• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın biti geçmiyor yardimm

Burada anlatmam ama saçma sapan bir sürü koca karı yöntemleri var. Çocukken ben de anti bit ile değilde onlarla kurtulmuştum 🤣

Çam terebentin yağı, lavanta yağı ile belkş destekleyebilirsiniz.

Eğer İstanbuldaysaniz bu işle ilgili bit temizleme merkezi gibi bir yer var besiktasta. Böyle söyleyince komik oldu ama biz yeğenimi goturmustuk saçları cok uzun ve guzeldi. Annesi kestirmek istemeyince ilaçlar sampuanlarda çare olmayinca internetten arastirarak bulmuştu

Kizlar slm kızım 2 ye gidiyor kasiniyodu ama anlamadık on gün öyle sürdü. Baktık ama göremedik sık ve sarı saçlı zaten neyse ilerlemiş oldu. Farkedince paranit şampuanla yıkadım taradım ertesi gün yine kaşınıyor bidaha spreyini aldım uyguladım bugün hala kasiniyor. Sürekli oda kimyasal peşpeşe kullanılmaması gereken bişey e ben ne yapicam şimdi bu ilacids hergun sürmekte tahriş eder zaten haftada bir yazıyor. Arkadaşım sık uygulamis tahriş olmuş saçın bı kısmı dökülmüş falan. Hergun bu paranit uygulayan oldumu zarar verirmi cok
Ben ünversite yılıma kadar hiç bitlenmemiştim nasıl bi şey olduğunu kaşınsamda anlamıyordum. Sahilde kapmışım muhtemelen inanın kepek sandım 2 ay kafamda sülale kurmuşlar. Kepek şampuanı alıyorum anneme uzaktan aldırıyorum kendim özel devlet gitmediğim doktor kalmadı bir Allah'ın kulu da saçıma bakıp bitlenmişsin kızım demedi :D Annem anladı doktorda Paranit verdi yeşil taraklı olanı birde sirke kullan saçına dedi. Her gün düzenli şampuan, tarak, sirke kullandım. Bitler ilk gün gitti onlar büyük olduğu için tarağa hemen geliyor asıl sorun saça yapışan sirkelerde. Zaten bende en az 15 gün uğraştığımı hatırlıyorum ve ne olur ne olmaz bir tane dahi kalmasın diye fazladan da kullandım. O yüzden gün içerisinde aşırı kullanmak yerine sabırla geçesiye kadar kullanın. Elma sirkesininde %100 doğalını alıp suyla karıştırın önce beklesin saçta sonra durlayın. Hatta ben bazen durulamıyordum bile. Resmen ensem yara olmuştu. Zaten bitte ense ve kulak arkasında yoğun oluyormuş. Sizde yine banyo sonrası sirkeleri elinizle almaya çalışın.

Sirke ve bit tarağı ile temizleyin, sonra her banyo sununda sirke ile durulayın. Bitler gelemz

Cocugu okula yollarken saçlarını sımsıkı örün. Bit problemi yasayip, tedavi olmayan cocuk varsa tekrar tekrar bulastiriyordur. Sira arkadasi, beraber oynayip yakin temas kurdugu cocuklardan geciyor muhtemelen.

Kizlar slm kızım 2 ye gidiyor kasiniyodu ama anlamadık on gün öyle sürdü. Baktık ama göremedik sık ve sarı saçlı zaten neyse ilerlemiş oldu. Farkedince paranit şampuanla yıkadım taradım ertesi gün yine kaşınıyor bidaha spreyini aldım uyguladım bugün hala kasiniyor. Sürekli oda kimyasal peşpeşe kullanılmaması gereken bişey e ben ne yapicam şimdi bu ilacids hergun sürmekte tahriş eder zaten haftada bir yazıyor. Arkadaşım sık uygulamis tahriş olmuş saçın bı kısmı dökülmüş falan. Hergun bu paranit uygulayan oldumu zarar verirmi cok
Yaz dönüşü bana bit geçmişti,bit spreyini bir hafta arayla iki kez,bit şampuanı ile günde iki kere yıkadım valla hem de her gün 🙈şükür bir şey olmadı.Sprey ile tek seferde yok oldular ikinci spreyi evhamimdan yaptım.Saclarini duzlestirip sürekli ince disli tarak ile beyaz bir örtüye tarayin sirke vs düşsün ne varsa..ben oyke öyle 39 sirke düşürdüm..
Psikolojik de olabilir kaşıntı,saçında bir şey görünüyor mu

