• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları kızıma tahamülüm kalmayınca pasiflora versem...?mi acaba?

• Konu Sahibi Konu Sahibi vivet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
cok ne isterse 31 gün boyunca onumu yapti? peki ya sonrasi böyle devammi edicek yani bu cocugun her dedigi yapilacakmi ? yalnis anlamayin elestirmek icin sormuyorum bendede ayni dert var ama ne bileyim böyle cocugun her dedigini yaparsan sonradan önüne gecemeessin gibime geliyor.mesela benim oglum yemek yemeyi pek sevmez bende yemegini yemedigi sürece seker ciko9lata vermem diyelimki bu yöntemi uygulayacagim oglum seker yemek istedi ama yemek saati ne yapicam ben simdi? cevap verirseniz cok me´mnun olurum

çocuklar sadece ilgi çekmek için ailelrinin sinir olduğu şetyleri yapar yaşlarına bakmayın çok kurnazdırlar
soruna gelişnce
evet kız kardeşim her dediğini yaptı ve yeğenim 31 ggünü bulmadı 26 veya 27 . günde normal davranmaya başladı
kısaca mesaj şu ben neyaparsam yapayım annem babam beni seviyor ve benim farkımda

ver şekeri ne olucak
daha önce bir başka konuda belirtmiştim çocuklar ancak açıktığında yer hayvanlar gibi
tok olan hayvan avlanmaz yalnız aç olunca avlanır
çocuklar iç güdüleri ile hareket eder
zamanla yemek kültürü yerleşir

çocuklar sadece ilgi çekmek için ailelrinin sinir olduğu şetyleri yapar yaşlarına bakmayın çok kurnazdırlar
soruna gelişnce
evet kız kardeşim her dediğini yaptı ve yeğenim 31 ggünü bulmadı 26 veya 27 . günde normal davranmaya başladı
kısaca mesaj şu ben neyaparsam yapayım annem babam beni seviyor ve benim farkımda

ver şekeri ne olucak
daha önce bir başka konuda belirtmiştim çocuklar ancak açıktığında yer hayvanlar gibi
tok olan hayvan avlanmaz yalnız aç olunca avlanır
çocuklar iç güdüleri ile hareket eder
zamanla yemek kültürü yerleşir

anladim canim bende acikinca yedigi kanaatindeyim ama böyle iste yemekten önce seker cikolata yiyince istahi kesiliyor ,zaten bi problem bu degil bunu örnek olarak verdim ama demekte yarar var tabi ,peki ya simdi ne yapiyor kardesiniz yine cocugunun her dedigini yapiyormu

Pasiflora ne işe yarar acababilmiyorumkismile

kuzum sende alemsin ya.

sizede gelince bu tip ilaçlar zamanla bağımlılık yapar ve yetişkin insana göre çok daha fazla etki eder. yazık,günah ya. benimde kızım 3 yaşında sizi yargılamıyorum ama bende çoks orunlu dönemlerden geçtim. bir an olsun aklımdan geçmedi. hekim arkadaşınıza gelince hekimler zaten o ilaçları ne gibi görüyolarsa bende anlamıyorum. hiç yan etkilerinin olduğu aklına gelmiyor. mesela benim eşimde doktor ve 12 saatlik otobüs yolculuğuna çıkmıştı. atmış bir tane diazem 12 saat boyunca uyumuş rahat rajhat ama bu bağımlılık yaparmı diye düşündüğü yok. tabi ben bunu duyunca çok kızmıştım. o gündür ağrı kesiciyi bile kullanırken bile 2 kez düşünüyo.

tamamen katılılıyorum

sevginizden şüpheleniyor tam anneye bağımlı olduğu zamanda hamile kalmışsınız
neyaparsa yapsın kızmayın sadece 31 gün deneyin
ne yaparsa yapsın diyorum isterse salonun ortasına tuvaletini yapsın gecenin bir yarı yemekyaptısın ve yemesin yani tahamülünüzün sınırlarını nekadar zorlarla zorlasın dediklerini yapın 31 gün sonra nasıl değiştiğni gözlerinile göreceksiniz aynı problemi kız kardeşim yaşadı ve pedegog sayyesinde bu yukarıda söylediklerimi yaptı sonuçta cocuk annesinin kendisini çok sevdiğini anladı
7
31 gün aslın*a iyi fikir...
teşekkürler..

anladim canim bende acikinca yedigi kanaatindeyim ama böyle iste yemekten önce seker cikolata yiyince istahi kesiliyor ,zaten bi problem bu degil bunu örnek olarak verdim ama demekte yarar var tabi ,peki ya simdi ne yapiyor kardesiniz yine cocugunun her dedigini yapiyormu

şuan yeğenim yaşının getirdiğini yapıyor ne bir eksik ne bir fazla normal çocukluk yaşıyor

kardeşini kabullendi ve anne babsı ile ilgili şüpheleri yok ayrıca bu olay 2 sene önce oldu
anne dengeyi buldu zaten ona kızmadan bağırmadan konuşarak sorunlarını hallediyorlar

