• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları kızımda, sanırım aşırı derece 'anne bağımlılığı' var ! ???

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
45
363
İstanbul
hanımlar merhaba.

hepimiz, 9 ay taşıyoruz içimizde, çeşitli sıkıntılarımız oluyor elbette. en sorunsuz gebelik bile, sıkıntılıdır. en nihayetinde, içinde bir bebek taşıyor kadın.

neyse....
9 ayın sonunda krnımızdan kucağımıza geliyor kuzular... ve en azından 2-2,5 sene kadar kucaklarımızda büyüyor minnoşlar.

benim kızım da aynı şekilde...
9 ayın sonunda kucağıma geldi tabiki, ve tam bir yaka iğnesi gibi, ilk 8-10 ay hiç kucağımdan indirmedim. soğanı bile, o kucağımdayken doğradım. inanın böyleydik kızımla biz.

sonra sonra, begüm 9 ayın sonunda, hiç emeklemeden direk yürümeye başladı... kucaktan indi, kendini keşfetti. kendisi biyerlere gidebilir hale geldiğinde, bağımlılığı biraz azaldı.

sütü kesene kadar mememdeydi. sütü kesince, bağımlılığı biraz daha azaldı.

biraz daha biraz daha derken... 2,5 yaşımıza kadar, ben normaliz sanıyordum.

ve fakat, bu süreçte hep büyüklerle beraber oluşundan ötürü, büyük insanları rol model alıyor elbette. büyük büyük hareketler sergiliyor.
genelde bu yaştaki çocuklar, durdukları yerde durmazlar, saçma sapan sesler çıkartıp mutlu olurlar falan filan...
benim kızım, bacak bacak üstüne atıp oturuyor, muhabbete bol bol katılıyor. kimsenin sözünü kesmemeye özen gösteriyor, gayet yerli yerinde ve düzgün konuşuyor. lafı gediğine sokuyor :)
öyle dur durak bilmeyen, yerinde duramayan bi hali yok.
vurmayı kırmayı hiç bilmiyor.
sürekli benden yardım istiyor. her şey için benden ilgi istiyor.
'anne bana vurdu, anne beni itti, aneeeeee bana vermiyooo'' gibi.. sürekli anneden yardım ve çözüm bekleme hali içinde.

bu durumdan rahatsız olduğumuz için, kreşe göndermeye karar verdik.
geçen hafta, 1 haftalık bi tecrübemiz oldu.
çok büyük hevesle hazırlandık. çanta aldık, yedek çamaşırlar alıp üstlerine isimler yazdırdık. kızım hazırlandı yani hevesle.
okula gitmeyi ne sanıyordu bilemiyorum tam olarak ama, çok çoook hevesliydi.
fakat hiçbişey istediğimiz ve beklediğimiz gibi olmadı.
benden ayrılmak istemedi, orda yemek yemedi kendi kendine. ki, evde yiyor. hep anne ilgisi bekledi. sürekli ağladı, mızmızlandı...

sonuç olarak, müdüre hanım bana, '''begüm, çok anneci bi çocuk, anne bağımlılığı çok yüksek yetiştirmişsiniz''' dedi.
kameradan 1 hafta boyunca izledim, bana da sorunlu kdın muamelesi yapıldı.

velhasıl, 1 haftanın sonunda, henüz erken olduğuna karar verdim. vazgeçtim kreşten mreşten.

bu durumda olanlar vardı muhakkak içinizde?
neler düşünüyorsunuz kızlar?

daha başına buyruk, daha özgür çocuk... nasıl yetiştirilir?

hanımlar merhaba.

hepimiz, 9 ay taşıyoruz içimizde, çeşitli sıkıntılarımız oluyor elbette. en sorunsuz gebelik bile, sıkıntılıdır. en nihayetinde, içinde bir bebek taşıyor kadın.

neyse....
9 ayın sonunda krnımızdan kucağımıza geliyor kuzular... ve en azından 2-2,5 sene kadar kucaklarımızda büyüyor minnoşlar.

benim kızım da aynı şekilde...
9 ayın sonunda kucağıma geldi tabiki, ve tam bir yaka iğnesi gibi, ilk 8-10 ay hiç kucağımdan indirmedim. soğanı bile, o kucağımdayken doğradım. inanın böyleydik kızımla biz.

