• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın kakasını tutma sorunu.

Ay haykirdim sahiden mi ya, var mı böyle bir kitap 😅😅😅 ben bunu kullanırım artık da her kakada aynı yalanı nasıl atcaz, daha geçen anne kakayi gönderdik demicek mi
Valla öyle anlarda yaratıcılık fışkırıyor içinizden😂 bizde konuşan diş bakterisi var mesela.. Kızım diş fırcalarken babası ya da ben bakteri oluyoruz, o banyoda diş fırçalarken biz koridorda ay fırça geldi aşagıya eğil, sağa kaç, sola kaç, dile saklan derken koridorda bir o yana bir bu yana koşup zıplayıp duruyoruz.. Bazen eşimle birbirimizi, koskoca insanlar ne halde diye görünce gülüyoruz halimize..

Merhabalar, bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim benim oldukça rahatsız olduğum bir konu var. Bir süre konum burada kalırsa çok sevinirim. Çünkü en çok cevabı burada bulabileceğime inanıyorum
Kızım 2.5 yaşında ve kaka tutuyor ne yapacağımı bilmiyorum, tuttuğu için kabız oldu şimdi daha ön yargılı. Yaklaşık iki üç ay önce tuvalet eğitimine onun isteği üzerine başladık. Bu konuda bir zorlamam olmadı. Ama psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yapmamak için uyumak istiyor, bahaneler buluyor dikkatini dağıtıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Uzman desteği almayı da planlıyorum. Kakayı yumuşatacak bir şurup, popoda ağrı kesici merhem ve probiyotik aldım. Ama benim sorum şu kaka yumuşasa bile tutmak da ısrarcı ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp sakince çözebilen var mı merak ediyorum. Karşımda kıvranması çok üzüyor beni
Biz de kaka yapmasini hep buyuk cosku ile kutladik :) her daim kaka yapmanin cok guzel bir sey oldugunu soyledik. Tuvalet egitimi zamaninda biz tuvalete guderken de hep kaka muhabbaeti yaptik (kakami yapmaya gidiyorum, kakami yaptim geldim gibi)
Bir de yemek yemek, buyumek ve kaka yapmanin baglantisini anlattim. Benim kizim icin buyumek hep cok onemli oldu. Yemek yedikce buyursun. Yedigin yemekler seni buyutur ve kaka olurlar. 2 yasindayken kizim kakalar nereden geliyor deyince mama yiyom mamalar kaka oluyoo derdi :))
Yani biz olayin notmalligini anlatmak icin biraz egzecere ettik sanirim. Hatta esiminbir ara bana ne zaman bitcek bu kaka anonslari demisligi bile var :)

Valla öyle anlarda yaratıcılık fışkırıyor içinizden😂 bizde konuşan diş bakterisi var mesela.. Kızım diş fırcalarken babası ya da ben bakteri oluyoruz, o banyoda diş fırçalarken biz koridorda ay fırça geldi aşagıya eğil, sağa kaç, sola kaç, dile saklan derken koridorda bir o yana bir bu yana koşup zıplayıp duruyoruz.. Bazen eşimle birbirimizi, koskoca insanlar ne halde diye görünce gülüyoruz halimize..
Yaaaa ama😅 daha neler duyacağım

Buradaki önerileri bir kenara bırakın (bir sürü saçma öneri gelecek çünkü) bir uzmandan yardım alın. Kaka tutmak ciddi problemdir çocuklarda. Yanlış bir yaklaşımda durumu çok daha ciddi hale getirebilirsiniz.
Kesinlikle katiliyorum.

Oral, anal, fallik psikoseksuel gelisim donemlerinin saglikla atlatilmasi gerekiyor. Yoksa pek cok sorunla karşılaşmanız mümkün.

Bebeginiz su an anal donemde. Bildigim kadariyla bu donemde yapilan yanlis bir davraniş, sorunun gelecek yaslarina da tasinmasina sebep oluyor.