Şu saçın bitini 3 yıl temizleyemedim. Sizin temizlemeniz birşey ifade etmiyor. Önemli olan sıra arkadaşının ya da samimi olduğu arkadaşının temizlenmesi. Sınıftaki hangi anneye sorsam benim çocuğumda yok dedi. En son isyan edip sınıf whatsapp grubuna benim kızım bitli lütfen çocuklarınızı kızımdan uzak tutun yazmıştım. Ortaokula geçti de kurtuldum.
DF5518E7-E7C3-42AF-ACC0-C9BAD7E8688A.webp

Kaliteli bir saç spreyi alın saçın heryerine sıkın saçın her teli donmalı ve yıkarken sık telli tarakla tarayın

Şu saçın bitini 3 yıl temizleyemedim. Sizin temizlemeniz birşey ifade etmiyor. Önemli olan sıra arkadaşının ya da samimi olduğu arkadaşının temizlenmesi. Sınıftaki hangi anneye sorsam benim çocuğumda yok dedi. En son isyan edip sınıf whatsapp grubuna benim kızım bitli lütfen çocuklarınızı kızımdan uzak tutun yazmıştım. Ortaokula geçti de kurtuldum. Eki Görüntüle 3169261
Maşallah

Şu saçın bitini 3 yıl temizleyemedim. Sizin temizlemeniz birşey ifade etmiyor. Önemli olan sıra arkadaşının ya da samimi olduğu arkadaşının temizlenmesi. Sınıftaki hangi anneye sorsam benim çocuğumda yok dedi. En son isyan edip sınıf whatsapp grubuna benim kızım bitli lütfen çocuklarınızı kızımdan uzak tutun yazmıştım. Ortaokula geçti de kurtuldum. Eki Görüntüle 3169261
maşallah şu saçlariniz kesmeye kıyamaz ya...😨

maşallah şu saçlariniz kesmeye kıyamaz ya...😨

Ah ah😞😞 bu kısa hali. O kadar bite rağmen uğraştım daha da uzadı. kıyamadım hiç. Ama o ne yaptı biliyor musunuz? Benden izinsiz gitmiş babaannesi ile ikisi de ağlaya ağlaya kulak arkası bile olmayacak kadar kestirmiş. Kendi isteği ile. Ben izin vermiyordum. Hala alışamadım bu haline.

Eklentiler

• 50E5A2FF-A46F-4B0D-A5D2-C6C3B61F17ED.webp
    50E5A2FF-A46F-4B0D-A5D2-C6C3B61F17ED.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 136
Ah ah😞😞 bu kısa hali. O kadar bite rağmen uğraştım daha da uzadı. kıyamadım hiç. Ama o ne yaptı biliyor musunuz? Benden izinsiz gitmiş babaannesi ile ikisi de ağlaya ağlaya kulak arkası bile olmayacak kadar kestirmiş. Kendi isteği ile. Ben izin vermiyordum. Hala alışamadım bu haline.
kıyamam ya...:( yine uzar. valla bit en büyük kabus.:(
benim kızımın da saçlari çok uzun. belinden aşagi kadar ve hiç kestirmedim.. sadece kahkül yapmışım... onu bile ağladi.. kahkülü hiç sevmiyor uzaticam..:)
6 yaşında ..
ilkokula başlayinca ne olcak bilmiyorum.. :KK43:

Bizim zamanımızda bit ilaçları bu kadar yaygın değildi. Sİnek ilacı, gaz yağı allah ne verdiyse :işsiz: Ki biz çocukken bu bit olayları çok daha fazla olurdu. İlaçlayıp bir süre bekletirdi annem kafamızı sarıp , sonra bit tarağı ile beyaz bir örtüye iyice tarardır. saç tellerinde yumurtalar kalır onların da temizlenmesi gerekiyor yoksa çoğalıp bite dönüşüyorlar. Allah kolaylık versin :KK14:

Benim kızımda paranit işe yaramadı daha sonra internetten bit bit diye bir şampuan ve sprey aldım o işe yaramıştı.sizde bir bakın isterseniz.

Saç düzleştirici işi çözer. Eskiden yoktu ne çektiydim ben de bitlerden 😊iki ayda zor temizlenmiştim,annem rapor yazdırmıştı okula gitmeyeyim diye. Milletteki rahatlığa bak bitli bitli çocuk yolluyorlar okula demek ki oradan geliyor başka açıklaması yok.

Bitlerden kurtulduktan sonra lavanta losyonları kolonyaları alın. Doğal içerikli olsun,çocuğun saçına kıyafetlerine sürün okula giderken. Bit lavanta kokusu sevmez,tekrar gelmesin

Back
X