- 10 Şubat 2011
- 1.880
- 2.251
- 333
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
-
Ne zaman düzelmişti oğlunuzBenim oğlum da 13-14 aylıkken öyleydi. Dişlerden ve beyin gelişimlerinden öyle. Emzirmeyi kesmeye çalışmayın. Gece yanınıza yatırın, emzirerek en azından uyuyabilirsiniz. Ama dönemsel bu merak etmeyin.
Bizim yaklaşık 2 ay sürdü diye hatırlıyorum. Sonra bir gün kendiliğinden düzeldi.Ne zaman düzelmişti oğlunuz
Aaaa tamamı çıktı mı dişlerinin.çocuğum 2,5 aylıkken işe başlayan bir anne olarak yazıyorum uykusuzluktan ölünmüyor ama süründürülüyoruzşidi 10 aylık allahtan dişler filan da çıktı gece 1 yada 2 kez kalkıyor ona bile şükür ediyorum.
Yaa maşallah o kadar sıkıntıdan sonra helal olsun ikinciyi dünya getirmek büyük cesaret :)Güzel şeyler yazmak isterdim ama kizimda 2 sene yaşadım. İki yaşında memeyi kestim iki üç ay sonra düzeldi...surekli uyanırdı..
Amma şuna değinmek istiyorum bir dönem benim kızda geceleri çığlık cigliga kalkiyordu susturamiyorduk gece teroru diyorlar sanırım buna...cok zordu susmuyordu ağlıyordu surekli...herseyi dine bağlayan insanlardan degilim ama hakkaten başucuna minik Kuran koydum Felak nas bol bol okudum o çığlıklar gerçekten geçti.. kalkmalar devam etti orasi ayri
Ama geçiyor geçiyor ve unutuluyor ki kizim 8 yaşında olmasına rağmen yeni ikinciyi yaptım.. uykusuz gecelere devam
Ahh bizim de bir gün insallahBizim yaklaşık 2 ay sürdü diye hatırlıyorum. Sonra bir gün kendiliğinden düzeldi.
Aynen koyun mutlaka...o dönemler ikinciyi asla yapmam diyordum ama unutuluyor işte...cunku dünyanın en zor ama en güzel duygusu.Aaaa tamamı çıktı mı dişlerinin.
Ya ben 3e 4e razıyım inanın. Bu neymiş böyle ya.
Yaa maşallah o kadar sıkıntıdan sonra helal olsun ikinciyi dünya getirmek büyük cesaret :)
Uyuyana kadar okuyorum sürekli ama inşallah bu gece kuran koyayım başucuna.
Ahh bizim de bir gün insallah
İlk aylar gerçekten çok zor oluyo. Sağlıkla büyütmek nasip olsunAynen koyun mutlaka...o dönemler ikinciyi asla yapmam diyordum ama unutuluyor işte...cunku dünyanın en zor ama en güzel duygusu.
Su anda mesela bütün gece 20 kere kalkti inanılmaz uykusuzum .sabah uyudu koydum yerine bende uzanayim dedim uyandı ayağıma aldim
Teşekkürler cümlemize insİlk aylar gerçekten çok zor oluyo. Sağlıkla büyütmek nasip olsun
8 sene aradan sonra cesaret eden biri daha varmış yalnız olmadığıma sevindimGüzel şeyler yazmak isterdim ama kizimda 2 sene yaşadım. İki yaşında memeyi kestim iki üç ay sonra düzeldi...surekli uyanırdı..
Amma şuna değinmek istiyorum bir dönem benim kızda geceleri çığlık cigliga kalkiyordu susturamiyorduk gece teroru diyorlar sanırım buna...cok zordu susmuyordu ağlıyordu surekli...herseyi dine bağlayan insanlardan degilim ama hakkaten başucuna minik Kuran koydum Felak nas bol bol okudum o çığlıklar gerçekten geçti.. kalkmalar devam etti orasi ayri
Ama geçiyor geçiyor ve unutuluyor ki kizim 8 yaşında olmasına rağmen yeni ikinciyi yaptım.. uykusuz gecelere devam
tamamı değil de 5 tane dişimiz varAaaa tamamı çıktı mı dişlerinin.