Bir de cimrilik bu donemin sagliksiz geçmesiyle oluyor diye biliyorum. Bir tanıdığımın gittigi pedagog boyle soylemis.

Oyle yapin boyle yapin önerilerindense bir uzmana danışın.

Benim oğlum da üç yaşı bitti şuan konusma Cat pat neyse ciisni söylüyor kakasını gelsede söylemiyor anlıyorum ama kaşla goz arasında çamaşıra yapıyor ilk başlarda banyoyada gitmezdik şimdi kakası gelince gidiyoruz ama yapmiyor yinede bende kabızlık olmasın diye gzuelce anlatıyorum çamaşıra yapılmaz diye ama alisicaklar ya

Bence tuvalet eğitimi konusunda çok ayrıntılı bir araştırma yapın ve hatta bu durum uzamadan bir pedegog ile görüşün..

Ben şuan oralara gelemedim bebeğim henüz 8 aylık ama üniversite de öğrendiğim kadarıyla bu dönem çocukların ileriki hayatını yönlendiren, onlara karakter kazandıran bir dönem.. Yani yanlış tuvalet eğitimi vermek çocuğunuz için çok zor sonuçlar doğurabilir..ileride cimri, agresif, yalancı vs gibi olmalarına neden oluyormuş.. Mesela kakasını tuttuğunu söylüyorsunuz..çocuk şuan tutmayı öğrendiği için ileride cimri biri olabiliyormuş gibi.. Uzun uzun anlatmayacağım ama Allah bu konuda hepimize yardım etsin diyorum ☺️

Dediğim gibi inanın bende nasıl yapacağım bilmiyorum ama yanlış giden birşeyler olursa mutlak pedegog ya da bilen biri, eğitim videoları gibi yöntemlere başvuracağım.. Sizde bence bunları yapmalısınız.. Maalesef herşeyi bilemiyoruz işte.. Burada deneyimli anneler de vardır mutlaka bende takipteyim bu konuyu.. Ama böylesine önemli bir konuda her konuşanı da dinlememek lazım diye düşünüyorum.. Çünkü herkes doğrusunu bilemeyebilir..

Sağlıkla büyütün yavrunuzu 🥰

Benim oğlumda çok şükür korku olmadı ama biz başlamadan sifona bastırıyordum o çok hoşuna gidiyordu.. O yüzden lazımlığı pek sevmedi.. Kakasını yapınca hadi el sallayalım arkadasına diyerek sifona kendi basa basa alıştı.. Şimdi bile bazen el sallıyor kakasına 😂😂

Kıyamam...
Allahım her ikinizin de yardımcısı olsun inşallah.

öyle anlarda yaratıcılık fışkırıyor içinizden😂 bizde konuşan diş bakterisi var mesela.. Kızım diş fırcalarken babası ya da ben bakteri oluyoruz, o banyoda diş fırçalarken biz koridorda ay fırça geldi aşagıya eğil, sağa kaç, sola kaç, dile saklan derken koridorda bir o yana bir bu yana koşup zıplayıp duruyoruz.. Bazen eşimle birbirimizi, koskoca insanlar ne halde diye görünce gülüyoruz halimize..
yaa şu an bana öyle güzel bi oyun öğrettiniz ki, Allah razı olsun sizden valla :KK200:

