Kızımı büyütürken bir hata mı yaptım?

cnm oyun olarak yaptığını sanmıyorum.. oyun olsa elini kızarana kadar bir kez değil bi kaç kez ıssırmazdı herhalde.. Onu sevmiyorum diyor.. elini kendinden bişey olarak görmüyor sanırım... "O" diyor çünkü.. sol eline yapmıyor..2. kez oluyor bu. ilkinde de sağ elini dövmştü..

merhablar oncelıkle sakın olun ve bence bır pedagoga goturmelısınız kesınlıkle..cocugunz kendı elını vucudunu rededıyor olabılır..erkenden bırşeyler yaparsanız umarım geçer...tv den de etrafından da etklıenıyor olabılır.degısık etkenler olabılır..umarım bı doktora gıdersınz ve bırdaha gerek kalmaz gıtmenıze..kotu dusunmeyın ..sevgılerımle

Eşinizin olayı geçiştirmesine izin vermeyin. Çocuğunuz belki kendince, sıradan bir oyun kuruyordur kafasında ama kendi organını kendinden bir parça olarak görmemesinin altında çok ciddi sebepler yatıyor olabilir. Öksürüğü için götüreceğiniz doktor ona ne der bilemeyiz, korkutmak istemem, ama çocuk psikiyatristine götürmeniz şart bence.

canım panik olman normal anne olarak ama panik olmanı gerektircek bi durum gerçekten yok ortada daha çok küçük yeni yeni büyüyo benim yiğenim 1.5 yaşında saçını çekiyo yoluyo elini ısırdığı oluyo yerde acayip şeyler görse dövüyomuş gibi yapıyo bebek sonuçta... bilinçli bi hareket olgunluk beklenemez ki ama sen bu kadar evham yaparsan olmaz bide bazı şeylerde çok üstüne düşersen mesela elleme hayır kaka o pis cız diye o da suçlu hissedebilir kendini ama o elimi sevmiyorum öteki gün ötekini sevmiyorum bunlar olabilir yanık izi o an ona canavar gibi gelip öyle yapmış olabilir biraz onun penceresinden bak doktora getirmek istiyosan getir yine ama daha onun bi bebek olduğunu unutma çocukta değil bebek :) kafanada takma her bebeğin yapabileceği şeyler bunlar

psikolog arkadaşımla konuştum.

bir şeyden etkilenmiş,kafasında yer etmiş olabilir.ilerleyen zamanlarda da devam edip etmediğini gözlemlemeli.
ve annesiyle görüşmek gerektiğini söyledi.

halıdaki izi canavar olarak algılaması da yaşına göre negatif şeyler izlediği izlenimini verdi bana.

iki çocuğum var.
kızımı 4,5 yaşına kadar ben büyüttüm ve hiç onun zihnine canavar,öcü vs. tanımlarını sokmamaya çalıştım.

kızımın da hayal gücü çok güçlüydü.
senin kızın yaşlarında duvara bir şeyler çizip diş doktoru olduğunu hayal ederdi.

sanırım kızının hayal gücü çok güçlü,izledikleriyle bağdaştırıyor kendince.

benim oğlum da 26 aylık,tv de gördüğü en ufak heyecanlı hareket korkutuyor.

belki de bu dönemde biraz daha hayatı tanımayıp, farketme duyularının artmasıdır.

Daha 26 aylık bir bebek bence panik olmadan biraz gözlemleyin, eğer rutine binen tekrarlar varsa arkadaşlara katılıyorum bir pedagog'a mutlaka götürün.

eğer çocuğunuz düşüp veya biyerlere çarpıp canını acıtıp ağladığında, ağlamasını susturmak için dövelim orayı geçsin, ah dedik bak diyorsanız çocukta intikam alma duygusu gelişmeye başladığını duymuştum. tabi çocuklar böyle şeyleri daha farklı biçimlere sokup uygulayabiliyolar.

Canım seni çok iyi anlıyorum.Oğlum 2 yaşını az geçmişti ve bir gün korkudan titreyerek ev yıkılıyor dedi.Üzerinde durmadım,unutturup geçiştirdim ama devam etti.Duvar kırılıyor,adamlar geliyor gibi şeyler söylemeye başladı.Önce kendi doktoruna anlattım,halüsinasyon görüyor olabilir,nöroloğa gidin dedi.Nörolog muayene etti birşey bulamayınca izlediği birşeyden korkmuş olabileceğini söyledi.Birden aklıma o hafta haberlerde çıkan gecekondu yıkımı görüntüleri geldi.Oğlumu tv den uzaklaştırdım ve küçük olmasına rağmen yarım gün yuvaya yazdırdım.
Sen tv de zararlı birşey izlemiyor diyorsun ama arada haberler,dizi tanıtımları filan mecburen çıkıyor,çocuğu bunlardan korumak çok zor.Belki böyle bir sebep olabilir ama doktora mutlaka anlatmalısın.
(Bir de acaba yanlış birşey yapınca eline vuran birisi oldu mu ? Bakıcı veya aile büyüklerinden birisi eline vurduysa o da olabilir,araştır istersen.Hata yapınca elini cezalandırıyordur,kimbilir.)

