• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları kızıma tahamülüm kalmayınca pasiflora versem...?mi acaba?

• Konu Sahibi Konu Sahibi vivet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
yapmayın bence vermeyin sonucta ilaç.

ben bir kere deneme amaçlı içtim. içer içmez başımda okadar kuvvetli bir yanma olustukı cok

rahatsız oldum kı o daha kucucuk. ve kuvvetlı oldugunu dusunuyorum ben 3 saat kendı kendıme herseye

gulup durdum sacma sapan konustum durdum sız sakın yapmayın yazık odaha mınıcık.

anladıgım kadarıyla çocugunuz küçük. tahammülünüz çocuğunuza pasiflora gibi antidepresan ilacı verecek kadar azsa neden tekrar hamilesiniz onu merak ettim. siz onun annesiniz ve tahammül sınırlarınızı zorlayacaksınız. annelik çok fedakarlık istiyor.

size şu kadarını söyleyeyim, siz hamile olduğunuz için yapıyor bunu.. benim oğlum 2,5 yaşındaydı 2. oğluma hamile olduğumda.. o aylara kadar melek gibi olan oğlum hamileliğimin ilerlemesiyle adeta çıldırdı.. ısırmalar, vurmalar, kırmalar, eşya fırlatmalar .....

seni korkutmak gibi olmasın ama 2. oğlum doğduktan sonra iyice zıvanadan çıktı, şuan bile evdeki çığlıklardan kimse kimseyi duymuyor akannehir
gerçekten "geçecek" tesellisine inanmak istiyorum. seni böyle birşey istediğin için asla suçlamıyorum.. ama ileriye dönük düşünürsen sakıncaları şimdikinden çok fazla olabilir.. yapmayın derim..
eğer çok dayanamıyorsanız haftada birkaç gün kreş e gönderebilirsiniz veya annane-babane varsa gündüzleri onun ilgilenmesini istiyebilirsiniz.. çocuklar ilk seneler kardeşi, kardeş olarak görmüyorlar.. adeta bir kuma olarak algılıyorlar.. evde ona ilgi değişmese dahi o 2. bir bebeğin varlığını uzun süre kaldıramıyor ne yazık ki :bbo:

size tavsiyem sık sık dışarı çıkın, temiz hava sakinleştiriyor.. hele şimdi önümüz yaz, parklara çıkarın oynasın-yorulsun..

allah kolaylık versin yerimseniben

Anasonlu kurabiyeler duymuştum onlar sakinleşip uyumasına yardımcı oluyorlar.
Ve sadece bisküviler...
ılaç vereceğine bunlardan alıp yedirebilirsin...
Her ne kadar bitkisel olsa da ilaç nihayetinde.
Ben böyle ilaçlara filan inanmıyorum çocuğuna bunlardan verip alıştırma yazık o da bir can...
Böyle şeyler kullandırıp bünyesine zarar da verebilirsin bilmeden.
Doktor önerse bile içirmem çocuğuma ben.

:umursamaz:

hayatımda gördüğüm en yaramaz çocuk eltimin oğlu... O kadar yaramazki düz duvara tırmanan cinsten... Onlar çözümü,çocuğun yaptığı yaramazlıklara aldırmamakta bulmuşlar. Şimdilerde biraz daha sakinleşmiş. Çocuğa ne kadar yapma dersen inadına yapıyor. En iyisi müdahale etmemek galiba. Benim oğlanda büyüyor bakalım o nasıl yaramazlıklar yapacak ama bende asla böyle bir ilaca başvurmam.

bazıları ikinci çocuğa hamile kal*ığımı eleştirmişler.arka*aşım ben versen zaten şim*iye ka*ar verir*im zaten.*kal*ıki lıkır lıkır pasiflora içireceğim *eme*imki.eleştirmek çok kolay.bitkisel sakinleştiriciler var onlara bakıyorum ve kullanan bir çok anne var bunu*a biliyorum.eleştirenler unutmaınlar herkein yavruu ken*ine özel ve herkes yavrusunu sever..ben çocuğuma bi kere bile vurmamış insanım.kal*ıki eğitimciyim...annelik zor bunu herkes biliyor..

