kızım olmadan...ASLA..!

Benim oğlumda bu yıl bensiz bensiz 4 gün tatile gitti. Arkasından Ağladım bile ama sonra dinlenmenin keyfini de yaşadım. 5 güncükten bir şey olmaz. İnsanların tatilini Yarıda kesmeyin. Onlara da yazık.

Benim cevremde yabancilar cocuklarini ayda bir haftasonu falan kv yada annesine veriyor. Kari koca birlikte vakit geciriyor. Yaz tatilinde calisiyorlar ise torunlarini alip baska bir ulkeye bir haftalik tatil yapan bile var. Kendimde bir anneyim ve anne olan herkes bunu bilir cocuk olunca dunya sadece cocugun etrafinda doner, ne kendine ne esine bir vaktin olamaz. Saclarini hizlica yikarsin ya simdi uyanirsa diye, kahveni ayakta yudumlarsin ya üstüne dökerse diye. Kisaca ne kadar guzel bisey olsada cocuk yipratiyor insani. Burdanda yanlis anlasilmasin konu baska yerlere gitmesin bende diger anneler gibi cocugumu seviyorum ama gerceklerede acik olmali insan. Ben 1,5 yil boyunca arkadaslarimla bile gorusemiyordum cok yaramazdi oglum rahat vermezdi yani oturup sohbet edelim. Ne guzel kv cocuguna bakiyor seviyor bunun degerini bil bence 5 gunden bisey olmaz.

Merhaba Arkadaşlar,

Canım o kadar sıkkın,moralim o kadar bozuk ki!! Biraz size anlatıp rahatlatmak istiyorum kendimi.

Kayınvalidemin yazlığı var. Annemleri misafir etmek istedi.Ben çalışıyorum kızım 10 aylık.Kızıma ya babannesi ya ananesi bakıyor.Fakat ikisi de aynı yerde tatilde oldukları için bu hafta bize bırak cuma akşamından tekrar gelirsiniz dediler.

Pazar akşamı boğazımda kocaman bir yumruyla ayrıldım kızımdan..Biliyorum çok iyi bakılacak ama 5 gün uzak kalacak olmak o an çok acı verdi bana..

Ve dün akşam..Görüntülü konuşma yaparken kızım bir an beni gördü dudağını büktü ve ağlamaya başladı.Benim içim paramparça oldu tabi ve o dakikadan itibaren aklım onda kaldı.Ev onsuz bomboş :KK43: Ağlayarak uyudum dün gece.Bugün kızımı almaya gideceğiz.Onların da tatili yarım kalacak ama yok imkanı yok cumaya kadar dayanamıycam :KK43:

Şu an acayip bir vicdan azabı yaşıyorum.Keşke hiç bırakmasaydımm,oda beni özledi diye :KK43:
Bugün nasıl akşam olacak bilmiyorum.Koşa koşa kızıma kavuşmak istiyorum şuan :KK43:
Uzun ayrılıklar hiç bana göre değilmiş..Evlat herşeymişş...

insanlar zaten sizin için fedekarlık yapıp özel hayatlarını bile erteliyorlar yapacakları şeyleri bile yavrunuz onlarda diye yapamıyorlar.musade edin de bari 1 haftalık tatilllerini ağız tadı ile yapsınlar.sırf siz özlediniz diye bencillik yapıp tatillerini yarım braktıryorsunuz yazık günah değilmi onlarada ....en doğal haklarını sırf siz üzlmeyin diye ertelemeye alıyorlar.benim de yavrularım var kimse çocuğunu bırakmak istemez ama şartlar bunu gerektiriyorsa faturasını bizi kırmadan yavrularımıza bakan annelerimize kesmemeliyiz.

kimse annesini düşünmüyor f
ne alakası var allah aşkına?
Zaten çalışan bir kadın akşama çocuğunu anca görüyo.
5 gece ayrı evde kalmasına izin vermedi diye bağımlı mı yapıyo kendine?
hanım efendi konu sahibi aşırı bağımlı çocuğuna benimki bir örnekti...bu çocuk anneciş bağımlı özgüveni düşük olur annesiz birşey yapamaz kendine yetemez karar verme yetisini kaybeder biraz kendine bırakmak lazım..tamam sevmesin demiyorum ama bu davranış biçimi ağlamak insanların tatilini yarıda kesmek ben onun oğluna çalışıyorum tabikide bakacak demek çok yanlış bir davranış...

