Kızımı büyütürken bir hata mı yaptım?

Bence eşini dinleme ve götür kendini de suçlama. Yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum, kızın çok saçma bir nedenden bile yapıyor olabilir çocuk o...

Sonuç olarak kızın bilinçli ya da bilinçsiz kendine zarar veriyor. Pedagoglar bunun altına yatan kaynağı muhakkak çıkaracaktır. Ne kadar masum bir çizgifilm, bir sürü denetlemeden geçen bir yapım bile olsa bir sahnesindeki küçücük bir şeyden etklienmiş olabilir. sokakta, parkta birinden görmüş olabilir. Bir anne olarak ne kadar süzgeçlesen de çocuklar hiç tahmin etmeyeceğimi şeylerden etkilenebiliyorlar, çocuğun gözünü kulağını bağlayamayacağımıza göre çocuklarımızda gördüğümüz tuhaf davranışlar için bir uzmandan yardım almaktan gocunmamak lazım. Bizim milletimizden öyle saçma bir anlayış var ki çocuk yada büyük biri psikoloğa gidince hemen hasta, deli damgası vuruyoruz. Bir insanın uzman birinden yardım alması çevresinde her kafadan çıkan sesi dinlemekten çok daha iyidir ve çözümcüldür.

Emin olun geçici bir durumdur
Üzmeyin kendinizi,yeğenim de 2,5 yaşında erkek
o da bizleri ısırır genelde böyle tuttu mu bırakmazdı
ablam da psikoloğa götürdü dedesini,anneannesini,beni,eniştesini görünce genelde kuduruyor ve şımarıyor
dr ilgi çekmek için yapyor,üstüne düşmeyin cezalandırmayın da demiş,büyüdükçe ne yaptığının farkına varacak zaten ve bırakacak o tür hareketleri demiş...Geçici bir durum demiş..
Artık eskisi gibi ısırmıyor zaten...

canım çocuğuna sen mi bakıyorsun?başka onunla çok vakit geçiren varmı?öncelikle sen çok iyi bir annesin kendini bu konuda üzme bence bak ne güzel dikkat etmişsin kızının davranışlarına..
babası ve ya sen kızınız düştüğünde yada birşeye çarptığında genelde yaparızya yeri veya çarptığı nesneyi döveriz güya ağlamasın diye..ah ah falan diyerek..bu tip bir davranışda çok sık bulunuyorsanız oda burdn öğrenmiş olablir..bencede eşinden izin almak zorunda değilsen eğer bir çocuk hastanesinin psikoloğuna götürebilkirsin..erkekler daha az önemser malesef bunları..

mutlaka bir pedagoga gitürmelisin cnmç şimdi elini döven ileride allh korusun başka şeyler yapar. siz baştan tedbirinizi alın. çocukl bu neyden etkilendiğini bilemeyiz. ben anne değilim henüz ama çok çocuk büyüttüm. mesela birisi anne ve babasının kavgsından etkilenirdi hep benimle yatardı uyurdu evlerine bile gitmezdi. başka birisi annesi kızıyor diye dururp dururken ağalrdı annem beni sevmiyor sen benim annem ol derdi felan. siz ne olur ne olmaz tedbirinizi alın

kesinlikle bir uzmandan yardım al canım. çünkü uzmana gidersenve çocuğunda bir problem çıkmazsa hiçbir şey kaybetmezsin. ama gitmezsen ve çocuğunun etkilendiği bir durum var bunu çözemezsin geç kalabilirsin.

canim yaa belki kizindaki takinti ama bence esini dinleme bir piskologa danis böyle isler cocuk oyuncagi degil allah korusun kücüklükten dikkat edilmeyince cocuklar büyüyünce daha degisik sorunlar cikiyor bence muakak bir doktora götürmelisin, insallah hersey düzelir

acaba birileri bir hata yaptı die çocugunuzun eline ceza olarak vurmuşmudur??
neden yaptın hı die eline eline vururlar ya..hatırlamaya çalışın..babaşı babaannesi falan..
varsa böle bişey bundan etkilenip kafasına yer etmiş olabilir.
ama yineden doktora götür..inşallah amaçsız bir oyundur sadece..

Mutlaka pedagog a gidin. Seyrettiği saçma sapan birçocuk programından veya çizgi filmden de etkilenmiş olabilir. Bir pedagoga gidin ki yapılacak birşey varsa veya bu normal bir durumsa o söylesin size..

hepinizin cevapları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum... Bugün sabah kalkınca eşime dedim.. doktora götürelim diye... o da biraz daha izleyelim eğer aynı durumları sergilerse götürürüz dedi...
Biyerden düştüğü zaman falan orayı dövmüyoruz.. sadece parmağımızı sallayıp "sakın sakın bidaha yama kızıma" diyoruz... eğer yapmaması gereken bişeyi yaptıysa da ceza veriyoruz.. mesela parka çıkmama, oyuncak oynamama gibi... bişeyi ağlayarak istediği zaman apladığı için onu alamadığını söylüyoruz.. yada söylüyorum.. eşim o konuda daha tutarsız.. o daha bebek ne anlar diyor.. kaynanam zaten hiç bişey bile dedirtmiyor... burada çok yalnız.. yaşıtı bir tane arkadaşı var o da erkek... arkadaşların çocukları hep erkek bir tek eflin var kız... o yüzden çok kıymete biniyor... alt kat komşumuzun kızı çok hırçın 2 kere gittik kavga dövüş birbirlerine girdiler... o yüzden oraya da götürmüyorum.. ne kızım strese girsin ne ben... babası akşam 7 de geliyor.. yemek falan ye derken saat 8 oluyor.. belki onu özlediği için böyle yapıyodur... bugün babası izinli.. öyle tuhaf davranışını görmedim daha... uykudan kalkınca da dışarı götürmeyi düşünüyorum.. anne ve babası olarak onun her zaman arkasında, yanında olduğumuzu bilsin diye.. gece öksürükden uyandı bi ara.. biz de uyandık.. ben gece kalkınca acıkırım.. kalkıp bişiler yiyeyim dedim.. anne gitmeeee diye çok ağladı...
onu bırakacağım sanıyor sanırım... çalışmıyorum bütün gün kızımlayım.. onu ben büyütüyorum yani..

