Bu dönemde dişler çok etkiliyor. Dişleri çıkıyor mu?
çocuğunuzun beslenme tarzını keşfetmeye çalışın. mesela yoğurdu seviyor diyorsunuz bir şeyleri yoğurda katarak vermeye çalışın. beyaz şeyleri daha çok sever belki. püre, çorba gibi mi seviyor, yoksa elinde bir şeyler mi yemeyi seviyor? baklagil deniyor musunuz? yeşil mercimek, kuru fasulye, nohut, bezelye gibi taneli yiyecekler ilgisini çekebilir. biraz kendi kendine yemek yemesine ( evet malesef döke saça) izin vermeyi denediniz mi? pilavlar, makarnalar, dolmalar aklıma gelenler. artık sofra yemeklerine geçebilirsiniz. salçası tuzu baharatı az olursa iyi olur tabi.minik minik köfteler yuvarlayın tek lokmalık mesela. haşlanmış patatesi minik minik doğrayıp önüne koyun. balık deneyin. mücver, krep gibi, sebzeli köfte gibi sağlıklı atıştırmalıklar deneyin. tam buğday unundan kurabiye/kek yapın, şekeri az koyun ya da pekmezle tatlandırın, ara öğün olarak deneyin.
aklıma gelenler bunlar..
demir eksikliği, idrar yolu enfeksiyonu iştahsızlık yapıyor. ben bunlara ek olarak alerji testi de yaptırdım hiçbir şey çıkmadı. sonuç çocuğunuz seçici dendi bana. yani uğraşıyorum, deniyorum :)