önerimi sormuşsunuz söyleyeyim eger 1.çocugunuza tahammülünüz yoksa biraz büyüdükten sonra 2.yi düşünebilirdiniz malum ilkte tahammül kalmayıp pasiflora düşünmüşsünüz. 2. henüz bebek olacak pasiflora onun için düşünemeyeceksiniz.

arka*aşlar bunun geçici bir *önem ol*uğun*an bahsetmişler.ben anlıyorum onları.şu iki gün*e kızım bunalttı bu ka*ar..iki gün*e*e hamile kalma*ım tabiki...lütfen sinir bozucu yorum yapmayın buna ihtiyacım yok.ken*i tpiğiniz*e iste*iğiniz hakaretleri yazarsınız rahatlarsınız...öneriniz varsa yorum yazın..beni suçlamaya ne hakkın var ki..
ayrıca arka*aşlarım çok güzel gereğini*e açıklamışlar bana ben ken*i a*ıma tatmin ol*um..

şuan yeğenim yaşının getirdiğini yapıyor ne bir eksik ne bir fazla normal çocukluk yaşıyor

kardeşini kabullendi ve anne babsı ile ilgili şüpheleri yok ayrıca bu olay 2 sene önce oldu
anne dengeyi buldu zaten ona kızmadan bağırmadan konuşarak sorunlarını hallediyorlar

inşallah ben *e başarabilirim bunu..
ayrıca bugün inatmış gibi kızım çok sakin?boshayallersmile
acaba hissettimi ne?
ama hala bebek konusunu anlatmaık eşimle..

arka*aşlar bunun geçici bir *önem ol*uğun*an bahsetmişler.ben anlıyorum onları.şu iki gün*e kızım bunalttı bu ka*ar..iki gün*e*e hamile kalma*ım tabiki...lütfen sinir bozucu yorum yapmayın buna ihtiyacım yok.ken*i tpiğiniz*e iste*iğiniz hakaretleri yazarsınız rahatlarsınız...öneriniz varsa yorum yazın..beni suçlamaya ne hakkın var ki..
ayrıca arka*aşlarım çok güzel gereğini*e açıklamışlar bana ben ken*i a*ıma tatmin ol*um..

"hamile kalmasaydın" diyen arkadaşlara katılmıyorum. çocukların ruh durumları gün-gün değişkenlik gösterir.. kuzenim de 13 senden sonra hamile kaldı ama çocuk bu sefer de daha farklı tepkiler verdi..

kardeş geliyor!! endişesi (siz ne kadar ona hissettirmeseniz de) onu derinden etkiliyor.. size yukarıda yazdıklarımdan daha farklı bir tavsiye veremeyeceğim, zira kelin ilacı olsa başına sürer bilmiyorumkismile
umarım bu sendromu da yakın zamanda başarıyla atlatırsınız canım a.s.

benımde 3,5 yasında oğlum var..3 yasına kadar etmedıgı kalmadı bana..saçımı başımı yoldurdu resmen..hemen hemen hergun agladım...artık antıdepresan kullandım..tedavım 2 yıl sürdü...
ustelık 2 yıl ılaç kullandım..bu arada hamıle kaldım...antıdepresan dan dolayı aldırömmak zorunda kaldım...
ama 2,5 yaş çok zor bır yaş..kolay degıll..bır muddet huysuzluk yapacak...
hadii bugun verdın yarın yıne huysuzluk yaparsa nolcak...
tek çare duymamazlıklan gel..kulaklarını bıraz tıka..
huysuzlugu aglaması geçınce konusmayı dene..çunku huysuzken konusunca dınlemıyor daha çok bagırıyorlar..

hayatımda gördüğüm en yaramaz çocuk eltimin oğlu... O kadar yaramazki düz duvara tırmanan cinsten... Onlar çözümü,çocuğun yaptığı yaramazlıklara aldırmamakta bulmuşlar. Şimdilerde biraz daha sakinleşmiş. Çocuğa ne kadar yapma dersen inadına yapıyor. En iyisi müdahale etmemek galiba. Benim oğlanda büyüyor bakalım o nasıl yaramazlıklar yapacak ama bende asla böyle bir ilaca başvurmam.

Eltim yok ama bir an benden bahsediyorsun sandım, biz de artık evde çok falza müdahale etmiyoruz hatta öyle ki bulaşık makinesinin sepetiyle oynarken çamaşır mak. kazanını karıştırırken bir şey demiyorum artık kontrollü bir şekilde oynamasına müsade ediyorum ama başka eve gidince kötü oluyor sürekli gezinen bir yerleri karıştırmaya çalışan bir çocuk peşinde geziyorum müsade etmiyorum tabi zaten yakınlarım dışında da kimseye gitmiyorum pek.

Bizde kardeşte yok insanlar bana yalnız olduğu için böyle en azından kardeşi olsa bu kadar yaramaz olmaz diyorlar buyrun işte kardeşi olup zıvanadan çıkan çocuklar da çok. Oğlumu görenler Allah sana bol bol sabır versin diyorlar.

