- 12 Aralık 2016
- 1.066
- 1.269
- 133
- Konu Sahibi Strongerwoman
-
dokunsal hassasiyeti olabilir kendi öptürür mü size sarılmanıza izin verir miMerhaba. 4 bucuk yasinda bir kızım var. Giydigi tüm kıyafetleronu rahatsiz ediyor. Geçen sene önce atletle basladi. Simdi üzerine giydigi tüm bluz ve atletler rahatsiz ediyor. Pijama ve pantolonlarinin dizden asagisi da rahatsiz etmeye basladi sürekli yukari kıvırıyor.
Bir kac gündür cok ust seviyede dun arabada üzeri ciplak kaldi artık. Bisey giymek istemiyorum cok rahatsiz ediyor diyor. Disari da çıkmak istememeye basladi. normalde anne rahatsiz etse de idare ediyorum derdi.
Benzer durum yasayan ya da tavsiyesi olan var mi arkadaslar..
Evet var. Banyosunu zor yapiyor,su degince alışmasi zaman alıyor. cani hemen acıyor. Saçlarını sadece topuz istiyor onlardan da rahatsiz olmaya basladi kendine degince. Opturuyor sevdiriyor onlarda sıkıntı yok.dokunsal hassasiyeti olabilir kendi öptürür mü size sarılmanıza izin verir mi
Evet. Mutlu oldugu zamanlar cok kafasina takmıyor. Cani biseye sıkıldığında onlara sariyor.Psikolojik olabili
Duyusal hassasiyet gibi, en kısa sürede bir duyu bütünleme terapisti ile görüşünMerhaba. 4 bucuk yasinda bir kızım var. Giydigi tüm kıyafetleronu rahatsiz ediyor. Geçen sene önce atletle basladi. Simdi üzerine giydigi tüm bluz ve atletler rahatsiz ediyor. Pijama ve pantolonlarinin dizden asagisi da rahatsiz etmeye basladi sürekli yukari kıvırıyor.
Bir kac gündür cok ust seviyede dun arabada üzeri ciplak kaldi artık. Bisey giymek istemiyorum cok rahatsiz ediyor diyor. Disari da çıkmak istememeye basladi. normalde anne rahatsiz etse de idare ediyorum derdi.
Benzer durum yasayan ya da tavsiyesi olan var mi arkadaslar..
Ne olduğunu bilmiyorum. Araştırayım, teşekürlerDuyusal hassasiyet gibi, en kısa sürede bir duyu bütünleme terapisti ile görüşün
Diger yanıtınizi da gördüm, ben bu konunun uzmanı değilim ama kendi oğlumunda birtakım duyusal hassasiyetleri olduğunu düşündüğüm için çokça araştırdım, sizinki oldukça bariz duyusal hassasiyet olarak görünüyor. Ebru Sidar Albayrak (therapistmom) in sayfasını inceleyin, kitabı da var. Onu da alabilirsinizNe olduğunu bilmiyorum. Araştırayım, teşekürler
Cok teşekkür ederim. Kitap benim icin iyi olucaktir. Hic bi fikrim yok bu konuda.Diger yanıtınizi da gördüm, ben bu konunun uzmanı değilim ama kendi oğlumunda birtakım duyusal hassasiyetleri olduğunu düşündüğüm için çokça araştırdım, sizinki oldukça bariz duyusal hassasiyet olarak görünüyor. Ebru Sidar Albayrak (therapistmom) in sayfasını inceleyin, kitabı da var. Onu da alabilirsiniz
Deterjani kokusundan dolayı mi soyluyorsunuz? Bi kaç kere değiştirdim.Deterjan sabun degistirmeyi dusundunuz mu
Amcam memurluktan atildiginda boyle olmustu
Yeni bir ise baslayip kafasi dagilinca duzelmisti
Bu arada gunde ne kadar su iciyor
Böbreklere baktirsaniz
Bende arada rahatsizlanirim genelde az su ictigim donem artar
Allah razı olsun gerçekten cok bunalıyorum artık. Çocuk buyutmek zorHiç bir bilgim yok. Başıma da gelmedi.
Ben sadece “ Rabbim yavrunuzun iyiliğini versin ” demeye geldim.
