Kızım ve yeğenim

Pembelii11

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2022
565
70
18
Bir kaç ay sonra 4 yasina girecek kızım. Ve 15 aylık eltimin oğlu. İkisi bazen anlaşamıyor yaş farkı, ikisininde henüz küçük olması vss sebeplerden.. Ve çok sık görüşüyoruz ailecek.. birsey oldugunda genellikle kızım daha büyük olduğu için laf söylediğimiz hep kızım oluyor... çok üzülüyorum yoruluyorum kızım yapma etme demekten öbürüne ne diyeyim küçük daha sonuçta. Ne bileyim ne yapmalıyım

Gitmeden önce durumu ona açıkça anlatın. Daha laf anlayacak yaşta değil sana kızdığımız için birbirinize zarar verirsiniz diye çekiniyoruz kızım deyin. İnsanların yanında da konuştuğumuzu hayırla lütfen deyin ama kızmayın özgüveni için doğrusu bu olmalı.

Geçen bende konu açmıştım böyle bir durumla ilgili, arkadaşımın 4 yaşındaki kızı, 1,5 yaşındaki ikizlerime zarar vermeye başlamıştı. Son olarak annesi epeyce tembihleyip uyarmış, olumsuz bir hareketinde eve döneceklerini anlatmış, şuan bir sorun yaşamıyoruz. 4 yaşındaki çocuk laftan anlar, 1,5 yaşındaki haliyle anlayamaz o yüzden uyarılan çocuğun sizinki olması normal, eğer çok rahatsız oluyorsanız görüşmeyi azaltın. Eltinizde rahatsız oluyordur eminim

Ben olsam sirf cocuk için bile mesafe koyardim. Evet sizinki daha buyuk ama 1 yaşindakinden buyuk olmasi onu olgun yapmiyor neticede, o da kucucuk bir cocuk neticede dusunemeyebilir, yaramazlik yapar ve devamli tek cocuga laf soylenmesi hiç iyi degil.

Dikkat etmezseniz yaşlari buyuyup, yegeniniz laftan anlayacak yaşa geldiginde bile "sen buyuksun" diyip sizin cocugunuza laf soylenmeye devam edilebilir veya siz kendi cocugunuza laf edebilirsiniz farkinda olmadan sonuclari hiç iyi olmuyor. Canli örnegini yakindan gördüm cünkü.

ccok sevdigimiz bir cift var cocukları kizimdan 6 ay buyük. Eslerimiz ve biz arkadasız. Sık sık buluşurduk. Son bulusmamizda arkadasin oğlu kizıma vurdu iki kez ve sert vurdu. Eşim artık görüşmek istemiyor. Allah var anne babasi mudahale etti hatta ben de kizdım ama kuzenlerinden ogrenmiş vurmayı unutturamadık bir turlu dediler. Şimdilik telefonda gorüşüyoruz davetleri bir bahane ile savuşturuyoruz. Biraz daha buyüsunler tekrar gorüşüp deneyeceğim. Olmazsa yine görüştürmem. Çocuksuz buluşuruz arada. Kızıma da vurduramam kimseye yazik bir de 5 dk sonra kizim gidip tekrar oynuyor unutup cocuk işte üzulüyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…