- 9 Ağustos 2021
- 15.760
- 54.314
- 548
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Tablete saat koyarsınız ve açılmaz iki yaşındaki çocuk yazılımcı değilse anlamaz yani. Gülerek kırmak biraz hırsını tabletten almak gibi olmuş . Kayinbabanizla normalde aranızda kötü değil neden böyle davrandiniz ?Ne kadar inat oldugunu tahmin bile edemezsiniz ciddi soyluyorun
tableti komple kapatıp bak bozulmuş açılmıyor demek daha kolay değil mi??? Sadece soruyorum.Bugün tam 22 aylik olan bir kızım var yasına kadar hic tv izlemedi yasından sonra evde acildıgı kadarıyla gordu oturup bakan bir cocuk degil telefon da ayni sekilde nadiren sar makarayi, ari vız vız şarkilari acsr oynarız o kadar görüyor bunun karşılıgi olarak da kelime haznesi oldukca geniş masallah ben tv telefon versem eminim ki böyle olmazdı.Eşim ben kayinvalidemlerle pek gorusmedigim icin haftada bir iki kizimi alir gostermeye goturur yarim saat takilir gelirler.Dün de gittiler iyi guzel hos bir geldiler kizimin elinde kocaman kafam kadar tablet esime bu ne dedim babam almıs cocuga dedi.Vermedigimizi söyleseydin neden kabul ettin dedim kaldırirsin buyuyunce verirsin almam diyemedim buyuyunce kullanir dedim heves etmis almis torununa dedi.(Zaten anlatsa da anlayacak insanlar degiller 2022 yilinda kucumsemek icin demiyorum ben de koyde yasiyorum sanki koyden hic disari cikmamis gun gormemis insan zihniyetine sahip bir aile iki saat zararlarini anlatsam bir sey olmaz derler)Kızımdan almaya kalktim israr kiyamet 2 yas sendromunda zaten kafasini yerlere atmaya basladi mumkun degil almak. Gece uykusuna yatirdim o zaman alirim dedim sakladim sabah uyandi uyanir uyanmaz tableti istedi hayir dedikce etinden et koparcasina bagirdi baktim sabahin 7 sindekonu komsuyu uyandiracak verdim eline cocuk dusurmus gibi yapip kendim attim bilerek fayansin uzerine tabletin ekran mevta ses var goruntu yok kizim da acilmadigini gorunce sustuesim ekrani bilerek kirdigimi gordu bir sey demedi biraz surati dustu ise gitti az once mesaj atmis ekrani kasitli olarak kirman dogru muydu sence diye kararlarimiza saygi duyulmuyorsa evet dedim konustuk biraz sizce yanlıs mı yapmışım ? Bence de dogru degildi ama kizim tablete alisacak diye endiselendim
Bence çocuğun inadı değil sizin hırsınız mesele burda. Tableti kapatsanız da çocuk bozuldu sanardı zaten.Ne kadar inat oldugunu tahmin bile edemezsiniz ciddi soyluyorun
Kizim onun evde oldugunu bildikce istedigini yaptirana kadar aglardi cunku alisacak ve konusmasi gerileyecek diye korktum
Inanmiyor gercekten sabahin 7 sinde onu da yaptim ac ac kendini yerlere atiyorEkran kilidi koysaydınız açılmıyor bak falan diye gönlü geçerdi zaten bir süre sonra. Kırmak hiç olmamış.