Merhabalar, bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim benim oldukça rahatsız olduğum bir konu var. Bir süre konum burada kalırsa çok sevinirim. Çünkü en çok cevabı burada bulabileceğime inanıyorum
Kızım 2.5 yaşında ve kaka tutuyor ne yapacağımı bilmiyorum, tuttuğu için kabız oldu şimdi daha ön yargılı. Yaklaşık iki üç ay önce tuvalet eğitimine onun isteği üzerine başladık. Bu konuda bir zorlamam olmadı. Ama psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yapmamak için uyumak istiyor, bahaneler buluyor dikkatini dağıtıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Uzman desteği almayı da planlıyorum. Kakayı yumuşatacak bir şurup, popoda ağrı kesici merhem ve probiyotik aldım. Ama benim sorum şu kaka yumuşasa bile tutmak da ısrarcı ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp sakince çözebilen var mı merak ediyorum. Karşımda kıvranması çok üzüyor beni
Canım aynı durumu bizde yaşadik kaç kez doktora gittik ama malesef çocukta bitiyo herşey . Kayısı suyu veriyodum ben oda karin agrisi yapınca mecbur yapiyodu . Özellikle sabah ac karna bi dene

Kayısı kaynatıp icirin,çok güzel tuvalete çıkarıyor yani çıkmaması imkansız oluyor bir süre sonra. Benim oglum tuvalet eğitiminden çok önce kakasını beze yapmayı bırakmıştı,çok tuhaf ama ciddi beze yaparken kaka için ağlayıp bagiriyodu eğer tuvalete yetistiremezsek. Sonra tuta tuta kabız oldu. Kuru kayısı kaynattim şeker ilavesizve sabah akşam 1 çay bardağı içti şimdi çiş olayini da halletmek üzereyim,kabızlık da kalmadı inşallah her ikisini de tuvalete yapmaya alıştırma olacağım. (Oğlum 28 aylık)

Ben çoooook uğraştım çooook. Tuttuğu için kabız oluyor , kabız olduğu için sonra kaka yaparken acıyor, acıdığı için daha fazla tutuyor. Böyle bir döngüdeydik. Sürekli yumuşatıcı şuruplardan kullandık. Biri 8. gün biri 6. gün olmak üzere iki kere evde lavman yapmak zorunda kaldık, tabi ağlama kıyamet, yıktı binayı. Yemekte yemiyor öyle lifli falan. Öyle oyuncakla kitapla falanda olmadı. En son doktorumuz anestezik etkili bir hemoroid kremi verdi. Sabah sürüyordum ve gece sürüyordum bezelye kadar. Sonra kakasını yaptığında acımadığını farketti. Biz o kremi ayrıca şurubuda tabi 2 hafta kadar kullandık sürekli. Bu arada asla kaka yapalım, hadi lazımlığa oturalım falan asla demiyoruz. Kaka umrumuzda değil güya 🤭 Sonra yapmaya başladı ,bu arada 32 aylık falan. Sonra kremi sabaha düşürdük sadece. Tuvaleti hep aynı yerde ve tuvalette tablete izin var. Daha uzun oturmaya başladı. 3 ay kadar sürdü tamamen alışması. Şimdi 41 aylık. Kendi pijamasını çıkarıp lazımlığa oturuyor,kaka yapıyor, anne gel pis kokuyor diye bağırıyor 😄 hala klozete oturmak istemiyor ama biz asla zorlamamamız gerektiğini çok güzel öğrendik. Biz böyle bir çözüm bulduk ama doktorunuza mutlaka danışmanız lazım. Kremi bize doktor verdi ama biraz fayda zarar hesabı yaparak verdi. O yüzden size gidin bundan alın diyemem asla.
32 aylık , 41 aylık nedir ya 🙈 anne olunca böyle mi oluyor acaba 😂 3 yaşında, 3 buçuk yaşında falan neden demiyorsunuz, sadece meraktan soruyorum inanın 🤭

32 aylık , 41 aylık nedir ya 🙈 anne olunca böyle mi oluyor acaba 😂 3 yaşında, 3 buçuk yaşında falan neden demiyorsunuz, sadece meraktan soruyorum inanın 🤭
O yaslarda ay bile gelişimi etkiliyor da ondan. Bir de atak zamanları hafta bazlı hesaplanır.

