Kızım ve az kilo alımı

zezeynap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2021
42
0
36
37
Merhaba kızım bu ayın 10 unda 6 aylık olacak.Boyu 67cm kg su 6200.Daha önce meme reddiyle alakalı başlık açmıştım o sorunumuz maalesef hala devam ediyor.Artık alışkanlık olduğunu düşünüyorum.Memeyi sadece uykuyla başdaştırrı ve uyanıkken asla almıyor.2 ayınsan beri böyle.2.ayından beri ortalama 550 gr gibi kg aldı.Ama bu ay çok yavaşladı 300/400 gram alırsa sevineceğim.Her ay doktor kontrlüne gidiyoruz 3 farklı mama aldım hiçbirini kabul etmedi.Biberonları asla tutmuyor.Kaşıkla istemiyor tükürüyor.Velhasıl ek gıdaya erken geçtik yemeklere karşı ilgisinden dolayı.10 gündür veriyprum artık arı mama bile aldım kilo alsın diye.Böyle takıntılarım yoktu ama aç mı acaba diye strese giriyorum neredeyse 200 gr belki alamayacak bile.Artık gastro ve alerji bölümüne yönlendrdi dr umuz.Benim yapabileceğim bir şey yok diye.Genelde mutlu bir bebek fiziksel gelişimi beyin gelişimi gayet normal boyu da ortalama üstü gidiyor.Ama kilosuna çare bulamadım.Bir evladım daha var 2 yaşında.Sanki ilk kez bebek büyütüyor gibiyim .Okadar farklılar.Biri hala nemeyi versem emer ne versem yer öyle iştahlı biri de hiç istemez.Boş kalori alsın diye arı mama vermek mi yoksa böyle azar azar yedirmek uyıyunca emzirmek mi bilmiyorum artık.Ama işe yaramadığı kesin.Kusması yok ama kusma olmadan da reflü olabilirmiş.Benim gibi olup da tedaviyle düzeleniniz oldu mu acaba bu çocuk neden kilo almaz ki alerjik hiçbir belirtisi de yok ne yapacağımı şaşırdım.Uzun oldu ama derdimi de kısaca anlatamadım😩

Biz 4 aylıkken başlamıştık ek gıdaya . Reflü biz de vardı kusma yoktu doktor sinsi oluyor bu tarz Reflü dedi. 3 ay şurup kullandık kesti. 16aylik hala yemeklerden şöyle böyle yer kilo aldırmak için uğraşılsa da bir yerde kendi belirliyor

Kan tahlili sonuçları iyiyse bence kilo çok önemli değil.

Doktor ne diyor?

Doktor kilosunu az bulunca kalorili mama başlatıyor.

Ben çocuk doktorumu seviyorum ama benim doktorum da kilo takıntılı, bence çoğu doktor takıntılı hatta. Sağlık ocağındaki ebe anne sütü için aylık alt sınır 500gr demişti, sonuçta bu çocuklar uzuyor ve uyanık kalıyorlar. Vücut gelişim için kalori harcıyor. Bence kilo genetik gibi geliyo bana.

Biz 4 aylıkken başlamıştık ek gıdaya . Reflü biz de vardı kusma yoktu doktor sinsi oluyor bu tarz Reflü dedi. 3 ay şurup kullandık kesti. 16aylik hala yemeklerden şöyle böyle yer kilo aldırmak için uğraşılsa da bir yerde kendi belirliyor
Evet bana da verdi doktorum 1 hafta kullan anlarsın zaten dedi ama kusmayan çocuk şurubu verdikten sonra öğürüp kusuyor ben de vermedim sonrasında.

Kan tahlili sonuçları iyiyse bence kilo çok önemli değil.

Doktor ne diyor?

Doktor kilosunu az bulunca kalorili mama başlatıyor.
Tahlil sonuclarınız normaldi hgb değeri düşüktü 3.ayda kan damlasına başladık biz bu sebeple.D vitamini de düşük çıkmıştı damlasını kullanıyorum onun da.Doktor mama diyor da benimki istemiyor ki dk 3200 dü iki katına yakın kötü diyemem diyor kilosu için sadece alt sınırın biraz üstünde ama bu ay çok iştahsız sütüm de var kızımın umrunda değil.Alerji ve gastroya görünün dedi yani artık benim yapabılcegm bısey yok ddi.

