- 9 Nisan 2018
- 1.421
- 3.799
- 133
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Başka bir nedenden dolayı oyun terapistine gittik terapist beni hep onayladı sadece ben anlattım doğru buldu ben işin ehline denk gelmediğimi düşündüm ve bıraktık. Yeniden başka yere mi gitsek diye düşünüyorum ben de savunuyorum çocuğumu ama yine de üzülüyorum basıl açılır acaba diye düşünüyorum hepAynısı ben de var. İnsanlar çok baskı kuruyor, çocuğun yanında ısrarla niye utangaç sen yaptın deyip duruyorlar. Ben ısrarla yeni girdiğimiz oprtamda hepimiz çekinebiliriz normal diyorum, hiç çocuğuma baskı kurmuyorum ama bazen insan bir sıkıntı var mı acaba yoksa sadece mizaç mı diye düşünüyor.
Ben oyun terapistine gitmeyi düşünüyorum en azındna bizim anlamadığımız bir şey varsa belki psikolog yönlendirir, desteklememiz gereken bir durum varsa bilelim dedim. Doğum anı bile tramva olabiliyor bazen çünkü
Öğretmeni okulda kendini ifade ediyor diyor ama branş öğretmeni çok sessiz diyor. Yeni girdiğimiz bir ortamda benim kulağıma fısıldar genelde sonradan bazen konuşur bazen konuşmaz ama ortamdan biri ona bi şey sorduğunda cevap vermez. Alışık olduğu ortamda isterse cevap verirOkulda konuşuyor mu?
Hiç konuşmadığı ortamlar var mı?
Merhaba konu sahibi değilim ama Bu analiz nedir acaba bana da söyler misiniz ? Nerden nasıl yapılıyor ? hazır bilgiye konmak gibi algilanmasin ,araştıracagim ama merak ettim bilen biri tarafından yönlendirilirsem doğru bilgiye kısa zamanda ulaşırım.Enneagram mizaç analizi yaptırmanızı öneririm, sonuca uygun adımlar attığınızda gerçekten çok faydasını göreceğinize eminim.
9 yasinda bence acilir, çünkü o yasta ki bütün cocuklar geciyor o utanma dönemindenKaç yaşında su an ilerde açılır mı
Hiç konuşmama yok o zaman değil mi?Öğretmeni okulda kendini ifade ediyor diyor ama branş öğretmeni çok sessiz diyor. Yeni girdiğimiz bir ortamda benim kulağıma fısıldar genelde sonradan bazen konuşur bazen konuşmaz ama ortamdan biri ona bi şey sorduğunda cevap vermez. Alışık olduğu ortamda isterse cevap verir
Geçmiş olsun, sizinki hicmi konusmuyordu?Hiç konuşmama yok o zaman değil mi?
Bu sebeple uzun bir terapi sürecindeyiz de, ne kadar erken teşhis o kadar iyi.
Çekingenlik zamanla desteğinizle bir parça aşılır, zorlamadan olabildiğince ortama sokmak lazım.
Mizacı da gözardı etmeyelim tabii.
Hayır hiç konuşmama yok benim gözlemlediğim öğretmeniyle benim yanımda konuşurken olabildiğince sessiz konuşuyor sesi zor duyuluyor. Evde de tam tersi. Sizinki evde konuşkan mı pekiHiç konuşmama yok o zaman değil mi?
Bu sebeple uzun bir terapi sürecindeyiz de, ne kadar erken teşhis o kadar iyi.
Çekingenlik zamanla desteğinizle bir parça aşılır, zorlamadan olabildiğince ortama sokmak lazım.
Mizacı da gözardı etmeyelim tabii.
Teşekkürler.Geçmiş olsun, sizinki hicmi konusmuyordu?
Sizinki değişmiş diyebiliriz bence. Kızım öğretmeninden hem çekiniyor hem korkuyor aşırı sözünü dinliyor. Bunun farkındayım ele başı olsa ben şokAynı durumdan müzdaribiz.. Oglum 3.5 yaşında.. Tatlı tombik Bi cocuk... Dısarda tanımadgmz dedeler teyzeler kasiyer kızlar laf atıyor sevmek istio.. Benımkı böğrüyobende cekıngen biraz dıyorum gecıorum. Ters Bi tepkiyle karsılasmadm bu zmna kadar..
