• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızımın kaka sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

majezik16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2009
109
4
118
49
arkadaşlar kızım bugün 2 ayını doldurdu.2 gün öncesine kadar günde 5 kez kaka yapıyordu,fakat 2 gündür kakasını yaparken çok zorlanıyor,benim yardımımla günde 1 kez yapabiliyor.kulak çubuğuna zeytinyağı sürüp poposunu uyarıyorum.Benim yediklerimle ilgili bir sorun olabilirmi??sadece anne sütü veriyorum.yavrum ıkınırken çok zorlanıyor.bu aylarda kaka sayısı düşermi??yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler

Son düzenleme:
evet büyüdükçe düşecek.
ama siz kendi yardımınızla yapmaya alıştımayın onu.yani süre 1 hafta olsa yardımcı olun dicem ama..kendi kendine yapmayı öğrensin bence.

hayır canım
kabız değil ama gazından dolayı zorlanıyor.
doktorumuz karnına bastırıp sert olduğunu gazından dolayı yapamadığını söylemişti.
kakayı yapmaya çalışırken bazen süt bile istemiyor,ağlayıp duruyor.
zeytin yağıyla bazen karnına masaj yapıyorum,bazen bacaklarını ittirip yardım ediyorum.
gaz ilacı neler kullandık ama fayda etmedi.
bir kaç haftadır gazını ilaç kullanmadan rahat çıkarıyor ama ne kadar çok gazı varki kakayıda yapamıyor.

bencede popoyu uyarma canım.
hemşire arkadaşım var ilk zamanlar 1-2 kez dereceyle yaptırttı egeye ama bana bu son kendi öğrensin tembelleşir demişti.

Büyüdükçe kaka sayıları düşüyor. Yalnızca anne sütü alan bebeklerin 5 güne kadar
yapmamaları da normal kabul ediliyor. Anlaşılan senin bebişinde zor kaka yapma devresi başlamış. Kakası cıvıksa ve zor kaka yapıyorsa bi problem yoktur. Kulak çubuğuna
zeytinyağı sürüp uyarmak normal. Senin yediklerinle hiç alakası yok. Doktorum böyle
derdi.yerimseniben

hemşerim telaş yapma annenin stresi bile bebeğe gaz yapıyo
kendim tecrübe ettim oyüzden söylüyorum
anne sütü alan çocuk kabız olmaz gaz problem vardır eniyisi masaj ve zeytinyağı
kızım sırtüstü yatarken ayaklarını karnına doğru yavaşça itiyorum bikaç kere hem oyun sanıp eğleniyo hemde gazını çıkarıyo
zeytinyağınıda emzirmeden önce meme ucuna sürüyorum

benimki 46 günlük cıvık dışkısı fakat bir haftadır kıyametler koparıyor yapcam diye bende sürekli uyarıyordum.. peki bu durumun bir başka çaresi yokkmuki?

maalesef ki yok cnm aynı dert bizde de var bende uyararak yaptırıyorum tek çare beklemek 3 ya da 4. ayda düzene girermiş şuanda bağırsak kasları gelişmediği için yapamazmış

Back