- 15 Şubat 2013
- 25.004
- En iyi cevaplar
- 1
- 94.453
- 798
- Konu Sahibi Onuncukoyden
Yok bu Güle güle kakalar, Teo da vardi bizde ama ayni degilTeo'nun kaka kitabı o
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok bu Güle güle kakalar, Teo da vardi bizde ama ayni degilTeo'nun kaka kitabı o
Valla öyle anlarda yaratıcılık fışkırıyor içinizden bizde konuşan diş bakterisi var mesela.. Kızım diş fırcalarken babası ya da ben bakteri oluyoruz, o banyoda diş fırçalarken biz koridorda ay fırça geldi aşagıya eğil, sağa kaç, sola kaç, dile saklan derken koridorda bir o yana bir bu yana koşup zıplayıp duruyoruz.. Bazen eşimle birbirimizi, koskoca insanlar ne halde diye görünce gülüyoruz halimize..Ay haykirdim sahiden mi ya, var mı böyle bir kitap ben bunu kullanırım artık da her kakada aynı yalanı nasıl atcaz, daha geçen anne kakayi gönderdik demicek mi
Anne olmak kakayla vedalaşmakmis meğerGule gule kakalar
Biz de kaka yapmasini hep buyuk cosku ile kutladik :) her daim kaka yapmanin cok guzel bir sey oldugunu soyledik. Tuvalet egitimi zamaninda biz tuvalete guderken de hep kaka muhabbaeti yaptik (kakami yapmaya gidiyorum, kakami yaptim geldim gibi)Merhabalar, bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim benim oldukça rahatsız olduğum bir konu var. Bir süre konum burada kalırsa çok sevinirim. Çünkü en çok cevabı burada bulabileceğime inanıyorum
Kızım 2.5 yaşında ve kaka tutuyor ne yapacağımı bilmiyorum, tuttuğu için kabız oldu şimdi daha ön yargılı. Yaklaşık iki üç ay önce tuvalet eğitimine onun isteği üzerine başladık. Bu konuda bir zorlamam olmadı. Ama psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yapmamak için uyumak istiyor, bahaneler buluyor dikkatini dağıtıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Uzman desteği almayı da planlıyorum. Kakayı yumuşatacak bir şurup, popoda ağrı kesici merhem ve probiyotik aldım. Ama benim sorum şu kaka yumuşasa bile tutmak da ısrarcı ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp sakince çözebilen var mı merak ediyorum. Karşımda kıvranması çok üzüyor beni
Yaaaa ama daha neler duyacağımValla öyle anlarda yaratıcılık fışkırıyor içinizden bizde konuşan diş bakterisi var mesela.. Kızım diş fırcalarken babası ya da ben bakteri oluyoruz, o banyoda diş fırçalarken biz koridorda ay fırça geldi aşagıya eğil, sağa kaç, sola kaç, dile saklan derken koridorda bir o yana bir bu yana koşup zıplayıp duruyoruz.. Bazen eşimle birbirimizi, koskoca insanlar ne halde diye görünce gülüyoruz halimize..
Kesinlikle katiliyorum.Buradaki önerileri bir kenara bırakın (bir sürü saçma öneri gelecek çünkü) bir uzmandan yardım alın. Kaka tutmak ciddi problemdir çocuklarda. Yanlış bir yaklaşımda durumu çok daha ciddi hale getirebilirsiniz.
yaa şu an bana öyle güzel bi oyun öğrettiniz ki, Allah razı olsun sizden vallaöyle anlarda yaratıcılık fışkırıyor içinizden bizde konuşan diş bakterisi var mesela.. Kızım diş fırcalarken babası ya da ben bakteri oluyoruz, o banyoda diş fırçalarken biz koridorda ay fırça geldi aşagıya eğil, sağa kaç, sola kaç, dile saklan derken koridorda bir o yana bir bu yana koşup zıplayıp duruyoruz.. Bazen eşimle birbirimizi, koskoca insanlar ne halde diye görünce gülüyoruz halimize..
