• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın kakasını tutma sorunu.

Merhabalar, bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim benim oldukça rahatsız olduğum bir konu var. Bir süre konum burada kalırsa çok sevinirim. Çünkü en çok cevabı burada bulabileceğime inanıyorum
Kızım 2.5 yaşında ve kaka tutuyor ne yapacağımı bilmiyorum, tuttuğu için kabız oldu şimdi daha ön yargılı. Yaklaşık iki üç ay önce tuvalet eğitimine onun isteği üzerine başladık. Bu konuda bir zorlamam olmadı. Ama psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yapmamak için uyumak istiyor, bahaneler buluyor dikkatini dağıtıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Uzman desteği almayı da planlıyorum. Kakayı yumuşatacak bir şurup, popoda ağrı kesici merhem ve probiyotik aldım. Ama benim sorum şu kaka yumuşasa bile tutmak da ısrarcı ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp sakince çözebilen var mı merak ediyorum. Karşımda kıvranması çok üzüyor beni
oncelikle bir pediatriste gidin, herhangi bir sorun var mi diye kontrol etsinler. muhtemelen bir sey yoktur ama gitmek gerekiyor. ikincisi cocuga gun icinde su icirin, posali gidalar yedirin. eger sizin dikkatinizi cektigini dusunuyorsa ondan da yapiyor olabilir, dikkat etmemeye calisin. gecmis olsun.

Evet benim korkum da bu içime sinen bir uzman bulup götürmem gerekli, aslında burada paylaşma sebebim de büyük oranda bu tarz bir yardım alan anne bana fikir verir belki diye düşünmemdi
Anneler genelde bu konuda yardım almayı reddediyorlar. Kendi yöntemleriyle, ilaçlarla şuruplarla bazen şiddetle çözmeye çalışıyorlar. Beş yaşında hala kakasını tutan, her hafta hastaneye götürülüp lavman yapılan bir çocuk tanıyorum. Onun da annesine zamanında yardım almalısın demiştim ertelemişti, şimdi doktor doktor geziyorlar çözemiyorlar.

bu arada cocuklar bazen kakayi kendilerinden bir parca gibi gordukleri icin tuvalette sifonu cekip gidince cok uzuluyorlar :) belki oyle bir sey olabilir.

bu arada armut cok iyi geliyor kabiza.

O yaşta cocuklar için kakalari çok değerli olurmuş .Onu vücudunun bir parçası gibi görürmus .O yüzden tuvalet eğitimi sırasında kaka yapmak çocuklara korkutucu geliyor .Uzman biri ile isbirligi yaparak çözün bence .Ama her çocuğun yaşadığı doğal bir durum .

Merhabalar, bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim benim oldukça rahatsız olduğum bir konu var. Bir süre konum burada kalırsa çok sevinirim. Çünkü en çok cevabı burada bulabileceğime inanıyorum
Kızım 2.5 yaşında ve kaka tutuyor ne yapacağımı bilmiyorum, tuttuğu için kabız oldu şimdi daha ön yargılı. Yaklaşık iki üç ay önce tuvalet eğitimine onun isteği üzerine başladık. Bu konuda bir zorlamam olmadı. Ama psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yapmamak için uyumak istiyor, bahaneler buluyor dikkatini dağıtıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Uzman desteği almayı da planlıyorum. Kakayı yumuşatacak bir şurup, popoda ağrı kesici merhem ve probiyotik aldım. Ama benim sorum şu kaka yumuşasa bile tutmak da ısrarcı ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp sakince çözebilen var mı merak ediyorum. Karşımda kıvranması çok üzüyor beni
1 yıl çektik ve çatlağı vardı gezmediğim doktor kalmadı, probiyotikler, kremler, ilaçlar. En son Zeynep kamilde bi doktor siz yaptınız böyle, her ağlamasını görmeyin, sizi kullanıyor dedi. Abur cubur yok, beyaz ekmek yok dedi. Domates, armut, çilek, incir bunlar bağırsak çalıştırır, menülerinde olsundedi. Çatlak olduğundan baticon lu banyolar yaptık, krem sürdük. Ama bu süreci sonlsndıren şey, bezi bırakmamız oldu.meğer Kakasının tenine değmesinden hoşlanmadığı için tutuyormuş. Sizde çatlak var mı popoyu ittirip baktınız mı ya da dr baktı mı?

Belki çoğu anne beni kınayacak ama. Ben kızıma şöyle alıştırdım çikolata yedi bir gun sonra da lazımliga büyüğünü yaptı ağlamaya başlayınca korkma annem bu yediğin çikolata dedim
Adinida çikolatalı kaka koyduk
Ve korkmadan yaptı her defasında çikolatali kaka yaptim bak dedi. Şuan 4 yaşında ve sorun yok
Ama bu çikolatalı kaka yenmez dedim 😂😂

Sabırlı olmanız lazım. Tuvalet eğitimi sabır işi. 20 günden fazla sürdüyse bu durum yardım alın. Baskı yapmayın. Ona hikâyelerle anlatın ama sürekli değil. Çocuklara o stres direkt geçiyor. Yanında bu konuyu başkalarına anlatmayın. Eğitimi yarıda kesmeyin. Size bir uzman yardımcı olacaktır zaten. Burdan en fazla fikir gelir o da herkesin kendi tecrübelerinden bildikleri kadardır. Belki hazır da değildi biz de yaşadık 15 gün sürdü. Uzman bir arkadaşımız çocuk hazır da olmayabilir demişti. Neyseki bir gün kendi yapmaya karar verdi.