Bizim birde dil sorunu var.. Kreşe verdık 3 yasında.. Dusunun yarım dönem bitti, oglum yenı yenı açılmaya başlamış okulda.. Gecen öğretmeni şakayla karısık, açılmıyor dıyoduk açıldı pir açıldı, yerınde durmuyor, birde arkadaslarını coşturuyomus.. Elebaşı olmus arkadas grubunun içinde.. Tabi bunları duyunca Bi hoşuma gitti ki.. Aynı sizin kızınız gibi evde bıcır bıcır, dısarda süt dökmüş kedıydı.. Dil sorunu içinde önceleri dil terapistine gidiyorduk, terapistte cekıngenlıgın ogluma cok baskın oldugunu bu yuzden gecıkmıs konusma yasadıgını soyluyodu.. Bu sene mecburen kreşe verdık cok faydasını görduk.. Hem sosyalleşti, hem konusması eskıye nazaran ilerledi, hem cekıngenlıgı azaldı.. Dısarda da kendını ifade etmeye calısıo eskısı gibi degıl artık.. Ben bu durumu kabullendim.. Huy olarak eşime cekmiş, cekıngenliği ondan almış.. Zamanla açılır gorusundeyz esımle ki ortamlara girdikçe degısımı farkedıoruz.. Size tavsiye olarak bişey veremıorm cunku kelin ilacı olsa basına sürermiş hesabıumarım ortamlara girdikçe duzelır
Yaşı büyüdükçe aşacak bence, ama geçer diye peşini bırakmamak lazım.Hayır hiç konuşmama yok benim gözlemlediğim öğretmeniyle benim yanımda konuşurken olabildiğince sessiz konuşuyor sesi zor duyuluyor. Evde de tam tersi. Sizinki evde konuşkan mı peki
Benimde oğlumda çekingenlik vardi, şuan biraz daha iyi durumda. Kizim da hiç olmadı. Biraz mizaciylada alakalı demekki. Neden yazıyla falan anlatıyor peki sizinki?Teşekkürler.
Bazı ortamlarda hiç konuşmuyor evet, ama çekingenlikten değil tam olarak.
İşaretle, yazıyla vs iletişim kuruyor.
Sizinki değişmiş diyebiliriz bence. Kızım öğretmeninden hem çekiniyor hem korkuyor aşırı sözünü dinliyor. Bunun farkındayım ele başı olsa ben şokaslında çok da gezen bir bebekti 3 yaşından beri kreşe de gidiyor mizacı da var kesinlikle benim eşim de çekingendir hala kalabalık ortamlarda benim aile tarafımda konuşmaz.
Seçici konuşmazlığı var, genelde konuşma dışında iletişim yolu buluyor bu çocuklar.Benimde oğlumda çekingenlik vardi, şuan biraz daha iyi durumda. Kizim da hiç olmadı. Biraz mizaciylada alakalı demekki. Neden yazıyla falan anlatıyor peki sizinki?
Evet hep anlatıyor arkadaşlarıyla ettiği sohbeti. Gruplaşma sınıfta yok herkes birbiriyle arkadaş öğretmeni öyle söylüyor ben de farkındayım zaten yerleri de ara ara değişir iletişim halindeler. Olayları da anlatır arkadaşım bunu söyledi ben de böyle söyledim diyor seviniyorum valla bunlara bile sohbet ediyorlar diye. Ama mesela evimizin altındaki esnaf her giriş çıkışta laf atar asla pas vermez. Kafasını çeviriyorEvet valla bende şaşkınım aslnda cunku kabullendim ama uzuluodum ilkokulda nası olcak dıye.. Bıde oglum konussa daha ılerleme olcak cekıngenliği konusunda.. Konusamadgı içinde biri sevince fılan tepki verıo, böğrüyo.Kımsenın onu sevmesini ıstemıo.. Her okul cıkısında markete ugrayıp bişiler alırız, ıcımden dıyorum ıns kımse sevmez de böğürmez yabani gibi böğrüyo
Kreş niye etkilemedi acaba.. Arkadas durumu nasıl.. Bahsedio mu hiç size arkadaşlarndan? Grup olmus lar mı?
Evet hep anlatıyor arkadaşlarıyla ettiği sohbeti. Gruplaşma sınıfta yok herkes birbiriyle arkadaş öğretmeni öyle söylüyor ben de farkındayım zaten yerleri de ara ara değişir iletişim halindeler. Olayları da anlatır arkadaşım bunu söyledi ben de böyle söyledim diyor seviniyorum valla bunlara bile sohbet ediyorlar diye. Ama mesela evimizin altındaki esnaf her giriş çıkışta laf atar asla pas vermez. Kafasını çeviriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?