evlerden ırak. sen koru sen esirge yarabbim.Bugün tam 22 aylik olan bir kızım var yasına kadar hic tv izlemedi yasından sonra evde acildıgı kadarıyla gordu oturup bakan bir cocuk degil telefon da ayni sekilde nadiren sar makarayi, ari vız vız şarkilari acsr oynarız o kadar görüyor bunun karşılıgi olarak da kelime haznesi oldukca geniş masallah ben tv telefon versem eminim ki böyle olmazdı.Eşim ben kayinvalidemlerle pek gorusmedigim icin haftada bir iki kizimi alir gostermeye goturur yarim saat takilir gelirler.Dün de gittiler iyi guzel hos bir geldiler kizimin elinde kocaman kafam kadar tablet esime bu ne dedim babam almıs cocuga dedi.Vermedigimizi söyleseydin neden kabul ettin dedim kaldırirsin buyuyunce verirsin almam diyemedim buyuyunce kullanir dedim heves etmis almis torununa dedi.(Zaten anlatsa da anlayacak insanlar degiller 2022 yilinda kucumsemek icin demiyorum ben de koyde yasiyorum sanki koyden hic disari cikmamis gun gormemis insan zihniyetine sahip bir aile iki saat zararlarini anlatsam bir sey olmaz derler)Kızımdan almaya kalktim israr kiyamet 2 yas sendromunda zaten kafasini yerlere atmaya basladi mumkun degil almak. Gece uykusuna yatirdim o zaman alirim dedim sakladim sabah uyandi uyanir uyanmaz tableti istedi hayir dedikce etinden et koparcasina bagirdi baktim sabahin 7 sindekonu komsuyu uyandiracak verdim eline cocuk dusurmus gibi yapip kendim attim bilerek fayansin uzerine tabletin ekran mevta ses var goruntu yok kizim da acilmadigini gorunce sustuesim ekrani bilerek kirdigimi gordu bir sey demedi biraz surati dustu ise gitti az once mesaj atmis ekrani kasitli olarak kirman dogru muydu sence diye kararlarimiza saygi duyulmuyorsa evet dedim konustuk biraz sizce yanlıs mı yapmışım ? Bence de dogru degildi ama kizim tablete alisacak diye endiselendim
Dikkatini başka yere çekebilirdiniz. Alıp parka götürebilirsiniz mesela. Kabul edin bu konuda sonuna kadar hatalısınızInanmiyor gercekten sabahin 7 sinde onu da yaptim ac ac kendini yerlere atiyor
Neden izletmeyecegimi biliyorum sadece cocuga yaranmak icin annesinin koydugu kuralin ezip gecilmesinin sebebini anlamiyorumAtıp kırmak nedır ya?Cocugunuza hayır ı herseyı atıp kırarak mı ogreteceksınız?Bıyerı duzelteyım derken baska bıyerı yıkmıssınız cocukta.Istemedıgın zaman at kır,kullanılamaz hale getir.Tv tablet ızletmemek onemlı ben de vermıyorum 36 aylık kızım.Ama bazı seylerın neden yapılmadıgını ,sebep sonuclarını bılerek vermemek en guzelı.Sız ezbere ıs yapıyorsunuz.2 tane pedagog tv tablet vermeyın dedı vermeyelım.Ama sonrası yok.Neden vermediğinizi bılmıyorsunuz.
E çocuğunuzu hayatı boyunca herşeyi saklayıp kırdığınızda mı iyi yetiştirmiş olacaksınız sizce ? İyi yetiştirmek o tabletin evde olduğunu ama günde ya da haftada sadece 1 saat oynama hakkı olduğunu bilmesidir. Buna uyum sağlayabilmesidir. Benimde yeğenim var 2 yaşında tabletin çok sınırlı süresi var. Acıyoruz izliyor hemen kapatıyoruz bir süre sonra. İki mız mız yapınca hayır bugünlük bu kadar gel kuşum oyuncaklarına bakalım ay may diyip alıyoruz. Hiç sesi çıkmıyor artık. İnsan parasına acır. Resmen idare edemem diye malı kırmışsınız. Çok garipKizim onun evde oldugunu bildikce istedigini yaptirana kadar aglardi cunku alisacak ve konusmasi gerileyecek diye korktum
Alissa daha mi iyiydi ?
Bu yüzden kırdım deseniz olayın aslı çıkar ortaya. KV inadına kırdınız işteNeden izletmeyecegimi biliyorum sadece cocuga yaranmak icin annesinin koydugu kuralin ezip gecilmesinin sebebini anlamiyorum
Bir anlik sinirle attim hatamin farkindayim ama anne baba olarak kararlarimiza.saygi duyulmuyor kendilerini sevdirmek icin kurallari cignemek icin yaltilar biliyorumDikkatini başka yere çekebilirdiniz. Alıp parka götürebilirsiniz mesela. Kabul edin bu konuda sonuna kadar hatalısınız
Benim gozumde anne babanin sozunun kiymeti yok onlar yasaklar biz aliriz bak bu da odulun demisler gibiSanki bebenizin kolunun altına 1 şişe alkolle , 1 karton tütün mamülü sıkıştırmışlar. Özrünüz kabahatinizden büyük.
