• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve esim

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3lale
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
435
130
303
İstanbul
Son derece ofkeliyim eşim sürekli kiziimi bana karşı dolduruyor kızım 12 yaşında orta 3.sinif öğrencisi derslerinde son derece başarısız tembelin teki bana karşı sesini yukseltince veya herhangi bir durumda ana kız catissak babası ondan tarafa oluyor ne oluyor annene böyle davranamazsin demiyor kızımın aklı fikri telefon tablet.Temizlik nedir bilmez hiç bir sey bilmez çalışıyordum uzun yıllardır yeni işten ayrıldim sırf öfkeli olmamak adina ilaç kullanıyorum.esim yıllardır aynı şeyi yapıyor.butun evin eşyasını camdan aşağı atmak herşeyi kırmak istiyorum.kizimda merhamet yok ağzını yaya yaya öylemi öylemi deyip duruyor bu beni daha da çileden çıkartıyor.bazen kizla babasını evde birakip oglumuda alıp çıkıp gitmek istiyorum.caresizim oğlum anasınıfına gidiyor hiç iyi değilim.salak bir adamla evliyim nefret ediyorum hayatta ki tek derdi yemek yemek bana sürekli hakaret ediyor çocukların yanında küçükken kızım tepki gösterirdi şimdi büyüdü bu durumu kullanıyor arsız arsız karşıma geçip gülüyor.benim tahammülüm kalmıyor.Babamin evine çıkıp gideyim diyorum ev berbat gecekondu sobalı sular buz gibi .Annemin akıl sagligi yerinde değil babam kahveden çıkmıyor sürekli borç yapıyor ev desen korkunç derecede pis ve dağınık gidip toparla sil şupur annem iki güne bozar.hem beceremez hemde yapilanida bozar temizlik düzen bilmez.evi terk edip gidemiyorum adam evden de gitmiyor sadece karnı doyar gecede birlikte olursak pamuk şekeri gibi sonrası yine aynı bir hafta ara ver adamın hakareti bitmiyor buda böyle bir manyak kızı ders çalışmıyor matematik ten 12 alıyor bir dersindende 4 almış hiç umrunda değil.

Kocanız için bişey diyemeyecegim ama kızınız daha çok küçük.belki bir psikologla gorusseniz kizinizada size de iyi gelir.Yeni nesil malesef çok saygisiz.Hrmen hemen aynı durumdayız benimde aynı yaşlarda kızım var.Ve çok agresif.Ustelik kızımın hiperaktiviteside var.Yazili zamanında beraber videolar izliyoruz.Ben onla birlikte izleyip ona bı daha anlatacağı şekilde anlatıyorum çok zor ve yorucu oluyor ama basariyi bu sayede sagliyoruz.Ben bununda bir süreç olduğunu düşünüyorum.Cok küçükler büyüdükçe atlatacaklar.

12 yaşında çocuk için tembel, başarısız, merhametsiz, temizlik nedir bilmez gibi ifadeler çok acımasız ve fazla değil mi sizce de? Bu çocuk sizin evladınız, böyle etiketlemeyin. Hırpalıyorum demişsiniz, doğru mu sizce?
Bunalmışsınız anlıyorum ama oğlunuz alıp çıkma gitme isteği yerine, diğer evladınız için de çözüm yolları arasanız

Çok zor ya çok moralim bozuk kaldıramıyorum artık tabletini alıp sakliyoruz bu sefer telefonuma dadaniyor bütün gün telefonumu elime alamiyorum evde kıyamet Ler kopuyor avaz avaz bagiriyor elimden çekip almaya çalışıyor artık gücümde yetmiyor benim boyumu geçti benden güçlü kollarım çizik içinde tableti veriyoruz gözleri bozuldu gözlük kullanıyor sürekli tablette tiktokta orda burda geziniyor 2 seneye kalmaz sevgilileride olur babasinin umrunda bile değil ben ortalık kötü kızına sahip çık dedikçe adam zerre umursamıyor

Kızınızın öğretmenleri nasıl,bayan bir öğretmeniyle işbirliği yapsanız ,okul aile birliği ile görüşseniz..kızın üzerinde etkili bir öğretmeni yok mu?

Çok zor ya çok moralim bozuk kaldıramıyorum artık tabletini alıp sakliyoruz bu sefer telefonuma dadaniyor bütün gün telefonumu elime alamiyorum evde kıyamet Ler kopuyor avaz avaz bagiriyor elimden çekip almaya çalışıyor artık gücümde yetmiyor benim boyumu geçti benden güçlü kollarım çizik içinde tableti veriyoruz gözleri bozuldu gözlük kullanıyor sürekli tablette tiktokta orda burda geziniyor 2 seneye kalmaz sevgilileride olur babasinin umrunda bile değil ben ortalık kötü kızına sahip çık dedikçe adam zerre umursamıyor
Yoruldugunuzu yiprandiginizi çok iyi anlıyorum.devir öyle bir devirki malesef bazı şeyleri engelleyemiyoruz.Benim kızımda telefon tablet kullanıyor.Bazi uygulamalarında kullanıyor.fakat resmini koymasını yasakladim.Ve özelden arkadaşları haricinde kimseyle konusmasi yasak.ondan sonra bende elime alıp hesaplarını inceliyorum.En azından bu şekilde yapmış oluyorum.

