Kizima surekli siddet uygulayan sinif arkadasi

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.456
İyi geceler herkese
Birkac gündür sinirimizi ciddi manada bozan sorun var eşimle ne yapacağımızı şaşırdık.
Bir kızım var 4 bucuk yaşında
Gecen sene mart ayında kreşe başladı bu sene de aynı okulda fakat öğretmeni ve arkadaşları farklı.
Uyumsuz bir cocuk değil fakat tek olduğu için paylaşma konularında falan eksik.
Sınıfında bir kız var sürekli kızıma vuruyor bugun de en son ittirmis ve kızım kafasını dolaba çarpmış her geçen gün şiddet olayını abartıyor kızıma seni sevmiyorum diyormuş kızım da hem ondan korkuyor hem de sevmediği için üzülüyor.
Bugun esim öğretmenle konuşmuş cocugun uyum probleminin olduğunu ailesinin bilgilendirildigini benim kızımın elinden zorla izinsiz oyuncağı çekip almayı istediğini falan söylemiş.
Simdi asiri fevri bir insan olduğum halde çok sakin davranmaya çalışıyorum sonucta cocuk diye fakat cocuk her geçen gün şiddetin dozunu artırıyor.
Kızımın içine kapanmasindan korkuyorum normalde uyumsuz bir cocuk değildir ki öğretmeni de bunu söylemiş.
Esim diyor ki çocuğun annesiyle bir araya gel kızımız sizi arkadaş olarak görsün ama problem benim kızımda değil onların kızında o yüzden bunu istemiyorum.
Lütfen çözüm önerin çok moralim bozuk

Özel kreş diye anladım ben önce konuyu.
Kreşlerde genelde sık karşılaşılır bu durum ama sizin çocuğunuz anaokulu öğrencisi galiba
Eşinizin öğretmenle konuşması iyi olmuş ama sizinde dediğiniz gibi saatleri çok uzun.
2 gün daha durumu takip edin yarın ve cuma günü nasıl davrandığını öğrenin ve ona göre aile ile görüşün.

Sorun kesinlikle orta yolu bulamayan öğretmenlerde aslında...
Benim de kızım 1. Sınıftan 4.sınıfa kadar yaşamış bu sorunu çoğundanda haberdar etmedi beni çok sonraları söyledi
Sınıf öğretmenimizin yan komşusunun kızı vardı sorunlu tiplerden
Kızıma ve diğer çocuklarada taşkınlıkları oluyormuş sürekli ama bizim öğretmen hep çocuktur onlar bişey olmaz bilmem ne geçirştirip durdu..çok kişişiksiz çıkarcı bir kadındı
İlk öğrendiğimde öğretmenle komuştum nasıl izin verir müsama gösterirsiniz buna diye(kızımı sindirip elindeki yiyecekleri alırmış devamlı verneyincede eline vurup yere düşürür müş yemesin diye yada itip kakarmış) kızım aç kalırmış bazı arkadaşlarıda...
Öğretmen ilgilenicem falan desede bu bir süre devam etmiş.k.v. kızımı okuldan almaya gitmiş onun yanında kızımı ittirmiş düşürmüş yere k.v. tutmuş kızı omzundan sarsmış bidaha dokunmayacaksın torunma diye..anneside yanındaymış onada söylenmiş
Kadın hemen öğretmene yetiştirmiş tabi öğretmen hemen toplantı yapmış k.v. insanların içinde azarlamış siz nasıl böyle birşey yaparsınız diye (ben o dönem çalışıyordum) k.v. sende bi dur demedin çözmedin bu sorunu falan fiye tartışmışlar sonra beni çağırdı öğretmen
Olayı anlattı kızın sorunlu olduğunu ama onu dışlamanın mümkün olmadığını falan filan
Bakın hocam kızın sorunlu olması beni ilgilendirmez benim kızım onun yüzünden okula gelmek istemiyor okuldan soğudu dersleri düştü siz ortayı bulmak zorundasınız sınıf değiştireceğim aksi halde falan dedim..kadın banada carladı siz herşeye karışmayın, her sorunda karşıma gelmeyin ler falan...çok küstah bir kadındı kendini çok önemli biri gibi zannediyordu
Hatta okuma yarışması yaptı en çok kitap okuyan öğrenciyi sinemaya götirecekti benim kızım kazandı ama götürmedi vaktim yok demiş birde çocuğa...
Bu tipleri öğretmen yapmak büyük hata keşke önceden psikolojik teste tabi tutulsalar yada kişilik testine falan soksalar .aldıkları maaş külliyen haram

