• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızımın ateşi düşmüyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sczn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
315
8
46
İstanbul
kızım 3 yaşında cumartesi gecesi hafif hafif ateşlendi pazar günü arttı ve ateşini ilaçla zar zor düşürdüm. pazartesi doktoro götürdüm. boğaz enfeksiyonu geçer antibiyotik vermicem dedi. çarşambaya kadar geçmezse gel dedi. ancak o gün ateşi hiç düşmedi akşamında tekrar gittim doktor 200ml bi antibiyotik verdi. neyse çarşambaya kadar geçmedi devamlı ateşli ilaçla zar zor düşüyor tekrar çıkıyor aşırı ter atıyor. çarşamba götürdüm boğazlarını banada gösterdi bembeyaz olmuş. o gün tam emin değildim ateşi boğazındanmış başka ,ilaç vermicem perşembe cuma geçer dedi. ama hala ateşleniyor sürekli olmasada hergün belli saatlerde ateşli bi haftadır bişey yemiyor. çıldırcam hiç bu kadar uzun sürmemişti sanki. başına gelen varmı bu durum canım çok sıkkın. ne yapmalıyım

Son düzenleme:
ates düşürücü vermedinmi

gecmiş olsun benım oglumda hasta

Son düzenleyen: Moderatör:
devamlı ateş düşürücü veriyorum ama etkisi bitince hemen tekrar yükseliyor

salgınmı havalardanmı bılmıyorum terlemesını engellıyemıyorum
bogaz enf bızdede var 1 haftadır
kaca kadar cıkıyor atesı dr saglık ocagındanmı ozeldenmı goturdun ?
antibiyotik veriyorsun dımı aynı zamanda?

Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Bahsettiğiniz rahatsızlığın aynısını geçen hafta eşim yaşadı.
Boğaz enfeksiyonu oldu ama ateşini iğnelerle zor düşürdük.
Doktor antibiyotik iğne verdi ve normalde 3. iğneden sonra
ateş biter ama iğneleri yarıladığımızda bile enfeksiyon şiddeti
aynıydı. Uzun bir süre yemek yemeyi bırakın, su bile içemedi.
Enfeksiyonu virütik olabilir. O nedenle ilaçlar pek etkili olmadı
sanırım. Siz vitamin takviyesi için doktora danışın, direncini
sağlam tutun yavrunuzun. Biraz uzun sürecek muhtemelen
ama geçecektir inşallah.

kızım 3 yaşında cumartesi gecesi hafif hafif ateşlendi pazar günü arttı ve ateşini ilaçla zar zor düşürdüm. pazartesi doktoro götürdüm. boğaz enfeksiyonu geçer antibiyotik vermicem dedi. çarşambaya kadar geçmezse gel dedi. ancak o gün ateşi hiç düşmedi akşamında tekrar gittim doktor 200ml bi antibiyotik verdi. neyse çarşambaya kadar geçmedi devamlı ateşli ilaçla zar zor düşüyor tekrar çıkıyor aşırı ter atıyor. çarşamba götürdüm boğazlarını banada gösterdi bembeyaz olmuş. o gün tam emin değildim ateşi boğazındanmış başka ,ilaç vermicem perşembe cuma geçer dedi. ama hala ateşleniyor sürekli olmasada hergün belli saatlerde ateşli bi haftadır bişey yemiyor. çıldırcam hiç bu kadar uzun sürmemişti sanki. başına gelen varmı bu durum canım çok sıkkın. ne yapmalıyım

Endişelenmeyin.Bu aralar büyük bir salgın var.Koca koca adamların 1 hafta ateşi düşmüyor.Arkadaşımın eşi 1 hafta hergün acile gitti.Haftaya toparlanır merak etmeyin.

buarada bende bogaz enf gecırdım grıbe dondu suanda bugun tam 12.günümdeyim burnum akıyor yaz gunu

salgınmı havalardanmı bılmıyorum terlemesını engellıyemıyorum
bogaz enf bızdede var 1 haftadır
kaca kadar cıkıyor atesı dr saglık ocagındanmı ozeldenmı goturdun ?
antibiyotik veriyorsun dımı aynı zamanda?

aynen aşırı terliyor ben hastalığından diyorum normaldede terlerdi ama bu çok farklı ve aşırı
ateşi son 2 gündür en fazla 39 dur. özele götürüyorum devamlı bi doktoru var onunda dediği virütik ve ilaçlar çok etkili olmaz sabret dedi ama anne yüreği işte evham yapıyorum. antibiyotikte veriyorum. yemek yemiyordu 2 gündür kreşe götürüyorum orda yiyormuş sırf o sebeple oraya götürdüm

Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Bahsettiğiniz rahatsızlığın aynısını geçen hafta eşim yaşadı.
Boğaz enfeksiyonu oldu ama ateşini iğnelerle zor düşürdük.
Doktor antibiyotik iğne verdi ve normalde 3. iğneden sonra
ateş biter ama iğneleri yarıladığımızda bile enfeksiyon şiddeti
aynıydı. Uzun bir süre yemek yemeyi bırakın, su bile içemedi.
Enfeksiyonu virütik olabilir. O nedenle ilaçlar pek etkili olmadı
sanırım. Siz vitamin takviyesi için doktora danışın, direncini
sağlam tutun yavrunuzun. Biraz uzun sürecek muhtemelen
ama geçecektir inşallah.

