• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım uyumamakta diretiyor

KatnissEverden

Alaycı Kuş
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
3.524
1.119
698
39
Kocaeli
merhaba arkadaşlar
2 buçuk yaşında bi kızım var
bu aralar hem öğlen hem akşamları uyumamakta diretiyo ve çok ağlıyo
bu yaşa yakın çocukları olan arkadaşlar sizdede aynı sorunlar varmı
sürekli ağlıyoruz birde sebepsiz
her türlü ilgisini çekiyoruz
oyunack vs.
ama 5 dak.sonra yine aynı ağlama ve huysuzluk devam ediyo
nasıl başedeceğimizide şaşırdık
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar​

canım ben çok iyi bilirim şekrim sabahlara kadar oturmayı
bulamadım ben bi çözüm ama nolur bulan olursa banada yardım etsin
benim cadım 7 aylık artık diş falanda çıkaracak onun içinde huysuzluğu iyice arttıı

ya bir ara iyiyidik
şimdi birde çarşafta sallamaya başladık hanımı
ya maşallah mleğime 15 kilo
kollarımzı kopuyo artık
hem ayakta hem çarşafta
umarım kısa bi süreçtir bu dönemd çabuk atlatırız adercim

seni en iyi anlayacaklardan biride benim.
senin ve eşinin ruh hali bozulmuştur...
düzen adına bişey kalmamıştır...
benim kızım 3 yaşına kadar uyumadı.geceleri(oda sabaha karşı)sadece iki saat uyuyordu.küçükken uyusun diye ahşabından tutta,otomatiğine kadar çeşit çeşit beşik aldık.olmadı.çarşafta salladık,karı koca ellerimiz yara oldu.ayağımda salladım,topuğumda kemik deformasyonu oldu.doktoruna uyutacak birşey diye yalvardım,mümkün değil ihtiyaç duyduğu kadar uyuyor dedi.
ve dolayısıyla çok yordu bizi.ve şimdi ikinci çocuğu istiyorum ama cesaretim kalmadı.
sana rezene,papatya gibi sakinleştirici çayları tavsiye ederim.yatmadan süt içir.gündüz bayılsada uyutma.ve en önemlisi sabırlı ol.

cnm benim kızımda bu yaşlarda bize aynı eziyetleri yaptı ben artık gerçekten psikolojik sorunlar yaşamaya başlamıştım bizim doktorumuz halime acıdı ozmn uyuması için bi ilaç verdi sadece bir hafta akşamları verceksin sonra kendi kendine düzene girer dedi ama ilaçla felan bişey olmadı ..sonrada doktor yapcak bişey yok kimi çocuk çok uyur kimi çocuk bi saat uyur ve çok uyuyan çocuktan daha dinç olur dedi..delircem zannederdim kendimi ama geçti şimdi tam 3.5 yaşında hala uyuyo içerde...allah yardımcın olsun sen şu an en son devrelerden birini yaşıyosun...

seni en iyi anlayacaklardan biride benim.
senin ve eşinin ruh hali bozulmuştur...
düzen adına bişey kalmamıştır...
benim kızım 3 yaşına kadar uyumadı.geceleri(oda sabaha karşı)sadece iki saat uyuyordu.küçükken uyusun diye ahşabından tutta,otomatiğine kadar çeşit çeşit beşik aldık.olmadı.çarşafta salladık,karı koca ellerimiz yara oldu.ayağımda salladım,topuğumda kemik deformasyonu oldu.doktoruna uyutacak birşey diye yalvardım,mümkün değil ihtiyaç duyduğu kadar uyuyor dedi.
ve dolayısıyla çok yordu bizi.ve şimdi ikinci çocuğu istiyorum ama cesaretim kalmadı.
sana rezene,papatya gibi sakinleştirici çayları tavsiye ederim.yatmadan süt içir.gündüz bayılsada uyutma.ve en önemlisi sabırlı ol.

canım her gece bir bardak süt içiyoruz
gece uykularımnız güzeldi
ama bu aralar her akşam olmasaa bazı geceler
çok ağlayarak uyanıyo
sanada çok geçmiş olsun canım
gerçekten annelik zor zanaat

cnm benim kızımda bu yaşlarda bize aynı eziyetleri yaptı ben artık gerçekten psikolojik sorunlar yaşamaya başlamıştım bizim doktorumuz halime acıdı ozmn uyuması için bi ilaç verdi sadece bir hafta akşamları verceksin sonra kendi kendine düzene girer dedi ama ilaçla felan bişey olmadı ..sonrada doktor yapcak bişey yok kimi çocuk çok uyur kimi çocuk bi saat uyur ve çok uyuyan çocuktan daha dinç olur dedi..delircem zannederdim kendimi ama geçti şimdi tam 3.5 yaşında hala uyuyo içerde...allah yardımcın olsun sen şu an en son devrelerden birini yaşıyosun...