Ben de böyle söylüyordum 😄 tuhaf geliyor değil mi? Aslında olay şu mesela 3 yaş 36 aylık ,3 yaş 4 ay 40 aylık. Her ikisine de 3 yaşında diyebilirsin ama bu kadar küçükken haftalar bile gelişim açısından inanılmaz fark ediyor. 36 aylık bir çocukla 40 aylık bir çocuğun yapabildiği şeyler aynı değil. Çocuğu 36 aylık olan birine benimki de 3 yaşında ama tuvalet eğitimi tamamladı ama 3 yaş 4 aylık dersen , ohooo 4 ay var kıyaslanamaz bile diye düşünür. 3.5 yaş diye hitap edeceksen 41 ay ile 46 ay arasında inanılmaz bir gelişim farkı var. Aynı kefeye yani 3.5 yaş kefesine koyamazsın bile. 5ten sonra bu bedensel ve bilişsel gelişimler yavaşladığı için 5, 5.5 falan diyoruz ama 4 yaşın ortasına kadar bu şekilde ifade ediliyor.

Bebişini kucağına almana az kalmış, sağlıkla sıhhatle gelsin 🙏 Sende görüp inanamayacaksın. Yenidoğan döneminde değil ama mesela 18 yani 1.5 yaşında ki bebekle 22 yani hala 1.5 yaşında ki bebek arasında uçurum olacak 🥰

• Beğen
Reactions: The
Kızımda da aynısı vardı. İlaç ve kefir bizde çözüm oldu. Meyveli kefir özellikle 10 dakikaya tuvalete çıkarıyor. Bir de kakalara baybay yapmak ve güle güle kakalar kitabı etkili. Ne olduğunu anlamadığı için korkuyordur.

Ben de böyle söylüyordum 😄 tuhaf geliyor değil mi? Aslında olay şu mesela 3 yaş 36 aylık ,3 yaş 4 ay 40 aylık. Her ikisine de 3 yaşında diyebilirsin ama bu kadar küçükken haftalar bile gelişim açısından inanılmaz fark ediyor. 36 aylık bir çocukla 40 aylık bir çocuğun yapabildiği şeyler aynı değil. Çocuğu 36 aylık olan birine benimki de 3 yaşında ama tuvalet eğitimi tamamladı ama 3 yaş 4 aylık dersen , ohooo 4 ay var kıyaslanamaz bile diye düşünür. 3.5 yaş diye hitap edeceksen 41 ay ile 46 ay arasında inanılmaz bir gelişim farkı var. Aynı kefeye yani 3.5 yaş kefesine koyamazsın bile. 5ten sonra bu bedensel ve bilişsel gelişimler yavaşladığı için 5, 5.5 falan diyoruz ama 4 yaşın ortasına kadar bu şekilde ifade ediliyor.

Bebişini kucağına almana az kalmış, sağlıkla sıhhatle gelsin 🙏 Sende görüp inanamayacaksın. Yenidoğan döneminde değil ama mesela 18 yani 1.5 yaşında ki bebekle 22 yani hala 1.5 yaşında ki bebek arasında uçurum olacak 🥰
Anladım açıkladığın için çok teşekkür ederim. Evet gerçekten anne olmadığım için henüz sanırım çok değişik geliyor bana 😂🤭 bu ay ay hesaplamalar bana sanki 1 yaşına gelince bitermis gibi geliyordu, sağol canım 😁

Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim, benim de az kaldı inşallah 🥰

Kızımda da aynısı vardı. İlaç ve kefir bizde çözüm oldu. Meyveli kefir özellikle 10 dakikaya tuvalete çıkarıyor. Bir de kakalara baybay yapmak ve güle güle kakalar kitabı etkili. Ne olduğunu anlamadığı için korkuyordur.
Aslında bizim bütün yaşamsal faaliyetlerimiz sorun yeme içme uyuma, şimdi kaka yumuşatan şurup aldım içmiyor, her zaman içtiği içeceğe karıştırıyorum tadı belli olmadığı halde içmiyor

Back