• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve çekingenliği

2017 doğumlu kızımda aynı şekilde aşırı utangaç asla iletişim başlatmaz hep karşı taraftan bir yaklamış bekler girişken değildir . Biz Cihan Çelik'e gittik oyun terapisine bizi sadece bir kez terapiye aldı bunun mizaç olduğunu ama drama ile bir tık ileriye taşıyabileceğimizi söyledi , bana değil dramaya gidin artık dedi. Biz 4 aydır dramaya gidiyoruz drama öğretmeni ve bir pedagog eşiliğinde ders yapılıyor . Çok memnunuz ben kızımı kapıdaki camdan izliyorum bazen artık parmak kaldırıp söz alıyor kendi isteğiyle konuşuyor , evde okulda olan şeyleri anlatıyor , bir sürü çocuk olduğu için onlarla iletişim birebir kurduruyor drama öğretmeni. Tek sıkıntımız sesinin fazla çıkmaması herkesle utandığı için düşük volümle konuşuyor onu da aşarız umarım.Bence siz de bir dramayı araştırın isterseniz terapi aldığınız yere danışın dramayı .
Cihan celiki çok beğeniyorum , süreciniz baya güzel ilerlemiş inşallah daha da iyi olur

Etkinliklere çok güzel katılıyormuş rehberlik öğr ile de görüştüm evet sessiz ama istediği bir şey olduğunda söyleyebiliyor dedi özellikle yemek yerken falan çekinmeden 2. Ye istiyormuş bazı şeyleri. Ama gösteri tarzı şeylerde oldukça sessiz konuşuyor gösteri yapmak istemiyor mesela
Gösteri yapmak yapmak zorunda mı ? Yardım isteyebiliyorsa, ihtiyaçları için iletişim kuruyorsa bir sıkıntı yoktur m istediğiniz gibi olmak zorunda değil biraz rahat bıraksaniz

Benim de 4.5 yaş kızım hiç susmuyor her yerde konuşuyor hatta beni yanından gönderip evde kreşte ne var ne yok bülbül gibi anlatıyor bende ona biraz sus diyorum

Büyük kızımda daha sessizdi

Biraz mizaç meselesi bence

4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı
Ne korkunç bir cümle bu böyle

Hayalimdi olmadı nedir ya

Çocuk sağlıklı bir engeli yok ve sizden çok daha akıllı gözlemci zira çok konuşmak değil marifet dinlemek az öz konuşmak

Salın şu çocuğu

Sanki üzerine kurulan bir projeden bahsediyor çocuk ayol

7 yaşındaki kızım okul kantininde masada yer olsa bile tek oturmayı tercih eder bu zamana kadar hiç bir zaman şu bana küstü diye gelip ağlamadı çünkü sallamıyor aşığım onun karakterine iki arkadaşı var az ve öz

Çocukları oldukları kalıptan çıkarıp başka kalıba sokamayız

Psikolog a gidin bence ama siz gidin zira çocuk çok normal sıkıntı sizin çocuğunuzu değil dışarıyı dinlemeniz onları susturamıyorsunuz onun yerine çocugu değiştirmeye çalışıyorsunuz
Psikoloğa da gittim kızımla oyun terapistine de gittim benim yaklaşımımı eksi yönde eleştirmediler. Hatta kızımın kararlarına çok saygılı olduğumu ona fikir danıştığımı sorumluluk vererek iyi yaptığımı söylediler ikisi de farklı kişiydi. Su konuda haklısınız çevreden gördüğüm baskıya kulaklarımı tıkayamıyorum bu çocuk yabani vahşi dediklerinde elimde olmadan üzülüyorum. Babasına çekmiş lafı bile üzüyor insanlar istiyor ki yetişkin gibi konuşsun konuşmayınca da hemen benim yetiştirme tarzım eleştiriliyor.

Psikoloğa da gittim kızımla oyun terapistine de gittim benim yaklaşımımı eksi yönde eleştirmediler. Hatta kızımın kararlarına çok saygılı olduğumu ona fikir danıştığımı sorumluluk vererek iyi yaptığımı söylediler ikisi de farklı kişiydi. Su konuda haklısınız çevreden gördüğüm baskıya kulaklarımı tıkayamıyorum bu çocuk yabani vahşi dediklerinde elimde olmadan üzülüyorum. Babasına çekmiş lafı bile üzüyor insanlar istiyor ki yetişkin gibi konuşsun konuşmayınca da hemen benim yetiştirme tarzım eleştiriliyor.
Ben de herhalde bi yerde hata yaptım başka çocuklar böyle değil demekti diye düşünüyorum kendimi sorguluyorum yani kızım gece uykusunda ağlasın bu gün ne yaptım üzdüm mü acaba okulda mı kötü bi şey yaşadı içine mi kapandı bi sürü düşünce geçiyor aklımdan

Bana ne önerirsiniz problemimi yenmem için
Kişisel farklılıkların farkında olabilirsiniz, empati kurun eşiniz size gelse sen de şu şu ozellikler neden yok neden böylesin , şöyle davran dese ne hissedersiniz . Kızınız içe dönük biri olabilir. Screenshot_2023-03-05-14-57-35-779_com.android.chrome.jpg
Şu kitaba göz atabilirsiniz

Ben de herhalde bi yerde hata yaptım başka çocuklar böyle değil demekti diye düşünüyorum kendimi sorguluyorum yani kızım gece uykusunda ağlasın bu gün ne yaptım üzdüm mü acaba okulda mı kötü bi şey yaşadı içine mi kapandı bi sürü düşünce geçiyor aklımdan
Neden babasına çekmiş cümlesi sizi uzuyor, babası değil mi benzemesi normal. şu anda kızınızı korumak zorundasınız .Verin cevabını insanlara .

Nasıl saygilısıniz anlamadım. Psikologlara ya durüst anlatmadıniz olanları ya da islerinde iyi degiller.

Babasına çekmiş lafına neden üzülüyorsunuz? Babasıyla sevip,beğenerek evlenmenmediniz mi?
İnsanlar dediğiniz kimler? Eşinizin ailesi diye düşündüm. Onlar oldugu için bu kadar histerik davranıp konuyu büyütüyorsunuz muhtemelen.

Mizacının size değil babasına çekmesi olağanüstü bir durum değil. Olağan bir şey. Girişken çocuklar kadar çekingen çocuklar da normaldir. Çevreye kulak asmayın. Çocuğunuzu olduğu haliyle sevmeyi öğrenin.

7 yaşındaki kızım okul kantininde masada yer olsa bile tek oturmayı tercih eder bu zamana kadar hiç bir zaman şu bana küstü diye gelip ağlamadı çünkü sallamıyor aşığım onun karakterine iki arkadaşı var az ve öz

Çocukları oldukları kalıptan çıkarıp başka kalıba sokamayız
Ayyni benim oğlum, hiç kimseyi sallamaz, onu hicbirseyle tehdit edemezsin, çünkü umursamaz 😁
Biri onunla oynamadı mi, küstü mu, hiç farketmez anında başkasıyla oynar.
Çok da sosyaldir aynı zamanda ama, gidene bay bay, gelene hay hay gibi 😂

Ayyni benim oğlum, hiç kimseyi sallamaz, onu hicbirseyle tehdit edemezsin, çünkü umursamaz 😁
Biri onunla oynamadı mi, küstü mu, hiç farketmez anında başkasıyla oynar.
Çok da sosyaldir aynı zamanda ama, gidene bay bay, gelene hay hay gibi 😂
Bayılıyorum valla aslında böyle olacan hayat kısa değmez üzülmeye

Umarım değişmezler 🙏

Back