Galiba bir türlü tanı koyamadığı için izlemeye devam etmek istiyor. Ben de özel çocuksa da değilse de emin olup ona göre kızım için en iyisini yapmak istiyorum. Bulunduğumuz yer küçük bir ilçe, özel eğitimciler çok yetkin değil özellikle bu yaş grubu için. Eğer eğitim gerekliyse il merkezine götürüp getireceğiz, iyi bir eğitmen bulup özellikle de programında bize yer açabilecek bir eğitmen bulmak vakit alacak. Bu nedenle önümü görmek istiyorum.2 ay sonra çağırmasına takıldım, biraz büyüsün de değerlendirelim diye mi düşündü acaba?
5 yaşında oğlum, oyun terapisi yapan bir psikoloğa her hafta gidiyoruz, en az 12 seans gidecekmişiz, çok değil mi diye takılıyor benim de aklıma.
Oyun odası çok dolu ve gruplanmış olsa da karışık görünüyor, sizinki de normaldir belki.
2.seanstan sonra bize sordu evde olsaydı nasıl davranırdı diye.
Dikkat ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız devam edin, ilkokul başlamadan bu konuya eğilmek lazım.
Cherry inan çok zor bir durum. Özel çocuksa da bizim kabulümüz, yavrumuz gözümüzün bebeği ama belirsizlik çok yıpratıyor bizi ailecek. Neredeyse 1 yıldır diğer kızlarla doğru dürüst ilgilenmiyorum bile doktorumuz öncelik bebek diğerlerini sonra telafi edebilirsiniz dediği için. Şimdi diğer kızlarımda da problemler baş göstermeye başladı.Yani yani sürekli gözünüzü dikip çocuğu gözetlerseniz çocuk da hisseder benceKonuya geleyim, bence oyun grubu bakın çocuk arkadaş edinin, oynasın. Zaten pandemi çocuğu diyorsunuz, böyle bütün gün evde sıkılır çocuk. Olmazsa yarım gün kreş bakın.
Ya inanın çocuğunuz çok normal.ben çocuk gelişimci değilim ama eğer sizin çocuğunuz sorunlu ise her çocukta sorun var öyleyse:) sadece şöyle bir tavsiye de bulunabilirim parmak kullanma sıkıntısı ile ilgili hiç ergoterapist duydunuz mu? Çocuğunuzun psikiyatriste değilde bir ergoterapiste gidip bilgi alabilirsiniz bence.duyu bütünleme ile ilgili egzersiz yaptırıp oda düzelir zamanla hiç kafanıza takmayın.cevap veriyormu bilmiyorum ama Instagram'da çok tatlı bir ergoterapist var Amerika da doktora yapan türk bir hoca diye biliyorum.ebru albayrak.sidar (therapist mom) bu hanıma bir sorun isterseniz.mutlaka iletişime gecinBenimki küçük ablanın müptelası. Ablasının elini tutmadan yürümez ama bize elini vermez. İlla o tutacak diye ağlar. Kovalamaca, saklambaç, evcilik hepsini ablaları öğretti. Ablası dışardaysa o gün gelir gelmez sarılır sıkı sıkı bırakmaz. Allahım çok şükür ki ablaları var. Ben odaklamakta yetersiz kalıyorum çoğu zaman onlar saniyesinde halledip bir şekilde dikkatini çekmeyi başarıyorlar. Ama maalesef yaşıt yok etrafımızda. Kreş bu kadar hareketli bir çocuk için güvenli olmaz diye düşünüyorum.
Yani benim kızımı koltuktan indiririm masaya çıkar, oradan indiririm kitaplığa tırmanır. 2 dk lavaboya gitmek için hala birini beklerim. Evde bakıcımız var, 1 sn yalnız bırakamıyoruz. Dışarıda da aynı şekilde, bir yolunu bulup elini çekiyor ve koşmaya başlıyor.Son cümleleriniz şey değil mi? Benim kızımBu yeni nesil bebeklerin fabrika çıkışları böyle bence. Siz yine de uzman gözetiminde olmaya devam edin ancak bence içinizi karartmanızı gerektirecek hiçbir şey yok.
Hanımefendi merhabaÇocuk gelişim uzmanına götürmedik daha doğrusu yönlendirilmedik. Doktorumuz bu soruları bana soruyor. Belki puanlama yapıyordur onu da bilmiyorum.
Şu an konuşmamız yok. Aba, baba ve hav diyor sadece. İşaret parmağını kullanıyor. Göz teması, isme tepkisi var. Bizimle bağ kurmuş. Taklit var, hayali oyun var. Kovalamaca, saklambaç oynuyor. Yeni yeni kendisi saklanmaya başladı. Neredeyse tüm renkleri, şekilleri, hayvanları biliyor. Diğer çocukları uzaktan izliyor. Top oynamak isterse çocuğu itip yakalamasını istiyor. Gözüyle parktaki çocukları takip edip, ablalarına benzettiklerine yaklaşıyor, yanına oturuyor vs.
