• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma nasıl yardımcı olabilirim?

nickitam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
829
649
158
Merhaba hanımlar 6.sınıfa giden tek hayali fen lisesine gitmek olan bir kızım var.Her ne kadar böyle hırslı olmasini istemesemde hayalini kurdugu şeyin pesinden gitmesine karismiyorum.Bugun okulda ögretmeni bu siniftan sadece x fen lisesine gidebilir diyerek baska bir ögrenciyi isaret etmis ve kizim buna çok içerlenmiş isteyim aradi ve sesi çok kötüydü bütün hevesim kırıldı anne dedi.Şimdi sizlere sormak istedigim seybu sene kizimi herhangi bir ek egitime yollamadim maddi nedenlerden dolayi ama seneye yollucam nasipse bu seneyi kurtarmak adina tavsiye edebileceginiz kaynaklar programlar var mi yardimci olursaniz sevinirim.

Öğretmenliğin sadece üniversite bitirmekle olmadığını gördüğüm bi örnek daha.

Kaynak açısından yardımcı olamayacağım ama hayali ne olursa olsun kızınıza destek olun, en azından denemesi için elinizden geleni yapın demek için yazıyorum.
Basarılar dilerim

Merhaba hanımlar 6.sınıfa giden tek hayali fen lisesine gitmek olan bir kızım var.Her ne kadar böyle hırslı olmasini istemesemde hayalini kurdugu şeyin pesinden gitmesine karismiyorum.Bugun okulda ögretmeni bu siniftan sadece x fen lisesine gidebilir diyerek baska bir ögrenciyi isaret etmis ve kizim buna çok içerlenmiş isteyim aradi ve sesi çok kötüydü bütün hevesim kırıldı anne dedi.Şimdi sizlere sormak istedigim seybu sene kizimi herhangi bir ek egitime yollamadim maddi nedenlerden dolayi ama seneye yollucam nasipse bu seneyi kurtarmak adina tavsiye edebileceginiz kaynaklar programlar var mi yardimci olursaniz sevinirim.
benzer bi durumu yaşadım
6. sınıftaydım
il geneli sınav yapılmıştı
öğretmen sınıfta başarılı olacağını düşündüğü 3-4 kişiye puanlarını sordu (dersanelere giden öğretmen ya da ebeveynleri iyi mesleklere sahip çocuklar falandı bu çocuklar)

ben halbuki onlardan yüksek almıştım. ama beni kimse umursamıyordu.
o gün ben de xx puan aldım öğretmenim demiştim.
aaa nasıl olur hangi dersaneye gidiyosun falan diye şaşırmıştı.
gitmiyodum evde çalışıyodum kendim halbuki.

sonra okul bitti hayalim öğretmen lisesiydi
kazandığımı öğrendikten sonra diplomamı almaya eski okuluma gittim
müdür para talep etti, bizim de pek paramız yoktu o dönem.
annem vermesek olur mu dedi, müdürün yüzü düştü.

bi yeri kazanabildin mi bari dedi bana.
öğretmen lisesini kazandım dedim
bizim burdakini mi diye gözleri böyle :KK57: oldu.
okulun kapısına asılan 10 kişilik listede (iyi okullara yerleşenleri yazmışlar) benim ismim de vardı halbuki.

adam anında 180 derece döndü
sen bizim gururumuzsun a bağladı :63: para da almadı diplomadan :KK70:

ama içimin kırıklığını geçirmedi hiç, hala sinir oluyorum

bi de ingilizce öğretmeni derste beni tahtaya kaldırıp sınıftaki ingilizcesi en kötü öğrenci seçmişti.
mesleğimin ne olduğunu söylememe gerek kaldı mı bilmiyorum :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

yani demem o ki
o sırada üzücü olsa da demotive etse de aslında hedefin neyse yeterince çalıştığında başarılı oluyorsun ve hedefine ulaşıyorsun.
kızınıza sadece kendi hedefleri doğrultusunda bildiği yolda yürümesine dair telkinde bulunun.
gerisini o halleder zaten.

daha şimdiden varacağı yeri hayal eden bir çocuğun zaten önünde kimse duramaz.

Benzer bir olay ben yaşadım. 8. Sınıftaydım. Fen bilgisi öğretmenimiz var. Kendini beğenmiş bir tip. O zamanlar Anadolu liseleri böyle yaygın değil. "Bu sınıftan sadece 5 kişi Anadolu lisesini kazanır. Diğerleri hiçbiryeri kazanamayacak ben de karşılarına geçip göbeğimi kaşıya kaşıya gülcem" derdi. Nasıl moralim bozulurdu. Kendimden ümidi kesmiştim resmen. Sonra Anadolu lisesini kazandım ben bile inanamamıştım kazandığıma. Yıllar geçti üzerinden hâlâ aklıma gelince tiksiniyorum o adamdan

benzer bi durumu yaşadım
6. sınıftaydım
öğretmen sınıfta başarılı olacağını düşündüğü 3-4 kişiye puanlarını sordu (dersanelere giden öğretmen ya da ebeveynleri iyi mesleklere sahip çocuklar falandı bu çocuklar)

okulun kapısına asılan 10 kişilik listede (iyi okullara yerleşenleri yazmışlar) benim ismim de vardı halbuki.

bi de ingilizce öğretmeni derste beni tahtaya kaldırıp sınıftaki ingilizcesi en kötü öğrenci seçmişti.
mesleğimin ne olduğunu söylememe gerek kaldı mı bilmiyorum :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

yani demem o ki
o sırada üzücü olsa da demotive etse de aslında hedefin neyse yeterince çalıştığında başarılı oluyorsun ve hedefine ulaşıyorsun.
kızınıza sadece kendi hedefleri doğrultusunda bildiği yolda yürümesine dair telkinde bulunun.