Ben çocuk doktorumu seviyorum ama benim doktorum da kilo takıntılı, bence çoğu doktor takıntılı hatta. Sağlık ocağındaki ebe anne sütü için aylık alt sınır 500gr demişti, sonuçta bu çocuklar uzuyor ve uyanık kalıyorlar. Vücut gelişim için kalori harcıyor. Bence kilo genetik gibi geliyo bana.
Herkes bişey söylüyor evet boya gittiği için de daha zayıf duruyor tabi.Ek gıdaya başkadım ama onda da olmayan gaz problemimiz olmaya başladı ben şaşırdım gerçekten ne yapacağımı.Bir emse her şey hallolcak da emmiyor şuan bile uyurken geldim verdim mıymıu doymaz ki bununla.

Herkes bişey söylüyor evet boya gittiği için de daha zayıf duruyor tabi.Ek gıdaya başkadım ama onda da olmayan gaz problemimiz olmaya başladı ben şaşırdım gerçekten ne yapacağımı.Bir emse her şey hallolcak da emmiyor şuan bile uyurken geldim verdim mıymıu doymaz ki bununla.
Ek gıdada sindirim sorunları oluyormuş sanırım bilmiyorum belki normal olabilir, ben şuan emziriyorum hala 5 aylık kilo sorunu yok ama gaz hala ama hala bitmedi (alerjisi var diyetteyim). Benimki de gazdan sancılandıkça memeye saldırıyor. Bazen meme reddi yapıyor 2-3 gün. Size diyeceğim şeyle rahatlamanızı umuyorum ama ben de anne olarak rahat etmiyorum evet doymuyor gibi geliyor bize ama açsa emin olun ortalığı inletir. Doktor sizi bir sorun mu var acaba diye yönlendirmiş olabilir. En azından sorunu varsa görelim diye. Ama dediğim gibi normalde 3-4 aydan sonra hele daha da az kilo alıyor bebekler diyor sağlık ocağındaki ebe

Ek gıdada sindirim sorunları oluyormuş sanırım bilmiyorum belki normal olabilir, ben şuan emziriyorum hala 5 aylık kilo sorunu yok ama gaz hala ama hala bitmedi (alerjisi var diyetteyim). Benimki de gazdan sancılandıkça memeye saldırıyor. Bazen meme reddi yapıyor 2-3 gün. Size diyeceğim şeyle rahatlamanızı umuyorum ama ben de anne olarak rahat etmiyorum evet doymuyor gibi geliyor bize ama açsa emin olun ortalığı inletir. Doktor sizi bir sorun mu var acaba diye yönlendirmiş olabilir. En azından sorunu varsa görelim diye. Ama dediğim gibi normalde 3-4 aydan sonra hele daha da az kilo alıyor bebekler diyor sağlık ocağındaki ebe
Yani keşke ben de kuruntu yapıyor olsam ama kilo alımı artık baya yavaşladığı için doymadığını düşünüyorum.Pek ağlamaz ama akşamları belli saatleri var kucağına almazsan sürekli ağlar bişey yiyince de mutlu oluyor o sebeple artık aç olduğunu düşünüyorum.Allah ne verdiyse ver dedi bana doktorum 1 ay gözlemle sorun yoksa yediğin her şeyden ver .Ama oğlumda öok güzel bir beslenme planı yapmıstım bir okdr da güzel emerdi şeker tuz vs ya da paketli gıda hala pek bilmez kızıma üzülüyorum saçma sapan şeylerle sırf kilo alsın diye beslemek zoruma da gidiyor açıkçası.

Tahlil sonuclarınız normaldi hgb değeri düşüktü 3.ayda kan damlasına başladık biz bu sebeple.D vitamini de düşük çıkmıştı damlasını kullanıyorum onun da.Doktor mama diyor da benimki istemiyor ki dk 3200 dü iki katına yakın kötü diyemem diyor kilosu için sadece alt sınırın biraz üstünde ama bu ay çok iştahsız sütüm de var kızımın umrunda değil.Alerji ve gastroya görünün dedi yani artık benim yapabılcegm bısey yok ddi.
Bizim bebeğimiz de hep zayıftı,hâla zayıf,az yer.

Gastro bize yüksek kalorili mama yazmıştı ama kız sevmemişti.

Kan tahlili sonuçları iyi çıkınca doktor da biz de kilosunu önemsemiyoruz.

Back
X