Kızımı ısıran misafir çocuğu!

kimde ne virüs var bilemezsin
doktor risk almak istemedi ben de
3 doz kuduz ve tetanoz yapıldı
Kedi köpek ısırmalarında bile eğer sahipli ise kontrol edebilme şansı varsa Bi süre gözlemlenip kuduz var mı diye ona göre gerekliyse aşı yapılıyor.
Kuduz bulaştırması için ısıran çocuğun kuduz olması gerekmiyor mu? Hani insanlarda da çok görülen bir şey değil. Tetenazu hiç anlamadım zaten. Neyse sizin çocuğunuz sizin kararınız tabi. Bana garip geldi sadece.

Evet diğer anne baştan uyarabilirdi ama siz de daha yeni gittiğiniz bir evde o yaşta çocuğu denetimsiz bırakarak hata etmişsiniz. Gözünüz hep üstünde olmalıydı yaşı daha çok küçük. Aynı şekilde diğer çocuğun annesi de çocuğunu denetlemeliydi.
Çocuğunuza olayı anlattırın, evet o çocuk seni ısırdı evet korkttun gibi duygularını ifade etmesini sağlayın daha çabuk unutur.

Başka çocuk ısırınca kuduz riski mi oluyor? Bi yaşıma daha girdim.

Ben de sasirdim cunku kuduz zoonoz bir virus. Yani hayvanlardan insana bulasir, insanda kuduz belirtileri yoksa bulasma riski yok. Mesela benim yasadigim ulke kuduz virusunden tamamen temizlenmis bir ulke, o sebeple kopegime kuduz asisi yapilmadi. Kedi ve kopeklere sadece yurtdisina cikacaklarsa kuduz asisi yapiliyor.

2 yaşında çocuğu azarlamasın tabi ama çocuğunun böyle bir huyu olduğunu biliyorsa insanlarla muhabbet ederken çocuğunu gözetim altında tutmalı ona dikkat etmeliydi. Daha kötü şeylerde olabilirdi sonuçta.

Ben de kedi köpek ısırmalarında bile hayvanın takibe alındığını gerekirse aşı olunduğunu biliyorum. Bilemedim öyle yapma gereği duymuşlar.

kimde ne virüs var bilemezsin
doktor risk almak istemedi ben de
3 doz kuduz ve tetanoz yapıldı
kuduz aşısı değildir o sanırım yanlış anlaşılma olmuş tetenozu da zaten sağlık -aşı karnesinden dolayı zamanı gelince vuruyorlar 4 sene koruyuculuğu var
hayvan tarafından ısırılınca kuduz aşısı vurulur istediğiniz doktora sorabilirsiniz

Küçük bebekleri yanınızdan ayırmamanız gerekir başka durumlarda olabilir cidden ayırmayın o kadar küçük savunmasız çocukları hep gözetim altında tutun.annesinin yapacağı birşey yok olan olmuş özür dilemiş.bence ikinizde hatalısınız o çocuğun huyunu biliyorsa uyarması lazımdı ve çocuğuna sahip çıkması gerekirdi sizde bebek yaştaki çocuğunuzu hep görebileceğiniz şekilde oturmalıydınız.

Çocuk gelişimciyim, öncelikle kreş ortamında biz sürekli bu tarz şeyler yaşıyoruz ve merak etmeyin hiçbir çocuk travma geçirmiyor. Diğer anneleri ve çocukları kontrol edemezsiniz, sizin aşırı duygusal bakmanız olaya kızınızı da etkiler. Enerjinizi fark eder. Ben olsam muhtemelen kızımı evde kucağıma alır, olayın yanlış olduğunu da belli edecek şekilde komik hale getiririm ve beraber güleriz daha büyük olaylar da yaşıyoruz dediğim gibi ama bu olaylar bizim tutumumuz sayesinde çocukta travma yaratmak yerine olgunlaşmasını sağlıyor ve hayata hazırlanıyorlar Kısaca si takmayın, çocuğunuzu da bol bol güldürün böyle şeyleri takmaktasın gerektiğini öğrensin ve üzülmek yerine başa çıkmayı öğrensin

İyide ikiside çocuk. Ne yapsınlar? Benim yeğenim 2 buçuk yaşında gayet Zeki ama sürekli beni ısırıyor kaç kere uyardık. Annesi de sizden özür dilemiş daha ne yapabilir ki?