ılaca bende iyi bakmıyorum, bizim ki anasonmuş bitki çayıymış ağzına da sürmez. Sabah 9 gece 1 düşünün halimi. sempatiksalakcinni :bbo:

Son düzenleme:

ben sizi asla suçlamadım çünkü benimde 2 küçük çocugum var sizin bunaldıgınız zamanları çok iyi anlayabiliyorum. birisi 4 buçuk diğeri 2buçuk yaşında ve hiç ilaç vererek sakinleştirmeyi düşünmedim. bunada hakkım yok zaten onların annnesi olmak sağlıklarıyla oynama hakkını vermiyor bana sırf hareketliler diye.Yaptığım yorum sizin hoşunuza gitmedi nedense. yorum yaparken mutlaka konu sahibine uyması gerekiyor burda nedense.

ben sizi asla suçlamadım çünkü benimde 2 küçük çocugum var sizin bunaldıgınız zamanları çok iyi anlayabiliyorum. birisi 4 buçuk diğeri 2buçuk yaşında ve hiç ilaç vererek sakinleştirmeyi düşünmedim. bunada hakkım yok zaten onların annnesi olmak sağlıklarıyla oynama hakkını vermiyor bana sırf hareketliler diye.Yaptığım yorum sizin hoşunuza gitmedi nedense. yorum yaparken mutlaka konu sahibine uyması gerekiyor burda nedense.

ya arka*aşım
önerin varmı 2ya*a böyle *2uruml
ar*a sen ne yapıyorsan onu söyle bana.hem bana hem*e *iğer arka*aşlara fay*ası olur..bana uyman sorun *eğil..umrum*a*a *eğil ayrıca..ama öneri iste*im ben insanlar*an..uzatmanın bi anlamı varmı?

kreşe yolla *iyenler olmuş..yarım gün fikri aslın*a çok işime gel*i..
sabahtan ya*a öğle*en sonra yollayabilirim..
ben hala onu küçük görüyorum sanırım...
kar*eşi olacağını söylememe konusunu çok önce*en okumuştum bir yer*e..en iyisi sonra söylemekmiş..
anlatmaya çalışsam anlarmı acaba?ara*a bebek gelsinmi *iyorum..bir evet bir hayır..kararsız çocukCADIARZU

Bir haberde okumuştum bebeklik döneminde çocuk uyumuyor diye üstelik doktorun önerdiği sakinleştiriciyi vermişler bebek uyumuş ama ölmüş. Allah korusun lütfen doktor bile önermiş olsa sakinleştirici türevi ilaçlar vermeyin.
Benim bebeğim 3 ay erken doğdu. Acaba emekleyecek mi acaba yürüyecek mi gibi korkular yaşıyoruz. Keşke zamanında doğsaydı, sağlığıyla ilgili endişelerim olmasaydı da çok yaramaz olsaydı.

ya arka*aşım
önerin varmı 2ya*a böyle *2uruml
ar*a sen ne yapıyorsan onu söyle bana.hem bana hem*e *iğer arka*aşlara fay*ası olur..bana uyman sorun *eğil..umrum*a*a *eğil ayrıca..ama öneri iste*im ben insanlar*an..uzatmanın bi anlamı varmı?

diyelimki öneride bulunmadım size yorum yapamayacakmıyım.bu ne biçim bir üslup şekli hesap sorar gibi sizi tebrik ediyorum. ben çocuklarıma çocukluğunu yaşama şansı veriyorum sakin davranarak.size önerimde bu.

bence sen hamileligin verdigi psikoloji nedeniyle birazcik tahammülsüz olmussun
cevrenizde size yardimci olacak kimseler yokmu
mesela siz islerinizi yaparken onu alip disarda dolastiracak oyalayacak kimse

anladim tesekür ederim,denemeye calisacagim

kreşe yolla *iyenler olmuş..yarım gün fikri aslın*a çok işime gel*i..
sabahtan ya*a öğle*en sonra yollayabilirim..
ben hala onu küçük görüyorum sanırım...
kar*eşi olacağını söylememe konusunu çok önce*en okumuştum bir yer*e..en iyisi sonra söylemekmiş..
anlatmaya çalışsam anlarmı acaba?ara*a bebek gelsinmi *iyorum..bir evet bir hayır..kararsız çocukCADIARZU

gecen gün doktorum programinda söylenilmemesi gerektigi konusuldu cünkü cocuk somut birsey görmeden ne oldugunu anlayamiyormus,bide cocuga sizin iyi oldugnuzu hissettirmeniz gerekiyomus karniniiz büyüyo ya hani size aci vermedigini veya bulantilariniz filan varsa cocugunuza sürekli iyi oldugnuzu söylemeniz gerekiymus böyle anlatiyodu doktor

doktor bir sakınca görmüyorsa kullanılabilir diye düşünüyorum

Back