benim kizim da 18 aylik oldugunda kakasini soylemeye basladi, çisi soylese de oyuna daldiginda kaçirdigi oluyordu, ve her kaçirdiginda onemli degil diyip temizledigim için bi yerden sonra yaptigi normalmis gibi kaçirdiginda "anne çis yaptim temizle" demeye basladi ben de normalin bu oldugunu dusunecek diye kizdim, nasil etkilendiyse (18.5 aylikti) o gunden sonra hem gece hem gunduz bir kere bile kaçirmadi...
Su an 24.5 aylik ve son 10 gundur (sadece gunduz) çisini tutabildigi kadar tutuyo ancak bir kaç damla kaçirinca artik tutamayacigini anlayinca soyluyor, çok konustum ama nafile gunde 5 kulot degistiriyor bazen, ayni sekilde "anne kaçirdim kulot degistir" demeye baslayinca kizdim, bu sefer o kadar etkili olmadi, sinirlendim bez bagladim agladi bagirdi çikar diye, babasina kizmasini soyledim babasi kizinca baya duzeldi 2 gundur gayet iyi, her çisini yaptiginda ise "blavoo kaçimadim" diyo :)
bana kalirsa bisey yokmus gibi davranmak olmaz çunku çocuk yaptiginin yanlis oldugunu anlamali, ilk basta konusun, kendiniz sorun çis var mi diye eger bunlara ragmen devam ediyorsa kizin yaptiginin yanlis oldugunu anlasin...
bence çocukta yeni soylemeye basladigi zamanlardaki gibi heyecan kalmiyo eglenceli olmuyo ve kendini tutabildigi kadar tutuyo çok sIkIsincada ya biraz kaçirip soyluyo ya da tamamen kaçiriyo...
Tabi çisini tutmasi da sagligina zarar verebilecegi için tutmamasinda fayda var
bu topic bizim evde yaşadıklarımla ne kadarda benzer...okudukca rahatladım yoksa sadece benim başımda mı var diye düşünüyordum.yalnız olmadığımı bilmek güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?