Çok zor isim işi kuzenleriminde cocuklari oldu birinin adı Asel,bende Duru yada Doğa istiyordum ama Duru çok var Doğa da guzel ama icime tam sinmedi.Belki bir kac fikir veren arkadas cikar.Kız olsaydı Asel koyacaktık. Çok içimize sinmişti. İnternetten bulmuştuk. Ancak çok yaygın bir isimmiş daha sonra öğrendik. Hoş bebeğimiz erkek zaten :) bizde tam karar veremedik
Tesekkur ederim onerileriniz icin.Hafsa Serra Berra Züleyha Meyra Melek Hüsna sevdiğim isimler
Bizdede durum aynı her seye bir kulp Yade olsun dedim iade gibi dediler,Ahsen dedim ahhhhsenvarya dediler Özüm dedim üzüm dediler Umay dedim burun kıvırdılar.Deniz yeni doğan yigenimin adı yoksa koyardım.Ela bizde dusunduk ama her yer Ela.Tüm kuzenler cocuk yapınca Ipek,Rana,Derin,Asel konuldu.Bize bisey kalmadi:))Biz de aynı durumdayız. Daha doğrusu herkesin bi eleştirisi olunca soğuyorum. Mesela Sare istiyordum Fare diye dalga geçerler, Eylül koyalım dedik yaprakların dökülüp solduğu mevsim, Bade olsun o zaman dedim Badem diye laf atarlar dediler. Melis hoşuma gidiyor ama -açık konuşucam- kime söylediysem kaşar ismi dedi kız erkek. hadi erkekler dese niyetiniz kötü diyicem de :) Çok kararsızım. Şuan Ela var aklımda ama ilkokul müfredatında Ela Lale gibi isimler koymuşlar ve veliler bile bıkmış. keşke koymasaydınız der mi acaba :)
Size Hazal, Derin, Leyla, Naz, Deniz, Elis isimlerini önerebilirim. Bizim ailede olan isimler o yüzden koyamıyorum :)
Asil olsun o zaman :)Kız olsaydı Asel koyacaktık. Çok içimize sinmişti. İnternetten bulmuştuk. Ancak çok yaygın bir isimmiş daha sonra öğrendik. Hoş bebeğimiz erkek zaten :) bizde tam karar veremedik
Bizdede durum aynı her seye bir kulp Yade olsun dedim iade gibi dediler,Ahsen dedim ahhhhsenvarya dediler Özüm dedim üzüm dediler Umay dedim burun kıvırdılar.Deniz yeni doğan yigenimin adı yoksa koyardım.Ela bizde dusunduk ama her yer Ela.Tüm kuzenler cocuk yapınca Ipek,Rana,Derin,Asel konuldu.Bize bisey kalmadi:))
Bende yeni moda isim sevmiyorum.Bu benim 4.bebisim olacak 3.kizim :) 15 yasindaki kizim Aybuke birde 4 yasinda var Elif (esim 10 sene oncesinden istemisti Elif'i suan cok fazla ama icinde kalmasin diye koyduk) simdi ki isimleri dusundukce iyiki Elif olmus diyorum.Zeynep benim ailede son dogan cocuklardan 4 tanesinin ismi cok daha fazla yani.Miray,Hilal,Zülal,Zümral da dusundum esim istemedi.Ortak bir noktada bulusamiyoruz maalesef.Çok yeni moda isimleri de ben sevemiyorum içim ısınmıyor. az önce okudum biri ayneb ismine aşık oldumyazmış :)))) Allahtan eşi istememiş:)) tamam saygı duyarım ama farklı olmak için bu kadar zorlamaya ne gerek var :) Eşim de çok sıkılıyor ben böyle kararsız olunca.. Elif koyalım diyo :) bu gidişle Elif olucak çünkü bulamıyorum içine sinmiyor hiçbiri. Elif de yoldan birini çevir adım Elif mi de evet der o kadar çok.. Zeynep desen öyle..
Nilay da güzel düşünürsen. Söylerken kibar duruyor bence ya da Sinem; gönülden sevdiğim demek..
Bende yeni moda isim sevmiyorum.Bu benim 4.bebisim olacak 3.kizim :) 15 yasindaki kizim Aybuke birde 4 yasinda var Elif (esim 10 sene oncesinden istemisti Elif'i suan cok fazla ama icinde kalmasin diye koyduk) simdi ki isimleri dusundukce iyiki Elif olmus diyorum.Zeynep benim ailede son dogan cocuklardan 4 tanesinin ismi cok daha fazla yani.Miray,Hilal,Zülal,Zümral da dusundum esim istemedi.Ortak bir noktada bulusamiyoruz maalesef.
Amin cümlemizinkini :) Kıyafet alırken ilk giyeceklerini tam üzerine göre tercih edin kilosu onemli tabii,bebekler ilk zamanlar kendilerini ısıtamıyorlar ve uzerini saran kıyafetler daha sıcak tutacaktır.Dogacagi ay ve yasadiginiz iklimde onemli.Benim kizimda 32.hf 1992 gr dogdu.1780 gr cikti kuvozden hastane cikislari buyuktu bizde premature kiyafeti ve 0-3 ay kullandik.Benim tavsiyem gününde doğarsa ortalama kiloda en az 2 takim hastane cikisi 2 yenidoğan tulumu almaniz.Sonrası icin 1-3 ay citcitli kisa kollu ve bir kac takim.Bolca alt ayaklı penye...Gelen hediyeler cogunlukla buyuk olur.Gelisimine gorede sonradan ilave kiyafet alirsiniz.Maşallah Allah bağışlasın :) Miray da şuan fazla yaygın Medcezirden sonra patladı. Diğer isimleri ben de sevmedim. Anlamı güzeldir belki ama kulağa kaba geliyor. Bi de tecrübeli bi anne bulmuşken, kıyafetlerini nasıl almalıyım hangi beden? çok bol olup üzerinden dökülmesini istemiyorum güzel durmuyo öyle de. konuyla alakalı değil ama ilk hamileliğim :) ben 1900 doğmuşum benden 3 kilo nasıl çıksın diyorum da büyük al büyük al diyorlar :)) Kısmetse Nisanda doğacak 2 ay soğuk olacak yine de. o yüzden biraz kalın da almam lazım ama bol olursa yine giyemeyecek :) sizce?
Yorum icin tesekkur ederim.Arkadasin bebegi Nisan da dogarsa güzel isim.Benim ki bu ay doğacak büyük ihtimal.Eylül de doğacak olsaydı onuda düsünmüstüm...meraba.. nilya, ilay, eslem, esila.. nisa da olabilir bnde kizima hic bulamiyordum en son nisa koyduk. yada nisanda dogcagi icin nisanda olabilir.. :) hayirli saglikli dogumlar.
hamilelik takviminizi gordum bi an benimki gozumun onune geldi zaman gecmiyordu simdi ayagimda uyutmakla ugrasyorumYorum icin tesekkur ederim.Arkadasin bebegi Nisan da dogarsa güzel isim.Benim ki bu ay doğacak büyük ihtimal.Eylül de doğacak olsaydı onuda düsünmüstüm...