aynı kızımın doktoru sizin dediklerinizi dedi. ama ilk defa bu kadar uzun sürdü o sebeple endişeliyim

aynen aşırı terliyor ben hastalığından diyorum normaldede terlerdi ama bu çok farklı ve aşırı
ateşi son 2 gündür en fazla 39 dur. özele götürüyorum devamlı bi doktoru var onunda dediği virütik ve ilaçlar çok etkili olmaz sabret dedi ama anne yüreği işte evham yapıyorum. antibiyotikte veriyorum. yemek yemiyordu 2 gündür kreşe götürüyorum orda yiyormuş sırf o sebeple oraya götürdüm
Benimkide yemıyor herseyı reddedıyor
kapruz yıyor sadece ve su ıcıyor cok
soguk soguk terlıyor
bı yatırıyorum 10 dk sonra ustu su gıbı aman aman sıcak kaynak bı evımızde yok anlamadım yanı bıze vırutik filan demedi ama bizimdemi öyle acaba annem goturdu cunku doktora
sesıde kısıldı grıbemı donecek acaba :50:

canım benim yiğenmde anı şekilde hasta oldu 10 gün devamlı doktora gittik hatta 5 tanede iğne verdi
ama yinede zor geçti salgın var sanırım üzülme geçecektir sadece zamana ihtiyacı var galiba iyileşmek için

Benimkide yemıyor herseyı reddedıyor
kapruz yıyor sadece ve su ıcıyor cok
soguk soguk terlıyor
bı yatırıyorum 10 dk sonra ustu su gıbı aman aman sıcak kaynak bı evımızde yok anlamadım yanı bıze vırutik filan demedi ama bizimdemi öyle acaba annem goturdu cunku doktora
sesıde kısıldı grıbemı donecek acaba :50:

aynı meyve yiyor devamlı su içiyor 5 dakka da bir su istiyor
aynen soğuk soğuk terliyor
aynı hastalık demekki benim doktorum sabret dedi bakalım ama sabredemiyorum

aynı kızımın doktoru sizin dediklerinizi dedi. ama ilk defa bu kadar uzun sürdü o sebeple endişeliyim

arkadaşların dediği gibi salgın var 2 hafta öncede benim kızım aynıydı.
kızım ilk defa hastalandı
4 ilaç verdi doktor ateşi düşmedi ateşi 3 gün içirdim ilacı 40 dereceye gelince telaşlanıp hastaneye götürdüm
çocuk doktoru iğne verdi 4 tane iğne yi yaptırdım iğnenin etkisi de 3 gün sürdü. ondan sonra bana geçti benden de eşime dikkatli ol sanada geçmesin

canım benim yiğenmde anı şekilde hasta oldu 10 gün devamlı doktora gittik hatta 5 tanede iğne verdi
ama yinede zor geçti salgın var sanırım üzülme geçecektir sadece zamana ihtiyacı var galiba iyileşmek için

benim doktorum antibiyotiğe karşı o sebeple hfif bişey verdi ne verirsem vereyim geçmez kendiliğinden geçecek dedi. bende acaba iğne filan kuvvetli ilaç verilse geçer mi dedim

Kış boyunca eşim,kızım,ben boğaz enfeksiyonuyla uğraştık..Hâlâ da öyle.

Eşim çok ağır atlattı yaz ayında bile daha iki hafta önce çok fenaydı boğazı bembeyazdı..Ateşi 40 derecelerde dolandı durdu koca adam.

İğneyle düşürebildik en sonunda ilaçlar etki etmedi.

Kızım da öyle iğne vuruldu..

Bana sıra gelince kronik faranjitim var yaz kış dinlemiyor herdaim bogazımdan hastayım..

Son düzenleme:
benim doktorum antibiyotiğe karşı o sebeple hfif bişey verdi ne verirsem vereyim geçmez kendiliğinden geçecek dedi. bende acaba iğne filan kuvvetli ilaç verilse geçer mi dedim

inan geçmesi zamana bağlı 5 tane iğne yedi bizimki ama yinede 10 günde ancak iyileşti
sen dikkat et yinede ateş konusunda ama fazla üzme kendini çocuklar hep aynı bu aralar

Anne olarak tabiki endişelenirsiniz ama korkmayın elbet geçecek.
Yalnız kendinize ve eşinize dikkat edin, büyükler için daha
tehlikeli bu hastalık. Çocuklar ateşi bize göre daha iyi tolere
edebiliyor ama büyükler için 39 bile ciddi bir vücut sıcaklığı...

Vitamin, çinko gibi immün sistemi destekleyen yani bağışıklığı
destekleyen takviyeler için doktorunuza danışın diyorum tekrar.
Çünkü hava sıcak, ateş çok daha zor düşüyor ve kullanılan
ilaçlar virütik enfeksiyonlara pek etkili değil.

çok geçmiş olsun.
ateş düşürücü ve antibiyotik veriyorsunuz.

ateşlendiği zaman soğuğa yakın duş yaptırın, koltukaltlarına soğuk bez koyun, başına bandana gibi soğuk bez bağlayın.

ayrıca limonatayı bol sulu yapıp içirin. karpuz yedirmeye çalışın. en önemlisi su...

bol bol su içirin.

Back