- 14 Şubat 2017
- 964
- 958
- 103
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Benim şu anki korkum ilkokula başladığında nasıl olur. Su an özel okula gidiyor ama ilkokula devlette başlayabilir daha kalabalık sınıfta nasıl olur özelde mi devam etmeli çok ezilir mi onları düşünüyorumİkiz kızlarım var biri aynen tarif ettiğiniz gibi (9yaş olacak)
Biraz daha açıldı sanki son zamanlarda ama hala çekingenlik var. Tanıdığı ve sevdiği insanlardan çekiniyor hatta.
Geçenlerde bir yerde kızımla birlikte, bize kapıyı açan bir adama teşekkür ettim.
Adam cevap bile vermedi.
Ben de kendi kendime rica ederim dedim hatta
Kızımın çok dikkatini çekti adamın cevap vermemesine çok bozuldu
Ve ona "nasılsın, hoşgeldin" diyenlere cevap vermeyince o insanların da böyle üzülebileceğini konuştuk, empati yapmış.
Epey değişim gözlüyorum son zamanlarda...
Ben onun mizacının öyle olduğunu kabullendim zaten.
Tek korkum hakkını savunamayan ezik bir kişi olmasın. Varsın utansın ne diyeyim.
Utanılacak şeyler olmadığını bir gün anlayacaktır.
Sizinki de küçük daha.
Çok da müdahil olmayın, baskılamayın. Çocuklar gördüğünü yapıyor eninde sonunda, söyleneni değil.
Karakter diye birşey var, zorlasan da değişmiyor ama esneyebilir zamanla.
Bilmiyorum valla bazen benim yanımda da öğretmenine soru sorduğunda çok sessiz cevap veriyor ben de ikna olamıyorum bi türlü kendini ifade edebildiğine. Başka bi arkadaşa da yazdım şu an özelde ilkokula devlette baslayabilir o zaman nasıl olur kalabalık sınıfta vs bi sürü şey düşünüyorumO zmn normal yani.. Okulda da cekıngen kalsa ki öğretmeni farkeder, o zmn sızın içinizi huzursuz ederdi onu anlarm.. Ama okulda sosyal Bi cocukmuş demek ki.. Bizimkiler sevilmeyi, tanımadıklarıyla konusmayı sevmiyor anacımkabul etcez Baska yolu yok
Terapi ile birlikte yol alıyorsunuz inşallah kısa zamanda cozulur, bir öğrencimde de selektif mutizm vardı . Bir sene sonrasında çok güzel iletisim kurmaya başlamıştıSeçici konuşmazlığı var, genelde konuşma dışında iletişim yolu buluyor bu çocuklar.
Hiç mantığı yok da işte.
Çocuklarda çekingenlik çok oluyor zaten ya, belli yaş aralığında normaldir belki de.
Benim şu anki korkum ilkokula başladığında nasıl olur. Su an özel okula gidiyor ama ilkokula devlette başlayabilir daha kalabalık sınıfta nasıl olur özelde mi devam etmeli çok ezilir mi onları düşünüyorum
Bilemiyorum.Benim şu anki korkum ilkokula başladığında nasıl olur. Su an özel okula gidiyor ama ilkokula devlette başlayabilir daha kalabalık sınıfta nasıl olur özelde mi devam etmeli çok ezilir mi onları düşünüyorum
Bunu iade edin, yenisini alın. Bilmiyor musunuz çocukta bile Müşteri memnuniyeti var. Hayallerimize uymuyorsa iade ediyoruz4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
Benim şu anki korkum ilkokula başladığında nasıl olur. Su an özel okula gidiyor ama ilkokula devlette başlayabilir daha kalabalık sınıfta nasıl olur özelde mi devam etmeli çok ezilir mi onları düşünüyorum
Evet valla bende şaşkınım aslnda cunku kabullendim ama uzuluodum ilkokulda nası olcak dıye.. Bıde oglum konussa daha ılerleme olcak cekıngenliği konusunda.. Konusamadgı içinde biri sevince fılan tepki verıo, böğrüyo.Kımsenın onu sevmesini ıstemıo.. Her okul cıkısında markete ugrayıp bişiler alırız, ıcımden dıyorum ıns kımse sevmez de böğürmez yabani gibi böğrüyo
Kreş niye etkilemedi acaba.. Arkadas durumu nasıl.. Bahsedio mu hiç size arkadaşlarndan? Grup olmus lar mı?
Enneagram mizaç sistemi eski bir sistem aslında ama son yıllarda popüler olmaya başladı. Detaylı bir eğitim alırsanız tabi ki sizin için çok daha faydalı olur ama ben özetleyeyim.Merhaba konu sahibi değilim ama Bu analiz nedir acaba bana da söyler misiniz ? Nerden nasıl yapılıyor ? hazır bilgiye konmak gibi algilanmasin ,araştıracagim ama merak ettim bilen biri tarafından yönlendirilirsem doğru bilgiye kısa zamanda ulaşırım.
Babamı gördüm… hayatımı mahfetti bir süre beni çekingenlikle suçlayarak. Özgüven sorunu yaşadım, hep girişken olmak zorunda hissediyordum. Yapamazsam utanç duyuyordum. Neyse ki kendimi oldupum gibi kabullendim ve özgüvenim yerine geldi. Her çocuk özel, bazısı utangaç bazısı girişken…4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
Bizim daha uzun süre oldu, daha da uzayacak sanırım ama gelişmeler var.Terapi ile birlikte yol alıyorsunuz inşallah kısa zamanda cozulur, bir öğrencimde de selektif mutizm vardı . Bir sene sonrasında çok güzel iletisim kurmaya başlamıştı
Bence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor
ben karakter meselesi olduğunu düşünüyorum mizacı bu sanırsam benim oğlum da çekingen bende bu durumdan hoşlanmıyorum kendimde çekingen bi çocuktum zamanla değişir mi bilemiyorum çocukken çok girişken olan yeğenim şu an genç kız ve çekingen zamanla da değişebiliyor heraldw4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
Etkinliklere çok güzel katılıyormuş rehberlik öğr ile de görüştüm evet sessiz ama istediği bir şey olduğunda söyleyebiliyor dedi özellikle yemek yerken falan çekinmeden 2. Ye istiyormuş bazı şeyleri. Ama gösteri tarzı şeylerde oldukça sessiz konuşuyor gösteri yapmak istemiyor meselaCocuklarin iç dünyası çok karışık suan ki zamane cocuklari daha bi farklı benim de 2017 doğum lu bi oglum var , oda çok konuşkan, çok girişken, anaokulun da bu sorun oldu hatta ogretmeni çok konuşuyor dedi herseye atılıyor kimseye sıra vermiyor, tabi ilk eğitim alaniydi bir de evdeki gibi rahat rahat konuşacağını sandı:) simdi baya iyi sırasını bekliyor söz alıp konuşuyor falan , bence sizde önemseyin , etkinlikler de nasıl acaba yapa biliyor mu bunlar da önemli etken, olmadı rehberlik ile görüşün, ne kadar çekingen olsa dahi nasılsın diye sorulduğunda da en azından iyim demeli, tabi işin uzmanı değilim ama şahsi fikrim bu yön de belkide yanlıştır bilemiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?