Tuvalet Eğitimi kizimi nasil wc oturtmayi alistirmam lazim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

aslisu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2007
127
0
96
Almanya
selam bayanlar benim sizlerden ögrenmem gereken seyler var , benim kizim 2.5 yasinda ve halen bez baliyorum altina, nail wc oturtmayi ögretmem lazim . bana yardimci olursaniz cok sevinirim .a.s

cocuklar icin soyle suslu sandalyeler var oturtmak icin alma,yada vardir bi bakin derim
benim oglumda ise yaramisti, tuvaletin ustune konuyordu oturuyordu ve yapiyordu

canım tuvaletin eğer klozetse direk ona alıştır..
çocuklar için üzerine daha rahat otursunlar diye yapılmış küçük yumuşak oturmalıklar var..ismini tam olarak bilmiyorum ama..hemen vazgeçme..2 haftada ancak alışır tam olarak

cok tesekürler ondan aldim oturuyor ama bir türlü yapmiyor bezi bagladim an bezine yapiyor

cok sagol cerecim ama bazen bende sabir kalmiyor kizim bide cok inat nasil basacikacami bilemiyorum bazen

canım bende ço kzorlandım alıştırırken ama ilk zamanlar sürekli götür wc ye..alışıyolar zaten bi süre sonra..
ama sakın kızma,bağırma..o zaman daha çok inatlaşır

evet canim aynen dedin gibi oluyor kizdim zaman dahada inatlasiyor. artik allahdan sabir dilicem .

canım bu arada bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler var sitede canım..
daha yardımcı olur sana..
bu konunu kapatabilirler konu tekrarı old.için

tuvalete çizgi film karakterlerinin resimlerini yapıştırıp neşeli ve sevimli hale getirebilirsiniz...
tuvaletini yapınca ona bir ödül verin... ona aferin diyin, öpün, veya onunla birlikte oynayın, istediği birşeyi yapmasına izin verin...

aslisu canım benim kızım 1 bucuk yaşında wc ögrendi ayrıca gecede kaldırıyorumdum bez baglamadım cocuk wc aldım ve oturtup onla oyun oynayarak yaptırıyprdum zaten ilk zamanlar altına kacırır ama san tavsiyem altını bezleme ve gündüzleri sıkca wc götür bak gör alışır başarılar

öncelikle sen kendii hazir hissedeceksin canim.sen stess yaparsan nasil yaparim diye.olmuyor o zaman kizinda ögrenemez.bende cocuklarimi tam 2,5 yasinda basladim zaten bu yas tam zamani oluyor.klozet varsa ona alistir.diger cocuklari icin olan seylere alistimi bu seferde tuvalete alistirmak zor olur.bezini baglama her saat de o söylemese sen tuvalete otuttur. bu iki hafta böyle devam ediyor.altina kacirdiginda kizip bagirma.ögrenesiye öyle kazalar olacak tabikide.benim oglum büyük wc sini 3 gün tutmus yapmamisti ama sonunda konusa konusa öyle olmasi gerektigini anladi.kolay gelsin hemen pes etme.bir de geceleride baglama bez ikisini bir alissingündüz baglamayip gece bagladiginda da zorlasir isin.

tuvalet eğitimi çok önemli hassas bir konu....aslısu lütfen sabırlı ol acele etmeyin..bebeklerinden faydalanabilirsin...düzenli aralıklarla tuvalete götür..senide izlesin yararı olacaktır...ama her çocuğun öğrenme süreci farklıdır..sevgi ve sabır diyorum.

tuvalet alışkanlığını kazandırmak için alıştırma külotları var onu yardımcı olarak kullanarak kazandırabilirsiniz arkadaşlar

bemim oğlumda 2006 /haziran doğumlu yazın alıştırmaya biraz uğraştım baktım inat ediyo inat ettikçe yapmıyo bende biraz daha beklemeye karar verdim .. aslında tam zamanı ama çokta uğraştıracak gibi geliyor beni bende süslü püslü bir lazımlık alıcam bakalım beğenip oturacakmı ...