İlle de tuvalette yapması için ısrar etmeyin Lazımlı alın ve onu çocuğun istediği yere koyun kkaka yapmak korkusu geçtikten sonra tuvalete taşıma aşamasına geçin

Öncelikle Allah yardımcınız olsun, çocuklarda kabız çok zor, çektiğimi bir ben bir Allah bilir.. Bebekliğinden beri, özürdileyerek söylüyorum çatır catir kakasını yapan kızım 2.5 yaşına doğru tutmaya başladı ama ne tutmak..Günlerce yapmıyor, ağrıdan kıvranıyordu, kakası geldiği zaman yürümeyi reddedip, karın üstü yatıyordu. Şuruplar, diyetler(aylarca evde patates, pirinç,makarna vb. unlu bir şey pişirmedim), lavmanlara kadar giden süreç..
Öncelikle suyu bol içirin, bir de sıcak suya oturtmak çok iyi geliyor, sıkıştığını anladığım zamanlarda gel banyoda oyuncaklarla oynayalım deyip, öyle oturtuyordum küvete, suya bir kapak batikon koyuyordum. Bizim bu sürecimiz tuvalet eğitimiyle sona erdi..Kızım kitapları çok sevdiği için "teo nun kaka kitabı" vardı, onunla alıştı.
Sizinki aksine tuvalet eğitimiyle başlamış, işte her çocuk da bir olmuyor. Bu sürecin geçici olmasını, yavrunuzun iyi olmasını gönülden diliyorum.

Belki çoğu anne beni kınayacak ama. Ben kızıma şöyle alıştırdım çikolata yedi bir gun sonra da lazımliga büyüğünü yaptı ağlamaya başlayınca korkma annem bu yediğin çikolata dedim
Adinida çikolatalı kaka koyduk
Ve korkmadan yaptı her defasında çikolatali kaka yaptim bak dedi. Şuan 4 yaşında ve sorun yok
Ama bu çikolatalı kaka yenmez dedim 😂😂
Anlamadığım neden ağlıyor bunlar kaka yapınca 😅

Kaka kitaplari vardi eskiden, yavru kakalar bekliyomus iste anne kakayi, o yuzden tutmamak gerekiyomis, yoksa bebek kakalar aglarmis icerikli beni benden alan kitap 🤣
Ay haykirdim sahiden mi ya, var mı böyle bir kitap 😅😅😅 ben bunu kullanırım artık da her kakada aynı yalanı nasıl atcaz, daha geçen anne kakayi gönderdik demicek mi

Ay haykirdim sahiden mi ya, var mı böyle bir kitap 😅😅😅 ben bunu kullanırım artık da her kakada aynı yalanı nasıl atcaz, daha geçen anne kakayi gönderdik demicek mi
Yok iste anne kaka ise gidiyo sabah, aksam bebek kakalar bekliyolar anne kakayi, gelmezse agliyolar, sevenler kavuşsun zalımın gızı 🤣

Yeğenimde vardı, tuvaleti anasınıfına çevirmiştik neredeyse, boyama kalemleri kitaplar resimler 😂 biraz işe yaratmıştı. Onunla tuvalete gidip dünyadaki herkesin tuvaletini yaptığını anlatırdım, pepe de yapıyor, maşa da yapıyor diye ☺️ sakinleşiyordu . Sonra zamanla geçti

Eklentiler

• SmartSelect_20210930-014812_Google.jpg
    SmartSelect_20210930-014812_Google.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 91
Ben çoooook uğraştım çooook. Tuttuğu için kabız oluyor , kabız olduğu için sonra kaka yaparken acıyor, acıdığı için daha fazla tutuyor. Böyle bir döngüdeydik. Sürekli yumuşatıcı şuruplardan kullandık. Biri 8. gün biri 6. gün olmak üzere iki kere evde lavman yapmak zorunda kaldık, tabi ağlama kıyamet, yıktı binayı. Yemekte yemiyor öyle lifli falan. Öyle oyuncakla kitapla falanda olmadı. En son doktorumuz anestezik etkili bir hemoroid kremi verdi. Sabah sürüyordum ve gece sürüyordum bezelye kadar. Sonra kakasını yaptığında acımadığını farketti. Biz o kremi ayrıca şurubuda tabi 2 hafta kadar kullandık sürekli. Bu arada asla kaka yapalım, hadi lazımlığa oturalım falan asla demiyoruz. Kaka umrumuzda değil güya 🤭 Sonra yapmaya başladı ,bu arada 32 aylık falan. Sonra kremi sabaha düşürdük sadece. Tuvaleti hep aynı yerde ve tuvalette tablete izin var. Daha uzun oturmaya başladı. 3 ay kadar sürdü tamamen alışması. Şimdi 41 aylık. Kendi pijamasını çıkarıp lazımlığa oturuyor,kaka yapıyor, anne gel pis kokuyor diye bağırıyor 😄 hala klozete oturmak istemiyor ama biz asla zorlamamamız gerektiğini çok güzel öğrendik. Biz böyle bir çözüm bulduk ama doktorunuza mutlaka danışmanız lazım. Kremi bize doktor verdi ama biraz fayda zarar hesabı yaparak verdi. O yüzden size gidin bundan alın diyemem asla.

Back