bir sene daha sık diyosun dişini yani canımyerimseniben
başka çarede yok gibi gözüküyo:çok üzgünüm:

sela arkadaşlar benim 3 bi kızım 11 aylıkta bi oglum var.aynı sorunu şimdi bende yaşıyorum ve sabah 6.30 kadar üçümüz oturuyoruz:1no2: ama bi huzursuzlukları aglamaları yok sürekli geziniyolar asla uyumuyolar.yakında bizi siteden atacaklar geceleri ses yapıyolarkaydirigubbakcemile3 bunun geçici bi süreç olduguna inanıyorum .sabredelim arkadaşlar sorunumuz uyku olsun yeterki şükredelim:teselli: ya saglık problemi yaşasalardı.ALLAH ım yavrularımızı koru:Saruboceq:

Nasıl yaaa büyüsünde uykusu düzene girsin diyorum bakıyorum 2 3 yaşındakiler bile hala uyumuyormu?Oğlum gece ikiden önce uyumazdı bende kendi haline bırakıyordum tabi uyku çok önemli onlar için son üç gündür saat 22:00 da uyutuyorum umarım böyle gider tabi sallıyarak.

slm aynı sorun bende de var ben çalışıyorum
akşam saat 19;00 gibi evde oluyorum
yemek olayı, bulaşık , ertesi güne yemek hazırla derken
saat 23;00 oluyor eeee buarada kızım hep yanımda sürekli onunla ilgilenmemi bekliyor
en erken yarım veya ibr de uyuyoruz :(

benim kızım şuan 19 aylık ve doğduğundan beri gece uyuyor ama kendisi isterse... bazen gece 2 oluyo bazende akşam 8 uyku düzeni diye birşey yok. daha erken yatırabilirmiyim diye kucağımda sallıyorum, saatlerce gezdiriyorum. nen nen dedimmi avazı çıktığı kadar bağırıyo, ağlıyo, olmaz diye diretiyo eşimle ne yapacağımızı şaşırdık. öğle uykusu doğumundan beri hep düzenli öğlen 12buçukta uyur 2buçukta uyanır geceleri neden düzene girmiyo..... lütfen bir çözüm önerin kiracıyım ev sahibim üstkatımda yaşıyor...

Selam cnm,
Bizde kızımla Baykuşgillerdeniz..Benim kızımda senin kızınla yaşıt geceleri uyumak istemiyor yatmamız 3 leri 4 leri buluyor..gündüzde saat 5 de 1,5 saat uyuyor o kadar.. uyutmasamda akşam10 da uyuyo ama 11 de kalkıo oturmaya devam :) Bir yöntem buldum gece saat 2 oldumu kumandadan kapatıp tv yi aa elektrikler gitti yapıyorum yataktada yarım saat cebelleşip öyle uyuyoruz:)

desenize bızım gıbıler cokmus oyle zor uyuyokı gecelerı en erken uyudugu saat 1 oda cok nadıren herseyı denıyorum rezene papatya ama pek bırsey faketmıyor bı caresı olmalı dıyorum sureklı ama bulan yok heralde calısıyorum bende cok zor oluyor o kadar gec uyumasına ragman aralarda aglayarak uyanıp saga sola atıyo kendını cok endıselenıyorum bu duruma bu arada kızım 12 aylık ve neredeyse dogdugundan berı uyku duzenı yok derın uykuya sabah karsı dalıyo ancak oda bırkac saat gunduzlerı de ıkı saat kadar uyuyomus gece saat 12 den sonra durdugu yerde durmuyo hep beraber oynarsak huysuzluk etmıyo zorla uyutmaya calısınca da kendını saga sola atıyo delı gıbı aglayarak bı cozum bulan arkadaslar eger varsa ıse yarayabılecek onerılerınız lutfen paylasalım cogu zaman doktorların soyledıgınden cok daha etkılı olur yasanmıs olan durumlar ve annelerın buldugu cozumler (tabı bulan varsa)

arkadaşlar yorulunca güzel uyuyolar
geçen gün parka götürdüm benim cadıyı
iyice yordum
yürüttüm
deliksiz 2 saat uyudu cadı öğlen

