• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımda uyaran eksikliği varmış

G gzm9995 Merhaba. İlk mesajinizi ve sonraki güncellemenizi okudum. Ve okurken içinizdeki o tarifsiz sıkıntıyı kalbimde hissettim. Biz de benzer bir süreçten geçiyoruz. Şuan kızım 30 aylık olmak üzere. 24 ayı dolduğunda hala konusmadigi ve bazı sosyal alanlarda geri kaldığını düşündüğümüz için bir çocuk psikiyatriye gittik. Tavsiye üzerine gittik fakat gittiğimiz kişi son derece tecrubesizdi, uzmanlığını alalı bir iki sene olmuş biri. Çocuğu doğru düzgün gözlemlemedi, bu benim kanaatim. Bize anket şeklinde evet hayırlı sorular sordu ve sonucunda çocuğumuzun gelişiminin 1.5 yaş civarında olduğunu söyledi. Sonrasında konuşma olmaması ve seslenince hemen bakmaması vs nedeniyle otizm suphesi olabilir dedi. Biz zaten bunu duyunca moralman bittik. Ekran maruziyetinden söz ettim çünkü bizim çocuğumuz da ne yazık ki ekrana fazla maruz kaldı özellikle geçen kış. Hem ekran maruziyeti hem bütün kış evden cikmadigimizi sosyallesemedigini söyleyince uyaran eksikligi olabilir, eğer fazla ekran maruziyeti olduğunu soylemeseydiniz direk otizm teşhisi koyardım dedi. Özel eğitim önerdi geç kalmadan.

Ordan moralimiz sıfır çıktığımızda birbirimizi sucladik. Ve tabiki eşim en cok beni sucladi. Gerçekten çok zor surecler. Eve gelir gelmez TV yi kaldırdık. Bir özel eğitim öğretmeni bulduk. İlk gidişimizde oyun odasında, ki küçücük ve kasvetli bir odaydi, 10. Dakikada bir oyuncak yuzunden kriz oldu ve sonrasında öğretmenin yanlış tutumu nedeniyle( ağlayan ve sürekli.kapiya giden kızımı cikmasin alışsın vs diyerek ) 15 dk kadar içerde tuttu. Ben de yanlarindayim ama çocuk ağlamaktan helak oldu. Nitekim dersi yapamadan donduk. İkinci gidişimizde binanın kapısından bile girmeden çığlık kiyamet ağlama. Hemen tanıdı. Nitekim geri döndük ve özel eğitim sayfasını kapadık.

Sonrasında ben kendi imkanlarimca ne yapabilirim diye düşündüm ve bulduğum iki tane oyun grubuna yazdırdım. Oyun gurubunda da genelde masaya oturup etkinlik yapmalı şeyler olduğu için bizimki durmak istemiyodu..komut almiyodu. Gidip kendince bir oyuncak bulup onunla oynuyordu. Sadece su ve duyusal içerikli etkinliklerde dikkat süresi uzundu sevdiği için. Fakat o gittiğim oyun grubunda duyusal oyun o kadar nadirdi ki, çocuk kagit etkinliklerinden sıkıldi. Ben başta hata edip cocugumuzun bu durumundan öğretmene bahsetmiştim. Ki ortada konmuş bir tanı falan da yok. Ama işte aptallik. Bu sefer öğretmen çocuk biraz sıkılsa işte x yaşıtlarına ilgi göstermiyor şurayı arastirin burayı arastirin demeye başladı. Tavsiyesinden değil ama üslubundan rahatsız olduğum için orayı biraktik.

Şuan devam ettiğimiz oyun grubunda mesela gayet mutlu. Ebeveynli grup bu ve sürekli başka cocuklarin masalarına gidiyor. Gayet de yaşıtlarına ilgi gösteriyor. Parkta gördüğü çocuklara sarılmak istiyor. Bu sarilma huyu birkaç hafta önce başladı. Ve ben inanılmaz mutlu oldum. Gidip gidip sariliyor yaşına yakın bir çocuk gördüğünde.

Bunun dışında ismine seslenince bakıyor. Ama her zaman ilk seferinde bakmayabiliyor, eğer bir oyuncakla mesgulse. Taklit becerisi var, komut alma her seferinde olmasa da şunu ver bunu al hadi ayakkabini giyelim yeleğini giyelim vs bunlara uyuyor. Etkinlik yaptırırken de canı isteyince uyuyor istemeyince uymuyor. Seni öpeyim deyince yanağını uzatıyor ama beni öp deyince opmuyor. Çak yapıyor ama Bay bay yapmıyor ve öpücük atmıyor eliyle. Bunlari gösterdiğim halde yapmadı, canı yapmak mi istemiyor bilmiyorum. Bunun dışında göz teması hep vardı zaten benimle. Ama yabancilarla yoktu. Şimdi o da var çok uzun süre olmasa da.