Ben çocuğun annesi olay sonrası daha özverili davranabilirdi diyorum hanımefendi ayrıca durumu bilmediğim için benim değil annesinin sıklıkla çocuğunun başında durması gerekti . Çocuğu hastaneye kaldırması gibi gülünç bişeyi beklemem elbette. Çocuğum zaten hep gözümün önündeydi bir iki dakika içinde gelişti herşey her saniye yanımda tutamam ya. Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkürler

Tabiki hayır böyle bişeyi hangi mantık sahibi bekler ben sadece benim yanımda çocuğuna uygun bi dille yaptığının yanlış olduğunu belirtmedini beklerdim. Ve sıkıntıyı yaşayan çocuğuma karşı daha alakadar olmasını.

Bu ısırma alışkanlığı çok kötü ve çok zarar verici bir şey. Ailelerin çocuklarının davranışını doğru yönlendiremediğinden oluyor bence. Her çocuk ısırıyor ama hepsi bunu devam ettirmiyor. Bilmiyorum, bir yerde bir hata var gibi.
Kuzenimin iki oğlu var, ikisi de inanılmaz bir şekilde ısırırdı, durduk yere hem de. Bir gün bir düğündeyiZ, çocuk gitti hiç tanımadığımız, masasında oturan kadını hart diye ısırdı. Kadın neye uğradığını şaşırıp bağırmaya başladı nerde bu çocuğun annesi vs diye. Kuzenim gitti çocuğunu kucağına alıp ne var kopardı mı sanki ne bağırıp duruyorsun çocuk işte diye kadını azarlayıp döndü Bu örnekte hata nerde çok belli ama tabi herkese genellemek de doğru olmaz.

Genelde, ısırma diş çıkardıkları dönemden aşağı yukarı 3 yaşına kadar devam eden geçici bir alışkanlıktır. Bir yaşın altındayken, konuşma da olmadığından, ona göre ısırma, bir yerde oyun şeklidir. Bu yaş döneminde keşif amaçlı, her şeyi ağzına da götürdüğü gözlemlenir.

Öyle yorumlar var ki çocuk sanki 10 yaşında da ısırıyor.
Her dönemin özelliği var sadece bu süreci doğru yönetmek onemli.

çok şükür kızıma ne enjekte ettirdiğimi bilecek akıl ve eğitime sahibim
parkta otistik bir çocuk tarafından ısırıldı
çocuk hastanesine götürdüm
kanatacak kadar derin ve bakımından emin olamadığım biri tarafından ısırıldığı için
doktor her ihtimale karşı tetanoz ve 3 doz kuduz aşısı yaptırdı

Otistik olmasıyla ne ilgisi var?

Otistik olmasıyla ne ilgisi var?
olayı derinlemesine anlatmamla ilgisi var
bir türlü laf anlatamadığımdan bazı kullanıcılara

arkadaşlar ben gidin yaptırın kuduz olur ölür kalır demiyorum
kızımın yaşadığını anlatıyorum
aptalmışım ya da yalan borcum varmış gibi mesajlar sıktı artık
istediğinizi yapın
benim başıma gelen bu

Önceki tartışmanızdan bağımsız konuşuyorum. Her memeliden geçebilir yalnız sanki otizmliler pismiş gibi kötü bir anlam çıkıyor bu yazdığınızdan. Ailesinin bakım vermediği demek başka bu başka.

peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…