okuyunca şok oldum acaba bende bu hale gelecek miyim benim kızım daha çok küçük alışveriş merkezlerinde çocuklarına yemek yedirmek isteyen ama çocuk yemediği için sinirlenen anneleri (o kızgın yüzüden ben bile korkuyorum çocuk kimbilir ne halde) falan görünce öyle olmaktan çok korkuyorum. allahın emaneti bu çocuklara nasıl böyle davranacak duruma geliyorlar hayret ediyorum. mesele sadece eğitici oyuncak alıp iyi marka giydirmek değil

inşallah uslu olur bebeğin canım..

Acaba çocuk sizin ruh halinizi hissediyor olabilir mi?
Yaşadığınız hiçbirşeyin suçlusu çocuğunuz değil ama siz onu suçluyorsunuz.
Bir anne olarak çocuğuma pasiflora versem mi diye soruyor olmanız bile iğreti etti beni.

onu suçlamak ne kelime? o benim yavrum bi kere..ayrıca iğreti etmek *erken neyi kaste*iyosunuz?
iğreti ne *emek? bunu biliyomusunuz?

anladıgım kadarıyla çocugunuz küçük. tahammülünüz çocuğunuza pasiflora gibi antidepresan ilacı verecek kadar azsa neden tekrar hamilesiniz onu merak ettim. siz onun annesiniz ve tahammül sınırlarınızı zorlayacaksınız. annelik çok fedakarlık istiyor.

bi insan ne*en hamile kalır? bu ne sorusu?
sırf bi şeyler yazmak için yazmayım lütfen...
annelik tabiki fe*akarlık sitiyor zaten bütün aneler fe*akar..bunu biliyorum..öneriniz ne*ir?
karnım*aki bebeğimi al*ırayım?

size şu kadarını söyleyeyim, siz hamile olduğunuz için yapıyor bunu.. benim oğlum 2,5 yaşındaydı 2. oğluma hamile olduğumda.. o aylara kadar melek gibi olan oğlum hamileliğimin ilerlemesiyle adeta çıldırdı.. ısırmalar, vurmalar, kırmalar, eşya fırlatmalar .....

seni korkutmak gibi olmasın ama 2. oğlum doğduktan sonra iyice zıvanadan çıktı, şuan bile evdeki çığlıklardan kimse kimseyi duymuyor akannehir
gerçekten "geçecek" tesellisine inanmak istiyorum. seni böyle birşey istediğin için asla suçlamıyorum.. ama ileriye dönük düşünürsen sakıncaları şimdikinden çok fazla olabilir.. yapmayın derim..
eğer çok dayanamıyorsanız haftada birkaç gün kreş e gönderebilirsiniz veya annane-babane varsa gündüzleri onun ilgilenmesini istiyebilirsiniz.. çocuklar ilk seneler kardeşi, kardeş olarak görmüyorlar.. adeta bir kuma olarak algılıyorlar.. evde ona ilgi değişmese dahi o 2. bir bebeğin varlığını uzun süre kaldıramıyor ne yazık ki :bbo:

size tavsiyem sık sık dışarı çıkın, temiz hava sakinleştiriyor.. hele şimdi önümüz yaz, parklara çıkarın oynasın-yorulsun..