Ya ben 3e 4e razıyım inanın. Bu neymiş böyle ya.
Yaa maşallah o kadar sıkıntıdan sonra helal olsun ikinciyi dünya getirmek büyük cesaret :)
Uyuyana kadar okuyorum sürekli ama inşallah bu gece kuran koyayım başucuna.
Ahh bizim de bir gün insallah
Güzel şeyler yazmak isterdim ama kizimda 2 sene yaşadım. İki yaşında memeyi kestim iki üç ay sonra düzeldi...surekli uyanırdı..
Aynı durumdan yeni kurtulmuş biri olarak sürecimizi anlatayım; Şimdi öncelikle oğlum anne yanı beşikte yatıyordu ve 9,5 10 aylık olana kadar gayet stabil uykuları vardı gece 1 kere kalkardı emer tekrar yatardı sabah 8 e kadar. Sonra bir gün beşiğine sığmamaya başladı ve büyük hatayı orda yaparak yatarak emzirme maceramız başladı.Kendi yatağına geçirmem için çok erkendi bebeklerin en az 2 yaşına kadar anne yanında uyuması taraftarıyım (aynı odada temas mesafesinde). Neyse biz aynı yatakta uyumaya başladığımızda oğlum 10 aylık falandı. İlk zamanlar iyiydik bikaç kere uyanıyordu tekrar emip uyuyordu. Sonra zaman geçtikçe bu emme araları 45 dakikaya kadar düştü. Yanındayım tabi açıyor emiyor kafasına göre takılıyor. Ama ne o derin doğru dürüst bi uyku uyuyordu, ne de ben. Bu durum oğlumda da bende de aşırı sinir durumu yaptı. Çok huzursuz memnuniyetsiz mızmız bi bebek haline geldi. Ben de bir o kadar asabi sinir küpü bi kadın oldum çıktım. Son olarak 2 hafta öncesinde, artık sol mememde (oğlumun en sevdiği meme) emilmekten, mıncıklanmaktan resmen ikinci bir meme ucu çıktı ödem oldu şişti vs. Doktora gittim bu şekilde emziremezsiniz enfeksiyon olmuş dedi. Antibiyotik başladı. Ve aynı gün memeden kestim oğlumu. İlk günler çok ama çok zor oldu çünkü oğlum memede uyuyordu uyutmak büyük sıkıntıydı bize. Annem kaldı 2 gece ama başaramadı bu sefer gecede 15-20 kez falan kalkıp ayakta sallandı ilk gece annem tarafından. 2. gece saat 1 de bir kalktı annem asla tekrar yatıramadı çünkü ağlıyo diye kıyamadı kaldırıp oynattı sabah 5 oldu. Anladım ki olaya müdahale etmem lazım.Girdim odaya annemi çıkardım. Ağlaya zırlaya kucaklayarak öperek konuşarak 20 dakikada hıçkırıklarla uyuduMerhaba
Kızım 16 ayını bitirmek üzere. 11 aya kadar her şey güzeldi. Son 5 aydır saat başı çığlık çığlığa uyanıyor. Kucakta falan teskin etmek mümkün değil o meme illa girecek ağzına başka türlü asla uyumuyor.
Gece emzirmeyi keseyim dedim. Ağladıkça kucağıma aldım ninni söyledim öyle uyuttum. Bu sefer gene saat başı uyanıp kucağa alınmayı istedi.
Yani ne yaparsam yapayım uyanıyor. En uzun uyuduğu 2.5 saat o da nadiren.
Bu ayın sonunda işe başlayacağım. Hadi şimdi evdeyim bir şekilde idare ediyorum ama işe başlayınca her şey çok daha zor olacak.
Uykusuzluktan perişan durumdayım.
Bu çocuk ne zaman düzelir
Ay kötü konuşmak istemiyorum ama 10 aylıkken benimki de öyleydi. Dişleri 4. Ayda çıktı. Ama 11.ayda bir şey oldu sürekli uyanıyorçocuğum 2,5 aylıkken işe başlayan bir anne olarak yazıyorum uykusuzluktan ölünmüyor ama süründürülüyoruzşidi 10 aylık allahtan dişler filan da çıktı gece 1 yada 2 kez kalkıyor ona bile şükür ediyorum.
