• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma nasıl yardımcı olabilirim?

Gul gibi meslek kimlerin ayagina dustu allah kahretsin.. keske sikayet edilebilse cocuklarin umudunu kirmaya ne hakki var?

Konu sahibi benim de oglum 6.sinifta, ona her gun konu tekrari ve kaynak kitaplardan 100 soru cozduruyorum aliskanlik kazansin diye.. denemelerden bir hayli iyi cikariyor bu sekilde, karekok, guvender, final gibi kaynaklarin hem konu anlatimli hem de soru bankasi kitaplarindan faydalanabilirsiniz.. insallah cok basarili olacaktir minik :)

Merhaba hanımlar 6.sınıfa giden tek hayali fen lisesine gitmek olan bir kızım var.Her ne kadar böyle hırslı olmasini istemesemde hayalini kurdugu şeyin pesinden gitmesine karismiyorum.Bugun okulda ögretmeni bu siniftan sadece x fen lisesine gidebilir diyerek baska bir ögrenciyi isaret etmis ve kizim buna çok içerlenmiş isteyim aradi ve sesi çok kötüydü bütün hevesim kırıldı anne dedi.Şimdi sizlere sormak istedigim seybu sene kizimi herhangi bir ek egitime yollamadim maddi nedenlerden dolayi ama seneye yollucam nasipse bu seneyi kurtarmak adina tavsiye edebileceginiz kaynaklar programlar var mi yardimci olursaniz sevinirim.

Öğretmenin tavrını yakışıksız buldum. O yaşta bir çocuğun hayaklerini yıkmak, birini överken diğerini yermek çok ayıp.

Kızınıza iletiverin şu yaşadığımı.
Kursta 3 arkadaştık. Hoca bana bu ikisi güzel puanlar alacaklar ama sen sınavı batıracaksın dedi.
Ne mi oldu?
O ikisi sınavı batırdı ben de sınıf kursta dereceye girdim.
Kapasın kulaklarını böyle şeylere.

Zamaninda anadolu lisesi sinavlari vardi. Annecigim ben kazanayim diye kendini adamisti bu sinavlara :) 2 sene benimle beraber sorular cozdu bana ozel ogretmenlik yapti resmen benimle ders calismisti. Ders disinda da disarda ne yapmak istersem bana ayak uydururdu nasil basariyordu bilmiyorum ama beni psikolojik olarak da o kadar iyi hazirlamisti ki o sinava. Sinifimizda da aynen bu patavatsiz ogretmen gibi hep su surayi kazanir yapar eder diyen ogretmen de eksik degildi tabi :) Sonuc olarak istanbulun en iyi anadolu liselerinden birini kazandim. O cok iyi dedikleri abarttiklari ogrenciler de 2. 3. sınıf liseleri.

Insallah kiziniz en iyi yerlere gelir. Bilincli bir anne destegi cok onemli

Bende benzer bir olay yaşadım orta okulda fen bilgisi dersim çok iyi değildi. Öğretmen devamlı öğrencilerin Yanıma gelir konuyu anlattıktan sonra sen anladın sen biraz anladın sen anlamadın falan derdi , çok sinir oluyordum .

sadık uygun yayınlarının test ve konu anlatımlı kitapları var. onlarla destek olabilirsiniz . kitap yurdunda uygun fiyatları.

Gul gibi meslek kimlerin ayagina dustu allah kahretsin.. keske sikayet edilebilse cocuklarin umudunu kirmaya ne hakki var?