Bu arada bu olumlu gelişmeler olurken bazi olumsuzluklar da eklendi hayatımıza. Yaz başından beri öfke patlamaları yaşamaya basladi. İki yaş krizi diye yorumlamak istedim ama ekran maruziyetimiz TV değil bu sefer tabletle devam etti. Tv yi kaldirdiktan sonra aslında sıfır ekran yapmamız gerekirken sadece yemeklerde tablet actik. Çünkü baby TV izlereyek yemeye aliskindi ve başka türlü yemiyordu. Zaten iştahsız bir cocuktu ve yeter ki biraz olsun yesin diye yine ekran hayatımıza girdi ve önünü alamadik. En son bu öfke patlamalari dayanılmaz olunca ekranı tamamen kestik. İlk günler yine çılgınca ağlamalar krize gitmeler vs derken sonra biraz alıştı. Yaklaşık gündür hiç tablet görmedi. Sadece bir kere babası susturamayinca telefondan çizgi film açmış 20 dk. Bir iki kere de ben üzerini değiştirebilmek için onun kendisini çektiğimiz videolarıni izlettim. Gördüğü ekran bu kadar.

Fakat bizi, özellikle beni en zorlayan şey gece geç saatlere kadar uyumamasi. Bebekliginden beri zor uyuyan bir cocuktu. Mesela az önce uyutabildim, 02.30 da. Düşünün bu saate kadar uyanık bir cocuk. En erken yattığı sansliysam Gece 12 dir. Ona bile o kadar razıyım ki. Uyku düzeni asla oturmadi. Bu saatlere kadar çocuğu oyalamak o kadar zor ki. Ancak yaşayan bilir. Ve her sabaha bitik bir pille baslamak. Gece de sık uyanır. Hala emiyor. Bir kere bıraktırma girisimim oldu, 2 buçuk gün surdurebildim, akıl sagligimj kaybedecektim bıraktım. Çünkü korkunç ağlama nöbetleri geçirdi ememedikce.

Gerçekten hayatta sinandigim şey annelik. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Asla isyan değil elbette, Allah'ım hep sağlık versin evlatlarımıza, hayatta neler var, halimize bin sukur. Ama o kadar yorgunum ki. 2 buçuk senedir çocuksuz 500 metre ilerdeki market dışında hiçbir yere gidemedim. Bana aşırı bagli. Evin içinde bile yarım saat uyuyamıyorum odaya gidip. Peşimden geliyor beni arıyor. O kadar yıpratıcı bişey ki. Henüz hala konusmadi ve iletişim kuramamak da ayrıca yoruyor, hem onu hem beni. Instagram'da çocuğuyla uyum içinde anneler görüyorum, neredeyse 2 buçuk yaşında çocuğuyla sohbet eden, iştahi yerinde olan, akşam en geç 10 dedi mi uyuyan. Kendilerine bakıyorlar mutlular, motiveler. Çalışıyor çoğu ve sosyal hayata karışıyor. Bir de dönüp kendime bakıyorum. Hayatım bitmiş adeta. Ne kendime bakıyorum ne bisey. Çıkıp bir kahve bile içemiyorum bir yerde tek basima. Gece geç yattigim için duygusal yeme bozuklugu oluştu, 8 9 kilo aldim bir de üzerine.

Biraz uzun oldu, kusura bakmayin. Bilmiyorum, bu günler de gecer elbette. Allah güzel günler göstersin..Feraha cikalim hep birlikte. Ama şimdi ben çok yorgunum. Çok ama çok..
İçinizi dökmüşsünüz son yazdıklarınızı ağlayarak okudum… o kadar aynı ki hayatlarımız çocuklarımız… anne olmayı hiş sevmiyorum artık çocuğumu canımdan çok seviyorum ama bu durum çok farklı. Yorgunum çok yorgun. İçimde binbir korku ve soru işareti… hep acabalar. Elimden geleni yapmaya çalışırken dağılışım hatta bu üzüntüyü yaşarken neredeyse yiten mutlu evliliğim, aile bağlarım… kimsenin anlamaması. Ama en zoru da ne biliyor musunuz bu bugünleri böyle hayal etmemiştim, ben kızımla heryere gidip herşeyi yapacaktım. Onunla en iyi arkadaş olacaktım. O bebekçe konuşmalarını duymak için sabırsızlanıyordum. 4 ay sonra 3 yaşına girecek ama bilmiyorum çok üzgünüm. İyi bir anne olamadığımı hissediyorum kendimi bilgisiz hissediyorum tv izlettiğim için bilsem izletirmiydim oysa hiç… ve daha bir ton duygu karmaşası içinde kızım düzelsin diye çırpınıyorum…. Size en önemli tavsiyem ne kadar zor olursa olsun tv tablet telefon hiç açmayın ve acilen özel eğitim aldırın. Kızım 7 aydır alıyor ve hala istemiyor inat ediyor çılgınlar gibi ağlıyor kimi zaman ama faydası çok oluyor. Eğitimden önce ismine bile bakmazdı. Küçük adımlar diye bir eğitim seti var onu alın onları da evde uygulamaya çalışın az az. Kızınız işaret parmağını kullanıyor mu istediği bişey için, göster dediğiniz sorduğunuz bişeyi göstermek için falan?
 
