• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım yenidoğan sarılığı oldu??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Mislinadorak

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
337
229
103
Doktora gittik sarılık değeri 18di.Yatırmak istediler ama babası karşı çıktı.Özel hastaneye götürdük ertesi gün sarılık değeri 17 çıktı bn tüm gece sürekli emzirdiğim için değer düşmüş.) Ama yine de fototerapiden kurtulamadı kızım doktoru illa yatırcaz deyince eşim devletteki gibi yatmasını engelleyemedi.Bebeğim 1 gece ışın tedavisine yattı.Yine sık sık emzirdim ertesi gün değer düşmüştü.Doktor brbek sağlıklı diyerek bizi taburcu etti ama hala gözlerinde sarılık var.Yüzü ve göğsünün üst kısmı sapsarı.Yok mu bi çaresi? Daha 12 günlük bebek.Topuğundan kan alıyolar dayanamıyorum onun canı değil bnm canım acıyor o yüzden hastaneye git demeyin.Kızım tamamen iyileşsin istiyorum florasan lamba alsak işe yarar mı? Sürekli emziriyorum gece saat başı emzirmeye kalkıyorum.Baş yanına sarı tülbent koyduk.Başka ne yapabiliriz? Cevaplarınızı bekliyorum.

Doktora gittik sarılık değeri 18di.Yatırmak istediler ama babası karşı çıktı.Özel hastaneye götürdük ertesi gün sarılık değeri 17 çıktı bn tüm gece sürekli emzirdiğim için değer düşmüş.) Ama yine de fototerapiden kurtulamadı kızım doktoru illa yatırcaz deyince eşim devletteki gibi yatmasını engelleyemedi.Bebeğim 1 gece ışın tedavisine yattı.Yine sık sık emzirdim ertesi gün değer düşmüştü.Doktor brbek sağlıklı diyerek bizi taburcu etti ama hala gözlerinde sarılık var.Yüzü ve göğsünün üst kısmı sapsarı.Yok mu bi çaresi? Daha 12 günlük bebek.Topuğundan kan alıyolar dayanamıyorum onun canı değil bnm canım acıyor o yüzden hastaneye git demeyin.Kızım tamamen iyileşsin istiyorum florasan lamba alsak işe yarar mı? Sürekli emziriyorum gece saat başı emzirmeye kalkıyorum.Baş yanına sarı tülbent koyduk.Başka ne yapabiliriz? Cevaplarınızı bekliyorum.
Benim kuzenimde bebeğiniz gibiydi annesi emzirdikçe geçti şu an 8 aylık çok şükür sağlığı gayet yerinde :) fazla endişelenmeyin çoğu bebekte oluyor

Sarilik hemen hemen her bebekte oluyor. Tedaviyi aksatmayin, bol bol emzirin. Sari tulbent ya da sari herha gibi bir kiyafet giydirmeyin bebege. Doktorum ozellikle tembihlemisti. Eskiler sariligi azaltir saniyorlar. Ama işin asli; etrafındaki sari tulbent nedeniyle gozumuz yaniliyor ve bebegi daha beyaz saniyoruz.

Benim kızım üç buçuk ay sapsarı idi. Daha sonra rengi açılmaya başladı. Bir hafta da fototerapi aldı. Hastanede yattı. Anne sütü sarılığı idi benim kızım. Ben de çok korkmuştum ama zamanla geçiyor .bu arada sarılık olan bebek acıyı hissetmiyor. Tabi anne olarak biz ölüp bitiyoruz .Allah şifa versin bebişe.

Benim kızım üç buçuk ay sapsarı idi. Daha sonra rengi açılmaya başladı. Bir hafta da fototerapi aldı. Hastanede yattı. Anne sütü sarılığı idi benim kızım. Ben de çok korkmuştum ama zamanla geçiyor .bu arada sarılık olan bebek acıyı hissetmiyor. Tabi anne olarak biz ölüp bitiyoruz .Allah şifa versin bebişe.
Sağolun çok üzülüyorum önceden gece 1 saatte bir emzirirdim ama şimdi yarım saatte bi kalkıp emziriyorum.Kızım çenesi güçsüz olduğu için bazen ememiyor çoğu zaman emerken uykuya dalıyor.Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum :(

Öncelikle geçmiş olsun. Çocuğunuzu keşke ilk yatış önerildiğinde yatırsaydınız, sarılık beyin gelişimine zarar veren bir olay. Kandaki sarılık düzeyi düşük olsa dahi ciltte sarı renk devam edebiliyor, bu açıdan endişe etmeyin. Ancak fototerapi alması gerekmiş bir bebeğe sahip olarak sizin çocuğu düzenli sağlık kontrollerine götürmeniz gerekir. Hastaneye götürmekten korkmayın

Sağolun çok üzülüyorum önceden gece 1 saatte bir emzirirdim ama şimdi yarım saatte bi kalkıp emziriyorum.Kızım çenesi güçsüz olduğu için bazen ememiyor çoğu zaman emerken uykuya dalıyor.Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:
Hiç üzme kendini canım. Sarılığı geçene kadar eğer sütün yeterli gelmezse mama takviyesi yap. Çenesi güçsüz diyorsun ya bana doktor çenesinin kuvvetlenmesi için emzik vermemi önermişti. Sarılık uyku yapar ama zamanla azalacak .sen iyi olursan bebişe de iyi bakabilirsin . Moralini yüksek tutmaya çalış.

Satılık olan bebekler çok uyur ben oğlumu kaldıramıyordum saat başı 1 cc anne sütünü sagip şırınga ile veriyordum çok zor zamanlardı bol bol emziğin Allah yardımcımız olsun

Sarı tülbent falan batıl inanç. Inanmayın şunlara. Biz de sarılıktan yattık, değeri 16 idi. Biz tam 7 gün kaldık, ışık vs derken düzeldi şükür. Bebeğindeki sarılık normal, zamanla beti benzi yerine gelir. Vücuduna sarmadan fark edemediniz mi gözlerinden? Kocan da biraz eski kafa sanırım, doktordan iyi mi bilecek? Ne demek yatırmak istemiyorum! Pek önemsemiyor mu sağlığını? Neyse dediğim gibi, her 2 saate emzir, sütünün yeterliliğine bak, aksi takdirde PRE mamalara geç.

Back
X