Öncelikle korkma.Ama içinin rahat etmesi için dr.a götürmen şart bence.Bu duruma belliki çok üzülüyorsun.Ama belki seni rahatlatır diye paylaşmak istedim.Benim kızım o yaşlardayken hayali arkadaşlarıyla oynardı mesela.Benim de aklım çıkardı korkudan.Sonra geçti.Çocuklar hayalle gerçeği ayırt edemezmiş belli bi yaşa kadar.Şimd i de mesela 5,5 yaşındaki oğlum bazen sıçrayıp duruyor tavana bakarak.Önceleri çok ürktüm.Sonra sora sora öğrendim ki kendini arabanın direksiyonunda hayal ediyormuş kaza yapıyormuş arabayla.İşte böyle.Umarım çocuklarımız düzene girer.Ne bilim bazen bende takıyorumda ,sonra kızımı düşünerek aman geçer galiba diyorum.Allah hepimizin çocuklarını bağışlasın..:114:

İhmale gelmez,mutlaka uzman bir doktora götürün,
belli ki ya bir yerlerde gördü ,ya da kızınıza yapıldı bu durum,
hani bazı anne babalar,hata yapan çocuğa,sanki güzel birşey yapıyorlarmış gibi
hangi elinle yaptın bakayım deyip,o elinin üstüne vururlar ya,
cezalandırma yöntemi,halbuki el üstüne vurmak ileride
ciddi rahatsızlıklar yaşamanın nedenidir.
Dikkatli bir anne olduğunuz belli,bencede araştırın,
kızınıza sorun,bunu kimden öğrendiğini...
Düzelir annesi ama lütfen dikkat edin.

arkadasım merhaba bende bır anneyım ve ogretmenım ayrıca okulumdakı pedagog arkadasımla konustum oncelıkle davranısın ne zamnalar ortaya cıktıgı ve sıklıgını ızlemesı gerektıgını soyledı bu aylardakı cocuklar tv den sokakta gordugu bı kısıden herhangı bır olaydan etkılenebılırmıs dedı
ayrıca son zamanlarda onu korkutup hıc elınızle ıttınızmı yada elıne vurdunuzmu bu olaylarda onu etkıleyebılırmıs tvde cok gerılımlı dızıler falan ızlıyorsanız ondan da etkılenebılırmıs
benımde kızım gecen aksam yuzu yaralı bı cocuk gordu haberlerde hemen korktum dedı kızım 19 aylık ve o gece cıglık atarak uyandı cocukların hayal dunyaları cok genıs kızınkıde oyle eger ıcını rahatlatacaksa gotur bı pedagoga canım
uzulme lutfen senı cok ıyı anlıyorum ınsan evladını ıyı sekılde yetıstırmek ve ona bırsey olmasın ıster allah saglık sıhhat versın kızına da sanada allahım butun evlatlarımızı korusun

yani şurda okuduklarımla bile tv nin küçük çocuklar için ne kadar tehlikeli olduğunu görebiliyorum
anneler genelde izlemiyo ki, bakmıyo ki derler ama çocuk kendi kendine oynuyormuş gibi görünsede bi kulağı tv dedir, siz rahat rahat haberlerde dehşet vahşet haberlerini izlerken, göz ucuylada olsa görüyo, duyuyo, kendince onları yapılandırıp anlamlandırıyo tabii bu yetişkinlerin algısı gibi olmuyo kesinlikle
aynı şekilde dizi-film fragmanları, 1 dk lık bişey kimse dikkat etmiyo bile ama o fragmandaki bi tokat, ya da şimdi bi zombi dizisi var onun fragmanındaki bi ısırık yani örnekler bitmez, sonuçta onu görüp duyup, beynine farklı yerleştirmesi 1sn lik bi olay
ve tv yüzünden tuhaf hareket geliştiren çocukların tv açılmayınca düzeldiğine çok şahit oldum
o yüzden nasılsa bakmıyo, aman canım oyuna dalmış dememek lazım, haberleri bile izlerken sadece siyaset kısmını izleyip, 3. sayfa tarzı haberlerde değiştirmek lazım
yani en azından 6-7 yaşına kadar tv de ne gördüğüne ne duyduğuna çok dikkat edilmeli diye düşünüyorum
bilmiyorum ben bu konuda insanlarımızın çok bilinçli olduğunu düşünmüyorum, o yüzden hep uyarma gereği hissediyorum arkadaşlarımda komşularımda falan
başlık sahibi arkadaşım senin için demedim genel olarak yani....