Yaaa şu başta yazdıklarını yaşıyorum. Yatağa aldım ama zorunlu kaldım. Göğsüm dişlenmekten kanamaya başladıAynı durumdan yeni kurtulmuş biri olarak sürecimizi anlatayım; Şimdi öncelikle oğlum anne yanı beşikte yatıyordu ve 9,5 10 aylık olana kadar gayet stabil uykuları vardı gece 1 kere kalkardı emer tekrar yatardı sabah 8 e kadar. Sonra bir gün beşiğine sığmamaya başladı ve büyük hatayı orda yaparak yatarak emzirme maceramız başladı.Kendi yatağına geçirmem için çok erkendi bebeklerin en az 2 yaşına kadar anne yanında uyuması taraftarıyım (aynı odada temas mesafesinde). Neyse biz aynı yatakta uyumaya başladığımızda oğlum 10 aylık falandı. İlk zamanlar iyiydik bikaç kere uyanıyordu tekrar emip uyuyordu. Sonra zaman geçtikçe bu emme araları 45 dakikaya kadar düştü. Yanındayım tabi açıyor emiyor kafasına göre takılıyor. Ama ne o derin doğru dürüst bi uyku uyuyordu, ne de ben. Bu durum oğlumda da bende de aşırı sinir durumu yaptı. Çok huzursuz memnuniyetsiz mızmız bi bebek haline geldi. Ben de bir o kadar asabi sinir küpü bi kadın oldum çıktım. Son olarak 2 hafta öncesinde, artık sol mememde (oğlumun en sevdiği meme) emilmekten, mıncıklanmaktan resmen ikinci bir meme ucu çıktı ödem oldu şişti vs. Doktora gittim bu şekilde emziremezsiniz enfeksiyon olmuş dedi. Antibiyotik başladı. Ve aynı gün memeden kestim oğlumu. İlk günler çok ama çok zor oldu çünkü oğlum memede uyuyordu uyutmak büyük sıkıntıydı bize. Annem kaldı 2 gece ama başaramadı bu sefer gecede 15-20 kez falan kalkıp ayakta sallandı ilk gece annem tarafından. 2. gece saat 1 de bir kalktı annem asla tekrar yatıramadı çünkü ağlıyo diye kıyamadı kaldırıp oynattı sabah 5 oldu. Anladım ki olaya müdahale etmem lazım.Girdim odaya annemi çıkardım. Ağlaya zırlaya kucaklayarak öperek konuşarak 20 dakikada hıçkırıklarla uyuduErtesi gün gece 5-6 kere falan çığlıklarla uyandı evde gezerek pencereden karanlığı göstererek,evdeki eşyaların uyuduğunu, bizim de uyumamız gerektiğini söyleyerek sakinleştirdim. Bir sonraki gün hiç yataktan çıkarmadan sarılarak kalkamayız uyumamız lazım heryer karanlık vs. yine ağlayarak uyudu. 5. gün falan masal kitabı okuduk ve sarılarak uyuduk (1 saat sürdü) ama gece 1 kere kalktı. Şimdi 2 hafta oldu ve artık odaya gidiyoruz masal okuyoruz, sarılıyoruz, sohbet ediyoruz baya, sonra hadi kapat bakalım gözlerini artık uyuyorum ben diyorum. 40-45 dakika sürüyor toplamda ama gece neredeyse hiç kalkmıyor artık. Kalkınca da su veriyorum hadi sarılalım uyuyalım sabah olmamış diyorum tekrar uyuyo çok hızlı bi şekilde. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolaylıklar diliyorum.
gece bir kez mama veriyorum sadece 4 ayda sütüm tamamen kesildi gece beslenmesi kesmedim o yüzden 1 kez verdiğim içinAy kötü konuşmak istemiyorum ama 10 aylıkken benimki de öyleydi. Dişleri 4. Ayda çıktı. Ama 11.ayda bir şey oldu sürekli uyanıyorGece beslenmesini kesmeye çalışıyorum. Bu bebekler her ay başka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?