Kızım ve çekingenliği

bakin kizinizi oncelikle koruyacak kisi sizsiniz. cocugunuz konusmuyor diyenlere adamina gore konusuyor diyebilirsiniz

bir kac tavsiye

1) herkesin yaninda sessiz vs diyip iyice cocugun uzerine etiket yapismasina sebep olmayin, oyle olmayacaksa bile cocuk icesellestirir
2) bazi cocuklarin alismasi icin zamana ihtiyac vardir, destekleyin, ama zorlamayin. kendine guveni gelecek isler yaptirin, sosyal becerilerini artiracak aktivitelere yollayin (tiyatro, sahne sanatlari vs gibi)

4 yaşındaki oğlum evde bıcır bıcır konuşan bir çocukken dışarda son derece sessiz. kreşe 2.5 yaşında başladı. haftalarca öğretmeniyle veya arkadaşlarıyla tek kelime konuşmadı. hala bile canı istemezse konuşmuyor ama artık eskisi gibi değil. okulda iletişimi var. ben bu konuda kendime çok özeleştiri yapıyorum. oğlum dışarda çok dikkat çeken , çok sevimli bir çocuk. 2 , 2.5 yaş civarında dışarda çok seven olurdu, ben de çoğunlukla onu teşvik ederdim yabancılarla konuşması için. hataymış. bana tepki olarak yapmış olabileceğini düşünüyorum. abartılı sevgi gösterilerinden oldum olası hoşlanmaz mesela. uzaktan ona el sallayan bir tanıdık vs görse elleriyle gözlerini kapatıyor. ama sonra olağan konuşmaya başlıyor. ben artık üstüne gitmiyorum. okulda iletişimsizliği devam etseydi elbet yardım alırdım. duruma göre alabiliriz de, takipteyim...siz de sürekli çocuğu iyiym de, konuş kızım vs diye zorladıysanız geri tepmiştir kesinlikle.

Eşimin ailesi değil uzaktan tanıdıklar akrabalar diyebilirim. Ona üzülmemin sebebi eşim de benim kalabalık akrabalarımın yanında yok gibidir sessiz sessiz oturur sanırım o halini gördüğüm için

Eşimin ailesi değil uzaktan tanıdıklar akrabalar diyebilirim. Ona üzülmemin sebebi eşim de benim kalabalık akrabalarımın yanında yok gibidir sessiz sessiz oturur sanırım o halini gördüğüm için
bosverin onlari, insanlar hep elestirir. benim cocugum da asiri uslu cok sessiz bir cocuktu (bebekken misafirlige gidince yere koyardim, gidecekken ayni yerden alirdim mesela :) baktim akrabalar ayyyy yaziiik, cok mazlum cok sessiz vs demeye basladilar. ben de artik her yaptigi seyi abartiyordum yanlarindan, cok sosyal, cok kendine guveniyor vs diye. cocugumun yaninda da hic konusturmadim olumsuz seyleri. simdi ortaokulda ve cok sosyal, cok kendine guvenli bir cocuk. gecen hafta munzara yarismasinda odul aldi, en kuvvetli o savunmus kendi argumanini :)

Evet tabi ki isterim
benim kardeşim annemle yatıyordu. öncelikle buna son vermemiz gerektiğini söyledi kendi odası olacakmış ve onu benimseyecekmiş. uyuyana kadar bile yanında durmamak gerekiyormuş. onun dışında haftasonları ailecek bir şeyler yapın ve ne yapacağınıza birlikte karar verin. çocuğunuzda söz alsın o da karar versin demiş. bunları uygulayabilirsiniz.

Bence asıl siz hiç girişken değilsiniz, birileri çocuğunuz hakkında yabani tarzında söylemlerde bulunuyor ve siz susturup cevabını veremiyorsunuz? Olaydaki sessiz kişi sizsiniz bence.

Cevabını veriyorum ama içten içe denilenlere üzülüyorum. İnsanların dediklerini takıyorum ama tabi ki boyun eğmiyorum
İşte belki kızınız da bu kadar söylenilenleri takan bir anne istemiyodur. Yani herkesi olduğu gibi kabullenmek lazım, kızınız da siz de ayrı bireyler ayrı karakterlersiniz. Anlıyorum çocuğunuz kendini iyi ifade etsin istiyorsunuz ama bunlar zamanla olan şeyler, özellikle asıl karakter gelişimi ergenlikte oluyor. Ortaokul lisede görev aldıkça, kurslarda sosyalleştikçe kendini daha iyi ifade edecektir şu an yaşı çok küçük

Bayılıyorum valla aslında böyle olacan hayat kısa değmez üzülmeye

Umarım değişmezler
Yaa daha az önce koptuk gülmekten.
Konu sahibi kusura bakma konunu böldüysem
Babası dedi ki, oğlum günün nasıl geçti, gel bende sana anlatayım.
Cevap;
Baba ben senin gününün nasıl geçtiğini çok da merak etmiyorum

Drama gibi bişeye gönderseniz?
bana bu normal geldi
Benim kızım da 4,5 yaşında ve bazı ortamlarda böyle davranıyor

Bende kendi halinde insanlarla gerekmedikçe konuşmayan biriyim çekingen değilim ama konuskanda değilim samimi olmadığım ortamlarda
kızım da tam tersi hayat dolu girdiği her ortamda arkadaş edinen cok girişken bir kız annem de öyledir sanırım anneanneye çekmiş
Bu içten gelen bir şey bence yapı meselesi oğlum da sessiz kendi halinde alakaları yok

Uyuyana kadar yanında durunca ne oluyormuş, özgüveni falan mı zedeleniyormuş?

Çok teşekkür ederim araştıracagim.

Cocuga bunlari soylemelerine izin mi veriyorsunuz?Siddet bu cocuga.
Biri benim cocuguma bunlari soylese,hadi kardesim isine bak derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…