kızım şuan yanımda ağlıyor ben ne yapacağımı bilmiyorum

Yasemen79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
190
23
lütfen bana yol gösterin. Kızım (3,5 yaşında) öğlen uykusundan uyandı. Geldi kucağıma oturdu. Terlemişsin dedim. Televizyon bakcam dedi. Tamam hadi sen atletini değiştir bende tv acayım dedim.
Ağladı... atletini değiştirmek istemiyormus. Sonra odasına gitti. Kardeşi hala uyuyordu. Aglayarak onu da uyandırdı. Atletini değiştirdi. Şimdi yanımda tv aç diyo. Ne yapmalıyım? O istediği zaman üzerini değiştiriyor. Bende istediğim zaman tv açarım dedim. Siz ne yapardınız?

Bebeme kısasa kısas yapmazdım.
Ancak 3,5 yaşındaki bebeme televizyon izletmek yerine oyun oynatırdım.
Anne değilim,anne olmayı da düşünüyorum,yorumum doğru olmayabilir.
Sadece fikrimi sundum.

cevabınız için teşekkür ederim.
kızıma kısasa kısas yapmadım. ben atletini değiştirmesini istedim çok terliydi. istemiyorum dedi. ben değiştireyim dedim Hayır dedi. Terli atletle kalınca üşütür çocuklar. Sonra tv izlemek istediğini söyledi. Bende bunun üzerine Hadi sen üzerini değiştir bende o arada tv açayım dedim. Bunda kısaslık bişi yok. benim iki tane kızım var. biri 3,5 diğeri 1,5 yaşında. 3,5 yaşında olanın bu aralar ağlama nöbetleri oluyor. bu konuda ne yapacağımı bilmediğim için sormak istedim. Okulda öğretmeni evde her istediğini yapmayın dedi. Biz yapmıyoruz aslında. Normalde çok sakin bir çocuk ama bu ara zor dönemler

Canım Allah bağışlasın evlatlarını benim oğlum 6 aylık yani henüz seninki gibi bir şey yaşamdım ama çevremde gordugum kadarıyla arkadaslarım cocugun göz hizasına egılıp oyle konusurdu yani sen ayaktayken değil gozlerının içine bakarak sakin bir şekilde konuş ki eminim ki sen de oyle yapıyorsundur bide belkı de uyku sersemiydi o anda ondan da yapmış olabilir
bide bi sitede bi kitap gormustum sizinle inatlasan cocugunuza nasıl davranıyorsuuz diye bu tip kitaplar yardımcı olabilir belki
tkmada kafana saglıcakla büyüt meleklerini :) UOTE="Yasemen79, post: 39355718, member: 203157"]cevabınız için teşekkür ederim.
kızıma kısasa kısas yapmadım. ben atletini değiştirmesini istedim çok terliydi. istemiyorum dedi. ben değiştireyim dedim Hayır dedi. Terli atletle kalınca üşütür çocuklar. Sonra tv izlemek istediğini söyledi. Bende bunun üzerine Hadi sen üzerini değiştir bende o arada tv açayım dedim. Bunda kısaslık bişi yok. benim iki tane kızım var. biri 3,5 diğeri 1,5 yaşında. 3,5 yaşında olanın bu aralar ağlama nöbetleri oluyor. bu konuda ne yapacağımı bilmediğim için sormak istedim. Okulda öğretmeni evde her istediğini yapmayın dedi. Biz yapmıyoruz aslında. Normalde çok sakin bir çocuk ama bu ara zor dönemler[/QUOTE]
Ca

İnternette gordugum bu şema cok hosuma gitmisti. Ben yaptıgınızı yanlış bulmadım, emınım çocugunuzda kuralları herzaman kendı koydugunda mutlu bır cocuk olmayacaktır. Uygun bir dille evet sizin soyledıgınız seyı yaptıgı için tesekkur etmeniz ama onu soyledıgınız zaman yapmasınında onemlı oldugunu anlatmanız, yanı ben olsam bole yapardım

Canim bu kisasa kisas degil buyukanne ilkesi pedagojide.dogru olan budur aslinda bende bu tarz yaklasiyorum yemegini ye cikolatani vereyim veya tv acayim vs gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…