- 9 Mart 2011
- 11.819
- 9.232
- 448
- Konu Sahibi organiksebze
-
Küçükken yazlığımız vardı, yan yazlıktaki kızın kardeşi oyun oynarlarken kalem soktu ablasının gözüne kör kaldı. O yüzden kontrolsüz bırakmamak önemliİki çocukta çok küçük ben 7 yaşındaki kızı bile misafirlikte gözümün önünden ayırmıyorum sizinki hele daha çok küçük bu gibi ortamlarda çocukları unutup sohbete dalmak yanlış kız kardeşimin gözünün altına burnun yanına kalem batırdı komşumuzun kızı kardeşim 3 yaşındaydı iz kaldı ama çok az ama iz kalsın iyiki kör olmadı
Küçükken yazlığımız vardı, yan yazlıktaki kızın kardeşi oyun oynarlarken kalem soktu ablasının gözüne kör kaldı. O yüzden kontrolsüz bırakmamak önemli
Nasıl ya? Ciddi değil Di mi bu?geçmiş olsun doktora götürdünüz mü
benim kızımı da bir çocuk ısırmıştı
kuduz ve tetanoz aşısı yaptırdı doktor
sonuçta ağızda her türlü mikrop var
niye ciddi olmasın ciddiNasıl ya? Ciddi değil Di mi bu?
Başka çocuk ısırınca kuduz riski mi oluyor? Bi yaşıma daha girdim.niye ciddi olmasın ciddi
Çok haklısınız ancak Endişe etmeyin o şekilde de psikolojisinde bir iz bırakmayacaktır. Başlarda daha dikkatli temkinli olacaktır başkalarıyla oynarken kendini korumasını daha çabuk, öğrenecek hatta. Şuan için evet korkunçbir kabus olmuş ama geçecek allahon, izniyle. Ama zaten asıl büyğk endişelenmesi gereken diğer anne. Endişe edip çözüm araması gerekiyor çünkü. Çocuğunun psikolojisi pek normal değil ve sanırım farkında değil. Ve çözmediği sürece daha büyük sorunlar yaşayacak. Muhtemelen yanlış eğitiliyor çocuk. Annesinin doğru tepkiyi vermediği her olayda çocuk onaylanmış hissediyoe dahi. olabilir.. Çok geçmiş olsun ıkurken bile insnaın içi gidiyor annenin tepkisizliği asıl çocuğuna zarar ama yazıkkş farkında değilMerhaba hanımlar. Dün gittiğimiz bir misafirlikte eşlerimizden dolayı ilk defa bir araya geldiğimiz bir kadın ve 2 yaşında kızı vardı. Benim kızımda 2 buçuk yaşında ama kendini ifade edebilen sosyal bir çocuk. Biz kalabalık hanımlar arasında sohbet ederken iki adım ötemizde bir ağlama sesi duyuldu, hemen koştum kızımı yere yatırmış sarılıyorlar kızımda kurtulmaya çalışıyor sandım. Ama bir ayırdım ki kızımın yanağını ve gözünün tam altını ısırmış çocuk, tüm dişlerinin izi kızımın yüzünde kıpkırmızı.Kızım şok içinde ağlama krizindeydi ve bende aynı şoku yaşadım. Çocuğun annesi yaklaşık 5 dk sonra banyoya yanımıza geldi ve “Daha öncede böyle şeyler yapiyordu ama burda yapmaz sandım” dedi.Birde hakkınızı helal edin dedi içeri geçti. O an kızımı sakinleştirmeye çalıştığım için ona odaklandım ve hiçbir tepki vermedim. Sonrada kalktık huzursuz olduğu için eve geldik. Ama kızım sanki bi travma geçirdi devamlı aynaya bakıp yanağını ısırdığını anlatıyor. Gece hiç uyuyamadım üzüntümden eve geldikten sonra mantıklı bir şekilde olayı düşündüm ve çocuğun annesinin tepkisinin ne kadar yetersiz olduğunu fark edip dahada sinirlendim umarım kızımda kalıcı bi iz bırakmaz arkadaş ilişkilerinde
Bunu bende yapıyorum diye bir kız arkadaş laf çarpmıştı bana kendisi herkesin içinde çocuklarını azarlamayı iyi birşey zannediyor çok yanlış ben sonra veya bir köşeye gidip konuşuyorumcocugun annesi orada herkesin yaninda cocuga bagirmamali zaten . ikizlerim var kasla goz arasinda birbirlerini cok isirdi zamanla konusa konusa anlata anlata ogrettik sukur
.bir dahakine cocugunuzu yanliz birakmayin bence daha cok kucukler cunku
kimde ne virüs var bilemezsinBaşka çocuk ısırınca kuduz riski mi oluyor? Bi yaşıma daha girdim.
Cherry çocuğun yoktu demi ,bu yorumunla çok belli oluyorBen diğer anneyi çok sakin bulldum hakkını helal et nedir yahu, madem çocuğunu terbiye etmeyi beceremiyorsun , çocuğunun diğer çocuklara zarar verdiğini biliyorsun o zaman diğer çocukların yanına ya götürmezsin ya da peşinen söylersin ev sahibine çocuğuna dikkat etsinBurda taşlamayın beni anne ne yapsın diye, onu bunu ısıran bir çocuk hiç normal değil , kaniş köpeğim bile ısırmamamsı gerektiğini biliyor. Tşalayacaklar taşlasın şimdi linçleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?