18 Aydan itibaren kullanmaya başladı çok şükür. Tavsiye için teşekkür ederim belki aynı sıkıntıyı yaşayan birilerine derman olursunuz.Ya inanın çocuğunuz çok normal.ben çocuk gelişimci değilim ama eğer sizin çocuğunuz sorunlu ise her çocukta sorun var öyleyse:) sadece şöyle bir tavsiye de bulunabilirim parmak kullanma sıkıntısı ile ilgili hiç ergoterapist duydunuz mu? Çocuğunuzun psikiyatriste değilde bir ergoterapiste gidip bilgi alabilirsiniz bence.duyu bütünleme ile ilgili egzersiz yaptırıp oda düzelir zamanla hiç kafanıza takmayın.cevap veriyormu bilmiyorum ama Instagram'da çok tatlı bir ergoterapist var Amerika da doktora yapan türk bir hoca diye biliyorum.ebru albayrak.sidar (therapist mom) bu hanıma bir sorun isterseniz.mutlaka iletişime gecin
Diğer mesajlarımda belirtmiştim doğduğundan beri çok ağlayan bir kızım var. Şu an ağlaması azaldı ancak huzursuz ve çok hareketli bir bebek. Dikkat süresi kısa ve ne bulsa ağzına götüren bir çocuk.Hanımefendi merhaba
Benim de 23 aylık bir kızım var
Ve henüz konuşamıyor baba anne aba dur gel al gibi bir kaç kelime hariç
Ancak ben endişenizi yersiz gördüm
Bence çocuğunuz normal
Yok hayır değilse de o zaman benim de küçüğüm dahil olmak üzere bir sürü bebek de sizinkiyle beraber anormal
Aaa Süper bak parmakta da sorun yok peki sizin kafanıza takılan sorun nedir? Karmakarışık odada benimde kafam karışır çocuğunuzun tek sıkıntısı hareketli olmasımı? Yani pandemi döneminde çocuğu bırak koca kadın halimle bende içe kapandım ve zamana ihtiyacim var.18 Aydan itibaren kullanmaya başladı çok şükür. Tavsiye için teşekkür ederim belki aynı sıkıntıyı yaşayan birilerine derman olursunuz.
Benim kızım ilk 8 ay boyunca 7/24 neredeyse, ağladıDiğer mesajlarımda belirtmiştim doğduğundan beri çok ağlayan bir kızım var. Şu an ağlaması azaldı ancak huzursuz ve çok hareketli bir bebek. Dikkat süresi kısa ve ne bulsa ağzına götüren bir çocuk.
Şu an kısa süre içerisindeki gelişmelere bakıp otistik olamayacağı kanısına vardım ben. Doktorumuz o kısa süreli değerlendirme seansına bakıyor ve aynı pencereden bakmıyoruz bana göre içine kapanmış diyor. Yani benim sağlıklı olduğunu düşünmemin bir anlamı yok işin uzmanı karar veremiyor şu an.Aaa Süper bak parmakta da sorun yok peki sizin kafanıza takılan sorun nedir? Karmakarışık odada benimde kafam karışır çocuğunuzun tek sıkıntısı hareketli olmasımı? Yani pandemi döneminde çocuğu bırak koca kadın halimle bende içe kapandım ve zamana ihtiyacim var.
Yani demem o ki emin olun sizi anlıyorum ve ben de çok zorlandım hala da zombi gibi dolaşıyorum ortalıktaDiğer mesajlarımda belirtmiştim doğduğundan beri çok ağlayan bir kızım var. Şu an ağlaması azaldı ancak huzursuz ve çok hareketli bir bebek. Dikkat süresi kısa ve ne bulsa ağzına götüren bir çocuk.