herkese merhaba, yaşadıklarınızı uzun bir süre ben de yaşadım üstelik de daha hamileyken "gece boyunca uyumak" ismindeki kitabı tavsiye üzerine okuyup, uygulamak üzere çok karalıyken. Ama oğlum 12 aylık olana kadar uygulayamadım. Kitapta yazanları sizinle paylaşmak istiyorum, çünkü arkadaşlar eğer çocuğunuz yatağından inecek duruma gelmemişse başka hiçbir yöntem fayda etmiyor. Kitapta yazan şey şu; öncelikle çocuğunuza yatmadan önce bir uyku rutini oluşturun. Ben heryerde uygulanabilecek rutinleri tercih ettim (kıyafet giyilecek, süt içilecek, diş fırçalanacak, başucunda dönece gibi bir projektörü var o açılacak şeklinde) Rutinden sonra cocuğunuzu hergün aynı saatte yatağına bırakıp, sevip okşayıp yanından ayrılacaksınız. Tabii ki kucakta veya ayakta saalnmaya alışmış bebek veya çocuk arkanızdan ağlayacak. Siz de önce 2 dak. da bir sonraları 5 en son da 10 dak. 'da bir yanına giderek, onu kucağınıza almadan okşayıp, sizin burada olduğunuzu ama artık bebeğinizin uyuması gerektiğini en güzel sesinizle ve tüm şevkatinizle söyleyip yine odadan çıkacaksınız. İLk uygulamalarda (özellikle ilk gece) odadan siz çıktığınızda daha da kuvvetli ağladığını göreceksiniz ama sakın kucağınıza almayın ve sakın 2 dak. dolmadan yeniden içeri girmeyin. Sizin zayıflıklarınızı küçücük olmalarına rağmen anlıyorlar ve de "ben bu kadar ağladığım zaman annem geliyorsa veya beni kucağına alıyorsa bir dahaki sefere en az bu kadar ağlayayım da annem gelsin" şeklinde algılanıyormuş bu durum. Biliyorum bunu okuduğunuzda "ben bu kadar cani olamam bebeğimi ağlatamam saatlerce" diyeceksiniz. Eğer bunu diyorsanız, benim çocuk doktorumun dediği gibi "bıçak kemiğe henüz dayanmamış". Bu yöntemle 12 aylık oğlum ilk gece 10 dak. ağladı, ikinci gece 30dak., 3. gece 5 dak. 4.gece 2,5 dak. 5 gece 1,5dak. kitapta 7 gün sonra bu iş tamam yazıyor ama benim oğlum biraz inatçı 1 ay kadar 1-1,5dak. arası itireaz ederek ağladı ama baktı ki gelmiyorum (artık en az 10 dak ağlaması lazımdı gitmem için) uyumaya karar verdi. Şimdi uyku rutinini uyguladıktan sonra kendi kendine herkese iyi geceler deyip odasına gidiyor benim onu yatırmamı bekliyor. Geceleri de uyandığında aynı uygulamayı yaptığım için artık geceleri de uyanmadan uyuyor. Arkadaşlar, bizim çocuk doktorumuzun tavsiyesi üzerine bildiğimiz ama uygulamayadığımız bu yöntem sayesinde çok şey öğrendik aynı şeyi uyku dışındaki tutturmaları için de yapıyoruz ve şu anda oğlum tam 2 yaşında ve benim hayır dediğim şeylerin olmayacağını kavramış durumda. Herkese tavsiye ederim sorusu olanın sorularını seve seve yanıtlayabilirm. Burada bir tio daha vermek istiyorum ilk zamanlar çocuğun uykusunun geldiğinden emin olmadan onu yatağa yatırmayın ki ağlama süresi daha kısalsın. Bize bu bilgiyi hiç vermedikleri için gündüz uykularında da aynı şeyi uygulamaya kalktım ve çocuğum 3 saat ağlamıştı. Tabii ben de kapının diğer tarafında ağladım aynı şekilde. Hele siz rutin ve uyku eğitimini başarı ile yapın sonra yavaş yavaş uyku saatlerini istediğiniz saate çekersiniz. Biz şimdi bu yöntemle uyku saatleri ile hayatımızın akışına göre bile oynamaya başladık. Herkese başarılar ve kolaylıklar dilerim.

valla 2 ay öncesine kadar ne güzeldi herşey . saat 2 olunca aygıma alır salladımmı 10 dak. içinde uyurdu. gittigim yerdede rahattım. aman Allah'Im öglen uyuma bitti. akşam uyuyo ama öglen de uyusa vücudu dinlenecek .e bende dinlenecegim biraz bide işimi gücümü yapacagım yani. hep bi mızmızlık aldı başını gidiyo. benim dedigim olsun hep. abisinede bi rahat vermiyo. valla bilmiyorum ne olacak böyle........

Back