- 9 Temmuz 2008
- 1.855
- 2.529
- 658
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Teşekkürler inşallahCihan celiki çok beğeniyorum , süreciniz baya güzel ilerlemiş inşallah daha da iyi olur
bakin kizinizi oncelikle koruyacak kisi sizsiniz. cocugunuz konusmuyor diyenlere adamina gore konusuyor diyebilirsinizBence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor
Para verip seans aldığım kişiyi niye kandırmaya çalışayım yapmayın en açık haliyle anlattım tabi kiNasıl saygilısıniz anlamadım. Psikologlara ya durüst anlatmadıniz olanları ya da islerinde iyi degiller.
Eşimin ailesi değil uzaktan tanıdıklar akrabalar diyebilirim. Ona üzülmemin sebebi eşim de benim kalabalık akrabalarımın yanında yok gibidir sessiz sessiz oturur sanırım o halini gördüğüm içinBabasına çekmiş lafına neden üzülüyorsunuz? Babasıyla sevip,beğenerek evlenmenmediniz mi?
İnsanlar dediğiniz kimler? Eşinizin ailesi diye düşündüm. Onlar oldugu için bu kadar histerik davranıp konuyu büyütüyorsunuz muhtemelen.
Evet tabi ki isterimpsikolog kardeşimin bu sorunu için bazı önerilerde bulundu dilerseniz sizinle paylaşabilirim
bosverin onlari, insanlar hep elestirir. benim cocugum da asiri uslu cok sessiz bir cocuktu (bebekken misafirlige gidince yere koyardim, gidecekken ayni yerden alirdim mesela :) baktim akrabalar ayyyy yaziiik, cok mazlum cok sessiz vs demeye basladilar. ben de artik her yaptigi seyi abartiyordum yanlarindan, cok sosyal, cok kendine guveniyor vs diye. cocugumun yaninda da hic konusturmadim olumsuz seyleri. simdi ortaokulda ve cok sosyal, cok kendine guvenli bir cocuk. gecen hafta munzara yarismasinda odul aldi, en kuvvetli o savunmus kendi argumanini :)Eşimin ailesi değil uzaktan tanıdıklar akrabalar diyebilirim. Ona üzülmemin sebebi eşim de benim kalabalık akrabalarımın yanında yok gibidir sessiz sessiz oturur sanırım o halini gördüğüm için
benim kardeşim annemle yatıyordu. öncelikle buna son vermemiz gerektiğini söyledi kendi odası olacakmış ve onu benimseyecekmiş. uyuyana kadar bile yanında durmamak gerekiyormuş. onun dışında haftasonları ailecek bir şeyler yapın ve ne yapacağınıza birlikte karar verin. çocuğunuzda söz alsın o da karar versin demiş. bunları uygulayabilirsiniz.Evet tabi ki isterim
Bence asıl siz hiç girişken değilsiniz, birileri çocuğunuz hakkında yabani tarzında söylemlerde bulunuyor ve siz susturup cevabını veremiyorsunuz? Olaydaki sessiz kişi sizsiniz bence.Bence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor
Cevap veremediğimi kim söyledi ?Bence asıl siz hiç girişken değilsiniz, birileri çocuğunuz hakkında yabani tarzında söylemlerde bulunuyor ve siz susturup cevabını veremiyorsunuz? Olaydaki sessiz kişi sizsiniz bence.
Cevap verebilseydiniz onlar rahatça böyle sözler söylediğinde kızınız adına utanmaz ve hayal kırıklığına uğramazdınız meselaCevap veremediğimi kim söyledi ?
