• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve çekingenliği

Cocugun gelisiminde bir sorun yoksa,neden zorluyorsunuz?
Benim kizim 3,5 yasinda,dunyaya konusmaya gelmis cocuk🙆
Her konu da bi fikri var maasallah🤷
Ben de az sakin olsun isterim ama yapisi boyle,hic kziim az sus demedim.
Her cocuk kendine ozel.
Milletin lafiyla da cocugumu baskilayamam kimse kusura bakmasin.Yapmayin bunu cocuga.

Uyuyana kadar yanında durunca ne oluyormuş, özgüveni falan mı zedeleniyormuş?
Oyle bisey olsa benim kizda olurdu cjfjfj
Buldgu her firsatta benimle yatiyor.
Heleki su deprem olayindan sonra ilk zamanlar ben dedim yanimda yatsin,simdi odasina uyuduktan sonra birakiyorz🤦
Heraksm evde pazarlik var,anne biraz da ben yatayim buyuk yatakta diyor🙆😅

Uyuyana kadar yanında durunca ne oluyormuş, özgüveni falan mı zedeleniyormuş?
evet özgüven kazanması için kendi odasında kendi başına uykuya dalması gerekiyormuş. uyku saati gelince sizin hatırlatıp yatırıp uyku öncesi hazırlıklarını yaptırdıktan sonra ayrılmanız daha etkili oluyormuş. bir de yazmayı unutmuşum. kıyafetlerini kendi giyip çıkarması ve yemeğini kendi yemesi de etkiliymiş.

4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
valla anne babalar bi alem bizim arkadaşta çocuğu yabancı kavramını bilmiyor hemen samimi oluyor diye doktora götürüyor bırak çocuğu kendine üstelik çokta kötü değil her merhaba diyene hemen atlasınmı çocuk daha 4,5 yaşında

Bence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor
İnsanlar sizin üstünüzde nasıl baskı kuruyorsa siz de küçücük çocuğun üstüne baskı kuruyorsunuz. Yazık değil mi ona bu yaşta psikolojik baskı görüyor.

Oyle bisey olsa benim kizda olurdu cjfjfj
Buldgu her firsatta benimle yatiyor.
Heleki su deprem olayindan sonra ilk zamanlar ben dedim yanimda yatsin,simdi odasina uyuduktan sonra birakiyorz🤦
Heraksm evde pazarlik var,anne biraz da ben yatayim buyuk yatakta diyor🙆😅
Biz de depremden sonra koyun koyuna.
Alıştık da sanırım böyle 😄

evet özgüven kazanması için kendi odasında kendi başına uykuya dalması gerekiyormuş. uyku saati gelince sizin hatırlatıp yatırıp uyku öncesi hazırlıklarını yaptırdıktan sonra ayrılmanız daha etkili oluyormuş. bir de yazmayı unutmuşum. kıyafetlerini kendi giyip çıkarması ve yemeğini kendi yemesi de etkiliymiş.
Kendi işini kendi görmesi elbette önemli ama uyku öncesi gibi kıymetli bi zamanı çocuk tek başına geçirsin diyen psikoloğun kapısından geçmem ben olsam.
Asla katılmadım.

Kendi işini kendi görmesi elbette önemli ama uyku öncesi gibi kıymetli bi zamanı çocuk tek başına geçirsin diyen psikoloğun kapısından geçmem ben olsam.
Asla katılmadım.
uyku öncesi zamanı tek başına geçirsin demiyor. uykuya dalmadan ayrılın diyor. siz o uyuyana kadar yanında olduğunuz sürece hep sizden cesaret alacak özgüveni de gelişmeyecek böylece. ayrıca psikoloğumuz alanında en iyilerinden uzman bir psikolog.

4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
Ya benimde 7 yaşında kızım konuşmaya başladığından beri susmak bilmez buyumuste küçülmüş sanki yaşıtlarına falan sınıf arkadaşlarına bile kendinden küçükmüş gibi tavırlar sergiliyor onlarla konuşurken. Ama 3 yaşında kızım aşırı çekingen biri laf atsa ağlıyor. Bir ortamda çocuklara çok zor alışıyor alıştimida ordan ayrılmak istemiyor. Nasıl açılır bende bilmiyorum herşeye ağlayan bı çocuk

mizacı olabilir. ille altında bişi aramaya gerek yok! dışadönük iken bir anda içine kapansa tavırları değişse durduk yere ağlama krizleri başlasa derim ki bir sorun vardır.ama doğuştan böyleyse mizaçtır bu. ben de çocukken çok konuşmazdım. herkesle arkadaş olmazdım. o yüzden de az kazık yedim çevreden =) biri ile samimi olmadan önce vakte ihtiyacım olurdu. sonra zamanla belli şeyler düzene giriyor. şimdi gayet iyi bir sosyal çevrem var. takılmayın çok yani
ağlama durumuna gelince 4 yaş civarı oğlum neredeyse muzu bile ağlayarak ister. yapacak bişi yok bekliyoruz düzelsin diye. anlatıyoruz falan ama süreç sanırım o da.