Gelin hanım öyle bi karar vermedi..Yanlızca bebeğini özledi..! Konuştum durumu anlattım oda hak verdi saolsun. Bende onun oğluna destek olmak,eve maddi anlamda katkıda bulunmak için çalışıyorum kusura bakmayın da eğer çocuğuma bakmayı kabul ettiyse herkes bişeylerden feragat edecek.Bencillik yapıyo olsaydım bende şuan kızımın yanında tatilde olurdum..!

Yorum yapmadan önce bi verilen cevapları okumak istedim.
Tam yorum yapıcaktım ve kısmen haklı olabilecğinizi vurgulayacaktım ki bu cevabınız beni şoke etti.
Acaba 'onun oğlu' derken kimden bahsediyorsunuz?
- Elin oğlundan mı, yoksa hayatınızı birleştirdiğiniz birinden mi?
- Kimse sizin çocuğunuza bakmayı kabul etti diye, yaşantısında birşeylerin fedakarlığını yapmasını emredemezsiniz. Bu kişi ister anneniz olsun, ister kv.

Bence tamamen bencil bir insansınız. Kv çocuğunuza bakıyor diye herşeyi sizin istediğiniz gibi yapmak zorunda değil. Aksine o sizin çocuğunuz baktığı için siz ona ayak uydurmak zorundasınız.

-Ve madem çocuğnuzun size şu dönemde ihtiyacı olduğunu düşünüyorsunuz, ayrı kalamıyorsunuz ozaman rapor alıcaksınız, izin alıcaksınız ve çocuğunuzun yanında duracaksınız (!) Bu kadar nettir.

Anne değilim henüz ama en yakın kuzenimde yaşadım gördüm bu durumu.
7 yıldır çalıştığı biryerdi işi maddi geliri iyiydi.
Doğurdu ve 18 ay işe dönemedi. Ağladı, ayrı kalamadı. Gerek doğum raporu aldı, gerek psikiyatriden rapor aldı, ücretsiz izne ayrıldıtam 18 ay yanında oldu ve şuan çalışıyor.

Yani uzun oldu ama demek istediğim buda kimse kimsenin ANNELİĞİNİ sorgulamasın.
Çocuğuna aşırı düşkün olup bırakamayanda vardır,bırakanda vardır.

Eğer sizde bukadar düşkünseniz, çocuğunuzu gömek için akşamı zor ediyorsanız, - çocuğunuzun ihtiyaç anında yanında olmak tamamen sizin elinizde.

kimse annesini düşünmüyor f

hanım efendi konu sahibi aşırı bağımlı çocuğuna benimki bir örnekti...bu çocuk anneciş bağımlı özgüveni düşük olur annesiz birşey yapamaz kendine yetemez karar verme yetisini kaybeder biraz kendine bırakmak lazım..tamam sevmesin demiyorum ama bu davranış biçimi ağlamak insanların tatilini yarıda kesmek ben onun oğluna çalışıyorum tabikide bakacak demek çok yanlış bir davranış...
Hanım efendi çocuk 10 aylık herhangi bi insan olmadan zaten hiç bişey yapamaz. Çocuk devamlı annesinin yanındaykende özgüven irade sahibi olabilir.
Tatil kısmının açıklamasınıda zaten defalarca yapmış.

Hanım efendi çocuk 10 aylık herhangi bi insan olmadan zaten hiç bişey yapamaz. Çocuk devamlı annesinin yanındaykende özgüven irade sahibi olabilir.
Tatil kısmının açıklamasınıda zaten defalarca yapmış.
hanımefendi kadın bu çocuğa birşdey olacak diye yürütmeye bile kıyamayacak insan türünden yani çocuğu kavanozda büyütmek isteyen bir tip o nedenle çok zor o çocuğun özgüve n sahibi olması 10 aylık çocuk birçok şeyi kendi keşfedebilir...annesinin yanında tabikide olabilir tabi annesi sürekli kavanozda yaşamaya mecbur bırakmazsa...öyle bir anlatmışki ben bile böyle bir kadının çocuğuna bakmam

hanımefendi kadın bu çocuğa birşdey olacak diye yürütmeye bile kıyamayacak insan türünden yani çocuğu kavanozda büyütmek isteyen bir tip o nedenle çok zor o çocuğun özgüve n sahibi olması 10 aylık çocuk birçok şeyi kendi keşfedebilir...annesinin yanında tabikide olabilir tabi annesi sürekli kavanozda yaşamaya mecbur bırakmazsa...öyle bir anlatmışki ben bile böyle bir kadının çocuğuna bakmam

gerçekten çok komiksiniz..
siz ben çocuğumla ilgilenirken bi yerden falan mi görüyorsunuz da bu kadar eminsiniz çocuğuma bakma şeklimden kavanoz falan.
Daha fazla saçmalamadan konumu terk edin lütfen !!