Kim evladını etiketlemek ister ben çocuğumun gayet farkındayım artık tahammül edemiyorum.evettt dibine kadar tembel çünkü doğrusu bu ders çalışmıyor umrunda bile değil sınavdan 12 almak 4 almak bunlar ne demek elinde telefon tablet istese çalışamaz mi bende çok başarılı bir öğrenci değildim ama en azından bir 50 puan alırdım 12 ne demek bide servisle paşa paşa okula gidip geliyor.okul çantasının içini bir gorseniz şoka girersiniz düzensiz darmadağınik pis .

Kim evladını etiketlemek ister ben çocuğumun gayet farkındayım artık tahammül edemiyorum.evettt dibine kadar tembel çünkü doğrusu bu ders çalışmıyor umrunda bile değil sınavdan 12 almak 4 almak bunlar ne demek elinde telefon tablet istese çalışamaz mi bende çok başarılı bir öğrenci değildim ama en azından bir 50 puan alırdım 12 ne demek bide servisle paşa paşa okula gidip geliyor.okul çantasının içini bir gorseniz şoka girersiniz düzensiz darmadağınik pis .
Kızınız için psikolojik yardım aldınız mı? Bu şekilde çocuğa pis, merhametsiz, tembel derseniz düzelecek mi?

Tabletine şifre koyuyor elime alamıyorum herşeyi ni kiskaniyir göstermiyor sınır koymak diye birşey yok bizde

Kızınız için psikolojik yardım aldınız mı? Bu şekilde çocuğa pis, merhametsiz, tembel derseniz düzelecek mi?
Yakın zamanda götürdüm İBB nin psikolojik danışmanlık yerine çok güzel bir bayan gencecik bir psikolog ile görüşmemiz korkunçtu kızım asla gitmek istemedi babasida goturmemi istemedi babadan habersiz kuzida zorla götürdüm yok rehber hocana söylerim vs.gibi sebeplerle zorladım çok fazla tablet telefon izliyor ders hiç calismiyor dedim psikologun dediği şey ben kızınızın annesi değilim ablası değilim öğretmeni değilim maalesef benim kızınıza ders calusmayi sevdirmek gibi bir misyonum yok keşke olsaydı bu devrin çocukları herşeyi artık bizlerden daha iyi biliyorlar.hocam sizin gibi okusa meslek sahibi olsa keşke dedim evet okursa benim gibi böyle oturur okumaZsada evlenir çocuk bakar dedi böyle cocuklarin babaları çocuklarıyla ilgilenmiyorlar birkaç sene sonra kızlarin erkek arkadaşı olunca da buraya çocuklarını getirip kukruyorlar dedi.zorla hiç birşey yaptiramazsiniz kızınıza dedi kızda yanimda ilk gorusmede beraber olmamız zorunluymus kızım çıkınca bana anne nasıl mors oldunmu deyip kahkalarla güldü.bana zorla hocbirsey yaptiramazsin dedi.psikologu şikayet ettim ama eminim işine devam ediyordur diyemezmiydi evladım tabletini yine izle ama annen bak araştırmış buralara kadar gelmiş biraz derslerine özen göster sende benim gibi oku meslek sahibi ol diyemezmiydi.kimse kimsenin çocuğunu önemsemiyor.herkeste aman çocuğum etiketlenmesin diye çevreye çocuğunu mükemmel gösterme derdinde ama öyle değil iyide olsa kötüde olsa benim evladım.dershaneye gittim yazdırmak için istemedi doping hafıza alalım onuda istemediler baba kız.dershanede öğretmen seviyesini belirlemek için sinav yapalım diyor dedim benim kız tembel seviyesi 0 seviye diye bişey yok