Bızım mınık hanım da 2007 ekım dogumlu son 1 aydır altını ıslattıgı zaman rahatsız oluyor ve bıze soyluyorkaydirigubbakcemile2 Once klozet ıcın bebek adaptoru aldık onu sevmedı ayakları havada kaldıgı ıcın kendını guvensız hıssettı korktusenağlama Daha sonra muzıklı oyuncaklı sırın bır lazımlık aldık onu cok sevdı:CüvCüv: Son gunlerde alıstırma kılodu da gıydırıyorum gunduzlerı..Kesınlıkle baskı yapmıyoruz cunku kızlarda 2 yas erkeklerde 2 bucuk yastır tuvalet egıtımının en uygun oldugu vakıtler bagırsaklar ancak o zaman gelısır ama cocuk kendını hazır hıssedıyorsa da yardımcı olmak desteklemek gerek..sositososito Mesela soyluyorsa davranıslarıyla belırtıyorsa tuvalet ıhtıyacı oldugunu onu alkıslayın takdır edın sevınecegı mınık bır armagan verın..Yahut sevdıgı bır yıyecek..Odullendırın boylelıkle yaptıgının guzel oldugunu anlayacak ve her defasında bır adım daha gelısecek..Lazımlıgı odasına koyun rutın saatler belırleyın sıklastırın bu ıslemı..Kızmakla bagırmakla gerı tepmıs olur butun ugraslar...Bakıyorum bazı anne babalarda bu var uzuluyorumfisfisfis
Bızım melegımız bakalım ne zaman bırakacak bezı tam olarak..Henuz tam kavrayabılmıs degıl yavas yavas ınsallah...Bez takmaktan her cocuk gıbı nefret edıyorkaydirigubbakcemile3 Kontez ya havası bozuluyorkaydirigubbakcemile3 Ben de dıyorum kı bak hayatım eger tuvaletını lazımlıgına yaparsan bunları atarız hıcbırıne gerek kalmaz bır daha da baglamayız...Sen de daha mutlu olursun bız de..Her defasında tekrarlıyorum bunu..Ayrıca artık ellerı yıkama alıskanlıgını da kazandırmamız ggerek sımdıden herkese kolay gelsın kızlar...Deneyımlerımızı mutlaka paylasalım..Sevgıler

Son düzenleme:
mrh a.s. benimde oglum cok zor ögrendi öncelikle cok kararlı olmalısın basladn mı bırakma bide oyuna cevir zorlama ödüllendirgamyoncuiremsu onu sık sık tuvalete götür onun demesini bekleme zaten tam öğrendimi tamamen yasadıklarını unutacaksınsana kolay gelsn canım

merhaba canım benim oğlumda 2,5 yaşında bende öğretmeye çalııyordum fakat benimle çok inatlaşıyordu bezini bağladığım anda bezine yapıyordu birgün annem geldi güzel bi oturak aldık ona oturttuk annem saatlerce karşısında durdu oyunlar yaptı 1 saat 1,5 saat oturakta oturduğu oldu 2 gün böyle sürekli onunla uğraştık tabi her işi boşluyorsun şimdi 8.günümüz artık öğrendi üstelik tuvalete oturuyor inşallah geceleri de bırakırız bezi.sana kolay gelsin.sabırlı ol.

benımde kızım 2.5 yasında..
yaklasık 6 aydır bez baglamıyoruz..
cok sabır gerektıren bır surec bu..ona kızıp bagırırsanız bunu ertelemıs olursunuz..
ben asla bez baglamadım evet altına yaptı bır kac gun ama o kadar..
kendılerı rahatsızlık duyuyorlar elbıselerıne yaptıkları zaman zaten sonrasında cıkarmanı ısteyecektır senden..
bu esnada oturup onunla konusmalısın ama kızmadan bagırmadan..
her tuvalete gıttıgınde aferın kızıma seklınde alkıslayarak yada en sevdıgı seyle odullendırın..
artık onun buyudugunu kucuk bebeklerın bezek kullandıklarını abı yada abla oldugunu bezlerın rahatsızlık verıcı seyler oldugunu anlayacagı dılden anlatın..
bu zorlu donemde sıze sabır dılıyorum..yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…