gerçekten çok komiksiniz..
siz ben çocuğumla ilgilenirken bi yerden falan mi görüyorsunuz da bu kadar eminsiniz çocuğuma bakma şeklimden kavanoz falan.
Daha fazla saçmalamadan konumu terk edin lütfen !!
1 sen beni burddan kovamazsın terbiyeli ol lütfen
2 anlatımlarından böyle bakma şekli çıktı...
3 aşırı düşkün annelerin çocukları özgüven eksikliğiyle büyür ki psikolojidede vardır bu
4 ne yapmamaı bekliyorsun seni haklı görmemi ahh canım dememei buraya konu açarken herşeyi göze alcaksın

Ben olsam bende dayanamazdim. 5 aylik oglum var. Çalisiyorum 4 saatten fazla görmeyince telefondan resimlerini acip bakiyorum. 10 aylik bebek daha küçük onu ozlemenize hak veriyorum. Cogu kisi bebege bagimli oldugunuzu söylemiş. Katilmiyorum buna. O daha minicik. Biraz daha büyüyünce tabiki ayri kalabilirsiniz. dayanamiyorsaniz sürekli görüntülü konusarak ozleminizi giderin. Olmuyorsa da cagirin bebeginizi ve kv nizi

ben anneliği özlemeyi falan geçtim de 10 aylık bebek henüz çok küçük. anneniz kv niz için ne kadar zor olur. ben anneme bıraksam bir kaç saatte kafayı yiyorum, annem işini yapamaz, rahat bırakmaz kızım diye. hele ki gece bırakmak... kendiniz ve evladınızdan başkaları da yaşıyor bu hayatta...

Hatan en basinda gondermek olmus.
Ozguven masallarina inanma sen.
Cocugun ozguveni anneden ayrilip babannede kalarak gelismez.
Anneye degilse bile babanneye /annanneye bagimli yetisiyor o cocuklar. Ileride kaybettiklerinde anne kaybetmis gibi oluyorlar ve gercek anneleriyle de o kadar bagli iliskileri olamiyor genellikle.

Merhaba Arkadaşlar,

Canım o kadar sıkkın,moralim o kadar bozuk ki!! Biraz size anlatıp rahatlatmak istiyorum kendimi.

Kayınvalidemin yazlığı var. Annemleri misafir etmek istedi.Ben çalışıyorum kızım 10 aylık.Kızıma ya babannesi ya ananesi bakıyor.Fakat ikisi de aynı yerde tatilde oldukları için bu hafta bize bırak cuma akşamından tekrar gelirsiniz dediler.

Pazar akşamı boğazımda kocaman bir yumruyla ayrıldım kızımdan..Biliyorum çok iyi bakılacak ama 5 gün uzak kalacak olmak o an çok acı verdi bana..

Ve dün akşam..Görüntülü konuşma yaparken kızım bir an beni gördü dudağını büktü ve ağlamaya başladı.Benim içim paramparça oldu tabi ve o dakikadan itibaren aklım onda kaldı.Ev onsuz bomboş :KK43: Ağlayarak uyudum dün gece.Bugün kızımı almaya gideceğiz.Onların da tatili yarım kalacak ama yok imkanı yok cumaya kadar dayanamıycam :KK43:

Şu an acayip bir vicdan azabı yaşıyorum.Keşke hiç bırakmasaydımm,oda beni özledi diye :KK43:
Bugün nasıl akşam olacak bilmiyorum.Koşa koşa kızıma kavuşmak istiyorum şuan :KK43:
Uzun ayrılıklar hiç bana göre değilmiş..Evlat herşeymişş...
kıyamam size. . ayrılıkta çok değil. bugün zaten gideceksiniz. gidin doya doya sarılın bebeğinize. ayrıca anneanne babaannede sizi aratmamışlardır. sıkmayın canınızı

Soz konusu 10 aylik bir bebek anne kokusuna en cok ihtiyaci oldugu zaman ayrica guven duygusunu kazanabilmesi icin 3 yasina kadar mecbur kalmadikca ayrilmamak gerek.Konu sahibi hakli ben olsaydim ayni sekilde davranirdim.

X