Şu an çok sağlıklı düşünebiliyor gibi durmuyorsunuz. Yeni yaşadığınız bir olayın akabinde mi konu açtınız ? Lütfen sakin olun. Kızınız hayatının en sancılı dönemlerinden birini yaşıyor. Bu dönem kısa sürmeyecek. Ve işin kötüsü bu dönem yaşadıklarınız onun geleceğini şekillendirecek. Kendi ergenliğinizi hatırlayın. Ki muhtemelen sizin ergenliğinizdeki etkenler ve uyaranlar arasında dağlar kadar fark var. Muhtemelen günümüzdeki ergenler, bizden kat kat fazla sancılı geçiriyor bu dönemi. Kızınızın telefon ve tabletle iletişimini sınırlandırmak için çok geç kalmışsınız. Bu yüzden sadece onu suçlayamazsınız. Temizlik konusunda da lütfen kabul edin ki bazı alışkanlıklar çocukluktan gelir. Eğer çocukken bazı alışkanlıkları edindiremediyseniz problemi sadece kızınızda görmemelisiniz. Eşim bana yetiştirirken yardımcı olmadı ben bu kadar yapabildim diyorsanız amenna. Yalnız bunu görüp de 2. Çocuğu yaptıysanız ona da birşey diyemeyeceğim.
Kabul ederseniz bir öğretmen olarak bi kaç tavsiye vermek isterim.
Öncelikle kızınızın notlarının düşük olmasında, temizlik konusunda eksikleri olmasında, saygısızlık yapmasında anne baba olarak sorumluluklarınız çok fazla. Bunu kabul ederek çözüme odaklanmanızı öneririm.
Notlarından ziyade önceliğiniz kızınızın davranışları olmalı. Kızınızla iletişim kurabilmelisiniz. Mesela telefona veya tablete daldığında birlikte bir şey yapmayı teklif edin. İlk teklifleriniz onun reddedemeyeceği şeyler olsun. İletişim şekliniz çok önemli. Şartlı ve sert bir dil kullanırsanız kesinlikle olumsuz cevap alırsınız. Ebeveynlik ve öğretmenlik kadife eldiven içinde demir yumruk olabilmeyi becerebilmektir. Her anınızda bunu hatırlayın.
Temizlik konusunda iş birliği teklif edin. Veya onu incitmeyecek önerilerle yaklaşın. Temizlik konusunda neyi kastettiğinizi anlayamadığım için daha fazla öneride bulunamıyorum.
Baba konusunda sıkıntı biraz büyük. Eşinizi yönlendirmeniz pek kolay olmayacak. Ancak profesyonel destek almaya ikna ederseniz imkansız değil. Evlatlarını seven, vatana millete faydalı bireyler olmasını isteyen her ebeveyn de bu teklifi kabul eder diye düşünüyorum. Evde resmen iyi polis-kötü polis olmuşsunuz. Olması gereken tabloda anne ve baba ne arkadaştır ne de korkulması, itaat edilmesi gereken kişilerdir. Bazı dengeleri tutturabilmek çok önemli. Aynı zamanda anne ve baba birbirinden bağımsız değildir. Çocuğa bunu farkettirebilmek çok önemli. Kızınız için geç değil ama biraz zor düzelebilecek duruma gelmişsiniz. Aynı sıkıntıları oğlunuzda da yaşamamak için profesyonel destek şart diye düşünüyorum.

Artik eskisi gibi degil. Cevrede cocuklara cazip gelen bir suru kolay erisilebilir bagimlilik yapici araclar var. Tablet, telwfon basta geliyor Allah beterinden korusun. Burada bize dusen gorev cocuklarimizi daha en basindan gelisimlerini destekleyerek idealist olabilecek, vizyoner olabilecek seviyeye bir sekilde tasimak.. arkadas olabilmek, aksi halde bosluga dusuyor bu tarz seylere sariyorlar. Yasaklar bir ise yaramiyor, ebeveyn ve daha onemlisi arkadas olarak onlara bizlerinde cazip gelmesi gerekiyor, yoksa ergenlikle beraber -dis dunyayi kesfetme istegiylede- ayni evin icinde bile bizden köşe bucak kaciyorlar. Hukmeden, suclayan, cocugunu anlamayan ebeveynden daha yikici bir sey yok diye dusunuyorum. Bence oncelikle bir derin nefes alip kiziniz ozelinde empati ve anlayis gostererek, sakince isleri yoluna koymak en akillica sey olur. Uslubunuz ve anlattiklariniz bana onunla bag kurmak yerine ofkesine hakim olamadigi icin cocugunu var gucuyle ezmeye calisan bir anne profili verdi. Bir komsum var cocuguna sacma sapan sebepler icin suclama uslubuyla bagirip cagirir, çok bagirirsan cocuk arsiz olur derler ya gercekten oyle olmus.. ne yaparsan yap cocuk artik adeta duymuyor. Cocuklari biz sekillendiriyoruz.. ebeveynlikte en zor ve onemli sey bebegin dogdugu andan itibaren sadece bedenini degil ruhunuda beslemektir. Sizi yargilamak istemem, esinizinde eminim cok olumsuz etkisi var. O konuda ne yapacaginizi siz bilirsiniz ancak cocuklariniza karsi daha dikkatli olmanizi tavsiye ederim.

Back