Duyusal hassasiyetler farklı farklı olabilir ve aslında hepimiz de var. Mesela ekmeğin yumuşak yerini yiyememek bir duyusal hassasiyettir. Burada önemli olan hayat kalitesini ne kadar etkilediği. Bazı çocuklarin cok fazla şeye karşı hassasiyeti oluyor ve çok zorlanıyorlar. Hatta Ebru hanım otizm bile denilebiliyor demişti.Cok teşekkür ederim. Kitap benim icin iyi olucaktir. Hic bi fikrim yok bu konuda.
Internet sitesine girdim, ve baska sitelere de baktım. Yanlis anlamayin cok teşekkür ederim yardimci olmak istediğiniz için. Fakat kizimda diger belirtiler yok, cok şükür her seyini guzel yapıyor , akilli bi kız, okulda da başarılı, iletişimi ve aktiviteleri iyi. hic bi sorun yok. Sadece kıyafetten rahatiz olma, sacinin degmesi ve banyoyu sevmemesi sizce olabilir mi? Suda oynuyor fakat yuzune ve sacina degmesinden hoşlanmıyor
Su azalirsa deri kurur kasinirDeterjani kokusundan dolayı mi soyluyorsunuz? Bi kaç kere değiştirdim.
Kardesi oldu onu cok kıskanıyor. Morali iyi olduğunda azalıyor.
Su icmeyi azaltti hakikaten. Suyla ne ilgisi olabilir acaba..
Allah razı olsun gerçekten cok bunalıyorum artık. Çocuk buyutmek zor
Bunu iyice araştırmalıyım. Cok yabancıyım. Siz terapi aldınız mi?Duyusal hassasiyetler farklı farklı olabilir ve aslında hepimiz de var. Mesela ekmeğin yumuşak yerini yiyememek bir duyusal hassasiyettir. Burada önemli olan hayat kalitesini ne kadar etkilediği. Bazı çocuklarin cok fazla şeye karşı hassasiyeti oluyor ve çok zorlanıyorlar. Hatta Ebru hanım otizm bile denilebiliyor demişti.
Duyusal hassasiyet psikolojik ya da mental bir sorun değil. Mesela benim oğlum zıplamiyor çok fazla. Muhtemelen yerçekimi ile ilgili bir durum. Nasıl anlatabilirim tam olarak bilmiyorum ama beden olması gerekeni ya üzerinde ya altında algılıyor. Duyu bütünleme terapisi bunu normal hala getirmeyi amaçlar.
Yani kızınizin zekası,aklı, sosyalligi ile hiçbir ilgisi yok
Ben ve kizim da kaygiliyiz. O asiri duygusal ve hassas, öğretmenleri ozellikle söylemişti.Benim kizim da sizinki kadar olmasada kilot rahatsiz ederdi popomun arasina giriyor diye corap rahatsiz ederdi etiketleri zaten keserdik dibinden.Gerci bende bircok kiyafet cesidiyle rahat edemem.Mesela kot pantolanla.Buyudukce azaldi ama hala huylu bir cocuk.Benim kizimin kaygi esigi cok yuksek benimde oyle.Bana bu tarz seyler biraz obsesiflige yakin insanlarda oluyor diye dusundurtuyor.Tamamwn psikolojik.
Haklisiniz daha sık banyo yaptırmalıyım bu rahatlatabilirSu azalirsa deri kurur kasinir
Birsey değdiği zaman da rahatsız oluyor
Çok olmamişti ama ona gore giydirdim.Mesela kotla rahat etmez esofman giyindi daha cok oyle kiyafetler aldim.Buyudugunde azaliyor nesela disari kiş gunu corapsiz cikamayacagini biliyor.Psikiyatrist degilde psikolog terapi daha iyi olabilir gibi geldi banaBen ve kizim da kaygiliyiz. O asiri duygusal ve hassas, öğretmenleri ozellikle söylemişti.
Kizinizin hayati zorlaştıracak kadar sıkıntısi olmuş muydu? Yoksa idare mi ettiniz?
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Öyle böyle idare eder geceriz diye düşünmüştüm. Ama bu pandemi süreci ve kardes gelmesi onu cok etkiledi.
Krizler yaşıyoruz. Uzmandan yardim almak ıstiyorum, ama tabi ki dogru yardım.. kizim deneme tahtasi olsun istemiyorum. Psikiyatrist mi yoksa yukarida baska bi arkadasin onerdigi terapi mi.. ya da baska öneri var mi..
Haklisiniz daha sık banyo yaptırmalıyım bu rahatlatabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?