Merhaba kızım 3 gün sonra 26 aylık olacak. 7-15 ay arası çok çizgi film izletmek mecburiyetinde kaldım. Ama bir yandan da çok ilgiliydim. Şüphelerim 16. Ayda başladı ismine bakmıyordu işaret etmiyordu. Yaşadığım yerde bir pedegoğa götürdüm inceledi birkaç test yaptı yani bize gelişimi ile ilgili,yaptığı ve yapamadığı şeylerle ilgili sorular sordu. Sonuçta da kızınızın hiçbir şeyi yok çok küçük daha benlik algısının yüksek olduğu bir dönemde başına buyruk umursamaz olması normal aynı zamanda dikkat süresi bu aylarda çok düşük olur çocukların dedi. Biz de içimiz rahatlamış bir vaziyette evimize geldik çizgi filmi kestik 4 ay hiç izletmedik çizgi film. Sonra günde yarım saat-1 saat mecbur kaldıkça açtık. 24 aylık olduğunda aşıları ve rutin kontrolleri için sağlık ocağına gittik oradaki hemşire kızımın çok başına buyruk davranışları olduğunu söyledi aynı zamanda bu süreçte arkadaşlarımızda kızımızın çok umursamaz olduğunu söylüyorlardı. İnsanlara çok yaklaşmaz biri onla oynarsa ilgilenirse yanaşır. 5-6 kelimesi var geçtiğimiz aylarda daha çoktu . Neyse ben de bunların üzerine çocuk gelişim uzmanına gittim hastanede. Ordada kızım hiç doktorla ilgilenmedi çok ismine bakmadı komut almadı. Küpleri ğst üste 3, gösterişinde koydu ve devirdi. Doktor top verdi bana at dedi başka taraflara attı ya da bana attı, sonra doktor otizm var da diyemiyorum yok da dedi çok arada bir çocuk dedi 1 ay sonra tekrar gelin ilgilenin tv izlemesin dedi. Neyse bizde kreşe verelim dedik eşim kreşe şüphelerimizden bahsetti kreşteki pdr uzamanı da ilk gün sınıfta incelemiş ya uyaran eksikliği ya atipik otizm dedi. Biz de durmadık iyi bir çocuk psikiyatrisine götürdük kızımı inceledi oyun oynamasına baktı bizi sırayla odadan çıkarttı tepkisne baktı. Atipik otizme çok uzak uyaran eksikliği dedi. Bol bol ilgilenin televizyonu komple kesin sadece çizgi film değil çocuk uyanıkken siz de izlemeyin dedi. 2 hafta olacak komple kapattık tvyi özel eğitime başlattık haftanın 5 günü 40 ar dk özel eğitim alıyor. Evde devamlı konuşuyorum kızımla oyunlar oynuyorum işlerimi o uyurken yapıyorum kalan kalıyor. Sık sık parka gidiyoruz. Özel eğitim öğretmeni de otizm diyemiyorum göz teması var tepki var takıntı yok tekrarlayan hareketler yok. Oyunları güzel oynuyor taklidi iyi. Kelimeleri var ağzında kelimeler söylüyor yakında konuşacak gibi diyor. 2 haftada kızım biraz ilerleme kaydetti ismine daha çok bakıyor,işaret çok nadir de olsa ediyor komutu azdı yani otur kalk gel öp çak alkış yat koş al ver komutlarını alıyordu zaten balonu getir bana ver komutunu falan aldı bi kaç gündür. Ama yaşıtları gibi değil ben anlıyorum. Bazı yaşıtları ile aynı ama bazılarıyla değil. Çocuğu uyaran eksikliğini yaşamış düzelmiş, ya da şuan yaşayanlar ya da bilgisi olan uzmanlar bana yardımcı olabilir mi ne kadar sürede düzelir yaşıtlarını yakalar. Özel eğitim öğretmeni kreşe şuan hazır olmadığını hazır olduğunda bizi bilgilendireceğini söyledi bizde kreşten aldık. Her gün özel eğitime gidiyor kendi imkanlarımızla aldırıyorux rapor vermeyebilirler dedi psikiyatrimiz aynı zamanda ben geleceği için aldırmak istemiyorum zaten. Bu durum ne kadar zamanda geçecek bilen biri yazabilir mi acaba içimiz içimizi yiyor çok üzülüyoruz. Keşke diyorum hiç tv açmasaydık ama işte bişey olmaz bişey olmaz dedik zamanında etrafımızdaki her çocuk izliyor dedik. Kızımız kucaktan inmek istemiyordu o aralar eşim ev işleri yemek konusunda çok anlayışsızdır tek başımaydı işim oldukça çizgi film açtım sonra alıştı açmayınca yıktı ortalığı mecbur kaldık açtık. Bir de 4 aydır falan ikinci azı dişleri çıkıyor gibi daha hala gözükmemiş dişi ama çok sıkıntı çekiyor bu yüzden elleri hep dişinde ağlıyor acı çeker gibi herşeyi ağzına sokup diş etlerini kaşıtıyor o da mı etkiliyor acaba her dişi zor çıktı sıkıntı şekilde. Kızım şuan 26 aylık yardımcı olursanız çok mutlu olurum
Erken dönemde fark etmiş olmanıza çok sevindim 16 aylık kızım var ismi ile seslendiğimde bana bize bakmıyor sesleniyorum besra diye hiç umursamıyor bile evet bende her fırsatta TV den videolar açıyordum işimi rahat yapayım bu onu oyaliyor diye oyuncakları ile oynaması gerektiği gibi oynamıyor gelişimsel pediatriye götürdüm çocuk genetiği ve çocuk nörolojisi görsün dedi büyük ihtimalle özel eğitim alacak dedi ben seninle yarım saattir konuşuyorum ne bana ne sana bakıyor dedi direkt otizm dedi odadan çıkmamla ağlamam bir oldu
 
