Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kızıma bir süre anneannesi baktı.Şu anda kreşte.Kreşe göndermekte çok zorlanıyorum.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

drift3516

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011
28
7
36
İzmir
günaydın bayanlar çalışan bi bayanım ve 4 yaşında bi kızım var geçen sen 3 yaşında kreşe başladı sabahları uyanması sorun oluyordu çok ağlıyordu kendisi ananesinde kalmak istediğini söledi ama ben izmirde yaşıyorum annem bursada kurban bayramına gidince bıraktık ama çok özledim öyle böyle değil kreşin 3 katı parayı yollara döktüm hafta sonu dinlenememe yorgunlukta cabası şimdi tekrar kreşe başlattık ilk 2 gün güle oynaya gitti şimdi yine ağlayarak ayrılıyor seni özlüyorum diyo daha sonra okulu aradığımda siz gittikten sonra sustu hi sorunu yok diyo öğretmen hatta telefonda benimle çok neşeli konuşıyo akşam bütün gün görmedim diye ev işi hiç birşey yapmıyoruz onunla vakit geçiriyoruz anlamadım ananene götürelim deyince olmaz sizi özlüyorum diyo biliyorum ağladığı için bi gün okula göndermesem bidaha dahada beter olur ama içim sızlıyo pazertesi günleri hele işkence 2 gün evde beraber olunca aynısı devam etsin istiyo vallahi ne yapacağımı bilemiyorum
benim yaşadıklarımı yaşayan varmı bana yardımcı olursanız çok memnun olurum şididen çooook teşekkürler:2::2::2::2::2::2:

Günaydın canım benim henüz bir evladım yok ancak çocuk psikolojisi eğitimi aldığım için sana yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Öncelikle Allah bağışlasın, kızınız henüz çok küçük bıcırıkk. Şuan tam olarak aile kavramının geliştiği ve aynı zamanda yavaş yavaş bi benlik kazanma savaşına girdiği bir dönem. Yaşadıklarının çok normal olduğunu düşünüyorum. Şuan ihtiyacı olan annedir, sen ananesine tatillerde vs. götürebilirsin, o çok istese bile seni özleyip dönmek isticektir çünkü. Henüz 2 gün olmuş başlayalı, buna kesinlikle alışıcaktır 1 hafta içerisinde. Ama sen bu süreyi kısaltmak ve kızın üzerinde kreş hakkında olumlu fikirler bırakmayı sağlayabilirsin. Sen gittiğinde, neşeli konuşuyormuş, demekki orda bi sıkıntı çıkarmıyor, sen gidinceye dek sana biraz naz yapıyor yaşı gereği :) Arkadaşlarına ve öğretmenlerine alıştıkça mutlu olucaktır. Bu süre içerisinde ona kreşin faydalarını, eğitim almaya ufak yaşta başlamanın ilerde ona çok yararlı olacağını, yaşıtlarından daha zeki olacağını, senin ve babasının da onu çok özlediğini ancak zaten günün geri kalanında beraber olacağınızı anlatabilirsin. Bu yaştaki çocuklar hayatı devamlı sorgular. Onun aklındaki soruları giderince, ve alışınca bi sorun kalmayacağını düşünüyorum.

Bizde bu olayı yaşayacağız sanırım yalnız bneim oğlum henüz 2,5 yaşında geçen sene bi kreş deneyiymiz oldu 1 günlük fakat durmadı ağladı bu sene haftada 3 gün olarak göndermeyi düşünüyorum izne çıkıcam o sırada götürüp getiricem nasıl olacak inanın bilmiyorum

allah kolaylık versin

merhaba, benim 5 yaşında bi oğlum var gecen sene eylülde başlattım bende anaokuluna. benim oğlumda dahil tüm çocuklar ilk bir kaç hafta sürekli ağladılar. Ama daha sonra hepsi de alıştı. Sizin kararlı olmanız lazım. Yüreğinizin acıdığını biliyorum ben de aynısını yaşadım ama kısa bir süre sabrederseniz hepsi geçecek inanın. sabırlı ve kararlı olun, gerekirse kapıdan hemen yanağına öpücüğünüzü kondurup kaçın :) yapacak birşey yok, zamanla alışıyorlar.

Selam,ben de calisan bir anneyim ve 1,5 yasinda oglum var.Simdiye kadar annem ve kayinvalidem dönüsümlü baktilar,tabi bizim evde kalarak memleket uzak cünkü.Ama artik onlara da zor gelmeye basladi,biz de kalabalik yasamaya artik ara vermek istiyoruz.Bende direk kres düsünüyorum.Bakiciya hem ne kadar güvenicem hem de cocuguma ne verebilecek.Bakalim bizi ne zorluklar bekliyor görücez.Allah hepimizin yardimcisi olsun...Ama sartlar iste...Bir süre almanyada kaldim,2 sene izin alabiliyorsun..Ne kadar güzel ya,keske bizim ülkemizde de bu sartlar olsa.Ben malesef 2 aylikken calismaya basladim.Aslinda buna da sükrettim,cünkü bildigim kadariyla özel sektörün cogunda dogum sonrasi kapinin önüne konuyorsun...Ya biz de haklarimizi yeterince savunabilsek..Saglikli nesiller yetismesi icin en basta..

Bende çalışırken oğlum daha 1 yaşında bile yoktu Babannemizle kapı karşı olmamıza rağmen mecburen kreşe verdik.İlk zamanlar zorlandık ama sonradan alıştık.Hatta ilkokul 1'e başlayacağında Ben kaçıncı sınıfa gideceğim deyince 1.ci sınıf oğlum diyorduk Oğlumda hala 1.ci sınıfmı Bizde Bu Babaokulu 1.ci sınıf diyorduk.Özlem çok zor

canım bende aynı sorunu yaşadım.. benimde 3 yaşında bir oğlum var.. bu zamana kadar anneannesi baktım. 2 aydır kreşe gidiyor.. ilk bir aY giderken çok ağladı eve gelince bana eziyet etti. şimdi o kadar ağlamıyor.. birazcık alıştı herhalde.. inşallah seninkide alışır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…