Son düzenleme:
bi de bu tv konunda babalar genelde duyarsız oluyo, savunmalarıda bi o kadar mantıksız
aman canım hayatın gerçekleri tanışsın
yaw hayatın gerçekleriyle 2-3 yaşında tanışmak zorunda mı, zaten o senin hayatın gerçekleri dediğin şeyleri, çocuk senin algılandığın gibi algılamıyo ki

kıyamam bak küçük cimcimeye sen kendi eline ceza veriyo demek
kim bilir hayal dünyasında neler yaşıyo kuzucuk
bilinçli bi anne olmanız çok güzel tebrik ederim.
siz zaten ne yapmanız gerektiğini biliyosunuz bi çocuk pedagogu
size yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Gayet normal davranışlar olsa bile, bir psikiyatriste götürmekten zarar gelmez.
Ben kızımı sorun olmadığı halde çocuk gelişim uzmanına götürüyorum senede 1 defa.
Bir problem varsa okula başladığında fark etmek çok geç olacaktır.

Dilerim sorun yoktur, sadece hayal dünyası geniş bir çocuktur sizinki.
Ancak kendi vücud uzuvlarına yabancılaşması bana çok da sıradan ve normal gelmedi.

katılıyorum canım çocuk tv başında ya da pc başındayken rahat oluyolar anneler
çünkü sesleri çıkmıyo onlarda kafa dinliyo hesapta
öyle çok var ki böyle tanıdığım kadın
gerçekten büyük titizlik ve özveri isteyen bişey anne olmak
tv den uzak tutmak gerek çizgi filmlerde bile canavar öcü kavramları var tv den izletilmesi yerine
eğitici belgesel niteliğinde çocuklara hitap eden çizgi diziler var dvd olarak onları almalı önce ebevyn kontrolünden geçip sona çocuk izlemeli biraz zahmetli ama anne olmanın da hakkını vermek gerek.
burda konu sahibi öyle demiyorum kesinlikle. ama bilinçten yoksun kadınlar bilinçli olanlara göre
çok daha fazla.

Bence kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durum. Mutlaka ama mutlaka en kısa sürede kıznızı bir uzmana götürün. Bir çocuğun kendini cezalandırmaya varacak şekilde şiddet eğiliminin olması hiç normal değil. Sakın ""çocuk o oyun oynuyor, geçer gibi bahanelerle ihmal etmeyin.

Bazen küçük hareketlerin altında önemli bir sorun yatabilir.
Siz ne kadar duyarlı bir annesiniz ki çocuğunuzun kimine önemsiz geleceği hareketler dikkatinizi çekmiş ve çözüm arıyorsunuz.
En sağlıklısı bende suç var mı diye düşünmeyi bırakıp bebeğinizi bir uzmana götürün demekten başka hiç bir çözüm yok sanırım.

canım bi pedagoga götürün.onlar çok yardımcı oluyor.

bebek kuzenim hiç konuşmuyordu benim,teyzem götürdü pedagoga,sebebi ortaya çıktı.teyzem onun dilinden anlamaya çalıştığı için,her istediğini ona aldığı için şımarttığı için çocuk konuşmaya gerek duymuyormuş bu yüzden geç öğrendi mesela.

kızın garip şeyler yapıyor altında mutlaka mantıklı sebepler vardır.kendinizce yorumlamayın

buyume doneminde olan cocuklarin kendilerine ait oyun sekilleri vardir.ama bu durum biraz farkli sanirim.
bazi cocuklarin hayali arkadaslari vardir,kendi kendilerine konusurlar
bazilari da vucuduna zarar verir cocugunuzda oldugu gibi.
bunu anneliginize dair bi sorun olarak gormeyin.
cocugunuza sorun neden sevmedigini,isirdiginda caninin yanip yanmadigini.
belki sevmedigi icin eline zarar verdigi zaman bir aci yada herhangi bisey hissetmiyordur.bu da ciddi bir durum.en kisa zamanda doktora gorunun lutfen onemsiz olduguna dahi inansaniz bunu bir uzmanin agzindan duyun.
insallah korktugunuz kadar ciddi bir durum degildir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…