Canım aynı durumu bizde yaşadik kaç kez doktora gittik ama malesef çocukta bitiyo herşey . Kayısı suyu veriyodum ben oda karin agrisi yapınca mecbur yapiyodu . Özellikle sabah ac karna bi deneMerhabalar, bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim benim oldukça rahatsız olduğum bir konu var. Bir süre konum burada kalırsa çok sevinirim. Çünkü en çok cevabı burada bulabileceğime inanıyorum
Kızım 2.5 yaşında ve kaka tutuyor ne yapacağımı bilmiyorum, tuttuğu için kabız oldu şimdi daha ön yargılı. Yaklaşık iki üç ay önce tuvalet eğitimine onun isteği üzerine başladık. Bu konuda bir zorlamam olmadı. Ama psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yapmamak için uyumak istiyor, bahaneler buluyor dikkatini dağıtıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Uzman desteği almayı da planlıyorum. Kakayı yumuşatacak bir şurup, popoda ağrı kesici merhem ve probiyotik aldım. Ama benim sorum şu kaka yumuşasa bile tutmak da ısrarcı ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp sakince çözebilen var mı merak ediyorum. Karşımda kıvranması çok üzüyor beni
32 aylık , 41 aylık nedir ya anne olunca böyle mi oluyor acaba 3 yaşında, 3 buçuk yaşında falan neden demiyorsunuz, sadece meraktan soruyorum inanınBen çoooook uğraştım çooook. Tuttuğu için kabız oluyor , kabız olduğu için sonra kaka yaparken acıyor, acıdığı için daha fazla tutuyor. Böyle bir döngüdeydik. Sürekli yumuşatıcı şuruplardan kullandık. Biri 8. gün biri 6. gün olmak üzere iki kere evde lavman yapmak zorunda kaldık, tabi ağlama kıyamet, yıktı binayı. Yemekte yemiyor öyle lifli falan. Öyle oyuncakla kitapla falanda olmadı. En son doktorumuz anestezik etkili bir hemoroid kremi verdi. Sabah sürüyordum ve gece sürüyordum bezelye kadar. Sonra kakasını yaptığında acımadığını farketti. Biz o kremi ayrıca şurubuda tabi 2 hafta kadar kullandık sürekli. Bu arada asla kaka yapalım, hadi lazımlığa oturalım falan asla demiyoruz. Kaka umrumuzda değil güya Sonra yapmaya başladı ,bu arada 32 aylık falan. Sonra kremi sabaha düşürdük sadece. Tuvaleti hep aynı yerde ve tuvalette tablete izin var. Daha uzun oturmaya başladı. 3 ay kadar sürdü tamamen alışması. Şimdi 41 aylık. Kendi pijamasını çıkarıp lazımlığa oturuyor,kaka yapıyor, anne gel pis kokuyor diye bağırıyor hala klozete oturmak istemiyor ama biz asla zorlamamamız gerektiğini çok güzel öğrendik. Biz böyle bir çözüm bulduk ama doktorunuza mutlaka danışmanız lazım. Kremi bize doktor verdi ama biraz fayda zarar hesabı yaparak verdi. O yüzden size gidin bundan alın diyemem asla.
O yaslarda ay bile gelişimi etkiliyor da ondan. Bir de atak zamanları hafta bazlı hesaplanır.32 aylık , 41 aylık nedir ya anne olunca böyle mi oluyor acaba 3 yaşında, 3 buçuk yaşında falan neden demiyorsunuz, sadece meraktan soruyorum inanın
Ben de böyle söylüyordum tuhaf geliyor değil mi? Aslında olay şu mesela 3 yaş 36 aylık ,3 yaş 4 ay 40 aylık. Her ikisine de 3 yaşında diyebilirsin ama bu kadar küçükken haftalar bile gelişim açısından inanılmaz fark ediyor. 36 aylık bir çocukla 40 aylık bir çocuğun yapabildiği şeyler aynı değil. Çocuğu 36 aylık olan birine benimki de 3 yaşında ama tuvalet eğitimi tamamladı ama 3 yaş 4 aylık dersen , ohooo 4 ay var kıyaslanamaz bile diye düşünür. 3.5 yaş diye hitap edeceksen 41 ay ile 46 ay arasında inanılmaz bir gelişim farkı var. Aynı kefeye yani 3.5 yaş kefesine koyamazsın bile. 5ten sonra bu bedensel ve bilişsel gelişimler yavaşladığı için 5, 5.5 falan diyoruz ama 4 yaşın ortasına kadar bu şekilde ifade ediliyor.32 aylık , 41 aylık nedir ya anne olunca böyle mi oluyor acaba 3 yaşında, 3 buçuk yaşında falan neden demiyorsunuz, sadece meraktan soruyorum inanın
Anladım açıkladığın için çok teşekkür ederim. Evet gerçekten anne olmadığım için henüz sanırım çok değişik geliyor bana bu ay ay hesaplamalar bana sanki 1 yaşına gelince bitermis gibi geliyordu, sağol canımBen de böyle söylüyordum tuhaf geliyor değil mi? Aslında olay şu mesela 3 yaş 36 aylık ,3 yaş 4 ay 40 aylık. Her ikisine de 3 yaşında diyebilirsin ama bu kadar küçükken haftalar bile gelişim açısından inanılmaz fark ediyor. 36 aylık bir çocukla 40 aylık bir çocuğun yapabildiği şeyler aynı değil. Çocuğu 36 aylık olan birine benimki de 3 yaşında ama tuvalet eğitimi tamamladı ama 3 yaş 4 aylık dersen , ohooo 4 ay var kıyaslanamaz bile diye düşünür. 3.5 yaş diye hitap edeceksen 41 ay ile 46 ay arasında inanılmaz bir gelişim farkı var. Aynı kefeye yani 3.5 yaş kefesine koyamazsın bile. 5ten sonra bu bedensel ve bilişsel gelişimler yavaşladığı için 5, 5.5 falan diyoruz ama 4 yaşın ortasına kadar bu şekilde ifade ediliyor.
Bebişini kucağına almana az kalmış, sağlıkla sıhhatle gelsin Sende görüp inanamayacaksın. Yenidoğan döneminde değil ama mesela 18 yani 1.5 yaşında ki bebekle 22 yani hala 1.5 yaşında ki bebek arasında uçurum olacak
UmarımBunun geçici bi dönem oldugunu düşünün once siz stresinizi yenin..sonra ona yansır
Aslında bizim bütün yaşamsal faaliyetlerimiz sorun yeme içme uyuma, şimdi kaka yumuşatan şurup aldım içmiyor, her zaman içtiği içeceğe karıştırıyorum tadı belli olmadığı halde içmiyorKızımda da aynısı vardı. İlaç ve kefir bizde çözüm oldu. Meyveli kefir özellikle 10 dakikaya tuvalete çıkarıyor. Bir de kakalara baybay yapmak ve güle güle kakalar kitabı etkili. Ne olduğunu anlamadığı için korkuyordur.