Harika bir son tebrik ederim sizi darisi kizimin başına.Kizim da kendi çabalariyla her dönem eve takdir getiren bir öğrenci, ben ona maalesef yetemiyorum ama bu olayin onun hevesini kirmasina müsaade etmemesini aksine daha çok çalisip motive olmasi gerektigiini anlattim

Bizim de lisedeki bir hocamız sınıftan sadece bir kişi için “en iyi yerlere gelecek olan tek kişi” derdi. O kişi haricinde hepimiz ondan çok daha iyi üniversite ve bölümleri kazandık. Biz bile şaşırmıştık. :) Siz kızınızı destekleyin, tabi ki sürekli her dakika ders çalışmakta psikolojikmen çok zarar veriyor. Dengeyi tutturmalı. Kaynak bakımından yaş ve dönem itibariyle biz yardımcı olamayız malesef.. İnşallah kızınız istediği tüm her şeye hayırlısıyla kavuşur..

Benzer bir olay ben yaşadım. 8. Sınıftaydım. Fen bilgisi öğretmenimiz var. Kendini beğenmiş bir tip. O zamanlar Anadolu liseleri böyle yaygın değil. "Bu sınıftan sadece 5 kişi Anadolu lisesini kazanır. Diğerleri hiçbiryeri kazanamayacak ben de karşılarına geçip göbeğimi kaşıya kaşıya gülcem" derdi. Nasıl moralim bozulurdu. Kendimden ümidi kesmiştim resmen. Sonra Anadolu lisesini kazandım ben bile inanamamıştım kazandığıma. Yıllar geçti üzerinden hâlâ aklıma gelince tiksiniyorum o adamdan
Demek ki tek patavatsiz bizim ögretmeniniz degilmis sizin adiniza cok sevindim en iyi cevabi vermis oldunuz o çok bilmis ögretmeninize

Bizim de lisedeki bir hocamız sınıftan sadece bir kişi için “en iyi yerlere gelecek olan tek kişi” derdi. O kişi haricinde hepimiz ondan çok daha iyi üniversite ve bölümleri kazandık. Biz bile şaşırmıştık. :) Siz kızınızı destekleyin, tabi ki sürekli her dakika ders çalışmakta psikolojikmen çok zarar veriyor. Dengeyi tutturmalı. Kaynak bakımından yaş ve dönem itibariyle biz yardımcı olamayız malesef.. İnşallah kızınız istediği tüm her şeye hayırlısıyla kavuşur..
Süpermiş:halay:amin çok teşekkür ederim

Yerinizde olsam öğretmenle şahsen konuşurum. Öğrenciyi çalışmaya teşvik ettiğini sanan salağın tekiymiş.
Kızınızla da bu sene için aceleniz olmadığını ama seneye ek ders görerek yeterince başarılı olacağına inandığınızı söyleyin yeter.
Bu çağda çocuklardaki şu hırs beni korkutuyor artık. Başarılı olmak için çalışmaları ayrı şey, aynı sınıftaki diğer öğrencilerin önüne geçmeye çalışmak ayrı şey. Hiç sağlıklı bir durum değil. Bakalım biz neler göreceğiz..

Kızınız bilinçli birisi gayet açıķ ben kazanabileceğine inanıyorum siz de onun arkasında olduğunuzu hissettirin yeterli. Ayrıca dershanenin bu sene pek gerekli olduğunu düşünmüyorum

benzer bi durumu yaşadım
6. sınıftaydım

yani demem o ki

inanmiyorum ingilizce orgtemenimisinn :)))

Keşke benim kızımında böyle hayalleri olsa. Bizde hırssızlıktan dertliyiz. Kazanamazsam özel üniversiteye gönderirsiniz deyip işin içinden çıkıyor. Hayatı hiç ciddiye almıyor:(

Bir öğretmen kimi işaret edip bu okur diyorsa ondan birşey olmuyor ben diyeyim...

Sınıfta 3 kişi hep birinciliğe oynardık ,üçümüz arasında döner dururdu birincilik;

İkisi erkek tek kız bendim.
Öğretmen ikisini çok tutardı beni sevmezdi :)

En çok üstüne durduğu arkadas ünv okumadi,okuyamadi.kazanamadi.
Diğeri özel ünv de 2 yıl işletme okudu
Benimle de ben noterden baskatiplik yaparken kızının diplomasını onaylatmak için geldiğinde karşılaştı .
:)

İşini bilen öğretmen değilmiş sizin öğretmen.
Zira iyi bir öğretmenin yapmayacağı şeyi yapıyor...
Oyuzden o öğretmen kızını işaret etmese daha iyi olur :) üzülmeyin.

Evladın bukadar istekliymis çok güzel . Önemli olan istek. Başarının devamı gelir

Her denilene kulak asmayın bana da

liseyi zor bitirir demişler iki üniversite okuyorum :KK52:

Hayallerinizin peşinden gidin her zaman ..

Back
X