M I N E R V A
İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.650
- 88
- Konu Sahibi M I N E R V A
Aynı bizimkini tarif ettiniz. İkinci kızım olmadan önce her haftasonu neredeyse avmlerdeki oyun alanına götürüyordum. Tabii kardeşide etkiliyor. Öğretmenleri ile konuşuyorum, diğer çocuklarda aynıymış. Zaten bu sene okula gönderdiğime pişman oldum. Resmen çocuk arkadaşlarından olur olmaz şeyler öğrendi. Öğretmeni tepki göstermeyin unutacaktır dedi, öyle de oldu unuttu. Dün bana diyor ki, istediğimi yapacak mısın? Biz çocuğumuzda ödül ceza yöntemini uygulamıyoruz. Yani asla ona istediğimi yaparsan şöyle olur, böyle olur gibi şeyler ile bir şeyler yapmaya ikna etmeye çalışmam. Ne babası ne ben bir diğerimizin evet/hayır dediği bir konuya aksi cevaplar vermeyiz. Keşke evle sınırlı olsa sadece ama çevreden sürekli bir şeyler görüyor. Okulda oje görüyor oje istiyor. Ben pantolon giymem, babalar pantolon giyer diyor. Ben kızıma cinsiyetçiliği hiç öğretmedim. Geçen gün ne olduğunu hatırlamıyorum, bir şey için erkek oyuncağı o, ben barbie istiyorum dedi. Daha neler neler. Bu aynı okulda üçüncü senesi. Öğretmenimizi çok seviyoruz ama böyle devam eder mi bilmiyorum. Çocuklara da bir şey diyemiyorum çocuk çünkü onlar. Geçen ay okulu oje konusunda uyardım. Hevesini alsın diye bir haftasonu içim gide gide sürdüm de ama okula öyle göndermem. Ondan sonra ki hafta saçlarımız açılmaya başladı. Öyle daha güzel oluyormuş. Kızlar saçlarını toplamazmış. Nereden çıktı anneciğim bu? X öyle dedi, saçlarını toplamıyor. Oje ile okula gelen çocuk da o. Bilmiyorum bu güzellik konusu, cinsiyetçilik konusu böyle giderse okulu bir kere daha uyarırım ondan sonra gruba açık ve net bir şekilde yazarım sanırım.İnatçı diye etiketlemeyelim de kararlı bir çocuk diyelim. Evet böyle çocuklar zor unutur ve istekleri olana kadar her türlü yolu denerler. Büyük kızım öyleydi. Hala zorlar. Çok kararlı ve net olmanız lazım. Ayrıca size kabul ettiremedigi şeyi babası üzerinde deneyecek. Aradan biraz zaman geçecek yine deneyecek. Her halinizi yoklayacak. Uyku sersemiyken, hastayken, telasliyken. Uyanık olacaksiniz. Babasıyla ortak hareket edeceksiniz. Ağız birliği yapacaksınız. Bir kere hayır dediğiniz şeye evet derseniz ipleri eline alabilir. Şimdi evet havalar soğuk ama yazın bol bol dışarı çıkıp park, bahçe gezin. Bol bol kumla oynasin. Doğa çok rahatlatıyor çocukları.