Kızım

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.823
6.186
683
Arkadaşlar 23 aylık kızımla ilgili kalbimi sıkıştıran bir derdim var. Kısaca anlatacak olursam 14 aylıkken işaret parmağını kullanmamasından şüphe edip bir süre takip ettik. Yine de içimiz rahatlasın uzman görüşü alalım diye 18 ayllıkken çocuk psikiyatrına götürdük.
Psikiyatr takip etmek istedi ve 2 ay sonra yeniden gördüğünde kızımızın son derece normal olduğunu artık takibe gerek kalmadığını söyledi.
Biz yine de 3 yaşında kreşe başlayıncaya kadar düzenli aralıklarla götürüp fikir almak istedik. En son randevudan 3 ay sonra doktorumuz “gerileme olmamış ama içine kapanmış kızınız’ dedi. Bu arada kızımı sadece 3 dk değerlendirebildi çünkü ancak ütü odası büyüklüğündeki bir oda oyuncak kalabalığı ile doluydu ve doktorun yardımcısı bir kaza geçirip koltuk değneği ile yürüyebildiğinden oyuncak odası dağınık bırakılmıştı. Kızım o dağınıklığın içine girdi ve normalde oynayacağı oyuncaklara bakmadı bile.
Şimdi doktorumuz iki ay sonraya tekrar randevu verdi. Sizce aynı doktora tekrar götürmeli miyim? Yoksa başka bir doktordan fikir almam daha doğru mu olur?
Bize kesinlikle tekrar gelmenize gerek yok çocuğunuz Sağlıklı bir çocuk dediği için aldığımız bireysel eğitimi de bırakmıştık. Doktorumuz kesmemizi istemişti. Bu nedenle hem üzgünüm hem de kızgınım. Aylarca bir cendere içindeydim ve bana rahat olmamı, eskisi gibi üstüne düşmemizin gerekmediğini, diğer kızlarımla eskisi gibi ilgilenebileceğim söylemişti doktorumuz. Şimdi ise bambaşka birşey. Ne yapmalıyız sizce?

Bir de kızım o değerlendirme odasında asla kendisi gibi olmuyor. O oyuncak kalabalığı, yabancı ortam, uykusuzluk vs onu çok değiştiriyor. Bu değerlendirmeyi çok etkiliyor. Hanımlar ne zaman tam olarak emin olurum? Doktor bile emin olamadığından tekrar değerlendirmek istiyor. Dolayısı ile hemen özel eğitim tavsiye etmiyor. Bu şekilde zaman kaybederiz diye korkuyorum.

Bana fazla inceliyorsunuz kuruntuya kapılıyorsunuz gibi geldi Kızmayın ama fazla inceliyorsunuz sanki bence kızınız normal. 2 yıldır pandemi var kimseyi görmeyince çocuk da içe dönmüş olabilir. Arkadaş bulun,oyun grubuna götürün, yarım gün kreşe yazdırın .. İçiniz rahat edecekse bir doktora daha gösterin. Sonra da çocuğu salın biraz doktor doktor gezdirmeyin derim.

Bence baska doktora gidip fikir de alsan yine tereddut icinde yasacayacaksin
Buyuk cocugun var mi
Ozelde mi devlette mi tedavi oldun
Cocuk gelisim uzmani test yapti mi puanli olandan
Cevaplarsan daha net yorum yapabiliriz

Ya inşallah öyledir, inanın çok panikliyorum. Yani bu durumu biliyor doktorumuz bulunduğumuz yerde akraba vs yok. 2 yoldur hiç ev gezmesi yapmadık, eve misafir kabul etmedik. Ayrıca kendisi tüm oyuncakları kapalı dolaplarda tutmamızı tek tek vermemizi istedi biz de bu şekilde yaptık. Ama değerlendirme odası karman çorman. Çocuk uzun süredir öyle bir karmaşa görmediğinden sapıtıyor.

Doktor doktor gezdirmek yanlış çoğu durumda ama siz bence farklı bir doktordan daha görüş alın. Daha ilgili olabilecek bir doktordan

Bence baska doktora gidip fikir de alsan yine tereddut icinde yasacayacaksin
Buyuk cocugun var mi
Ozelde mi devlette mi tedavi oldun
Cocuk gelisim uzmani test yapti mi puanli olandan
Cevaplarsan daha net yorum yapabiliriz
Evet 2 ablası var. Özelde muayene oluyoruz ve çok tavsiye edilen bir uzman. Herhangi bir test uygulamadı. Peki hangi aşamada emin olurum lütfen rica etsem fikir belirtir misiniz?