allah kolaylık versin yerimseniben

tamamen katılılıyorum

sevginizden şüpheleniyor tam anneye bağımlı olduğu zamanda hamile kalmışsınız
neyaparsa yapsın kızmayın sadece 31 gün deneyin
ne yaparsa yapsın diyorum isterse salonun ortasına tuvaletini yapsın gecenin bir yarı yemekyaptısın ve yemesin yani tahamülünüzün sınırlarını nekadar zorlarla zorlasın dediklerini yapın 31 gün sonra nasıl değiştiğni gözlerinile göreceksiniz aynı problemi kız kardeşim yaşadı ve pedegog sayyesinde bu yukarıda söylediklerimi yaptı sonuçta cocuk annesinin kendisini çok sevdiğini anladı

küçük bir çocuğa bu şekilde yapmanız bence hiç doğru değil eğer siz baş edemiyorsanız siz kullanın ama çocuğunuza vermeyin lütfen

çok doğru söylemişsin..kusura bakmayın ama problem sizde .bunu neden görmek istemiyorsunuz..hepimiz dönem dönem bunalıyoruz,sıkıntılar yaşıyoruz..ama çocuğuma sakinleştirici vermeyi aklımdan bile geçirmedim..ağrı kesicide bile çok çok dikkat etmek gerek.ilaç sonuçta bunlar..

belliki yoğun stres altındasın..sabırın tükenmiş..yardımcı olacak birileri yokmu..günde 1-2 saat bile çocuğunla ilgilenseler kafanı dinlersin..gerçektende zor çocuk bakmak..üstelik hamilesin..ama çocuğum yaramaz diye suçlamamalısın..bu şartlarda ona yeterince vakit ayırıp ilgilenebiliyormusun..onu ne kadar çok sevdiğini ne kadar gösteriyorsun..oyunlarda eşlik edebiliyormusun,sıcak ses tonunla ne kadar konuşuyorsun..bunları bir düşün istersen..( bu arada kzım da 2,5 yaşında..)haylaz değildir ama inan telefonda biriyle konuşturmaz,tv izlerken 10 dk dan fazla izletmez.burnumdan getirir..napalım sabır ,sabır diyip duruyorum..çünkü onu çok seviyorum..o benim herşeyim..

hamilelik ve 2.5 yaşındaki çocuk evin işi eşinize ayırcağınız zaman sizi baya bunaltmış
Allah yardımcınız olsun
ama ilaçtansa daha farklı şeyler bulun ne bilin gündüz 1saat parka götürün
dolaşın eve geldimi yorgun düşer uyur zaten
Allah kolaylık versin ama ilaç kullanmayın sonuçta küçük

kızlar..bu aralar çok stresliyim.bi yanım*a taşınma.bi yan*a hamilelik, vs..
bugün iş çığrınan çıktı..oturup ağla*ım...çok huysuzlanıyor.gerçekten çekilmez hal*e....
pasifloranın yan etkisi yok.çok bunalttığı zaman azcık versem olurmu.ya *a siz neler yapıyorsunuz..saat gece 1 ve uyumuyor ayrıca..kafayı yicem..
kızım 2.5 yaşın*a.ben 6 aylık hamileyim..çocukları ayrıca çok seviyorum..
veren arka*aşları biliyorum.hekim arka*aşım bir çay kaşığı herkes veriyor *e*i..siz neler yapmıştınız zamanın*a..
bu ara*a çocukalrını .öven arka*aşların ahkam kesmesini istemiyorum.yani sen çocuğuna vur.sonra bu foruma gel ay nasıl verirsin bu ilaıc ya*a çayı falan ukalalık etmesinler. ..çok komik oluyor..
not:verirken 1 çay kaşığı verilecek zaten öyle 100 kiloluk koca insana verilir gibi verilmeyecekmiş...

Anlıyorum sabrınız çok zorlanmış, yorucu bir dönem. Ama yapmayın sakın. Ne kadar yan etkisi yok dense de sakinleştirici o. Daha ötesi var mı? Ben bir kez doktor tavsiyesi ile bir yemek kaşığı içtim, o gün 18 saat uyudum. Artık nasıl bir etki mekanizması varsa beyinde... Bebeğin bedenine, beynine neler yapar kimbilir? Siz vermeyi düşünüyor musunuz gerçekten? Bir doktora danışın bakalım, bazı sorunlu çocuklarda son noktada doktorlar bazı psikosomatik ilaçlar veriyor ama bunun için çocupun gerçekten patalojik bir bulgusunun olması lazım. Sizin tatlı kızınız eminim kardeş korkusuyla haylazlaşmıştır biraz, sanmıyorum ciddi bir problemi olduğunu.

