- 19 Temmuz 2021
- 42
- 0
- 36
- 37
Merhaba kızım bu ayın 10 unda 6 aylık olacak.Boyu 67cm kg su 6200.Daha önce meme reddiyle alakalı başlık açmıştım o sorunumuz maalesef hala devam ediyor.Artık alışkanlık olduğunu düşünüyorum.Memeyi sadece uykuyla başdaştırrı ve uyanıkken asla almıyor.2 ayınsan beri böyle.2.ayından beri ortalama 550 gr gibi kg aldı.Ama bu ay çok yavaşladı 300/400 gram alırsa sevineceğim.Her ay doktor kontrlüne gidiyoruz 3 farklı mama aldım hiçbirini kabul etmedi.Biberonları asla tutmuyor.Kaşıkla istemiyor tükürüyor.Velhasıl ek gıdaya erken geçtik yemeklere karşı ilgisinden dolayı.10 gündür veriyprum artık arı mama bile aldım kilo alsın diye.Böyle takıntılarım yoktu ama aç mı acaba diye strese giriyorum neredeyse 200 gr belki alamayacak bile.Artık gastro ve alerji bölümüne yönlendrdi dr umuz.Benim yapabileceğim bir şey yok diye.Genelde mutlu bir bebek fiziksel gelişimi beyin gelişimi gayet normal boyu da ortalama üstü gidiyor.Ama kilosuna çare bulamadım.Bir evladım daha var 2 yaşında.Sanki ilk kez bebek büyütüyor gibiyim .Okadar farklılar.Biri hala nemeyi versem emer ne versem yer öyle iştahlı biri de hiç istemez.Boş kalori alsın diye arı mama vermek mi yoksa böyle azar azar yedirmek uyıyunca emzirmek mi bilmiyorum artık.Ama işe yaramadığı kesin.Kusması yok ama kusma olmadan da reflü olabilirmiş.Benim gibi olup da tedaviyle düzeleniniz oldu mu acaba bu çocuk neden kilo almaz ki alerjik hiçbir belirtisi de yok ne yapacağımı şaşırdım.Uzun oldu ama derdimi de kısaca anlatamadım