Erken dönemde fark etmiş olmanıza çok sevindim 16 aylık kızım var ismi ile seslendiğimde bana bize bakmıyor sesleniyorum besra diye hiç umursamıyor bile evet bende her fırsatta TV den videolar açıyordum işimi rahat yapayım bu onu oyaliyor diye oyuncakları ile oynaması gerektiği gibi oynamıyor gelişimsel pediatriye götürdüm çocuk genetiği ve çocuk nörolojisi görsün dedi büyük ihtimalle özel eğitim alacak dedi ben seninle yarım saattir konuşuyorum ne bana ne sana bakıyor dedi direkt otizm dedi odadan çıkmamla ağlamam bir oldu
Merak etmeyin eğitim ve sizin desteğiniz sıfır tv bol bol sosyallik ile gececek. Ama hemen değil. Bu süreçte güçlü ve sabırlı olun. Dünyada geçmeyen hiçbir şey yok. Daha çok küçük hemen eğitime başlayın daha kısa sürede fayda sağlarsınız. Lütfen ertelemeyin. İnşallah tez zamanda hiç yasamamış gibi olursunuz bu süreci🙏🏻
 
Senelerdir 6 psikolog 4 psikiyatrist gezmiş ve yıpranmış biri olarak cevap vereyim.
Öncelikle kızınızla bol bol ilgilenin ve güveneceğiniz tek doktorla ilerleyin, sürekli farklı doktorların önerdiği eğitimlere, terapilere götürüp deneme tahtası yapmayın yavrunuzu.
ben iyi terapisti 6.kiside bulabildim. Psikoloji dalı da malesef para tuzağı, iyisini bulana kadar boş boş savruluyor insan.
Oğluma bir psikiyatri asperger tanısı koydu, eminim dedi.
Sonra bir profesöre götürdük onun emin olduğundan biz de emin olmak için. aspergerle alakası yok, zihin kuramı özel eğitimleri aldırın dedi. Zihin kuramı eğitimi veren psikolog tek seans verdi, bunun öyle bir sorunu yok dedi. Sinirleriniz bozulmaya başladı değil mi😄
Bir ay önce başka bir psikiyatriste götürdük, baya övülen bir isim.
Ötekilerin nedense hiç aklına gelmeyen wisc 4 testi istedi. Tabi bu sırada olmayan paraları döküyoruz doktorlara, hesabımda 4 kredi var sırf bu nedenle kullanılmış.
İki gün önce rapor sonucu geldi.
Toplumun "%92 sinden daha önde, Üstün zekalı çıkmıştır." yazıyor raporda.
Düşünün bu çocuğa zihin kuramı dersi aldırdılar bize.
Bizim sorunuz oğlumun sosyalleşememesi idi. En azından artık nedenini biliyoruz, ona göre ilerleyeceğiz.

Kısacası, Allah yardımcınız olsun. Zor bir süreç var önünüzde. Doğru teşhis konulmalı ki tedavi cevap versin.
Siz de şimdiden birçok doktor gezmişsiniz, umarım iyi bir doktora denk gelir, onunla ilerlersiniz. 🙏
Minik kızınızı öpüyorum.

