Kızım

Maddi sıkıntımız yok çok şükür. Başka bir doktor bulduk şimdi. 1 ay sonraya randevu alıp, ondan sonra yine kendi doktorumuza götüreceğiz. Bu esnada hem Farklı görüş almış oluruz hem de kendi doktorumuz 2 ayı nasıl değerlendirecek onu görürüz.

Yani aynı ilçede iki üç doktora götürmektense alanında bir numara kimse ona gidin ve itimat edin, takibini de yapar ilerleyen zamanlarda. Hem de en iyisine gidiyoruz zaten deyip güven duyarsınız acabanız olmaz. İnşallah olumlu sözler duyarsınız

Şu anki doktorumuz zaten il merkezinde en iyisi denilen uzmanlardan. İlçemizde çocuk psikiyatrı yok malesef. Yine il merkezinde ya da yakın bir ildeki tavsiye edilen bir psikiyatra götüreceğiz inşallah.

Bu yaşlarda hareketli olması çok normal ayrıca sahip olduğu becerilerde çok iyi benden size tavsiye akranlarıyla buluşturun o ortamda gözlemleyin panik yapmayın sizden çocuğa geçer
Evimize yakın bir kreş var. 3 yaş grubu öğretmeni aynı zamanda ortanca kızımın öğretmeni. Oyun saatlerinde getirin aralarına katalım dedi. Bana mantıklı geldi zaten 3 yaş grubu da paralel oyun çağında en azından çocukları izleyecek mi korkacak mı aralarına mı karışacak gözlemleyebiliriz.

Anlattıklarınıza bakarak alelade bir doktor buldunuz sanmıştım.
Hayır Hacettepe mezunu ve çok iyi bir doktor. O yüzden vardır bir bildiği diye de karamsar oluyorum. Çok yakın bir arkadaşın oğluna ki bir sürü doktor tamamen normal demişti silik otizm tanısı koydu ve çocuk eğitimle daha yeni yeni toparladı.

Anlıyorum. O zaman ondan aşağı seviyede olmayan başka bir doktora daha görünün derim. İçiniz rahatlasın.

Sizi böyle düşünmeye iten ne? Yani sadece işaret parmağını kullanmaması mı? Gelişimin pek çok kriteri var ayrıca bugüne kadar farklı doktora gitmemiş olmanız hata.

Bulunduğumuz ilin en iyi diye bilinen doktoruna gidiyorduk. Ayrıca 2-3 ayda bir görmek istiyordu. Başka bir doktora götürmek yeni bir takip sürecine girmemize neden olacaktı. Doktorumuza güvendiğimiz için gerek duymamıştık.
Önceki mesajlarda yazmıştım aslında 18 Aydan itibaren parmak kullanmaya başladı. Şu an aşırı hareketli, dikkat süresi kısa, oldukça oral bir çocuk. Onun dışında sosyal yönden gelişti ancak doktorumuz 3 ay önceye göre daha içe kapanık buldu.

Ahah yok öyle bir şey ya hu, şu an wc'deyim 5 yaş bebesi bile kapıda sızlatıyor

Evet benim kızım da her şeyi ağzına atıyor ve kendisi yemek yemiyor ben yediriyorum henüz düzgün nasıl kullansınlar
Bastan alıştırsaydık belki olurdu da su an kullanamıyor döküp saçıyor tabii ki
Büyük çocuğum da 4 yaşından sonra döküp saçmadan kendisi yemeye başladı
Bizim.bir de doğduğundan beri kaka problemi var ne yapacağımı şaşırdım açıkçası
Ve son zamanlarda inanılmaz istahsiz

Ağlama bu kadar önemli bir etken mi bilemedim zira benim kızımda çok aglardı,hatta katılır nefesi kesilir morarırdı ağlarken. Bebek görmeye gelenleri evde bırakıp kaç kez çıktım evden anlatamam öyle bir ağlamak,kesin bir yeri ağrıyor doktora gidelim diye,arabaya bindirince susuyordu birde. Hareketlilik konusu zaten bize acırdı tanıyan tanımayan herkes 1 dakika durmazdı. Hatta bu hızlı hareket etmeye çalışması sebebiyle yürümesi gecikti,doktorumuz elinden tutardı yürütmek için koşmaya çalişırdi kadın yürümeden koşacak demişti, öyle de oldu,yürümeye bir başladı durduramadık. Ağlaması da 5 yaşından sonra azaldı.
Şu an 9 yaşına girecek hala enerjik ama normal bir çocuk yani.
İçiniz rahat etmiyorsa başka bir uzman görüşü alın diyeceğim ama en başa sarar mı süreç bilemiyorum açıkçası
Öte yandan siz evhamlımısınız biraz yapı olarak?
Öyle hissettim,belki birazda fazlaca üzerine düştüğünüz,çok dikkatli gözlemlediğiniz için etkileniyorda olabilir çocuğunuz.