Konu sahibi benim de oglum 6.sinifta, ona her gun konu tekrari ve kaynak kitaplardan 100 soru cozduruyorum aliskanlik kazansin diye.. denemelerden bir hayli iyi cikariyor bu sekilde, karekok, guvender, final gibi kaynaklarin hem konu anlatimli hem de soru bankasi kitaplarindan faydalanabilirsiniz.. insallah cok basarili olacaktir minik :)

gözlerim pörtledi :KK57:

nasıl 100 soru çözdürüyon yahu bu becerinin tekniği nedir az tüyo ver.
benimki akşam 5 de geliyor okuldan yemek ödev biraz kendine vakit derken yatma saati geliyor. :kızgın:

Bu nasıl bir öğretmen ya 6.sınıftaki küçücük çocuklara böyle mi destek oluyor ?
Bana da bir benzerini öğretmenim yapmıştı.Bu gidişle zor gidersin demişti güle oynaya gitmiştim :dondurma: Hiç kasmasın kızınız kendini,her gün düzenli çalışmasına yardımcı olun,kaynak kitap çeşidinizi artırın tek bir yayına bağlı kalmayın.Anlattığınıza göre bilinçli ve sorumluluk sahibi bir çocuk,hak ettiği yere gelir eminim ben :KK66:

benimki akşam 5 de geliyor okuldan yemek ödev biraz kendine vakit derken yatma saati geliyor. :kızgın:

Ben gunduz hazirliyorum testleri, 35 mat, 35 fen, 15 turkce, 15 sosyal. Bizimkiler de 5 de eve geliyor ama bizim artimiz odev ya hic yok ya da bir iki sayfa o yuzden 6-8 arasi sadece test cozuyor, 8 de yemek, 10 da yatis.. yilin hitler anasi sececekler beni haftasonu ozel dersleri var bir de :27:

Ben de benzer bir durum yasadim.lise sondayim.universite giris sinavina az bi zaman kalmisti.edebiyat ogretmeni derste serbestsiniz dedi.en arkada oturuyorum.fakirdik.babam tek bi kaynak kitap almisti.onumde kitap ders calisiyorum.one gec dedi.sorgulamadan gectim.yine kitabimi actim calismaya devam.egilip kulagima calis calis b.k kazanirsin dedi.99 da o lisede tek universiteyi kazanan ve su an meslek sahibi olan ben oldum

Ben gunduz hazirliyorum testleri, 35 mat, 35 fen, 15 turkce, 15 sosyal. Bizimkiler de 5 de eve geliyor ama bizim artimiz odev ya hic yok ya da bir iki sayfa o yuzden 6-8 arasi sadece test cozuyor, 8 de yemek, 10 da yatis.. yilin hitler anasi sececekler beni haftasonu ozel dersleri var bir de :KK53:

oy her eve lazım senden:))
pff ben düzen kuramıyorum zaar. 2 saat çocuğa test çözdürmeyi başarabilmek ciddi kabiliyet valla tebrik ederim. ben yazın okula gitmediği halde kavga dövüş günde 20 soru çözdürebiliyordum..
evdeki otoritemi sorguladım sayende :kızgın:

Merhaba hanımlar 6.sınıfa giden tek hayali fen lisesine gitmek olan bir kızım var.Her ne kadar böyle hırslı olmasini istemesemde hayalini kurdugu şeyin pesinden gitmesine karismiyorum.Bugun okulda ögretmeni bu siniftan sadece x fen lisesine gidebilir diyerek baska bir ögrenciyi isaret etmis ve kizim buna çok içerlenmiş isteyim aradi ve sesi çok kötüydü bütün hevesim kırıldı anne dedi.Şimdi sizlere sormak istedigim seybu sene kizimi herhangi bir ek egitime yollamadim maddi nedenlerden dolayi ama seneye yollucam nasipse bu seneyi kurtarmak adina tavsiye edebileceginiz kaynaklar programlar var mi yardimci olursaniz sevinirim.
Kiziniza mesajımı okuyun lutfen.
Ortaokulda ingilizcem 1 ve bircok dersim 2 iken ve hicbir ogretmen benim herhangi bir sey kazanacagimi dusunmezken. Eskisehirin en iyi anadolu lisesini kazandim. Dersler sikiciydi bana ama test cozmeyi severdim. Sonra lisede yine sikildim aof okur filan diyorlardi aileme. Ingilizce isletme kazandim. Yine cok sikiciydi dersler hicalar beni bende hicalari sevmezdim ama 1 donem kanadada egitim gordum.
Demem o ki hicalarin belli bir standartlari var ve o standartlara uymuyorsan senden bir sey olmaz sanıyorlar. Onlari kapak etmekte kizinizin elinizde bosuna hevesi kirilmasin.

