- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.242
- 548
- Konu Sahibi organiksebze
-
Kedi köpek ısırmalarında bile eğer sahipli ise kontrol edebilme şansı varsa Bi süre gözlemlenip kuduz var mı diye ona göre gerekliyse aşı yapılıyor.kimde ne virüs var bilemezsin
doktor risk almak istemedi ben de
3 doz kuduz ve tetanoz yapıldı
Başka çocuk ısırınca kuduz riski mi oluyor? Bi yaşıma daha girdim.
2 yaşında çocuğu azarlamasın tabi ama çocuğunun böyle bir huyu olduğunu biliyorsa insanlarla muhabbet ederken çocuğunu gözetim altında tutmalı ona dikkat etmeliydi. Daha kötü şeylerde olabilirdi sonuçta.Merhaba hanımlar. Dün gittiğimiz bir misafirlikte eşlerimizden dolayı ilk defa bir araya geldiğimiz bir kadın ve 2 yaşında kızı vardı. Benim kızımda 2 buçuk yaşında ama kendini ifade edebilen sosyal bir çocuk. Biz kalabalık hanımlar arasında sohbet ederken iki adım ötemizde bir ağlama sesi duyuldu, hemen koştum kızımı yere yatırmış sarılıyorlar kızımda kurtulmaya çalışıyor sandım. Ama bir ayırdım ki kızımın yanağını ve gözünün tam altını ısırmış çocuk, tüm dişlerinin izi kızımın yüzünde kıpkırmızı.Kızım şok içinde ağlama krizindeydi ve bende aynı şoku yaşadım. Çocuğun annesi yaklaşık 5 dk sonra banyoya yanımıza geldi ve “Daha öncede böyle şeyler yapiyordu ama burda yapmaz sandım” dedi.Birde hakkınızı helal edin dedi içeri geçti. O an kızımı sakinleştirmeye çalıştığım için ona odaklandım ve hiçbir tepki vermedim. Sonrada kalktık huzursuz olduğu için eve geldik. Ama kızım sanki bi travma geçirdi devamlı aynaya bakıp yanağını ısırdığını anlatıyor. Gece hiç uyuyamadım üzüntümden eve geldikten sonra mantıklı bir şekilde olayı düşündüm ve çocuğun annesinin tepkisinin ne kadar yetersiz olduğunu fark edip dahada sinirlendim umarım kızımda kalıcı bi iz bırakmaz arkadaş ilişkilerinde
Ben de kedi köpek ısırmalarında bile hayvanın takibe alındığını gerekirse aşı olunduğunu biliyorum. Bilemedim öyle yapma gereği duymuşlar.Ben de sasirdim cunku kuduz zoonoz bir virus. Yani hayvanlardan insana bulasir, insanda kuduz belirtileri yoksa bulasma riski yok. Mesela benim yasadigim ulke kuduz virusunden tamamen temizlenmis bir ulke, o sebeple kopegime kuduz asisi yapilmadi. Kedi ve kopeklere sadece yurtdisina cikacaklarsa kuduz asisi yapiliyor.
kuduz aşısı değildir o sanırım yanlış anlaşılma olmuşkimde ne virüs var bilemezsin
doktor risk almak istemedi ben de
3 doz kuduz ve tetanoz yapıldı
Cherry çocuğun yoktu demi ,bu yorumunla çok belli oluyorçocuklar bazen hiç yapmadığı birşeyi bile yapabiliyor .
Ben çocuğun annesi olay sonrası daha özverili davranabilirdi diyorum hanımefendi ayrıca durumu bilmediğim için benim değil annesinin sıklıkla çocuğunun başında durması gerekti . Çocuğu hastaneye kaldırması gibi gülünç bişeyi beklemem elbette. Çocuğum zaten hep gözümün önündeydi bir iki dakika içinde gelişti herşey her saniye yanımda tutamam ya. Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkürlerÇocuğum başka çocuğunun oyuncağını aldı diye annesi çocuğumu azarlamisti eşimi 3 adam dövdü .
Kadın helallik istemiş yetmemiş size ne yapabilirki hastaneye mi kaldirsin cidden çocuk yüzünden ebeveynlerin birbirine sarmasini hiçbir zaman anlamayacagim . 2 yaşında çocuk bırakılıp sohbet edilmez de yani bence suç sizin çocuğu gozetememenizden kaynaklı.
Geçmiş olsun çocuğunuz için de ayrıca üzüldüm.
Tabiki hayır böyle bişeyi hangi mantık sahibi bekler ben sadece benim yanımda çocuğuna uygun bi dille yaptığının yanlış olduğunu belirtmedini beklerdim. Ve sıkıntıyı yaşayan çocuğuma karşı daha alakadar olmasını.2 yasinda cocuga bağırıp dövse miydi? Yetersiz tepki derken ne yapmasini beklediniz yani?
Ikisi de cocuk, ben misafirlige gittigimde cocugu yanimdan ayırmıyorum. Bir kez bizim de basimiza geldi. Ben lavabodayken kendinden 3 ay küçük kuzeni oglumun parmağını ısırmış. Oglum 1 sene boyunca söylemişti. Annesine de cocuga da bir sey demedim.
çok şükür kızıma ne enjekte ettirdiğimi bilecek akıl ve eğitime sahibimkuduz aşısı değildir o sanırım yanlış anlaşılma olmuştetenozu da zaten sağlık -aşı karnesinden dolayı zamanı gelince vuruyorlar 4 sene koruyuculuğu var
hayvan tarafından ısırılınca kuduz aşısı vurulur istediğiniz doktora sorabilirsiniz
Otistik olmasıyla ne ilgisi var?çok şükür kızıma ne enjekte ettirdiğimi bilecek akıl ve eğitime sahibim
parkta otistik bir çocuk tarafından ısırıldı
çocuk hastanesine götürdüm
kanatacak kadar derin ve bakımından emin olamadığım biri tarafından ısırıldığı için
doktor her ihtimale karşı tetanoz ve 3 doz kuduz aşısı yaptırdı
olayı derinlemesine anlatmamla ilgisi varOtistik olmasıyla ne ilgisi var?
Önceki tartışmanızdan bağımsız konuşuyorum. Her memeliden geçebilir yalnız sanki otizmliler pismiş gibi kötü bir anlam çıkıyor bu yazdığınızdan. Ailesinin bakım vermediği demek başka bu başka.olayı derinlemesine anlatmamla ilgisi var
bir türlü laf anlatamadığımdan bazı kullanıcılara
arkadaşlar ben gidin yaptırın kuduz olur ölür kalır demiyorum
kızımın yaşadığını anlatıyorum
aptalmışım ya da yalan borcum varmış gibi mesajlar sıktı artık
istediğinizi yapın
benim başıma gelen bu
pekiÖnceki tartışmanızdan bağımsız konuşuyorum. Her memeliden geçebilir yalnız sanki otizmliler pismiş gibi kötü bir anlam çıkıyor bu yazdığınızdan. Ailesinin bakım vermediği demek başka bu başka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?