Kızım sürekli “korktum” diyor

CipisS

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
10 Şubat 2020
4.907
6.900
108
Merhabalar
Tecrübeli annelere sormak istedim ya da eğer bilgi sahibi bir fikri olan arkadaşlarım da varsa yardımcı olabilir misiniz?

Kızım 15 aylık ve son 3-4 gündür her şeye korktuğunu söylüyor. Örneğin; oyuncakları ile oynarken bir anda gelip sarılıyor ve “korktum” diyor. Daha tam konuşamadığı içim neden diye sorduğumda cevapta veremiyor. Tv izlemiyor telefon ya da tablet yok. Evde herhangi bir kavga dövüş bağrışma yok. Ona karşı herhangi bir ses yükseltme yok. Aslında başlarda önemsemedim ama bugün uykusunda da korktum diye konuştu. İnanılmaz derece kullanıyor bu kelimeyi. Her durumda sürekli korktum diyip yanıma geliyor ve yüz ifadesi gerçekten korkmuş gibi duruyor. Ne yapabilirim bu durumda yardımcı olabilir misiniz ?

Korktum diye birini taklit ediyor olabilir mi?

Birinden mi duydu acaba bu kelimeyi? Belki hoşuna gitmiştir tekrar ediyordur
Benim kızımda 18 aylık herşeye “ağaç” diyor
Evde ağaç ağaç diye geziyor haftalardır ama bunu ben öğretmiştim ağaçları göstererek
Çok hoşuna gitti demekki yada bu kelimeyi söyleyebildiği için kendiye gurur duyuyor da olabilir evde herşeye ağaç ağaç diyor
Bazen bebekler bir kelimeyi söyleyebildiğini anlayınca büyük birşey başardığını sanıp kendiyle gurur duyuyor gibi sürekli aynı kelimeyi sebepsiz tekrar eder , takip edin bir süre bakalım

Korktum diye birini taklit ediyor olabilir mi?
Yok hayır sanmıyorum kimseden duymadı zaten biliyordu bu kelimeyi. Ara ara söylerdi gerçekten korkması gereken şeylerde. Örneğin ani bir korna sesinde falan.
İnşallah söylediğiniz gibidir. Endişelenmeye başladım gerçekten. Aşırı derece de söylüyor. En ufak şeyde hemen korktum diyip ağlama ifadesi alıyor yüzü. Ama şimdi aklıma geldi. Yaşadığımız yerde aşırı derecede gök gürüldüyor. Bir ara gerçekten çok korktu aklı gitti sandım. Bundan etkilenmiş olabilir mi?

Olabilir. Şöyle yapın o korktum dediği zaman sizde endişeli bir surat ifadesi olmasın bu bebeği daha da korkutur. Ozaman derki aa tamam ortada korkulacak bir durum bar annemde endişeye kapıldı. Şöyle yapın, korktum dediğinde ve ortada gerçekten korkulacak bir durum yokken bunu dediyse tabiri caizse 32 dişinizle birden gülerek “” aaaa neden korktun hiç birşey yok ki korkulacak” deyip başka birşeye dikkatini sağlamaya çalışın.
Örneğin korktum dedi sizde ; aaa neden korktun ( gayet gülerek) hiçbirşey yok ki korkulacak ( el hareketlerinizi de kullanın mimiklerinizi de ) bak bebekte gülüyor ayıcıkta gülüyor hiç korkmuyorlar yaaaaa falan gibi oyuna dönüştürün. Bu kelimenin üstünde fazla durmazsanız bir süre sonra dikkati dağılacaktır

Çok teşekkür ederim. Öyle deneyeyim bir de. Umarım düzelir bir an önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…