Doğuma Hazırlık kızımın ismini oylarmısınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

SİZCE KIZIMIN İSMİ NE OLABİLİR?

• Ankete Katılan
    132
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar oylarınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederiz

güzel fikirlere her zaman açığız

Allah herkezin bebeğini hayırlı etsin

Emine veya sadece Ezel olsun.
'su' eki pek güzel degil.
Çoğu arkadaşta bana bu konuda katılmış zaten.

Irem ve Belinay isimlerini önermiyorum.
Bu yazıları oku bence, canım

Irem = Irem 'Cennet bahçesi' olarak biliniyor..
Fakat Irem çok eskiden Yemen'de bir kafir hükümdari Allah'a isyan ederek Cennet'e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış,
bu bağdaki köşke giremeden milletiyle birlikte gazaba uğramış..
Allah tarafindan gazaba uğramış bir yerin ismini koymak pek dogru degil.

Belinay = 'Belinmek' eski dilde 'bölünmek’ demek.
Belinay böylece 'bölünen ay, ay gibi bölün' gibi anlamlar taşır.
Onun dışında 'belin' kelimesi 'korku, şaşkınlıkt' demek.
Belinay'ın başka bir anlamı da 'korku saçan ay, şaşkınlık yaratan ay' demektir.
Belinay ‘Peygamber Çiçeği’ anlamına gelmeyen ve Kuran-i-Kerim’de yer almayan bir isim.

Internetteki isim sözlüklere pek güven olmuyor maalesef canim..
Belemir olabilir belki. Mor renkli çiçekler açan bir bitki. Belemir halk arasında Peygamber çiçeği olarakta bilinir.
Belenay ismi de hoş bence. Belen 'dağ eteği' demek, Belenay da böylece 'dağ eteğinde görünen ay' olur.

belinay güzel bence.bende 9 hafta 3 günlük hamileyim bebişimin kalbi o kadar güzel atıyoki biran önce doğar inşallah.mayıs ayında ilk bebeğimizi kaybettik 8 haftalık bi düşük yaptım. ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİM TEKRAR NASİP ETTİ. bu bebeğimide kaybetmekten çok korkuyorum ama şu anda herşey yolunda hayırlısı olsun inşallah. kızmı erkekmi çok merak ediyorum ama en önemlisi sağlıklı ve hayırlı olması tabiki.biz aşkımla isim bulduk bile kız olursa ELA erkek olursa EFE isimler güzelmi yorum yaparsanız sevinirim..

ezel su eklemeden güzel ancak iremde kulaga daha hoş gelio ya daha farklı isimler bence bulabilirsin...

bende ezeli sectim su eklemeden tabikide
irem hic önerilmiyor manasi güzel degil o ismide ele benceee

Ben arkadasa katiliyorum.. Bence de Irem ismini ele.
Belinay isminin de gerçek anlami belli degil..
En iyisi Emine veya Ezel. (Ezelsu degil ama, Ezel..)

canım bence ezelsu güzel.

belinay ı araştırmamış olsaydım, onu seçerdim. belinay kuranda geçmiyor ve anlamı cennette açan peygamber ççeği de değil. kuzenim çok beğeniyordu bu ismi, kızına koyacaktı ama araştırdıktan sonra vazgeçti. bilgin olsun.

bebeğin sağlıklı olsun da ismi nasıl olsa bulunur.

cnm ezel güzelll su eklemee...nur ,su,can gibi eklentileri begenmiyorum isimde basitleştiriyor..

canım nüfusa kaydettirirken ezelsu diye değil ezel su diye kaydettirirsen daha şık olur.

ya da isimleri kombine et.

emine irem
ezelsu irem
irem su
vs.

belinay çok yapay durmuş. beğenmedim. ama en yakın arkadaşımın ismi belin :)

X