Çok uzun oldu ama eklemeden geçemeyeceğim. Psikolog mutlaka "klinik psikolog" olsun, Herkes psikologum diyor, fiyatları da daha uygun olunca cazip geliyor. Ben orda da zaman kaybettim. Siz yapmayın.
Merhaba yorumunuzu tesadüfen gördüm de rica etsem oğlunuzun "sosyalleşememe" durumunu biraz açar mısınız? Ve kaç aylık biraz anlatır mısınız
 
Merhaba yorumunuzu tesadüfen gördüm de rica etsem oğlunuzun "sosyalleşememe" durumunu biraz açar mısınız? Ve kaç aylık biraz anlatır mısınız
Oğlum 11 yaşında. Ilkokulda 4 yıl boyunca tek bir arkadaşı bile olmadı. Dışarıda da olmadı. 4 yıl boyunca tek bir arkadaşıyla konuşmadan bitirdi okulu. Doğal olarak çok sıkılıyordu ve okuldan nefret ediyordu.
Şimdi ortaokulda bebek adımlarıyla sosyallesiyor. Terapilere devam ediyoruz elbette.
 
Oğlum 11 yaşında. Ilkokulda 4 yıl boyunca tek bir arkadaşı bile olmadı. Dışarıda da olmadı. 4 yıl boyunca tek bir arkadaşıyla konuşmadan bitirdi okulu. Doğal olarak çok sıkılıyordu ve okuldan nefret ediyordu.
Şimdi ortaokulda bebek adımlarıyla sosyallesiyor. Terapilere devam ediyoruz elbette.
Anladım Allah yardımcınız olsun. Teşekkür ederim açıklama için
 
Merhaba kızım 3 gün sonra 26 aylık olacak. 7-15 ay arası çok çizgi film izletmek mecburiyetinde kaldım. Ama bir yandan da çok ilgiliydim. Şüphelerim 16. Ayda başladı ismine bakmıyordu işaret etmiyordu. Yaşadığım yerde bir pedegoğa götürdüm inceledi birkaç test yaptı yani bize gelişimi ile ilgili,yaptığı ve yapamadığı şeylerle ilgili sorular sordu. Sonuçta da kızınızın hiçbir şeyi yok çok küçük daha benlik algısının yüksek olduğu bir dönemde başına buyruk umursamaz olması normal aynı zamanda dikkat süresi bu aylarda çok düşük olur çocukların dedi. Biz de içimiz rahatlamış bir vaziyette evimize geldik çizgi filmi kestik 4 ay hiç izletmedik çizgi film. Sonra günde yarım saat-1 saat mecbur kaldıkça açtık. 24 aylık olduğunda aşıları ve rutin kontrolleri için sağlık ocağına gittik oradaki hemşire kızımın çok başına buyruk davranışları olduğunu söyledi aynı zamanda bu süreçte arkadaşlarımızda kızımızın çok umursamaz olduğunu söylüyorlardı. İnsanlara çok yaklaşmaz biri onla oynarsa ilgilenirse yanaşır. 5-6 kelimesi var geçtiğimiz aylarda daha çoktu . Neyse ben de bunların üzerine çocuk gelişim uzmanına gittim hastanede. Ordada kızım hiç doktorla ilgilenmedi çok ismine bakmadı komut almadı. Küpleri ğst üste 3, gösterişinde koydu ve devirdi. Doktor top verdi bana at dedi başka taraflara attı ya da bana attı, sonra doktor otizm var da diyemiyorum yok da dedi çok arada bir çocuk dedi 1 ay sonra tekrar gelin ilgilenin tv izlemesin dedi. Neyse bizde kreşe verelim dedik eşim kreşe şüphelerimizden bahsetti kreşteki pdr uzamanı da ilk gün sınıfta incelemiş ya uyaran eksikliği ya atipik otizm dedi. Biz de durmadık iyi bir çocuk psikiyatrisine götürdük kızımı inceledi oyun oynamasına baktı bizi sırayla odadan çıkarttı tepkisne baktı. Atipik otizme çok uzak uyaran eksikliği dedi. Bol bol ilgilenin televizyonu komple kesin sadece çizgi film değil çocuk uyanıkken siz de izlemeyin dedi. 2 hafta olacak komple kapattık tvyi özel eğitime başlattık haftanın 5 günü 40 ar dk özel eğitim alıyor. Evde devamlı konuşuyorum kızımla oyunlar oynuyorum işlerimi o uyurken yapıyorum kalan kalıyor. Sık sık parka gidiyoruz. Özel eğitim öğretmeni de otizm diyemiyorum göz teması var tepki var takıntı yok tekrarlayan hareketler yok. Oyunları güzel oynuyor taklidi iyi. Kelimeleri var ağzında kelimeler söylüyor yakında konuşacak gibi diyor. 2 haftada kızım biraz ilerleme kaydetti ismine daha çok bakıyor,işaret çok nadir de olsa ediyor komutu azdı yani otur kalk gel öp çak alkış yat koş al ver komutlarını alıyordu zaten balonu getir bana ver komutunu falan aldı bi kaç gündür. Ama yaşıtları gibi değil ben anlıyorum. Bazı yaşıtları ile aynı ama bazılarıyla değil. Çocuğu uyaran eksikliğini yaşamış düzelmiş, ya da şuan yaşayanlar ya da bilgisi olan uzmanlar bana yardımcı olabilir mi ne kadar sürede düzelir yaşıtlarını yakalar. Özel eğitim öğretmeni kreşe şuan hazır olmadığını hazır olduğunda bizi bilgilendireceğini söyledi bizde kreşten aldık. Her gün özel eğitime gidiyor kendi imkanlarımızla aldırıyorux rapor vermeyebilirler dedi psikiyatrimiz aynı zamanda ben geleceği için aldırmak istemiyorum zaten. Bu durum ne kadar zamanda geçecek bilen biri yazabilir mi acaba içimiz içimizi yiyor çok üzülüyoruz. Keşke diyorum hiç tv açmasaydık ama işte bişey olmaz bişey olmaz dedik zamanında etrafımızdaki her çocuk izliyor dedik. Kızımız kucaktan inmek istemiyordu o aralar eşim ev işleri yemek konusunda çok anlayışsızdır tek başımaydı işim oldukça çizgi film açtım sonra alıştı açmayınca yıktı ortalığı mecbur kaldık açtık. Bir de 4 aydır falan ikinci azı dişleri çıkıyor gibi daha hala gözükmemiş dişi ama çok sıkıntı çekiyor bu yüzden elleri hep dişinde ağlıyor acı çeker gibi herşeyi ağzına sokup diş etlerini kaşıtıyor o da mı etkiliyor acaba her dişi zor çıktı sıkıntı şekilde. Kızım şuan 26 aylık yardımcı olursanız çok mutlu olurum
Kızım 3.5 yaşında otizm tanısı aldı rapor almadık, 2 yaştan beridir evde eğitim ve diyetler yapıyoruz. Cocugunuzdaki uyaran eksikliği ve fazlalığı aslında. Ekran çok güçlü uyarandir renkler şekiller parlak eğlenceli oyunlar. Beyin o kadar çok ışık ve renk ile sese maruz kalınca strese girer. Öğrenmeye kapatır. Çocuk dışardan eğleniyor görünür. Ama Kortizol seviyesi artar. Kızımda ekran hasarı yanlış besler düzensiz antibiyotik ve bazı besin alerjileri vardı. Göz teması varsa korkmayın. Akranlar yetişecek, biraz geriden gelecek o kadar. Beyin ekransiz öğrenmeye alışsın gerisi çok kolay.
 
