herkese merhaba, yaşadıklarınızı uzun bir süre ben de yaşadım üstelik de daha hamileyken "gece boyunca uyumak" ismindeki kitabı tavsiye üzerine okuyup, uygulamak üzere çok karalıyken. Ama oğlum 12 aylık olana kadar uygulayamadım. Kitapta yazanları sizinle paylaşmak istiyorum, çünkü arkadaşlar eğer çocuğunuz yatağından inecek duruma gelmemişse başka hiçbir yöntem fayda etmiyor. Kitapta yazan şey şu; öncelikle çocuğunuza yatmadan önce bir uyku rutini oluşturun. Ben heryerde uygulanabilecek rutinleri tercih ettim (kıyafet giyilecek, süt içilecek, diş fırçalanacak, başucunda dönece gibi bir projektörü var o açılacak şeklinde) Rutinden sonra cocuğunuzu hergün aynı saatte yatağına bırakıp, sevip okşayıp yanından ayrılacaksınız. Tabii ki kucakta veya ayakta saalnmaya alışmış bebek veya çocuk arkanızdan ağlayacak. Siz de önce 2 dak. da bir sonraları 5 en son da 10 dak. 'da bir yanına giderek, onu kucağınıza almadan okşayıp, sizin burada olduğunuzu ama artık bebeğinizin uyuması gerektiğini en güzel sesinizle ve tüm şevkatinizle söyleyip yine odadan çıkacaksınız. İLk uygulamalarda (özellikle ilk gece) odadan siz çıktığınızda daha da kuvvetli ağladığını göreceksiniz ama sakın kucağınıza almayın ve sakın 2 dak. dolmadan yeniden içeri girmeyin. Sizin zayıflıklarınızı küçücük olmalarına rağmen anlıyorlar ve de "ben bu kadar ağladığım zaman annem geliyorsa veya beni kucağına alıyorsa bir dahaki sefere en az bu kadar ağlayayım da annem gelsin" şeklinde algılanıyormuş bu durum. Biliyorum bunu okuduğunuzda "ben bu kadar cani olamam bebeğimi ağlatamam saatlerce" diyeceksiniz. Eğer bunu diyorsanız, benim çocuk doktorumun dediği gibi "bıçak kemiğe henüz dayanmamış". Bu yöntemle 12 aylık oğlum ilk gece 10 dak. ağladı, ikinci gece 30dak., 3. gece 5 dak. 4.gece 2,5 dak. 5 gece 1,5dak. kitapta 7 gün sonra bu iş tamam yazıyor ama benim oğlum biraz inatçı 1 ay kadar 1-1,5dak. arası itireaz ederek ağladı ama baktı ki gelmiyorum (artık en az 10 dak ağlaması lazımdı gitmem için) uyumaya karar verdi. Şimdi uyku rutinini uyguladıktan sonra kendi kendine herkese iyi geceler deyip odasına gidiyor benim onu yatırmamı bekliyor. Geceleri de uyandığında aynı uygulamayı yaptığım için artık geceleri de uyanmadan uyuyor. Arkadaşlar, bizim çocuk doktorumuzun tavsiyesi üzerine bildiğimiz ama uygulamayadığımız bu yöntem sayesinde çok şey öğrendik aynı şeyi uyku dışındaki tutturmaları için de yapıyoruz ve şu anda oğlum tam 2 yaşında ve benim hayır dediğim şeylerin olmayacağını kavramış durumda. Herkese tavsiye ederim sorusu olanın sorularını seve seve yanıtlayabilirm. Burada bir tio daha vermek istiyorum ilk zamanlar çocuğun uykusunun geldiğinden emin olmadan onu yatağa yatırmayın ki ağlama süresi daha kısalsın. Bize bu bilgiyi hiç vermedikleri için gündüz uykularında da aynı şeyi uygulamaya kalktım ve çocuğum 3 saat ağlamıştı. Tabii ben de kapının diğer tarafında ağladım aynı şekilde. Hele siz rutin ve uyku eğitimini başarı ile yapın sonra yavaş yavaş uyku saatlerini istediğiniz saate çekersiniz. Biz şimdi bu yöntemle uyku saatleri ile hayatımızın akışına göre bile oynamaya başladık. Herkese başarılar ve kolaylıklar dilerim.