Tepkiniz çok fazla olmuş eşinizi üzmüşsünüz, siz onları beğenmesenizde onlarda torunlarını seviyorlardır. Siz doğru bulmasanızda onlar sevdiği için almış torunlarına burda hiçbir art niyet yok. Eşiniz ailesine karşı yapılan bir tavır olarak algılayacak bu durumu bilinç altında şuan ses çıkarmasa dahi. Çok yanlış bir şey yapmışsınız keşke bari eşiniz görmeseymiş. Bundan sonra artık size ailemi beğenmiyorsun sevmiyorsun diyecek. Bu saatten sonra onlar iyi siz kötü olacaksınız hatanızı telafi edin bence siz haksızsınız. Bir şekilde tableti kırılmış gibi yaparak çocuğun elinden alabilirdinizBugün tam 22 aylik olan bir kızım var yasına kadar hic tv izlemedi yasından sonra evde acildıgı kadarıyla gordu oturup bakan bir cocuk degil telefon da ayni sekilde nadiren sar makarayi, ari vız vız şarkilari acsr oynarız o kadar görüyor bunun karşılıgi olarak da kelime haznesi oldukca geniş masallah ben tv telefon versem eminim ki böyle olmazdı.Eşim ben kayinvalidemlerle pek gorusmedigim icin haftada bir iki kizimi alir gostermeye goturur yarim saat takilir gelirler.Dün de gittiler iyi guzel hos bir geldiler kizimin elinde kocaman kafam kadar tablet esime bu ne dedim babam almıs cocuga dedi.Vermedigimizi söyleseydin neden kabul ettin dedim kaldırirsin buyuyunce verirsin almam diyemedim buyuyunce kullanir dedim heves etmis almis torununa dedi.(Zaten anlatsa da anlayacak insanlar degiller 2022 yilinda kucumsemek icin demiyorum ben de koyde yasiyorum sanki koyden hic disari cikmamis gun gormemis insan zihniyetine sahip bir aile iki saat zararlarini anlatsam bir sey olmaz derler)Kızımdan almaya kalktim israr kiyamet 2 yas sendromunda zaten kafasini yerlere atmaya basladi mumkun degil almak. Gece uykusuna yatirdim o zaman alirim dedim sakladim sabah uyandi uyanir uyanmaz tableti istedi hayir dedikce etinden et koparcasina bagirdi baktim sabahin 7 sindekonu komsuyu uyandiracak verdim eline cocuk dusurmus gibi yapip kendim attim bilerek fayansin uzerine tabletin ekran mevta ses var goruntu yok kizim da acilmadigini gorunce sustuesim ekrani bilerek kirdigimi gordu bir sey demedi biraz surati dustu ise gitti az once mesaj atmis ekrani kasitli olarak kirman dogru muydu sence diye kararlarimiza saygi duyulmuyorsa evet dedim konustuk biraz sizce yanlıs mı yapmışım ? Bence de dogru degildi ama kizim tablete alisacak diye endiselendim
Size iki yaşındaki çocuğu tablete alıştırın diyen mi oldu? Bir sürü yolu vardı bunun, tabletin başkasına ait olduğunu, bozulduğunu vs güzelce açıklayabilirdiniz. Çocuğunuzu meşgul ederek zamanla unutmasını sağlayabilirdiniz. İki yaşında bir çocuktan bahsediyoruz. Bir gün tablet alınması gerekecekti, evde bekletir ve günü gelince verirdiniz. Hiç bir şekilde tablet vermek istemiyor musunuz? Geri verirdiniz. İmkanı olmadığı için tablet alamayan ama ihtiyaç sahibi birine verirdiniz. Sizde biliyorsunuz bunları. Çocuğu bahane etmişsiniz, siz eşinize saygısızlık etmek istemişsiniz. Eşiniz haklı.Alissa daha mi iyiydi ?
Bir anlik sinirle attim hatamin farkindayim ama anne baba olarak kararlarimiza.saygi duyulmuyor kendilerini sevdirmek icin kurallari cignemek icin yaltilar biliyorum
Evet dogru degil yaptigim ama bir anne babanin kararlarini sirf daha cok sevilmek adina ezip geciyorlar bu onun hirsi zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?