Kızımı büyütürken bir hata mı yaptım?

Chitlenbik

Nirvana
Pro Üye
1 Haziran 2009
744
146
628
40
Merhaba arkadaşlar... Yazacağım şeyler belki bazılarınız iççin dert sayılmaz, ama benim için çok önemli...
Ben bir Anneyim ve kızım benim için herşeyden önce gelir...

Konuya gelince:

Kızım 26 aylık, oldukça akıllı neşeli meraklı, yaşıtlarından çok daha iyi konuşabilen bir bebek...
Bugün akşam oturuyorduk. Eşimin işten gelmesine çok az bi zaman kalmıştı.. Kızım oyuncak atı ile oynuyordu... Birden sağ elini ıssırmaya başladı... elinin üzerini kızartmış... İlk başta dikkatimi çekmemişti.. sonra baktım elini ıssırıyor.. kızım napıyorsun sen dedim, anne elimi ıssırıyorum onu sevmiyorum dedi... aldım kucağıma kızım öyle yapılmaz bak o senin elin acıtmışsın kızarmış dedim. Ama anne o atımı elledi dedi.. Bu ilk değil... bi keresinde de bebeğini ellediği için kendi elini dövdü.. o zaman aldırmadım oyun yapıyor sandım... ama bugün çok tuhaftı.. bakışları, siniri... açıkcası çok korktum...
Kızımın dikkatini dağıtmak için oyun oynadık.. Eşim geldi.. Yemeğe oturduk.. Yemek yerken kızım birden kalktı sandalyesinden yere çömeldi bişiler yapıyor.. Baktım napıyosun kızım dedim, canalaları dövüyorum anne dedi... canavar dediği şey de benim mutfak halımdaki yanık izi... çok hafif bi iz...
Eşime anlattım o daha çocuk oyun oynuyor falan dedi..Ben bi anne olarak çok üzüldüm bugün... demin beri ağlamaktan gözlerim şişti... acaba istemeden yanlış bişeymi yaptım çocuğuma... onu byütürken bi yerde hata mı yaptım?? İnanın demin beri düşünüyorum... Belki benim durumumu yaşamış yada duymuş olan arkadaşlar yardım edebilir diye açtım bu konuyu.. Nolur küçümsemeyin.. Ben bir anneyim demin de belirtiğim gibi.. kızımın bu halleri beni çok üzdü, sarstı... Lütfen bi yorum yapın..

Anne değilimm bilmiyorum ne söyleyeceğimi fakat kıyamam sizee cok duygulandım okurken inşllh geçer bu durum

Çok enteresan,sizi çok iyi anlıyorum.Ben olsam bende panik olurdum..çok normal gelmedi bana,klasik bir yorum olacak ama..çocuk psikiyatrına gidin diyeceğim.Çok çok önemli bir sorun yoktur eminim,çocuk psikolojisi işte,takıntı hali.

Merhaba arkadaşlar... Yazacağım şeyler belki bazılarınız iççin dert sayılmaz, ama benim için çok önemli...
Ben bir Anneyim ve kızım benim için herşeyden önce gelir...

Konuya gelince:

Kızım 26 aylık, oldukça akıllı neşeli meraklı, yaşıtlarından çok daha iyi konuşabilen bir bebek...
Bugün akşam oturuyorduk. Eşimin işten gelmesine çok az bi zaman kalmıştı.. Kızım oyuncak atı ile oynuyordu... Birden sağ elini ıssırmaya başladı... elinin üzerini kızartmış... İlk başta dikkatimi çekmemişti.. sonra baktım elini ıssırıyor.. kızım napıyorsun sen dedim, anne elimi ıssırıyorum onu sevmiyorum dedi... aldım kucağıma kızım öyle yapılmaz bak o senin elin acıtmışsın kızarmış dedim. Ama anne o atımı elledi dedi.. Bu ilk değil... bi keresinde de bebeğini ellediği için kendi elini dövdü.. o zaman aldırmadım oyun yapıyor sandım... ama bugün çok tuhaftı.. bakışları, siniri... açıkcası çok korktum...
Kızımın dikkatini dağıtmak için oyun oynadık.. Eşim geldi.. Yemeğe oturduk.. Yemek yerken kızım birden kalktı sandalyesinden yere çömeldi bişiler yapıyor.. Baktım napıyosun kızım dedim, canalaları dövüyorum anne dedi... canavar dediği şey de benim mutfak halımdaki yanık izi... çok hafif bi iz...
Eşime anlattım o daha çocuk oyun oynuyor falan dedi..Ben bi anne olarak çok üzüldüm bugün... demin beri ağlamaktan gözlerim şişti... acaba istemeden yanlış bişeymi yaptım çocuğuma... onu byütürken bi yerde hata mı yaptım?? İnanın demin beri düşünüyorum... Belki benim durumumu yaşamış yada duymuş olan arkadaşlar yardım edebilir diye açtım bu konuyu.. Nolur küçümsemeyin.. Ben bir anneyim demin de belirtiğim gibi.. kızımın bu halleri beni çok üzdü, sarstı... Lütfen bi yorum yapın..

valla canım bunda küçümseyecek bişey yok bence ciddi bi durum
açıkcası şaşırdım hiç böyle bişeye rastlamadım, atını dövse tamam, halıyı dövse tamam
durup dururken kendi kendine zarar veriyor ve sen durdurmadan buna son vermiyor,
bence çocuktur oyun oynuyo işte tarzı basit şeylerle geçiştirilcek bişey değil bu
bence mutlaka doktora götür ve çocuğuna asla tv izlettirme

lütfen kesinlikle ihmal etme, yarın mutlaka doktora götür, belki böylece daha kötü bişeylerin önüne geçmiş, erken tedbir almış olursun