Bence kizinizi goturmek yerine kendiniz bir psikiyatriste gorunun. Bunu sizi yermek icin soylemiyorum yanlis anlamayin gercekten normal gelmedi bu kadari. Yani olmayan birsey icin cocugu duzenli araliklarla doktora goturmek cocugu gergin bir ortama sokmak gercekten luzumsuz ve cocuk icin yipratici.

Doktor doktor gezdirmek yanlış çoğu durumda ama siz bence farklı bir doktordan daha görüş alın. Daha ilgili olabilecek bir doktordan
Yok doktorun ilgili ile alakası yok aslında. Doktor bağ kurup kurmadığını anlamak için dışarı çıkmamı istedi. Ben çıkınca benim ufaklık çığlığı basıp kapıyı da açarak odayı terketti.

Ben kısa tuttuğum için anlatamamış olabilirim ama doktor ilk görüşmede rahatsız edici şeyler var dediği için takip etmek istedi. 2. Değerlendirmede herşey normal dedi. 3’üncü de yine rahatsız olacak bir durum farketti.

O zaman ikinci bir doktordan gorus almaniz en dogrusu. Insallah yavrucagin birseyi yoktur.

Evet 2 ablası var. Özelde muayene oluyoruz ve çok tavsiye edilen bir uzman. Herhangi bir test uygulamadı. Peki hangi aşamada emin olurum lütfen rica etsem fikir belirtir misiniz?
Buyuklerde de boyle panik deildiniz umarim
Su an kizimla benzer durumlari yasiyoruz
Ve kk da asiri derecede gozume carpar oldu eskiden asla ilgilenmez bakmazdim bile
Cocuk gelisim uzmani bakmadi mi yani ilginc
Gun icinde yaptigi yada yapamadigi tum aktiviteler iletisim dikkat goz temasi benzeri şeylerle alakali soru sorup puanlama yaparak yasitlarindan geri mi ileri mi ayni seviye mi bakıyor
Ustelik bu oyun odasinda deil normal masa sandalyede
Neyi hangi asamada emin olursunuz parmagini oynatmadi diye bir sorunu oldugunu dusunuyorsunuz simdi normal sekilde oynatiyor mu
Onemli olan simdi ve sonrasi benim icin
Umarim vir sıkıntısı yoktur

Çocuk gelişim uzmanına götürmedik daha doğrusu yönlendirilmedik. Doktorumuz bu soruları bana soruyor. Belki puanlama yapıyordur onu da bilmiyorum.
Şu an konuşmamız yok. Aba, baba ve hav diyor sadece. İşaret parmağını kullanıyor. Göz teması, isme tepkisi var. Bizimle bağ kurmuş. Taklit var, hayali oyun var. Kovalamaca, saklambaç oynuyor. Yeni yeni kendisi saklanmaya başladı. Neredeyse tüm renkleri, şekilleri, hayvanları biliyor. Diğer çocukları uzaktan izliyor. Top oynamak isterse çocuğu itip yakalamasını istiyor. Gözüyle parktaki çocukları takip edip, ablalarına benzettiklerine yaklaşıyor, yanına oturuyor vs.

Kesinlikle başka doktor da görsün. Eğer işaret parmağını kullanamıyorsa işaret parmağına Çiçek resimleri yapıp hadi kızım süslü parmağını göster diyebilirsiniz. Parmak egzersizleri için oyuncaklar var. Üzülmemenizi tavsiye ederim. 3 yaş çok önemli ihmal etmeyin

Oooo ooo daha ne istiyorsun
Hic bir sıkıntısı yok bence
Yine de ben doktor deilim sonucta
Cok emin deilseniz ki oyle
Cocuk nöroloji ye git sikayetlerini anlat yuzde 80 uyku eeg ye gonderir seni orda temiz cikarsa kafan ancak rahatlar senin

Çok teşekkür ederim cevabınız için hemen araştırıyorum iyi bir nörolog. EEG’de anlaşılır mı sorun varsa? Siz çektirdiniz mi acaba?

Çok teşekkür ederim cevabınız için hemen araştırıyorum iyi bir nörolog. EEG’de anlaşılır mı sorun varsa? Siz çektirdiniz mi acaba?
Eylul un 3 ne randevumuz var
Eger sizden once olursak burdan yazarim insAllah
Evet beyin ici kesin sonuc

Eylul un 3 ne randevumuz var
Eger sizden once olursak burdan yazarim insAllah
Evet beyin ici kesin sonuc
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız. Tüm kalbimle diliyorum bunu. Çok teşekkür ederim.
Bu arada kuzumla ilgili olumlu özellikleri yazarken doktoru rahatsız edenleri yazmayı atlamışım. Son derece oral bir çocuk. Hala vazgeçemedi takıntıdan herşeyi önce inceleyip sonra ağzına atıyor. Çok huysuz, sık sık ağlayan, aşırı hareketli ve dikkat süresi kısa bir çocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…