• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları kızıma tahamülüm kalmayınca pasiflora versem...?mi acaba?

• Konu Sahibi Konu Sahibi vivet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
diyelimki öneride bulunmadım size yorum yapamayacakmıyım.bu ne biçim bir üslup şekli hesap sorar gibi sizi tebrik ediyorum. ben çocuklarıma çocukluğunu yaşama şansı veriyorum sakin davranarak.size önerimde bu.

yapma canım yapma .zira senin yorumun sinirimi bozmaktan başka bi işime yarama*ı canım benim....uzatmayın yaz*ıkça sen *aha*a abarttın *urumu...eğer tartışmak istiyorsan başka bi platform*an sür*ürelim...allahım yaaa....
gerçekten ne yapmaya çalıştığını anlama*ım ben...

bence sen hamileligin verdigi psikoloji nedeniyle birazcik tahammülsüz olmussun
cevrenizde size yardimci olacak kimseler yokmu
mesela siz islerinizi yaparken onu alip disarda dolastiracak oyalayacak kimse

canım gerçekten yanım*a kimsem yok..annem ne yazıkki ben küçükken öl*ü..
allah kimseyi annesiz bırakmasın..biz üç kar*eşiz ama onlar*a yanım*a yoklar ayır şehirler*eyiz..biraz*a onu arıyorum sanırım..başkalarının anneleri hemen yanların*a biterken o ka*ar özeniyorum ki anlatamam...
ama bazı insanlar hal*en anlamazlar işte...sırf yorum yapmak için yorum yapıyorlar ne yazıkki....
ama herşeye rağmen annelik çok güzel bi his...

Arkadaşlar tamam doğru bulmadık ama arkadaş hamilede hamile bir insanın psikolojisinide düşünmek lazım incitmeden yorum yapmak lazım

ben yetişkin halimle bile mecbur kalmadıkça ilaç kullanmıyorum, minicik bir bünyeye hem de sakinleştirici nam-ı diğer uyuşturucu bir ilacı kullanmayı düşünmeniz bile sağlıklı bir psikolojide olmadığınızı gösteriyor. herhalde hamilelik ve hormonlardan diyorum. bence siz bir psikiyatra görünmelisiniz, bebek bebekliğini yapıyor sadece.

Allah ikisine de uzun ömürler versin, doğacak olanı da sağlıkla alın kucağınıza inşallah herşeyden önce :Saruboceq:
Ben hiç bebeğe pasiflora içrien anne görmedim, ancak bitki çayı içiren ve sakinleştirdiğini söyleyen çok anne gördüm.
Mesela ıhlamur olabilir veya bulabileceğiniz kesinlikle yararını bildiğiniz bitki çayları olabilir.
Tabii makul sınırlarda, günde belki minik bir bardak...
Bence ondan da önemlisi arkadaşların dediği gibi enerjisini olumlu şeylere yönlendirin.

Lütfen topikte birbirinizi kırıcı yorumlar yazmayınız,aksi halde müdahale edip gereğini yapmak durumunda kalacağız.

Öneride bulunmam gerekirse kızınıza hamileliğinizi anlatmalısınız,yavrunuz onun yaşına uygun bir dille anlattığınız takdirde herşeyi anlayabilecek bir kapasitede.
Bebeğinizi dünyaya getirdikten sonra bak sana kardeş geldi demeniz kızınızı daha çok etkiler ve istenmeyen kıskançlıklar yaşanır,ki zaten yaşı daha çok küçük olduğu için doğum sonrası bir süre kardeşini kıskanacaktır.

Bu sebeple bence en kısa sürede kardeşi olacağını ona anlatın,karnınızı sevdirin,büyüyünce seninle oyunlar oynayacak bir kardeş geliyor,kızım abla olacak,annesine yardım edecek ,beraber kardeşine bakacağız gibi onu rahatlacak cümleler kurun.
Bebeğin adı konusunda ona danışın,hamileliğinize dahil olduğunu anlayıp kavrasın,kendini dışlanmış hissetmesin,inanın çocuklar herşeyi hisseder ve hep dışlanmışlık korkusu yaşarlar,eskisi gibi sevilmediklerini zannederler ve kendilerini ifade edemediklerinde hırçınlaşırlar.

Çocukların özellikle 2 yaşından sonraki davranışları sabır isteyen bir süreçtir,karakterleri oluşmaya başlar,bir birey olduklarını anlatmaya hatırlatmaya başlarlar ve yaş dönümü yaşarlar bu süreç her çocukta farklılık gösterse de hemen hemen benzer sorunlar yaşar anneler ve bu süreç 5-6 yaşına kadar devam eder.
Annelere düşen görev zor olsada sabretmektir çünkü çocuklar sınırları mümkün olduğunca fazla zorlarlar.

Çocuklar dur yapma sus gibi ikazlardan nefret eder ve tam aksini yaparlar,ikaz etmeyin bırakın istediğini yapsın siz sadece sabırla herşeyi anlatın,onunda size birşeyler anlatmasına izin verin,bazı şeyleri birlikte yapın,mesela sofra kurmanıza yardım etsin verin eline kaşıkları peçeteleri sofraya koysun,yemek yaptığınızda yemeğin tadına baktırıp tuzu iyi mi lezzetli olmuş mu gibi sorular sorun,beraber alışverişe gittiğinizde ona ve doğacak bebeğinize alacağınız şeylerin bir kısmını ona seçtirin,örneğin saçına takacağı toka,bandanayı kendi seçsin yada kardeşine çorap beğensin onun seçtiğini alın sizin zevkinize uygun olmasa bile alın,hem ona verilen önemi anlar hemde kardeşine seçtiği kıyafetin alınması kardeşiyle arasındaki bağı güçlendirir,arada çok bunalıp kafa dinlemek istediğinizde eşinizden yardım isteyin,kızınızı parka götürsün veya birlikte dolaşmaya çıksınlar,oyun oynasınlar,çocuğunuz sizinle bu tip şeyleri paylaştıkça annesi ve babası için ne kadar önemli olduğunu hisseder.

ben yetişkin halimle bile mecbur kalmadıkça ilaç kullanmıyorum, minicik bir bünyeye hem de sakinleştirici nam-ı diğer uyuşturucu bir ilacı kullanmayı düşünmeniz bile sağlıklı bir psikolojide olmadığınızı gösteriyor. herhalde hamilelik ve hormonlardan diyorum. bence siz bir psikiyatra görünmelisiniz, bebek bebekliğini yapıyor sadece.

peki...

bence bi psikoloğa görünmen gerekiyo nasıl düşünürsün böyle bişeyi yani bebeğe sakinleştiriciğ vermeyi
koca insanlar bile çok zor durumda kalmadıkça ilaç kullanmıyorlar

Back