Son düzenleme:
Mutlaka bir pedagoga gidin. Kafanıza takmayın falan demeyeceğim çünkü ileride daha büyük sorunlar oluşturabilir. Küçümsemeyin, ertelemeyin. Lütfen pedagoga gidin.

evet bende eşime normal olmadığını söylüyorum... ama o saçmalıyosun diyor... tv de vurdulu kırdılı şeyleri izlemiyor.. Caillou ve rahat koltuk diye bişey var onları izliyor.. birde müzik dinliyor... Normal bi çocuk doktoruna göstersem ilgilenirlermi acaba?

evet bende eşime normal olmadığını söylüyorum... ama o saçmalıyosun diyor... tv de vurdulu kırdılı şeyleri izlemiyor.. Caillou ve rahat koltuk diye bişey var onları izliyor.. birde müzik dinliyor... Normal bi çocuk doktoruna göstersem ilgilenirlermi acaba?

bu konun birebir onların uzmanlık alanına girdiğini sanmıyorum ama en azından akıl verirler, seni yönlendirirler, şurdaki şu doktora git falan diye
bence kesinlik ihmal edilmemesi gereken bi durum

En azından bir çocuk doktoruna gidin,sizi yönlendirecektir.Televizyon şart değilki,çevresinde gördüğü şeylerdende etkileniyor olabilir..mesela birinin ya da bir şeyin cezalandırılmasına şahit olmuştur ve bu onu çok etkilemiştir.

En azından bir çocuk doktoruna gidin,sizi yönlendirecektir.Televizyon şart değilki,çevresinde gördüğü şeylerdende etkileniyor olabilir..mesela birinin ya da bir şeyin cezalandırılmasına şahit olmuştur ve bu onu çok etkilemiştir.

başlık sahibi korkutmak istemem ama inşallah sadece psikolojik bişeydir

ama daha ciddi bişeyde olabilir, o yüzden ihmal etme canım

şimdi ben eşime yarın çocuğu götürelim desem saçmalama elini ıssırdı diye doktora mı gidilir dicek of yaa..

Sizin çocuğu yanlış yetiştirmenizle ilgili birşey olmayabilir.
Ben de panik yapabilirdim siz gibi. Mutlaka çocuk psikiyatrına gidin. Tv deki çocuk programlarında da böyle farklı durumlarda çocuklar üstüne ihtisas yapmış doktorlara gidin diyorlar.
Üzülmeyin mutlaka geçicidir.

Canım sanki sorun burada saklı gibi geldi bana :26:

babasının tavırlarından etkilenmiş olabilirmi?

babasını çok seviyor kızım.. o her dediğini yapıyor çünkü... çok şımartıyor yani...
ben babasına göre çok katıyım... bugün 3 kere anne ben seni çok seviyorum dedi.. normalde demez...
babası çok sakin bir insan.. vurdumduymaz öyle diyeyim... belki o da farkında ve beni korkutmamak için diyor..

ne gibi ciddi şeyler??

bilmiyorum ki canım, benim dikkatimi çeken elini ısırması değil, hani bazı çocuk hırçın olur kendine yerlere atar, saçını çeker falan ya, senin kızın kendi elinden nefret ediyo o yüzden ısırıyo, açıkcası bu beni çok şaşırttı
hırçın bi çocuk olsa, istediği bişey olmadığı için kendini yere atsa elini ısırsa tamam derdim
ben senin yerinde olsam, eşim götürmese bile alır en yakın çocuk doktoruna götürürdüm, en azından bu davanış ne kadar normal ne kadar değil fikir alırdım

babasını çok seviyor kızım.. o her dediğini yapıyor çünkü... çok şımartıyor yani...
ben babasına göre çok katıyım... bugün 3 kere anne ben seni çok seviyorum dedi.. normalde demez...
babası çok sakin bir insan.. vurdumduymaz öyle diyeyim... belki o da farkında ve beni korkutmamak için diyor..

Sizi korkutmamak için diyorsa doktora götürecektir o zaman,ne bileyim o bebişin bu davranışında mutlaka etken olan bir şey var,kendi kendine bunu yapamaz.Mutlaka korktuğu,onu korkutan,cezalandırılmasını gerektiğine inandığı bir şeyler var..en azından istenmeyen bir şey yapıldığında cezalandırılmalı şartını bir şekilde benisemiş,benimsetilmiş,ama lütfen ihmal etmeyin,siz çok iyi bir annesiniz..eminim gereğini yapacaksınız.

evet... bunları görünce hep annem geliyor aklıma... anne olunca anlarsın derdi hep... şimdi de öksürüğü var.. yarın sanırım onu bahane ederek götürebilirim doktora..

merhaba canım önce sakin ol biraz sen kızını doktora götür tabi ama çocuk psikiytari doktoru olsun bide bu davranışları kaç kere yaptı takip et tekrar ediyormu..benimde 3,5 yaşında oğlum var bikaç ay önce üzerindeki giysileri ısırıyordu tişörtü gömleği çekeleyip ağzına sokup kemiriyodu ben normal doktorumuza sormuştum dikkat çekmek için yapıyor olabilir dedi üstine düşmeyin niye böyle yapıyorsun demeyin dedi zamanla o huyunu bıraktı şimdide herşeye pis demeye başladı çöp kutusuna elleme pis diyorum mesala kapıya da pis diyo masaya pis diyo onlar temiz anneciğim çöp pis diyorum hayır pis pis deyip duruyo gelde çıldırma ben bu davranışları yaparken pek üzerine düşmüyorum o an ilgilenmiyorum sonra unutuyo...kızın bunu oyun haline getirmişte olabilir

Back