Özel kreş diye anladım ben önce konuyu.
Kreşlerde genelde sık karşılaşılır bu durum ama sizin çocuğunuz anaokulu öğrencisi galiba
Eşinizin öğretmenle konuşması iyi olmuş ama sizinde dediğiniz gibi saatleri çok uzun.
2 gün daha durumu takip edin yarın ve cuma günü nasıl davrandığını öğrenin ve ona göre aile ile görüşün.
Aileyle görüşmek de sorun degil ama saçma bir tepkiyle karşılaşır miyim aileyle ben mi muhatap olmalıyım dedim bilemedim rehberlik servisiyle mi görüssem bilmiyorum
Anaokulu evet ama tam gün grupları var aslında okul oncesi yaşı seneye o sebeple yerleşmiş kreş diye dilime

Benim de kızım 1. Sınıftan 4.sınıfa kadar yaşamış bu sorunu çoğundanda haberdar etmedi beni çok sonraları söyledi
Kızıma ve diğer çocuklarada taşkınlıkları oluyormuş sürekli ama bizim öğretmen hep çocuktur onlar bişey olmaz bilmem ne geçirştirip durdu..çok kişişiksiz çıkarcı bir kadındı
İlk öğrendiğimde öğretmenle komuştum nasıl izin verir müsama gösterirsiniz buna diye(kızımı sindirip elindeki yiyecekleri alırmış devamlı verneyincede eline vurup yere düşürür müş yemesin diye yada itip kakarmış) kızım aç kalırmış bazı arkadaşlarıda...
Öğretmen ilgilenicem falan desede bu bir süre devam etmiş.k.v. kızımı okuldan almaya gitmiş onun yanında kızımı ittirmiş düşürmüş yere k.v. tutmuş kızı omzundan sarsmış bidaha dokunmayacaksın torunma diye..anneside yanındaymış onada söylenmiş
Kadın hemen öğretmene yetiştirmiş tabi öğretmen hemen toplantı yapmış k.v. insanların içinde azarlamış siz nasıl böyle birşey yaparsınız diye (ben o dönem çalışıyordum) k.v. sende bi dur demedin çözmedin bu sorunu falan fiye tartışmışlar sonra beni çağırdı öğretmen
Olayı anlattı kızın sorunlu olduğunu ama onu dışlamanın mümkün olmadığını falan filan
Bakın hocam kızın sorunlu olması beni ilgilendirmez benim kızım onun yüzünden okula gelmek istemiyor okuldan soğudu dersleri düştü siz ortayı bulmak zorundasınız sınıf değiştireceğim aksi halde falan dedim..kadın banada carladı siz herşeye karışmayın, her sorunda karşıma gelmeyin ler falan...çok küstah bir kadındı kendini çok önemli biri gibi zannediyordu
Hatta okuma yarışması yaptı en çok kitap okuyan öğrenciyi sinemaya götirecekti benim kızım kazandı ama götürmedi vaktim yok demiş birde çocuğa...
Bu tipleri öğretmen yapmak büyük hata keşke önceden psikolojik teste tabi tutulsalar yada kişilik testine falan soksalar .aldıkları maaş külliyen haram
Ben de bir öğretmenim o sebeple kendi öğretmenimizi suçlamak istemiyorum he her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de vardır illaki işini düzgün yapmayan size öylesi denk gelmjs maalesef
Kızınıza da cok üzüldüm şu anda nasıl durumu atlatti mi ?
Ya bir de alışsın diye sürekli yan yana getiriyorlar ikisini kızımla buna da asiri sinir oluyorum sınıfta kiz mevcudu az 4 kız 10 erkek galiba ogretmen istiyor ki kızlar beraber oynasın ama cocukta sorun var oynamiyorlar
Dediğim gibi sakin durmaya çalışıyorum yoksa ortalığı ayağa kaldıracağım idareden rehberlige veliye kadar
Allah korusun yarin bir gün gözüne kalem falan durtse çocuğun makasla falan bir şey yapsa