Ya benimde 7 yaşında kızım konuşmaya başladığından beri susmak bilmez buyumuste küçülmüş sanki yaşıtlarına falan sınıf arkadaşlarına bile kendinden küçükmüş gibi tavırlar sergiliyor onlarla konuşurken. Ama 3 yaşında kızım aşırı çekingen biri laf atsa ağlıyor. Bir ortamda çocuklara çok zor alışıyor alıştimida ordan ayrılmak istemiyor. Nasıl açılır bende bilmiyorum herşeye ağlayan bı çocuk
Benimki de her şeye ağlar ve gittiği yerde açılamaz açıldıktan sonra normal oyun oynar konuşur okula alışması da çok zaman aldı ağlaması zamanla azalır sanırım çünkü devamlı alttan almam gerek yoruldum ağlama sesinden üstelik evde bi bebek daha var

Neden şimdiden çocuğunuzu toplum baskısına göre baskılıyorsunuz? Böyle davranırsanız daha içe kapanık olur ve sizden uzaklaşır. Canı istediğinde konuşuyor siz yokken kendini ifade ediyor ise sizi rol model görmüyor sizin tersiniz olmaya ve istediklerinizi inatla yapmamaya başlıyor gibi. Lütfen onun bir birey olduğunu unutmayın, düzelteceğiniz bir şey yok ona özgüven aşılayın yeterli.

ya kızın böyle bir huyu varsa neden bu kadar endişeleniyorsunuz ki, illa konuşkan mı olması lazım? ilerde kendini düzgünce ifade etmeyi öğrenecek zaten girişken bir şekilde değil de daha ağır cool bir şekilde yapacaktır.

Benimki de her şeye ağlar ve gittiği yerde açılamaz açıldıktan sonra normal oyun oynar konuşur okula alışması da çok zaman aldı ağlaması zamanla azalır sanırım çünkü devamlı alttan almam gerek yoruldum ağlama sesinden üstelik evde bi bebek daha var
Bizde de durum tamamen aynı malesef. İstediği bişey olmasın hemen bağırıp ağlıyor istediği şeyi o anda yapılsın istiyor bakalm ne zaman düzelecek

Evet ağlama çok yoruyor sizi anlıyorum. Benimki de oyle. Ama surec. Bir de kendimce bir taktik vereyim size. Tamam oğlum/kızım ağla. Ağlamak rahatlatır. Aglayabilirisn dediğimde daha az ağlıyor ve kendini daha rahat hissediyor. Ben bırakıyorum duygularını boşaltsin sonra kendini daha kolay ifade ediyor gelip sarılıyor falan..çok işe yarıyor. Bir deneyin derim.aglaya ağlaya artık daha az ağlama ihtiyacı duyuyor benimki

Evet ağlama çok yoruyor sizi anlıyorum. Benimki de oyle. Ama surec. Bir de kendimce bir taktik vereyim size. Tamam oğlum/kızım ağla. Ağlamak rahatlatır. Aglayabilirisn dediğimde daha az ağlıyor ve kendini daha rahat hissediyor. Ben bırakıyorum duygularını boşaltsin sonra kendini daha kolay ifade ediyor gelip sarılıyor falan..çok işe yarıyor. Bir deneyin derim.aglaya ağlaya artık daha az ağlama ihtiyacı duyuyor benimki
Benimkinin de günlük ağlama kotası var gün boyu ağlamamışsa yatarken bi şey bulup ağlıyor ama muhakkak ağlaması lazım Allah sabır versin hepimize

Bence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor
Ay ne saçma şey.
Üzerine gitmeyin çocuğun. Benim oğlum 4.5 yaşında,kolaymı pandemi atlatıp eve tıkıldılar,illaki cekingen olabilirler. Benim oğlum geçen sene dışarı çıkmak istemezdi,bütün yaz havuza gitmeye ikna edemedim. Birisi birşey sorsa arkama saklanıyordu. Bu sene biraz acıldi.
Biri soru sorduğunda cevaplamak istemezse istemiyordur yani. Canı isterse gayet konuşur. Asla müdahil olmam.
Birey olarak kabul edin onu. Zorlamayın. Siz susmazsanız birşey değişmez.
Yabani falan diyene de olabilir sizi ilgilendirmez deyip geçin. Hatta ekleyin bu şekilde konuşmayın bir daha diye.

Back