- 1 Haziran 2009
- 744
- 146
- 628
- 40
- Konu Sahibi Chitlenbik
-
yani şurda okuduklarımla bile tv nin küçük çocuklar için ne kadar tehlikeli olduğunu görebiliyorum
anneler genelde izlemiyo ki, bakmıyo ki derler ama çocuk kendi kendine oynuyormuş gibi görünsede bi kulağı tv dedir, siz rahat rahat haberlerde dehşet vahşet haberlerini izlerken, göz ucuylada olsa görüyo, duyuyo, kendince onları yapılandırıp anlamlandırıyo tabii bu yetişkinlerin algısı gibi olmuyo kesinlikle
aynı şekilde dizi-film fragmanları, 1 dk lık bişey kimse dikkat etmiyo bile ama o fragmandaki bi tokat, ya da şimdi bi zombi dizisi var onun fragmanındaki bi ısırık yani örnekler bitmez, sonuçta onu görüp duyup, beynine farklı yerleştirmesi 1sn lik bi olay
ve tv yüzünden tuhaf hareket geliştiren çocukların tv açılmayınca düzeldiğine çok şahit oldum
o yüzden nasılsa bakmıyo, aman canım oyuna dalmış dememek lazım, haberleri bile izlerken sadece siyaset kısmını izleyip, 3. sayfa tarzı haberlerde değiştirmek lazım
yani en azından 6-7 yaşına kadar tv de ne gördüğüne ne duyduğuna çok dikkat edilmeli diye düşünüyorum
bilmiyorum ben bu konuda insanlarımızın çok bilinçli olduğunu düşünmüyorum, o yüzden hep uyarma gereği hissediyorum arkadaşlarımda komşularımda falan
başlık sahibi arkadaşım senin için demedim genel olarak yani....
bi de bu tv konunda babalar genelde duyarsız oluyo, savunmalarıda bi o kadar mantıksız
aman canım hayatın gerçekleri tanışsın
yaw hayatın gerçekleriyle 2-3 yaşında tanışmak zorunda mı, zaten o senin hayatın gerçekleri dediğin şeyleri, çocuk senin algılandığın gibi algılamıyo ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?