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kızım o dönem asla kucağımdan inmek istemezdi önüne oyuncaklar koyardım mutfakta ama max 10 dk oyalanırdı gene beni isterdi. O yüzden çok zorlanırdım bu yüzden de çizgi film açtım açmaz olaydım bilseydim bunları yasayacağımı hiç acmazdım 😔
Rabbim surecinizi kolaylastirsin insallah
 
Kızım 3.5 yaşında otizm tanısı aldı rapor almadık, 2 yaştan beridir evde eğitim ve diyetler yapıyoruz. Cocugunuzdaki uyaran eksikliği ve fazlalığı aslında. Ekran çok güçlü uyarandir renkler şekiller parlak eğlenceli oyunlar. Beyin o kadar çok ışık ve renk ile sese maruz kalınca strese girer. Öğrenmeye kapatır. Çocuk dışardan eğleniyor görünür. Ama Kortizol seviyesi artar. Kızımda ekran hasarı yanlış besler düzensiz antibiyotik ve bazı besin alerjileri vardı. Göz teması varsa korkmayın. Akranlar yetişecek, biraz geriden gelecek o kadar. Beyin ekransiz öğrenmeye alışsın gerisi çok kolay.
Merhaba kızınız şuan ne durumda acaba atlattı mı durumu. Benim kızım önümüzdeki ay 3 yaşına girecek baya ilerledi ama hala konuşmuyor ses taklitleri başladı ama. Öfke krizleri geçiriyor devamlı çok fazla yoruldum artık. Bu krizler çok zorluyor bizi
 
Kızım 3.5 yaşında otizm tanısı aldı rapor almadık, 2 yaştan beridir evde eğitim ve diyetler yapıyoruz. Cocugunuzdaki uyaran eksikliği ve fazlalığı aslında. Ekran çok güçlü uyarandir renkler şekiller parlak eğlenceli oyunlar. Beyin o kadar çok ışık ve renk ile sese maruz kalınca strese girer. Öğrenmeye kapatır. Çocuk dışardan eğleniyor görünür. Ama Kortizol seviyesi artar. Kızımda ekran hasarı yanlış besler düzensiz antibiyotik ve bazı besin alerjileri vardı. Göz teması varsa korkmayın. Akranlar yetişecek, biraz geriden gelecek o kadar. Beyin ekransiz öğrenmeye alışsın gerisi çok kolay.
Merhaba yorumunuz için çok teşekkürler. Kızınızın şuan durumu nasıl acabakonuşuyor mu aştınız mı sorunları. Göz teması var
 