canım benim korktuğum nokta elini ısırıyor, sen müdehale edene kadar devam ediyor, eli kızarıyor, yani canı yandığı halde bırakmıyor
yani bugun ısırdı, allah korusun yarın öbür gün eline ceza vermek için eline bıcak makas bişey alır
tehlikeli bi durum bence

izledigi,bizlere cok basit gelen biseyden,ruyasinda gorup de korktugu bir olaydan etkilenmis olabilir.
annem anlatmisti ben olayi hatirlamiyorum.bana gore komik ama annem az daha aklimi kaybedecektim der.
ben 3.5-4 yasindayken (suan 29) belki hatirlarsiniz He-man ve She-ra vardi cizgifilm.onlara ozenmisim ve kaloriferlere tirmanip cama cikip(6.katta oturuyoruz) ben She-ra'yim diye bagirmaya baslamisim.annem hayatim boyunca unutamayacagim en berbat gundu der.
yani sizin zararini farkedemiyeceginiz en kucuk seyden bile etkileneblir.

kendi canını isteyerek cezalandırmak adına yakması çok korkunç.
mutlaka bir yardım alınmalı.
sizi ısırsa, hadi şiddet eğilimi var diyelim ama bu yaptığı bambaşka birşey.

çevrenizde ellini sürekli ağzına sokan (spastik engelli-down sendromlu) çocuk varmı?
eğer birinde gördüyse bu hareketi kafasında öyle cezalandırma gibi bir çağrışım yapmış olabilir.

bir daha görürseniz,kimden öğrendiğini sorun.
hayali kahramanlar üretebilir. canavarlar yada hayali misafir vb. arkadalar gibi. ama kendi bedenine zarar vermesi halinde mutlak uzman yardımı alın

benim bildiğim kadarı ile çocuklar canlı özelliklere cansız, cansız özelliklerede canlı özellikler yüklerler.. bana biraz bu neden den gibi geldi. bir kediyi boğup öldürebilirler ama mesela oyuncak bebekleri yere düşsün canı acıdı diye ağlayabilirler..

tam da geçenlerde okuduğum bir psikiyatri kitabında yazan duruma benzer bir şey anlatmışsınız.

okuduğum şeye göre psikiyatr şöyle anlatıyor:

bazı insanlar vücutlarının bir parçasının vücutlarının şeklini bozduğunu düşünürler, ya da o parçayı vücuda ait hissetmezler ve vücutlarının o parçasından kurtulma isteği duyarlar.
kitapta okuduğum örnek şu şekildeydi:
amerikada bir marangoz kolunu incitme vakasıyla acile götürülüyor.durumuna bakan doktor aynı yıl içinde 3 kez aynı kolunu incittiğini görünce durumda bir tuhaflık seziyor ve psikiyatra haber veriyor.psikiyatr adamla konuşunca durumu anlıyor.bu durum adamda o kadar takıntı haline gelmiş ki adam kostümler giyerek sokağa çıkıyor elini görmemek için elini sürekli arka cebine atıp geziyor falan..

en son kolunu yaralamasının altından da şu çıkıyor

koluna zarar verip kesilecek hale getirmek.kolundan nefret ediyor ve vücudunun bir parçası olarak görmüyor.evde kolunu kendisi testereyle kesmemek için zor duruyor bunu bir doktora yaptırmak istiyor kendi yapıp kan kaybından ölmemek için.

durum gerçekten ciddi yani.sizi korkutmak istemem ama valla adam psikiyatr ve bu da baktığı vakalar arasında..

Eşiniz sizin katı bir anne olduğunuzu söylemiş ya,çocuğunuza fazla disiplin uyguluyor olabilirsiniz.Henüz keşfetme aşamasında.Herşeye dikkat kesilir.Birisi ona pis,kaka dediyse,biryere çarptığında gel dövelim orayı dendiyse,gördüğü bir rüyanın etkisi,arkadaş veya akraba çocuklarından kazandığı bir huy da olabilir.Alın çocuğu karşınızxa ve onunla büyük bir insanmış gibi konuşun.O eline boncuk bilezik,hoşuna gidecek birşey takın.El becerilerini geliştireceği oyunlar oynatın.

kızın elini cezalandırıyor.
eliyle yaptığı istemediği bir davranış olmalı...
kendini suçlu hissediyor ve kendi kendine ceza veriyor.
psikologlar daha iyi değerlendireceklerdir bu durumu.

hangi kitap bu?
bana çok tanıdık geldi örnek ama nerede okuduğumu hatırlayamadım.

evet bu çok ciddi bir rahatsızlık bende bununla ilgli bir çok belgesel izlemiştim bizlerin aklı almıyor ama böyle bir psikolojik sorun var allahım kimsenin başına vermesin konu sahibi endişelenmesin tabi bu durumlar çok uç noktalar ama ihmalde etmeyin konusunda uzman biriyle görüşün mutlaka inşallah basit çocukça bir durumdurda sizi üzmeden biranönce atlatır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…