sonra sonra, begüm 9 ayın sonunda, hiç emeklemeden direk yürümeye başladı... kucaktan indi, kendini keşfetti. kendisi biyerlere gidebilir hale geldiğinde, bağımlılığı biraz azaldı.

sütü kesene kadar mememdeydi. sütü kesince, bağımlılığı biraz daha azaldı.

biraz daha biraz daha derken... 2,5 yaşımıza kadar, ben normaliz sanıyordum.

ve fakat, bu süreçte hep büyüklerle beraber oluşundan ötürü, büyük insanları rol model alıyor elbette. büyük büyük hareketler sergiliyor.
genelde bu yaştaki çocuklar, durdukları yerde durmazlar, saçma sapan sesler çıkartıp mutlu olurlar falan filan...
benim kızım, bacak bacak üstüne atıp oturuyor, muhabbete bol bol katılıyor. kimsenin sözünü kesmemeye özen gösteriyor, gayet yerli yerinde ve düzgün konuşuyor. lafı gediğine sokuyor :)
öyle dur durak bilmeyen, yerinde duramayan bi hali yok.
vurmayı kırmayı hiç bilmiyor.
sürekli benden yardım istiyor. her şey için benden ilgi istiyor.
'anne bana vurdu, anne beni itti, aneeeeee bana vermiyooo'' gibi.. sürekli anneden yardım ve çözüm bekleme hali içinde.

bu durumdan rahatsız olduğumuz için, kreşe göndermeye karar verdik.
geçen hafta, 1 haftalık bi tecrübemiz oldu.
çok büyük hevesle hazırlandık. çanta aldık, yedek çamaşırlar alıp üstlerine isimler yazdırdık. kızım hazırlandı yani hevesle.
okula gitmeyi ne sanıyordu bilemiyorum tam olarak ama, çok çoook hevesliydi.
fakat hiçbişey istediğimiz ve beklediğimiz gibi olmadı.
benden ayrılmak istemedi, orda yemek yemedi kendi kendine. ki, evde yiyor. hep anne ilgisi bekledi. sürekli ağladı, mızmızlandı...

sonuç olarak, müdüre hanım bana, '''begüm, çok anneci bi çocuk, anne bağımlılığı çok yüksek yetiştirmişsiniz''' dedi.
kameradan 1 hafta boyunca izledim, bana da sorunlu kdın muamelesi yapıldı.

velhasıl, 1 haftanın sonunda, henüz erken olduğuna karar verdim. vazgeçtim kreşten mreşten.

bu durumda olanlar vardı muhakkak içinizde?
neler düşünüyorsunuz kızlar?

daha başına buyruk, daha özgür çocuk... nasıl yetiştirilir?

aynı şeyden bende şikayetciyim benim kızda 2 buçuk yaşında çok bağımlı bana ne yapacağımı bende bilmiyorum bütün önerilere açığım.

aynı şeyden bende şikayetciyim benim kızda 2 buçuk yaşında çok bağımlı bana ne yapacağımı bende bilmiyorum bütün önerilere açığım.

benim de artık sinirlerim bozuluyor yavaş yavaş... bu durum beni de yoruyor, kızımı da yoruyor muhakkak. üzülüyorum da tabi ayrıca.
ne olacak bilemiyorum.

tüm önerilere açığım aynı şekilde.

Bende kızımı o yaşda oyun grubuna gönderdiğimde ordaki çocukların çoğu öyleydi bencede gayet normal bir durum anlattıklarınız kreşin müdürünün işine gelmimiş.O yaşdaki bir çocuk ilk kez anneden ayrılıyor gayet normal bana göre öyle tepki vermesi bence biraz ara verdikden sonra başka bir kreş yada oyun grubuyla tekrar deneyin ama hergün değil haftada üç gün bir kaç saat şeklinde ben dışarıda olacağım seni bekleyeceğim diyin ve kararlı olun.İlk günler süreyi daha kısa tutun yavaş yavaş yükseltin ama ağladı diye ne siz içeri girin ne onu alın zamanla alışacakdır benim gözlemlediğim buydu böyle alışdılar çocukların hepsi

Back