Bebek Beslenmesi kızım yemek yemiyor ben kafayı yiyiyorum :.(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ekici_bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
69
2
Arkadaşlar 10 aylık kızım var günde 3-4 öğün zorla yiyiyor. Mama yemiyor. Azını sımsıkı kapatıyor ve kesinlikle bişey yediremiyorum. Doktor tavsiyesiyle normal yemeklere geçtik. Çeşit arttı. Hergün farklı farklı şeyler yapmaya çalışıyorum. Çorbalarına kemik suyu katıyorum. Ama yok. Bir küçük kaseyi zor içiyo. Geçen ay hiç kilo almadı. 7.5 kilo gelişimi yavaş. Çok üzülüyorum. Bu konuda yardım edebilecek var mı? İştah açıcı, kilo aldıran bişeyler bilen varsa paylaşabilir mi lütfen?

Bu arada amacım öyle çok çok kilo değil ama gelişimini normale döndürebilsem yetecek. İyi yediği tek şey yoğurt. Her öğünde yoğurt vermeye çalışıyorum. Ama başka ne yapabilirim. Bi görseniz 6 aylık gibi minik kuşum

benim kizim 35 haftalik dogdu. tam 8 aylikken 8 kiloydu suanda 8 aylik 20 gunluk 1 ay oncesine kadar ayni seninki gibi yapiyodu agzini simsiki kapatiyodu. ama simdi duzene sokabildim. sevdigi bir oyuncagi al eline yemek yedirirken mesela cingiragi vardi kizimin onu elime aliyorum arkasindan da islik caliniyo arada islik caliyom arada salliyom oyke oyle ona bakarken tabaklar yediriyorum farkina bile varmiyo:) sende oyke denemelisin inan faydasi olacak. bende kafayi yiyodum yemediginde sonra boyle bi cozum yolu buldum sorun ortadan kalkti cok sukur.

Oyuncak alıncada oyuncağa kilitleniyor almak istiyor eline verince onla oynarken açmıyo azını yere atıyo arkasından bakıyo ben alana kadar yani oyuncağı denedim mama sandalyesinin kenarına koyuyo azını kaldırmıyo ben zorla dik oturtuyorum bu kezde ağlıyo

Bu dönemde dişler çok etkiliyor. Dişleri çıkıyor mu?
çocuğunuzun beslenme tarzını keşfetmeye çalışın. mesela yoğurdu seviyor diyorsunuz bir şeyleri yoğurda katarak vermeye çalışın. beyaz şeyleri daha çok sever belki. püre, çorba gibi mi seviyor, yoksa elinde bir şeyler mi yemeyi seviyor? baklagil deniyor musunuz? yeşil mercimek, kuru fasulye, nohut, bezelye gibi taneli yiyecekler ilgisini çekebilir. biraz kendi kendine yemek yemesine ( evet malesef döke saça) izin vermeyi denediniz mi? pilavlar, makarnalar, dolmalar aklıma gelenler. artık sofra yemeklerine geçebilirsiniz. salçası tuzu baharatı az olursa iyi olur tabi.minik minik köfteler yuvarlayın tek lokmalık mesela. haşlanmış patatesi minik minik doğrayıp önüne koyun. balık deneyin. mücver, krep gibi, sebzeli köfte gibi sağlıklı atıştırmalıklar deneyin. tam buğday unundan kurabiye/kek yapın, şekeri az koyun ya da pekmezle tatlandırın, ara öğün olarak deneyin.
aklıma gelenler bunlar..
demir eksikliği, idrar yolu enfeksiyonu iştahsızlık yapıyor. ben bunlara ek olarak alerji testi de yaptırdım hiçbir şey çıkmadı. sonuç çocuğunuz seçici dendi bana. yani uğraşıyorum, deniyorum :)

oturtask yedirme hafif yatir. oyuncakla olmuyosa yuz mimik hareketlerini dene. oyuncaktan once onu yaptim mesele esniyodum falan o zaman yiyodu karsisinda saklabanlik yapiyoduk anlican.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…