Aileyle görüşmek de sorun degil ama saçma bir tepkiyle karşılaşır miyim aileyle ben mi muhatap olmalıyım dedim bilemedim rehberlik servisiyle mi görüssem bilmiyorum
Anaokulu evet ama tam gün grupları var aslında okul oncesi yaşı seneye o sebeple yerleşmiş kreş diye dilime
Şimdi bazı aileler var sizinle normal konuşsa bile çocuğa ters davranırlar çocuk bu sefer sizin çocuğunuza sarabilir.
Dediğim gibi en mantıklısı o esiniz yapmış.normalde bu durumda öğretmen ilk derste uyarır ve iki çocuğunda kaynaşmasını sağlar
Özel kreste biz bu durumda 2 çocuğa birlikte etkinlik yaptırıyoruz ve ikisinin kaynaşmasını sağlıyoruz.atrica sadece iki çocuğu değil bütün çocukları toplayıp uyarıyoruz ve asla hakaret,kötü söz ve itme gibi temasları yapmamalarını söylüyoruz ilk olayda bunu özellikle vurgulayın yasakliyoruz.
Bu durumu 2 gün takip edin ve ona göre hareket edin.baktiniz değişen birşey yok direk müdüre gidin görüşün ve öğretmenle müdür yanında konuşun daha etkili olur

Bu problemi öğrermenin çözmesi gerekiyor bence. Ailesine söylesinler çocuğun. Tembihlesinler filan..

ilkolkulda 6. sinifa giderken yani 11 12 yasindayken bir gün okulda dustum ve disimdeki dis telleri disimi batip butun dudagimi kanatti. bende mdr yardimcisina gidip acim oldugunu eve gitmek isyedigimi soyledim ve dudagimi gosterdim . kadin olmaz dedi. ozaman okulda ankesorlu telefin vardi bir arkadasimin kartini alip arayip anneme haber verdim . annem once mdr yardimcisini gidip haslamis. benim cocugum okulda dusuyor agzi kaniyir sana gelmis sen bana nasil haber vermessin diye .sonra annem beni siniftan alip gittim ogun anneme ne kadar guvenmem gerektigini ogrendim .yani okulda mdr yardimcisina bile benim icin carladi .problemimi cizdu. aman ne olacak ddmedi. bu duruma ister bekleyerek isterseniz carlayarak son verin .vermezseniz cocugunuz ilerde yasayacagi diger problemleri size anlatmayacak. cunku onceden anlattigi bir problemi cozememis olacaksiniz. bence ogretmenden ,ogretmen esliginde veli ile sizi gorusturmesini isteyin . aile mahcup ve ilimliysa beraber cozun . degilss kadina ve cocuga carlayin .bu konuda humanist degilim ne yazikki . sizin cocunuza zarar veren bir cocugun bir cocuk yuzunden kizinizin ozguveni zedelenmesin ve en onemlisi kiziniz her sorununda yaninda oldugunuzu anlasın .

Sınıftan alın,muhtemelen çocuğun ailesi aynı yonelimleri çocuklarına gösterdiği için o da kendince güçsüz bulduğuna bunu uyguluyor

Sınıftan alın,muhtemelen çocuğun ailesi aynı yonelimleri çocuklarına gösterdiği için o da kendince güçsüz bulduğuna bunu uyguluyor
valla benzerini oturdugumuz sokakta bir cocuk bana yapmisti, kizlada hic oynamazdim .sokakta oyle dikiliyodum durduk yere geldi sacimi cekti. hemen anneme gittim . annem inip kadina çocukta bende ordayken carladi .kiz korkudan annesinin arkasina saklandi .kizina sahip cik nasil benim kizimin sacini ceker falan diyodu ama baya hiddetle .bidaha cocuk bana bulasmadi anasida soylene soylene cocuga ,cocugu eve aldi .