Allah yardımcınız olsun sizinki de zor bebekmiş anlaşılan. Diğer kızlarım da çok uslu değildi ama 3. kuzum tam bir kabustu gerçekten. Belki de sosyal açıdan gelişiminin yavaş olması da ilk yol sürekli ağlayıp etrafta ilgilenmemesine bağlı bilemiyorum.Benim kızım ilk 8 ay boyunca 7/24 neredeyse, ağladı
Sesi kisilirdi aglamaktan
Doğduğundan beri kesintisiz 3 saat uykumuz yok
Kim bir de ben böyle çocuk görmedim derdi düşünün
Üstelik küçük bir çocuğun daha var ilgilenmem gereken
Nery benim sana takip et dediğim ergoterapist otizmli çocuklarla alakalı da ilgileniyor diye biliyorum sayfasına bakıp takip edermisin gerçekten işinin ehli bir hanım.işinin uzmanı karar veremiyor çünkü gördüğü süre kısıtlı sen daha uzun görüyorsun.tv tablete telefona maruz kaliyormu çocuğunuz?Şu an kısa süre içerisindeki gelişmelere bakıp otistik olamayacağı kanısına vardım ben. Doktorumuz o kısa süreli değerlendirme seansına bakıyor ve aynı pencereden bakmıyoruz bana göre içine kapanmış diyor. Yani benim sağlıklı olduğunu düşünmemin bir anlamı yok işin uzmanı karar veremiyor şu an.
İnşallah büyürler sağlıcakla. Bir sorum olacak sizin ufaklıkta hala ağzına atıyor birşeyleri galiba. Bizim doktor çok takıldı bu duruma mesela. Bir de 2 yaşında yetişkine yakın mumtazamlıkta kaşık kullanabilir bebekler dedi. Bizimki kaşık kullanıyor ama bir sağ bir sol eline aldığından hala döküp saçıyor. Şimdiye kadar düzeltmeliydiniz dedi doktor ben de şaşırdım açıkçası. Diğer kızlarımın ne zaman düzgün olarak kullanmaya başladığını hatırlamadığımdan haklısınız diyebildim sadece.Yani demem o ki emin olun sizi anlıyorum ve ben de çok zorlandım hala da zombi gibi dolaşıyorum ortalıkta
Ben büyüdükçe düzeleceğine inanıyorum
Siz de inanın zamana bırakın
Konuşacaklar elbet
Ağzına her şeyi götürmeyi bırakacaklar
Ben bi saniye gözümü ayıramıyorum acaba bi şey atar mi ağzına diye
Ama iyi ki varlar değil mi çok şükür minnaklarimiza ❤
Büyüdüklerinde hesabını soralım bu gunlerin
14 aya kadar ablaları izlerken o da salonda takılırdı. Ablaları dans eder vs o da videolara falan bakardı ara sıra. Şüphelenir şüphelenmez kestik ve o saatten sonra kızımız açığı kapatmaya başladı. Teşekkür ederim hemen takip ediyorum.Nery benim sana takip et dediğim ergoterapist otizmli çocuklarla alakalı da ilgileniyor diye biliyorum sayfasına bakıp takip edermisin gerçekten işinin ehli bir hanım.işinin uzmanı karar veremiyor çünkü gördüğü süre kısıtlı sen daha uzun görüyorsun.tv tablete telefona maruz kaliyormu çocuğunuz?
Direk yaşadığım bir olaydan dolayı bunu yazdimNeden böyle düşündüğünüzü de yazar mısınız?
Şaka gibi. Tıpatıp aynı. Söylediklerinizin hepsini yaşıyorum.Yani benim kızımı koltuktan indiririm masaya çıkar, oradan indiririm kitaplığa tırmanır. 2 dk lavaboya gitmek için hala birini beklerim. Evde bakıcımız var, 1 sn yalnız bırakamıyoruz. Dışarıda da aynı şekilde, bir yolunu bulup elini çekiyor ve koşmaya başlıyor.
Nery beni de endişelendirdin şimdi, normal bebekler bizimki gibi olmuyor mu? Ben her 2 yaş bebeği üç aşağı beş yukarı aynıdır diye düşünüyordum. Herkes oturup kahvesini yudumlarken bir biz mi hala vcye gidemiyoruz :)Şaka gibi. Tıpatıp aynı. Söylediklerinizin hepsini yaşıyorum.
Melatonin amacım seni panikletmek değildi merak etme birşeyi yoktur bence. Diğer kızlarım da çok hareketliydi şu an hiçbir sıkıntıları yok çok şükür. Onlar da tıpkı mesajda yazdığım gibiydi sonra duruldular. Ufaklıkla ilgili doğduğundan beri bir huzursuzluk, sosyal gelişiminin geriden gelmesi durumu var. Belki ilk 1 sene sürekli ağlayıp etrafa bakmaması da etkilidir bilemiyorum. Kızınla ilgili hiç endişe etme ama etrafta benimkinden hareketlisini görmedim diyebilirim. Bir sürü şanslı anne de kahve keyfi yapabiliyor gözlemlediğim kadarıyla.Nery beni de endişelendirdin şimdi, normal bebekler bizimki gibi olmuyor mu? Ben her 2 yaş bebeği üç aşağı beş yukarı aynıdır diye düşünüyordum. Herkes oturup kahvesini yudumlarken bir biz mi hala vcye gidemiyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?