Doğuma Hazırlık Kızıma isim....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

okyanusunkalbiben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
1.220
954
323
selam arkadaşlar Allah nasip ederse kızım olacak ben ebrar ismini koymak istiyorum eşim ise ecrin diyor ebrar anlam itibariyle çok güzel sizde de değişik ve anlamı güzel olan isimler varsa paylaşırmısınız benimle

ecrinin anlamını iyi araştırın derim Allah'ın hediyesi gibi bi anlamı yok.
ebrar da kaba bi isim bence zaten erkek ismi olarak geçiyor çoğu yerde

Kızlarım için isim baktığım dönemden hatırlıyorum bu isimleri. Ecrin, bana eceli hatırlattı.Ebrar da kız için kaba geldi.Takdir sizin tabi... Altı üstü bir isim ama seç seçebilirsen
Allah hayırlısıyla kucağınıza almak nasip etsin...

ecrin ismine sıcak bakmıyorum zaten ebrar da bana göre çok hoş bi isim ama eşim biraz kaba buluyor kaba derken çok heybetli bi isim diyor bilmiyorum bir sürü yeni sim var ama sıcak gelmiyorlar bana ecrin gibi bir sürü isim var yok eflin, buğlem, tuana bunlar nerden türedi anlamadım biri cennete düşen ilk yağmur damlasıymış biri cennetin kapısıymış bunlar ne kadar doğru onuda bilmiyorum ismin anlamının kişiy etkileyeceğini düşünüyorum peki yardımcı olabileceğiniz isimler varmı

Kusura bakmayın beni ilgilendirmez ama ne saçma isimler bunlar

peki sizi ilgilenrien isimler nasıl öğrenmek istiyorum ebrarın anlamını biliyormusunda saçma diyorsun arkadaşım hayır işleyen, özü sözü doğru demek saçma olduğunu kabul etmiyorum ama kıza yakışmayabilir heybetli gelebilir onlar ayrı mevzular

Biraz kulağa da hoş gelsin ,anlamlı olsun diye düşünüyürum "ben" ve o dediğiniz isimlerin anlamlarını öğrendik artık, ama söylemesi bile tuhaf bence

dediğiniz isimler derken canım ben bir tek isim üzerinde yorum almaya çalıştım dikkat ederseniz oda ebrar ismi bana göre kulağa hoş geliyor anlamıda gayet güzel ama bi kaç insan işte erkeğede konuyor kaba falan dediler bende fikir almak için burda paylaştım fakat saçma diyen birisiyle karşılaşınca şok oldum çünkü saçma değil anlamlı bi isim

Arkadaşım ben zaten burada yazılan isimler hakkında ettim o lafı.... buğlem ,sasha mia ne biçim isimlerdir
Bana sormuşsun beğendiğin isimler diye
nehir,ırmak,hele Denize bayılıyorum(unisex olduğu için de ),yağmur ,ipek,defne,ela ,eda,melis,nida (aklıma gelenler bunlar) erkeklerden de eski Türk isimlerini ,eski Türk büyüklerinin isimlerini beğeniyorum

banada ebrar kaba geldi canım,hem iki sessiz harfin bi araya gelmesi hemde iki tane r olması ismi kabalaştırmış.anlamı güzeldir orasını bilemem,ama takdir edersinizki anlamı kadar kulağa hoş gelmeside önemlidir.insan bi ismi beğenince takılıp kalıyor o açıdan anlıyorum sizi,başka ismi gözü görmüyor :)

benimde ikinci kızım olacak,hatta anket açtım defne arayı açtı ama benim gönlüm yinede ırmak'tan yana :)

Orjinal isimleri çok ama çok severim. Ama söylenişi böyle kulağa çok farklı gelen isimleri pek sevmiyorum. Mesela Ecrin ve Ebrar'da Türkçeye uymayan bir durum söz konusu. Bu iki isim de iki heceden oluşuyor ve ikisinin de ilk hecesi Türkçe'de olmayan bir yapıya sahip. "Ec" ve eb" bizim dilimizde telaffuzu zor ve yabancı heceler. Hiç bu hecelerle başlayan Türkçe bir kelime yok. Çünkü Türkçe'de heceler "c" veya "b"yle bitmez. Bu isimler Arapça dilinin yapısına uygun. Biliyorum ikisi de son derece anlamlıdır ama alışık olmadığımız bir tınıları var ve o tını bize kaba geliyor. Ebrar'ın da "eb" gibi kapalı bir heceyle başlayıp devamında iki tane "r" olması kaba ve kakafonik geliyor bana. İsimlerin kişi üzerindeki etkisi çok fazla o yüzden daha narin, daha melodik isimler seçmek gerekir gibi hissediyorum. Bir yerde okumuştum mesela sonu "a,e,i" gibi harflerle biten isimler daha olumlu bir etkiye sahip oluyormuş kişi üzerine. Dilara, Tuana, Leyla, Lale, Dila, Kayra, Mısra.... gibi gibi.. Tabi daha orjinal bişeyler olabilir, yeter ki söylenişi ağzınızda tatlı bir tını bıraksın =)

ebrar bana söyleniş açısından kaba geliyor,ecrin de söylemesi zor bence, ben ikisini de önermiyorum ama illa ikisinden birisi dersen ecrin daha iyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…