim oldukça rahatsız olduğum bir konu var. Bir süre konum burada kalırsa çok sevinirim. Çünkü en çok cevabı burada bulabileceğime inanıyorum
Kızım 2.5 yaşında ve kaka tutuyor ne yapacağımı bilmiyorum, tuttuğu için kabız oldu şimdi daha ön yargılı. Yaklaşık iki üç ay önce tuvalet eğitimine onun isteği üzerine başladık. Bu konuda bir zorlamam olmadı. Ama psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yapmamak için uyumak istiyor, bahaneler buluyor dikkatini dağıtıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Uzman desteği almayı da planlıyorum. Kakayı yumuşatacak bir şurup, popoda ağrı kesici merhem ve probiyotik aldım. Ama benim sorum şu kaka yumuşasa bile tutmak da ısrarcı ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp sakince çözebilen var mı merak ediyorum. Karşımda kıvranması çok üzüyor beni
Anlattiginizi birebir yasiyiruz. Dun renkli usg bile cekildi bi sorun yok ama cocuk inatla ypmiyo ta ki gece uykuda ypiyor

Son durumunuz nedir acaba.

Merhaba konunun üzerinden bayağı bir zaman geçmiş.Bu durumu nasıl atlattiniz.Ayni durumu şuan biz yaşıyoruz.Ne yapacağımı şaşırdım.İnatla yapmıyor.tutabildigi yere kadar tutuyor.Psikologa götürdüm.Bilincli olarak yapıyormuş.Oyun terapisi önerdi.Onuda karşılayacak imkanım yok.İki arada bı derede kaldım.Siz ne yaptınız bu süreci nasıl atlattiniz ?

Anlattiginizi birebir yasiyiruz. Dun renkli usg bile cekildi bi sorun yok ama cocuk inatla ypmiyo ta ki gece uykuda ypiyor
Merhaba benim kızımda çok inatçı .Bu durumu nasıl atlattiniz?Bugün Dr goturdum çatlak falan yok.Dr bilinçli olarak tutuyor dedi.😭

Benim görümcemin kızında da bu sorun var. Tuvalet eğitimi sırasında kakasını görmüş ve korkmuş. Aynı bu şekilde tutuyordu ve durum kronik kabızlığa dönüştü. Çözümü nasıl olur bilemiyorum ama sanırım çocuklar kakayı kendilerinden bir parça sandıkları için böyle durumlar oluyormuş. Çok zor bir durum umarım en kısa sürede çözülür.

Back