valla benzerini oturdugumuz sokakta bir cocuk bana yapmisti, kizlada hic oynamazdim .sokakta oyle dikiliyodum durduk yere geldi sacimi cekti. hemen anneme gittim . annem inip kadina çocukta bende ordayken carladi .kiz korkudan annesinin arkasina saklandi .kizina sahip cik nasil benim kizimin sacini ceker falan diyodu ama baya hiddetle .bidaha cocuk bana bulasmadi anasida soylene soylene cocuga ,cocugu eve aldi .
Akran zorbalığından nefret ediyorum 😔

Okurken ben sinir oldum burda..

Akran zorbalığından nefret ediyorum 😔
bazi cocuklar ailen bagimsiz canavar milletin cocugu icin kendi cocugumu ezdiremem .once veli aile ogretmen hep beraber konusulmali .gecen internette bir video vardi .kadin kendi cocuguna zarar veren cocugu azarlamis cocuk agliyodu. cocuk daha onceden yordamiyla uyarilmadiysa yanlis bir davranis ama uyarildiysa kimsenin canavar cocugu belki duzelir vicdana gelir bilmemne diye kendi cocuguma eziyet etmesine izin vermem.

bazi cocuklar ailen bagimsiz canavar milletin cocugu icin kendi cocugumu ezdiremem .once veli aile ogretmen hep beraber konusulmali .gecen internette bir video vardi .kadin kendi cocuguna zarar veren cocugu azarlamis cocuk agliyodu. cocuk daha onceden yordamiyla uyarilmadiysa yanlis bir davranis ama uyarildiysa kimsenin canavar cocugu belki duzelir vicdana gelir bilmemne diye kendi cocuguma eziyet etmesine izin vermem.
Kimse izin vermez elbette ama şiddetin çözümü yine şiddet değil,öyle çocukların pedagog yardımı alması gerekiyor,bu yaşlarda başlayan akran zorbaligi tüm hayatına maloluyor cunku

Kimse izin vermez elbette ama şiddetin çözümü yine şiddet değil,öyle çocukların pedagog yardımı alması gerekiyor,bu yaşlarda başlayan akran zorbaligi tüm hayatına maloluyor cunku
yani gercekci olalim cocuk 1 uyarilir 2 uyarilir veliside uyarilir. cocuk düzelmiyorsa yardim alip duzelene kadar benim cocugum mu zarar gorsun ? dediginiz seyler bir surec ve ha deyince olmaz .ha iki cocuk kavga eder anlasamaz bi oyuncak icin vs anlarim ama durduk yere benim cocuguma zarar veren bir cocuguda ogretmen veli siralamasindan sonra kolundan tutar haslarim .kimse kusura bakmasin bunlari bos humanizm olarak goruyorum .

Ben de bir öğretmenim o sebeple kendi öğretmenimizi suçlamak istemiyorum he her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de vardır illaki işini düzgün yapmayan size öylesi denk gelmjs maalesef
Kızınıza da cok üzüldüm şu anda nasıl durumu atlatti mi ?
Ya bir de alışsın diye sürekli yan yana getiriyorlar ikisini kızımla buna da asiri sinir oluyorum sınıfta kiz mevcudu az 4 kız 10 erkek galiba ogretmen istiyor ki kızlar beraber oynasın ama cocukta sorun var oynamiyorlar
Dediğim gibi sakin durmaya çalışıyorum yoksa ortalığı ayağa kaldıracağım idareden rehberlige veliye kadar
Allah korusun yarin bir gün gözüne kalem falan durtse çocuğun makasla falan bir şey yapsa
Bu nasıl saçmalık ya😤😤 sizin kızınız terapist mi de onu iyileştirsin diye çocuğun burnuna burnuna sokuyorlar.. insanların yetisteremedigi çocuklarının tedavisi başka aileler başka çocuklar mi olacak. Öğretmenin gereksizligi külliyen. Nolirmus karma oynasalar.

X