Cevabını veriyorum ama içten içe denilenlere üzülüyorum. İnsanların dediklerini takıyorum ama tabi ki boyun eğmiyorumCevap verebilseydiniz onlar rahatça böyle sözler söylediğinde kızınız adına utanmaz ve hayal kırıklığına uğramazdınız mesela
İşte belki kızınız da bu kadar söylenilenleri takan bir anne istemiyodur. Yani herkesi olduğu gibi kabullenmek lazım, kızınız da siz de ayrı bireyler ayrı karakterlersiniz. Anlıyorum çocuğunuz kendini iyi ifade etsin istiyorsunuz ama bunlar zamanla olan şeyler, özellikle asıl karakter gelişimi ergenlikte oluyor. Ortaokul lisede görev aldıkça, kurslarda sosyalleştikçe kendini daha iyi ifade edecektir şu an yaşı çok küçükCevabını veriyorum ama içten içe denilenlere üzülüyorum. İnsanların dediklerini takıyorum ama tabi ki boyun eğmiyorum
Yaa daha az önce koptuk gülmekten.Bayılıyorum valla aslında böyle olacan hayat kısa değmez üzülmeye
Umarım değişmezler
Drama gibi bişeye gönderseniz?4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
bana bu normal geldiÖğretmeni okulda kendini ifade ediyor diyor ama branş öğretmeni çok sessiz diyor. Yeni girdiğimiz bir ortamda benim kulağıma fısıldar genelde sonradan bazen konuşur bazen konuşmaz ama ortamdan biri ona bi şey sorduğunda cevap vermez. Alışık olduğu ortamda isterse cevap verir
Bende kendi halinde insanlarla gerekmedikçe konuşmayan biriyim çekingen değilim ama konuskanda değilim samimi olmadığım ortamlarda4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
Uyuyana kadar yanında durunca ne oluyormuş, özgüveni falan mı zedeleniyormuş?benim kardeşim annemle yatıyordu. öncelikle buna son vermemiz gerektiğini söyledi kendi odası olacakmış ve onu benimseyecekmiş. uyuyana kadar bile yanında durmamak gerekiyormuş. onun dışında haftasonları ailecek bir şeyler yapın ve ne yapacağınıza birlikte karar verin. çocuğunuzda söz alsın o da karar versin demiş. bunları uygulayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim araştıracagim.Enneagram mizaç sistemi eski bir sistem aslında ama son yıllarda popüler olmaya başladı. Detaylı bir eğitim alırsanız tabi ki sizin için çok daha faydalı olur ama ben özetleyeyim.
Bu sisteme göre 9 mizaç tipi var: tip1 tip 2 tip3... Ve en son tip9. Bu mizaçların bir de kanatları var ama detaylı yazıp burada aklınızı karıştırmak istemem.
Mizacınızı tespit etmek için test yapıyorsunuz ben çalıştığım kurumda almıştım bu eğitimi ve sonunda normalde ücretli olan bu test yapılmıştı test sonunda rapor da gönderiliyor en güçlü yanlarım, en zayıf yanlarım, beni nasıl durumlar geriyor, nasıl durumlarda mutlu ve başarılı hissederim vs. hepsi yazıyordu. Raporun ürkütücü bir doğruluğu var yeter ki testi sakin ve dürüstlükle cevaplayın.
Bize eğitimi Enneagram Eğitim ve Danışmanlık merkezinden Muammer Küçükyazıcı vermişti. 12 saatlik temel kurstan sonra ileri seviye kursları da alabilirsiniz. Bizim kurum özel okul olduğu için öğrenci temelli olarak ele aldık ve çok faydası olmuştu çocuklara yaklaşımımızda. Onlara da veli izni ile test yapıldı diye hatırlıyorum, ama mesela bir tanıdığıma iş mülakatında bu test yapıldı. Keşke bütün ülkede yapılsa en azından bazı sektörlerde zorunlu olmalı diye düşünüyorum ben.
Biraz araştırma yaparsanız bu konuda uzman olan farklı isimlerle de karşılaşırsınız; Özgü Güler, Mehmet Özdemir, İsmail Acarkan bu konuda önemli isimler mesela.
Mehmet Özdemir ve ekibi çok güzel bir online uygulama hazırlamış isterseniz oradan bu testi ücretsiz olarak yapabilirsiniz linkini paylaşayım hemen:
Özgü Güler'in de videoları var youtubeda, her tipi anlatıyor.
Ben bu konuya öyle çok takıldım ki izlediğim her filmde, her dizide karakterin mizacını anında söyleyebiliyorum kendi tahminimi en azından. Umarım siz de bu eğitimi alır ve faydasını görürsünüz.
Faydalı olabilecek linkleri paylaşayım, siz bakarsınız.
Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
Login • Instagram
Cocuga bunlari soylemelerine izin mi veriyorsunuz?Siddet bu cocuga.Bence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?