Ama yaşıtları gibi değil ben anlıyorum. Bazı yaşıtları ile aynı ama bazılarıyla değil.
Bunun için üzülmeyin derim bende hikayemi paylaşmıştım burda
Sonrasında bazı şeyleri düşündükçe nelerin sebep olabileceğini düşündüm zor bir süreç hala eğitime devam ediyoruz bayağı yol katettik ama hala arkadaşlarımın çocukları gibi deil
Ben boyle kabullendim ve uzulmeyi biraktim
Instagram'da çocuğuyla uyum içinde anneler görüyorum, neredeyse 2 buçuk yaşında çocuğuyla sohbet eden, iştahi yerinde olan, akşam en geç 10 dedi mi uyuyan. Kendilerine bakıyorlar mutlular, motiveler. Çalışıyor çoğu ve sosyal hayata karışıyor. Bir de dönüp kendime bakıyorum. Hayatım bitmiş adeta. Ne kendime bakıyorum ne bisey. Çıkıp bir kahve bile içemiyorum bir yerde tek basima. Gece geç yattigim için duygusal yeme bozuklugu oluştu, 8 9 kilo aldim bir de üzerine
İnanın hepsi gerçek deil sosyal medya da

Kendinize dikkat edip sağlıklı beslenin siz kendinizi ne kadar iyi hissederseniz çocuğunuz da o kadar iyi olur
Eşiniz yardımcı olmuyor mu
 
Merhaba yorumunuz için çok teşekkürler. Kızınızın şuan durumu nasıl acabakonuşuyor mu aştınız mı sorunları. Göz teması var
Otizmde kronik bağırsak sorunları olur. Kızım 15 aydan itibaren aşıdan veya bakım veren babaannesi tarafından yanlış beslendiginden kronik kabızlık yaşıyordu. Bir haftayi bulurdu wc miz. Yanlış beslenme diyorum öyle çamur atmak falan değil. Beslerken sınırı yoktu. Kızım da az hareketli bir bebekti ve sadece ağzını açardı. Sonra safra kusardi. Bozulan sindirim dengesi florayi bozar. Ki besin alerjilerimoz hep varmış. Ona iyi gelmeyen gluteno sekeri sutu dayamisiz. Kızım ezberledigi kelimeleri amacına uygun olmadan sarfediyor. Aklına gelen kelimeleri yersiz sayıyor. Ama konuşmasını beklemek en son amacım. Temas yoktu etrafında dönme vardı. Göz teması hiç yoktu, oyuncakların tekerleklerini döndürdü. Öfke nöbetleri vardı kafasını ve tırnaklarını duvara vururdu, tırnakları içe yamulurdu, tehlike farkındalığı yoktu, arabaların üzerine koşardı, oyun başlatma eşlik etme devam ettirme yoktu. Kabızlığı 2 güne düştü, bu olumsuz belirtilerin hepsi gitti. Uykudan uyanıp bağırıp sabahlamalari bitti. Diyetler, takviyeler, enzim içeren gıdalarla rodiolin takviyesi çok işe yaradı.
 
Otizmde kronik bağırsak sorunları olur. Kızım 15 aydan itibaren aşıdan veya bakım veren babaannesi tarafından yanlış beslendiginden kronik kabızlık yaşıyordu. Bir haftayi bulurdu wc miz. Yanlış beslenme diyorum öyle çamur atmak falan değil. Beslerken sınırı yoktu. Kızım da az hareketli bir bebekti ve sadece ağzını açardı. Sonra safra kusardi. Bozulan sindirim dengesi florayi bozar. Ki besin alerjilerimoz hep varmış. Ona iyi gelmeyen gluteno sekeri sutu dayamisiz. Kızım ezberledigi kelimeleri amacına uygun olmadan sarfediyor. Aklına gelen kelimeleri yersiz sayıyor. Ama konuşmasını beklemek en son amacım. Temas yoktu etrafında dönme vardı. Göz teması hiç yoktu, oyuncakların tekerleklerini döndürdü. Öfke nöbetleri vardı kafasını ve tırnaklarını duvara vururdu, tırnakları içe yamulurdu, tehlike farkındalığı yoktu, arabaların üzerine koşardı, oyun başlatma eşlik etme devam ettirme yoktu. Kabızlığı 2 güne düştü, bu olumsuz belirtilerin hepsi gitti. Uykudan uyanıp bağırıp sabahlamalari bitti. Diyetler, takviyeler, enzim içeren gıdalarla rodiolin takviyesi çok işe yaradı.
Benim kıZımda öfke nöbetleri çok var ayrıca uykudan bir anca uyanıp ağlama krizine öfke krizine giriyor gün içinde de bazen yapıyor kafasını ve ayaklarını yerlere duvarlara vuruyor 5 aydır bu var çok çaresizim bunun için ne yapabilirim
 