Ha bu arada 1 2 sene once ortaokul hocamla karsilastim. Sen bizim okulun gururuydun filan dedi. Icimden kufrettim tabi. Ama bu kismi kiziniza okumayin :)

pff ben düzen kuramıyorum zaar. 2 saat çocuğa test çözdürmeyi başarabilmek ciddi kabiliyet valla tebrik ederim. ben yazın okula gitmediği halde kavga dövüş günde 20 soru çözdürebiliyordum..

Gecen yil sorumluluk alsinlar diye ozgur biraktim noop, hani milletin cocugu odasina cekilir odev yapar ya hah iste o sadece film :27: bu yil 6-8 arasi hayati durduruyorum, testler bitiyor yanlislardan eksik konu listesi cikartip haftasonu ozel derse dayisina sutluyorum :27: biraz haykirarak, bagirarak kurdum o otoriteyi sinir kalmadi ama noop o denemelerden iyi cikarinca ne seviniyorlar inanilmaz. Evden ne kadar ps, bilgisayar, tablet varsa kaldir o zaman elleri mahkum test cozuyorlar :)

Ay çocuğum yazık zaten 5 te geliyormuş eve.valla bu eğitim sistemi yüzünden çocukların en güzel yaşları dersten başka bişey görmeyerek geçiyor.

Gecen yil sorumluluk alsinlar diye ozgur biraktim noop, hani milletin cocugu odasina cekilir odev yapar ya hah iste o sadece film :KK53: bu yil 6-8 arasi hayati durduruyorum, testler bitiyor yanlislardan eksik konu listesi cikartip haftasonu ozel derse dayisina sutluyorum :KK53: biraz haykirarak, bagirarak kurdum o otoriteyi sinir kalmadi ama noop o denemelerden iyi cikarinca ne seviniyorlar inanilmaz. Evden ne kadar ps, bilgisayar, tablet varsa kaldir o zaman elleri mahkum test cozuyorlar :)

bende bu sene iyice saldım. küçük okuma yazma öğreniyor ailecek yoğunluk onda .
titredim ve kendime geldim:))

Kendinizi suçlamayın. Her çocuk bir değil. Benim ki de bu konuda çok istekli değil. Ancak çok kitap okur. Bu şekilde idare ediyoruz. Bazı çocuklar plan programı seviyor. Bazısı da daha hayalperest oyun odaklı. Ben de sevmezdim test çözmeyi ve aynı kalıpta çalışmayı. Tabi sistem de buna mecbur ediyor. Belki başka öğretme tekniği uygulamak lazim böylelerine ama buna da ayıracak vakit kalmıyor. Tecrübelilerle fikir alışverişi yapmak lazim.

Ablam ben de ortaokulda kimse inanmazdı biseyler yapabileceğime. Liseme tam burslu girdim. Lisede de milli eğitim dışı bir programda okudum ve bana herkes demişti ki sen bir halt edemezsin YGS LYS de. Sonra ne oldu ? O aşırı çalışan tipler bırak lys yi, ygs yi geçemediler. Ben ise tam bursla buradayım istediğim bölümde. O yüzden hiç takilmasin kızınız bunlara :KK71: biliyorum şimdi takılma demesi kolay o yaşta her seyi takıyoruz ama olsun

Kızınıza söyleyin öğretmenlerin çoğu yaptıkları işi sevmeyen, puanı yettiği için öğretim fakültesi yazan, hem maaşım olur yarım gün çalışır sonra da çocuk bakarım kafasında, 0 motivasyon 0 hırs insanlar. Tanıdığım oğretmen kadınların %99u ümitsiz ev kadınları yani. Bu kafada insanların yargısına güvenmeyin derim. Kızınıza aynen böyle söyleyin.

bence ogretmenıyle konusun ne bıcım bır dengesızlık yapmıs onune gelen ogretmen oluyor, dıploma cehaletı alsa da...

Back
X