Tüm yorumları okudum arkadaşa 2.bebek konusunda yöneltilen eleştirilere katılmıyorum.Sonuçta o onun sorunu ayrıca gerçekten çok zormuş bebek bakmak.Eskiden çocuklarına avaz avaz bağıran annelere çok kızardım.Ama kızdığım için başıma geldi bazen tahammülü kalmıyor insanın.Ayrıca hamile bir bayan sakinleştirici kullanamaz bence yani kendisine tavsiye etmek anlamsız.Gerçekten zor bir dönemden geçiyorsunuz Allah kolaylık versin sanırım yardımcınız da yok

hamileligimde pasiflorayı doktor kontrolunde ben kendim kullanmıştım
bence kendin kullansa daha yararlı olur
veya bir psikologtan yardım alsan

bi insan ne*en hamile kalır? bu ne sorusu?
sırf bi şeyler yazmak için yazmayım lütfen...
annelik tabiki fe*akarlık sitiyor zaten bütün aneler fe*akar..bunu biliyorum..öneriniz ne*ir?
karnım*aki bebeğimi al*ırayım?

önerimi sormuşsunuz söyleyeyim eger 1.çocugunuza tahammülünüz yoksa biraz büyüdükten sonra 2.yi düşünebilirdiniz malum ilkte tahammül kalmayıp pasiflora düşünmüşsünüz. 2. henüz bebek olacak pasiflora onun için düşünemeyeceksiniz.

ayrıca yoruma açık bir konu açmışsınız yazdıgım yorumu siz beğenmek zorunda deilsiniz.

Pasiflora ne işe yarar acababilmiyorumkismile

tamamen katılılıyorum

sevginizden şüpheleniyor tam anneye bağımlı olduğu zamanda hamile kalmışsınız
neyaparsa yapsın kızmayın sadece 31 gün deneyin
ne yaparsa yapsın diyorum isterse salonun ortasına tuvaletini yapsın gecenin bir yarı yemekyaptısın ve yemesin yani tahamülünüzün sınırlarını nekadar zorlarla zorlasın dediklerini yapın 31 gün sonra nasıl değiştiğni gözlerinile göreceksiniz aynı problemi kız kardeşim yaşadı ve pedegog sayyesinde bu yukarıda söylediklerimi yaptı sonuçta cocuk annesinin kendisini çok sevdiğini anladı

cok ne isterse 31 gün boyunca onumu yapti? peki ya sonrasi böyle devammi edicek yani bu cocugun her dedigi yapilacakmi ? yalnis anlamayin elestirmek icin sormuyorum bendede ayni dert var ama ne bileyim böyle cocugun her dedigini yaparsan sonradan önüne gecemeessin gibime geliyor.mesela benim oglum yemek yemeyi pek sevmez bende yemegini yemedigi sürece seker ciko9lata vermem diyelimki bu yöntemi uygulayacagim oglum seker yemek istedi ama yemek saati ne yapicam ben simdi? cevap verirseniz cok me´mnun olurum

benim kızımda 2,5 yaşında ve dediğin gibi çıldırttığı anlar oluyor.oturup hüngür hüngür ağlayacak vaziyete geldiğimde oluyor.bunların üstüne sen bide hamilesin elbette daha zorlanacaksın.ama ilaç kullanma arkadaşım bence her zaman onu uyutup sakinleşitrerek çözüm bulamassın.oyunlar oyna,parka götür,dışarı çıkar,komşuya git inan sakinleşiyorlar.gerekirse ev işi yapma,yemek yapma ama çocuğunla ilgilen.

Back