Otizmde kronik bağırsak sorunları olur. Kızım 15 aydan itibaren aşıdan veya bakım veren babaannesi tarafından yanlış beslendiginden kronik kabızlık yaşıyordu. Bir haftayi bulurdu wc miz. Yanlış beslenme diyorum öyle çamur atmak falan değil. Beslerken sınırı yoktu. Kızım da az hareketli bir bebekti ve sadece ağzını açardı. Sonra safra kusardi. Bozulan sindirim dengesi florayi bozar. Ki besin alerjilerimoz hep varmış. Ona iyi gelmeyen gluteno sekeri sutu dayamisiz. Kızım ezberledigi kelimeleri amacına uygun olmadan sarfediyor. Aklına gelen kelimeleri yersiz sayıyor. Ama konuşmasını beklemek en son amacım. Temas yoktu etrafında dönme vardı. Göz teması hiç yoktu, oyuncakların tekerleklerini döndürdü. Öfke nöbetleri vardı kafasını ve tırnaklarını duvara vururdu, tırnakları içe yamulurdu, tehlike farkındalığı yoktu, arabaların üzerine koşardı, oyun başlatma eşlik etme devam ettirme yoktu. Kabızlığı 2 güne düştü, bu olumsuz belirtilerin hepsi gitti. Uykudan uyanıp bağırıp sabahlamalari bitti. Diyetler, takviyeler, enzim içeren gıdalarla rodiolin takviyesi çok işe yaradı.
Alerjilerini nerden öğrendiniz bi de aşının yan etkisi olduğunu da ben de öğrenmek istiyorum. Bizde kabızlık yok denecek kadar az. Bentonit diye bir kil var onu denediniz mi bağırsak sorunları için
 
Alerjilerini nerden öğrendiniz bi de aşının yan etkisi olduğunu da ben de öğrenmek istiyorum. Bizde kabızlık yok denecek kadar az. Bentonit diye bir kil var onu denediniz mi bağırsak sorunları için
Bentolit kılı değil de zeolit tozunu kullanıyoruz. Hem ağır metal atılımı için hem de bağırsaklarında iyi geliyor. Aşilarin her çocukta yan etkisi olduğunu düşünmüyorum. Fakat 15 ay gibi katma aşılar ağır metal içeriyor ve bazı çocuklara fazla geliyor. Ağır metal testleri yapan klinikler var. Asi dinemine denk geldiği için susmaları ve tepkisizliği, şüphelerim var sadece. Besin intolerans testleri yaptırdık ve eksik çıkan enzimlere bakılırsa, protein ağırlıklı beslememe rağmen protein dusukluğu, proteinden elde edilen enzim eksiklikleri vardı. Emilim bozukluğuna işaretti. Bazı besinleri diyetten çıkarınca kabızlık sorunları ve siskinlikleri, ağlama ve kasinmalari azaldı. Bazı zamanlar sulu diskiyi bile ikinarak kan ter içinde yapardı, bu duruar azaldı. Testlere ve gozlemlerimize göre arastirarak çözümler ürettik.
 
Benim kıZımda öfke nöbetleri çok var ayrıca uykudan bir anca uyanıp ağlama krizine öfke krizine giriyor gün içinde de bazen yapıyor kafasını ve ayaklarını yerlere duvarlara vuruyor 5 aydır bu var çok çaresizim bunun için ne yapabilirim
Ekran maruziyeti var mı? Abur cubur tüketir mi ve kabızlık yada ishal sorunları var mı? Kızınız kaç aylık veya yaşında ve göz teması var mı?
 
Merhaba kızınız şuan ne durumda acaba atlattı mı durumu. Benim kızım önümüzdeki ay 3 yaşına girecek baya ilerledi ama hala konuşmuyor ses taklitleri başladı ama. Öfke krizleri geçiriyor devamlı çok fazla yoruldum artık. Bu krizler çok zorluyor bizi
Ekrana ilgisi var mıydı yada devam ediyor mu? Kabızlık yada ishal var mı? Ne ile beslenir?
 
Ekran maruziyeti var mı? Abur cubur tüketir mi ve kabızlık yada ishal sorunları var mı? Kızınız kaç aylık veya yaşında ve göz teması var mı?
Kızım 35 aylık 10 aydır eğitim alıyor. Göz teması hep vardı. 2 yaşına geldiğinde sadece basit komutları yani tek aşamalı otur kalk öp al ver çak zıpla tarzında olan komutları aldığını, şunu getir bunu babana ver,mutfaktan şunu getir,şunu şuraya koy tarzında olan komutları yapmadığını farkettik. Ve işaret parmağını kullanarak sorduğumuz bir şeyi göstermezdi vücut bölümlerini bile. Ya da ilgisini çeken bişeyi ya da istediği bişeyi. Elimizden tutup istediği şeyin yanına götürüyordu. Kelimeler 20. Aydan sonra artmamaya hatta azalmaya başlamıştı. Şuan 35 aylık ama gecen yıl 13 kelimesi varken şuan 5 bile yok. Yeni yeni ses taklitleri geliyor. Birde son zamanlarda yaşıtlarına yaklaşmadığını farkettim. Üstüne 4-5 aydır öfke krizleri uyku problemleri…
 
Back