Sizi hamilelik topiginden hatirliyorum. Benim oglum da 23 aylik. Bu yas grubu butun cocuklar boyle degil mi zaten? Benim oglum da surekli hareket halinde. Bir an gozumun onunden ayiramam. Ben garip bir durum gormedim anlattiginiz kadariyla. Tabi siz annesi olarak daha iyi gozlemliyorsunuzdur.

Şok oldum gerçekten. 5 yaş dediniz değil mi? Ben 1,5 2 yaş civarı ağlama davranışı (en azından nedensiz ya da uzun süreli) azalır diye düşünüyordum. Bir de ağlama olayı çok önemseniyor aslında. Özellikle bebekken aşırı ağlama şeklinde belirti veren otizmin bir türü var.

Ve evet çocuklar konusunda son derece evhamlıyım maalesef.

Tabi ki azalıyor ama pat diye kesilmiyor. Ha ben 5 yaş dedim diye sizin çocuğunuz 5 yaşına kadar ağlayacak demek değil tabi ki,her çocuk farklı en nihayetinde, bizde olanı anlattım. Belki daha erken azalıp,biter.
Öte yandan ağlama konusunda farkındalığı yüksek bir çocuktu kızım(biz tabi bunu kendini ifade etmeye başladığında idrak ettik),kandıralım,idare edelim,oyalayalım durumu olamıyordu.haliyle kendini ne zaman tam anlamıyla ifade edebildi,o zaman azaldı,zamanla da bitti 5 yaş civarı. Oğlum şu an 3 yaşında mesela bir konuda tutturunca kafasını dağıtabiliyorum,ama kızımda bu mümkün olmazdı. Birazda karakter meselesi,hala inatçı,bildiğinden şaşmayan,zor ikna olan bir cocuk. Bebekkende kararlı ve inatçıydı.
Otizm konusunda birşey diyemiyorum,her ay doktor kontrolüne gittik 1 yaşa kadar,ben aglama vb sorunlardan bahsettim ve doktorumuz bir problem görmedi. Çok ağlayan bebekler kolik oluyor genelde ,otizm teşhisi nasıl konulur bilemedim zira yapabildikleri çok çok sınırlı oluyor zaten ilk aylarda bebeklerin.

Yok zaten bebekken konulmuyor da daha sonradan bakıldığında genel kanının aksine (genelde uslu bebekler olarak bilinir otistikler, kucak istemeyen sakin bebekler..) oldukça huzursuz ve çok çok ağlayan bebekler de otistik olabiliyor. Bizimki gece gündüz kolu bacağı kopuyormuş gibi ağlardı. Bir defasında hamile bir iş arkadaşı gelmişti eşimin ve kadın dehşet içinde bakakalmıştı. Sonradan o ağlamalar azaldı tabi ama şu an da istediği olmadığında çok zor sakinleşiyor. Birşeyleri fırlatıyor mesela.

Çocuktaki sıkıntı ne ben anlamadım işaret parmağını kullanmiyor diye görürdünüz ilk başta Dr sorun yok dedi sonra neden rutine döndü kontroller ,sizi rahatsız eden başka şeyler de mi oldu? Bence bir Dr daha gösterip emin olun ama o da sorun yok derse yoktur zaten bir daha bu konuyu düşünmeyin.

Biraz önce kızımı bir kreşe götürdüm. Oyun saatinde aralarına katıp ne yapacak görmek istedim. 3-4-5 yaşlarında yaklaşık 20 kadar çocuk vardı. Bir sürü oyuncak at, tahterevalli, kaydırak, scooter derken benim kız çıldırdı maalesef. 1 sn es vermeden oyuncaktan oyuncağa koştu durmadan, odaklanamadı bir türlü, ismi ile seslendim bakmadı, yanına gittim yüzüme bile bakmadan diğer oyuncağa koştu. Benden tanı koymamı isteseler %100 otistik derdim. Öyle tuhaf davrandı ki hala şoktan çıkamadım. Çok üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…